Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2018 09:15
Bukajko69

XXX.XXX.225.4

Chovu zdar, mám otázočku...
Liahnem si v liahni svoje vajíčka hybridov sasex...liaheň som spustil deň vopred, na druhý deň ráno som nasadil vajíčka...dnes je 24 deň a kuriatka sa stále pomaly globú von...je to možné stalo sa to niekedy niekomu ?

21.2.2018 09:57
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Nízká teplota!

21.2.2018 13:21
jo012810

XXX.XXX.96.211

Ano, nízká teplota u vajec. Jde o to, v jaké líhni líhnete a jak měříte teplotu. Různé "domamontky", biosky a některé "plastovky" jsou závislé i na teplotě v místnosti, kde se líhně. Takže příčin nízké teploty může být více...

21.2.2018 14:59
Bukajko69

XXX.XXX.225.4

Mám čínsku liaheň z digitálnym teplomerom...teplota je 38 podľa teplomeru čínskeho

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2018 15:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bukajko69 napsal(a):
Mám čínsku liaheň z digitálnym teplomerom...teplota je 38 podľa teplomeru čínskeho

To nic neznamená. zvláště u čínských no name líhní může být skutečná teplota úplně někde jinde.

21.2.2018 15:46
vegh

XXX.XXX.41.189

Bukajko69 napsal(a):
Chovu zdar, mám otázočku...
Liahnem si v liahni svoje vajíčka hybridov sasex...liaheň som spustil deň vopred, na druhý deň ráno som nasadil vajíčka...dnes je 24 deň a kuriatka sa stále pomaly globú von...je to možné stalo sa to niekedy niekomu ?

Mám činsku aj ja teplota 42 podla liahne. treba prekontrolovať ťepomerem kolko klame Váš lihen.
,.

21.2.2018 18:06
Bukajko69

XXX.XXX.225.4

Vôbec ma nenapadlo reálne skontrolovať teplotu...ďakujem za rady.

21.2.2018 18:40
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Píšeš "Liahnem si v liahni svoje vajíčka hybridov sasex.." Nebude to aj príbuzenskou plemenitbou hybridov?

22.2.2018 11:55
kuřátko

XXX.XXX.103.253

Zdravím, mela jsem podobnou skušenost nedávno diskuze: kuřátkum se nechce ven... Kuřátku jsem pomohla 25den bylo den se zobáčkem ven a pípalo. První zkušenost. prvně mnělo skořápku okrvenou tak jsem to nechala ještě dorána. vejce bylo wyadotky a buť dominant bo araukan. Čistí dominanti to postupně vzdali. Den 23 jedno ještě škrábalo a dorána to vzdalo. po rozbití bylo hotové. Příště bych mu pomohla... To co zůstalo má asi 10 dní je ok.

22.2.2018 12:03
kuřátko

XXX.XXX.103.253

Nu a telotu jsem kontrolovala bo mám též čínskou, i táta. Dnes mi sedí kvočna a na teplomeru zdravotnickym co jsem jí podstrčila je 39,8 ? A líhnutí dominantů by mě taky zajímalo bo je to hybrid... měla jsem je v líhni též a postupně to 9 z 10ti vzalo.

23.2.2018 16:51
vegh

XXX.XXX.213.38

kuřátko napsal(a):
Zdravím, mela jsem podobnou skušenost nedávno diskuze: kuřátkum se nechce ven... Kuřátku jsem pomohla 25den bylo den se zobáčkem ven a pípalo. První zkušenost. prvně mnělo skořápku okrvenou tak jsem to nechala ještě dorána. vejce bylo wyadotky a buť dominant bo araukan. Čistí dominanti to postupně vzdali. Den 23 jedno ještě škrábalo a dorána to vzdalo. po rozbití bylo hotové. Příště bych mu pomohla... To co zůstalo má asi 10 dní je ok.

Mám doma vyrobenu liaheň drevenú 40-Ročnu mám aj čínsku. u mňa sa liahnu už aj na 20.-deň a čo do 21.-dna a 10 hodin nevilahne vihodím to už nie su životoshopné.Liahnem od roku 1971 viackrát do roka.

23.2.2018 17:51
ančovička1

XXX.XXX.220.127

peter z bratislavy napsal(a):
Píšeš "Liahnem si v liahni svoje vajíčka hybridov sasex.." Nebude to aj príbuzenskou plemenitbou hybridov?

Myslim, ze to pribuzenskou plemenitbou nebude, musel by krizit pribuzne slepice nekolikrat dokola, aby se kurata zdegenerovala tak, ze by se nemohla vylihnout..je to urcite spatne nastavenou teplotou a mozna i vlhkosti..ja mam lihen spolehlivou a stejne uvnitr dva rtutove teplomery pro jistotu..

23.2.2018 18:24
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Aj ja skôr tipujem tú teplotu, len kto dnes má nepríbuzné rodičovské línie hybridov? Takže informácia " svoje vajíčka hybridov sasex." ma navádza, že zobral vajcia od hybridov (nie sasexsiek) nejakej domácej zmesky a dal ich do liahne. a to ešte aj zloženie krmiva dokáže svoje... o genetike hybridov a čistokrvných plemien sa tu už popísalo síce hodne, ale malokto sa nad tým aj zamýšľa...

25.2.2018 16:22
kuřátko

XXX.XXX.103.253

vegh napsal(a):
Mám doma vyrobenu liaheň drevenú 40-Ročnu mám aj čínsku. u mňa sa liahnu už aj na 20.-deň a čo do 21.-dna a 10 hodin nevilahne vihodím to už nie su životoshopné.Liahnem od roku 1971 viackrát do roka.

Ano skušenosti nadevše. Jen jsem napsala tu svou. Kuřátko je úplně v poho a běhá s dětma po kuchyni... v 71 jsem ještě nebyla ani na světě . Byla to zkouška líhně a úplně poprvé, = nadšení a odmítla jsem připustit že nepřežije nic. Jo asi ta teplota, další zatím nezkouším bo mi sedla kvočna... První slepičky na vaja pro dětičky jsem dostala v kvetnu 2017 . Nehrnu kvantitu ni kvalitu, ale nadšení s dětma

26.2.2018 19:47
ovecka

XXX.XXX.180.37

kuřátko napsal(a):
Ano skušenosti nadevše. Jen jsem napsala tu svou. Kuřátko je úplně v poho a běhá s dětma po kuchyni... v 71 jsem ještě nebyla ani na světě . Byla to zkouška líhně a úplně poprvé, = nadšení a odmítla jsem připustit že nepřežije nic. Jo asi ta teplota, další zatím nezkouším bo mi sedla kvočna... První slepičky na vaja pro dětičky jsem dostala v kvetnu 2017 . Nehrnu kvantitu ni kvalitu, ale nadšení s dětma

No pokud chcete slepice na vejce, tak byste na tu kvalitu asi hledět měla. Může se stát, že třeba z kuřátka, které se líhlo ve špatných podmínkách vyroste poškozená slepice a neponese. a to asi není vaším cílem, ne? a děti by byly určit nadšenější, kdyby se vylíhlo všech 7 zdravých kuřat. Ale to je jen můj názor z pohledu zodpovědného chovatele. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík