Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2018 10:16
valajda

XXX.XXX.236.1

Zdravim stavim si lihen a chci se zeptat zda muzu udelat ventylacni otvory na boku lihne pokud ano tak pod vejci nebo v urovni vajec jedny ventylacni otvory mam ve viku lihne jedna se o lihen bez ventylatoru Dekuji.

18.2.2018 11:28
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.pokud to jde, uělal bych otvory ve dně a ve víku, na způsob biosek.větrací otvory na boku nemusejí dokonale odvádět vydýchaný vzduch, mohou tam vznikat hluchá místa s vysokou koncentrací co2.

18.2.2018 13:43
ovecka

XXX.XXX.180.37

Líheň Pivarči má větrací otvory na boku a nikdy jsem nepozorovala, že by to bylo špatně. Kvalitní vejce se při správné technice líhnutí bez problému vyklubou.
Dno je celé zakryté nádobou na vodu - velká plocha hladiny - lehké udržení vlhkosti. Dana.

18.2.2018 18:07
maurix

XXX.XXX.152.7

Zdravim, aj ja som zacal stavat liahen bude z malej chladnicky a chcel by som sa spytat ci mi budu stačit na vetranie len navrtat diery alebo by bolo lepsie dat ventylátor? Bude tam len jedna rada vajec. Ja som tam už ten ventylator dal len neviem ci ho vobec treba. A ak ano tak, ci ho mam umiestneny dobre a ako ma fukat? Ma fukat z hora nadol alebo opacne? Ked teplo ide hore tak si myslim ze by mal tahať v tomto mojom pripade, alebo ho mam dat niekde do stredu tej chladnicky, nech fuka rovno na vajicka?
Dakujem za pomoc.

23.2.2018 08:40
maurix

XXX.XXX.225.18

Tak nevie mi nikto poradit? Chcel by som tu liahen dokoncit a aby som mal v tom jasno.
Dakujem.

23.2.2018 08:59
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Těžko se radí, jelikož jinak se proudění vzduchu bude chovat v prázdné líhni, a jinak v plné.naplnte ji vejci, a pak zkoušejte teplotu v různých částech líhně.mněla by být všude stejná.jen tak skutečně poznáte, zda je topení i ventilátor umístěn ideálně.jinak to je stále jen sázka do loterie.vlhkost je závislá na odpařované ploše.to platí u samo domo výrobků, nic jiného vám nezbyde, než zkoušet, zkoušet a opět zkoušet.

23.2.2018 14:08
maurix

XXX.XXX.225.18

Ok dakujem tak dokoncim co mam zacinam skusat

24.2.2018 03:37
asitakhle

XXX.XXX.35.40

maurix napsal(a):
Tak nevie mi nikto poradit? Chcel by som tu liahen dokoncit a aby som mal v tom jasno.
Dakujem.

Pokud chcete, tak mě napište na : lomaza@atlas.cz a mohu vám zaslat kompletní návod na výrobu líhně z mrazáku či ledničky i s fotem. Již jsem to posílal více lidem, a je to odzkoušené a nemusíte experimentovat na živých tvorech, sám na to líhnu již 4 roky. Rovněž mohu zaslat i potřebné věci na stavbu jako jsou termostat, /nastavený / vlhkoměr, a i termostat pro odchovnu a led osvětlení pro odchovničku apod.

24.2.2018 03:39
asitakhle

XXX.XXX.35.40

maurix napsal(a):
Takto je to dobre.

Není.

Přidejte reakci

Přidat smajlík