Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2018 17:53
lathamus

XXX.XXX.44.16

Používá někdo jako krmivo pro křepelky sypkou směs pro nosnice namíchanou (nadplácenou) s nějakým šrotem? Např. pšeničným nebo kukuřičným? Jestli je možné použít stejný způsob krmení jako u slepic šrot + směs pro nosnice jako dpolněk. Nebo je nutné primárně krmit pouze směsí pro nosnice? Děkuji za odpověď.

19.2.2018 19:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Můžete krmit směsí určenou přímo pro křepelky od Energysu Křepelka Gold sypkou nebo granulovanou.

20.2.2018 15:00
jo012810

XXX.XXX.96.211

Japonská křepelka patří mezi drůbež a i tak ji můžete krmit. Pokud chcete využít růstový potenciál a mít i vysokou snášku, je třeba krmit komplexními směskami. Kuřata K1 a od 6 týdne sypkou směsí pro nosnice. Ano, Energys míchá přímo směsky pro křepelky, tak je označuje. Vyzkoušel jsem, ale oproti směsí K1 a sypké pro nosnice od Sehnoutka jsem žádný rozdíl v užitkovosti a růstu nezaznamenal. Pro mne je výhodný "Sehnoutek" a to jak cenově, tak dostupností přimo v místě bydliště. Obecně platí, že důležité pro křepelky je stálá teplota a stejná směs a dostatečný přísun vápníku. Neměnit výrobce. Přidávat se může nastrouhaná mrkev, listy salátu-ale jen jako doplněk. Není nutné, ale křepelky se za to odvděčí.

20.2.2018 20:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já jsem taky vyzkoušela víc směsí a osobně určitě vidím přínost směsek od Energysu Křepelka v tom, že to u křepelek míň smrdí. Přimíchávají něco na snížení zápachu.
Zkoušela jsem nosnicovou směs a naposledy Kvideru (sympatické granulky), ale zase se vracím k Energysu.
Jinak jako další faktor ovlivňující snášku bych zmínila délku svícení.

20.2.2018 20:49
rgreen

XXX.XXX.86.102

Jestliže toho máte více, speciálky jsou dle mě jen k vyhazování peněz. Za mě směs nosnice, a poprášit občas mletým vápencem z Čebína ( pytel za pár očí ), a holky jedou jak fretky.. Zápach neřeším, nemám v obýváku, ale venku v hospodářské budově. A při větším počtu kusů jako u mě je třeba se smířit s tím že něco cítit prostě bude..

21.2.2018 22:09
asitakhle

XXX.XXX.255.6

veraboskova napsal(a):
Tak já jsem taky vyzkoušela víc směsí a osobně určitě vidím přínost směsek od Energysu Křepelka v tom, že to u křepelek míň smrdí. Přimíchávají něco na snížení zápachu.
Zkoušela jsem nosnicovou směs a naposledy Kvideru (sympatické granulky), ale zase se vracím k Energysu.
Jinak jako další faktor ovlivňující snášku bych zmínila délku svícení.

Taky jsem vyzkoušel tyto dvě varianty a porovnával.

Energys křepelka- je v tom i něco zeleného, tak žlutější vajíčka.Ale moc prachu a šrotu kromě granulek, což mě nechávají protože je to dusí a tak jim to prosívám a odpad dávám do míchanic i pro slepice.Ale toho odpadu je tak 1/3, což je hodně a práce s proséváním.

Kvídera křepelka -moc krásné granulky, jedna jak druhá, není třeba prosívat.Ale jsou bílé, není tam nic nic zaleného, vajíčka bledší.

Snáška u obojího stejně dobrá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík