Zdravim, jaky je vas nazor na pouziti mleteho vapence jako podestylku pro drubez:
https://www.kvk.cz/kvk-uhlicitan-vapenaty-drt-tridena-1-6-4-mm_z116/
Chtel bych vybirat jen trus a podestylku prubezne dosypavat. Nyni tam mam seno a moc spokojeny nejsem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bude to prášit a savost taky nic moc. dejte hobliny, nebo řezanku, nebo slaměné granule, nebo dřevěné pelety... možností je spoustu.
To píšete na mobilu, že? Hází vám to tam úplně jiná slova, ale místo smlouvy měla být asi sláma. Já osobně slámu ani seno nechci, mohli by se tam schovávat čmelíci. Za mě piliny a křemelina. Sice to práší, ale slepicim to nevadí. Grit je poměrně drahý a nebude tak savý a bude se ho více nabalovat. Čím jemnější materiál, tím méně mám odpadu. Vyhazuji vlastně jen lehce obalený trus. Doplňuji tak 1x za měsíc Vyzkoušejte.
Cenove ten vapenec je za 50, - pytel 20kg. Na muj kurnik bych to videl tak 4 pytle zaklad a treba kazdy mesic pytel dosypat. Dosypavani by bylo podle spotreby. Melo by to mit frakci 1,6 az 4mm, tak by to ani prasit nemuselo. Tydne bych vybral trus obaleny vapencem a dosypal bych. Ta saci schopnost v tomto pripade snad tak dulezita neni.