Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2018 20:20
ondřej g

XXX.XXX.120.50

Máte zkušenosti s kurníkem z osb desek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2018 20:23

ondřej g napsal(a):

Výhoda je jen cena a snadnost práce s tím materiálem, nevýhod je ale příliš mnoho, než abych takovou věc chtěla. osb nezvládá vlhko, není to určené do vnějšího prostředí. blbě propouští páry, v rozích se dělají tepelné mosty, kondenzuje tam pára, v kurníku je vlhko a plíseň. nedá se čistit a mezi odloupaná vlákna časem vlezou čmelíci.

25.2.2018 20:45

A o ceně se také moc mluvit nedá, osb jsou stejně cenově jako stavební řezivo.

26.2.2018 10:33
chovatel  30

XXX.XXX.96.58

ondřej g napsal(a):

Kurníky a králikárny jsou pro zvířata nevyhovující, udělejte ze stavebního řeziva, dvakrát to podbijte a nebude problém...

26.2.2018 14:26
ondřej g

XXX.XXX.120.50

Ano udělám to z lat dělam to pro zdr. České stříbrné kropenky.

26.2.2018 14:28
ondřej g

XXX.XXX.120.50

A jednu slepičku zdr. České oranžovou kropenku.

26.2.2018 15:15
bgstettn

XXX.XXX.61.213

chovatel 30 napsal(a):
Kurníky a králikárny jsou pro zvířata nevyhovující, udělejte ze stavebního řeziva, dvakrát to podbijte a nebude problém...

Nakonec mi to nedalo a chci se podělit s mojemi zkušenostmi s kurníkem z osb desek. Stavěli jsme ho koncem roku 2015. Mám tam zavedenou elektřinu takže např. v momentálním mrazech přes hodiny v noci lehce přitápím. Nemají ani vlhko ani zimu. Díky asi tak 5x nátěru biologicky nezávadnou lazurou nemám ani problémy s údržbou. Přidávám pár fotek z roku 2015 kdy jsem slépky poprvé učila chodit do nového kurníku. Dnes je to v pohodě.

26.2.2018 20:04
wyandotte

XXX.XXX.114.225

Ak su osb dosky dobre natrete tak vlhko zvladaju dobre. To prepustanie pary je pravda ale treba mat urobene vetranie. a hlavna vyhoda osb je ze parazity maju moznost zaliezt len do rohov a nje do kazdej skary medzi napriklad doskami z reziva!

27.2.2018 09:06
tonči

XXX.XXX.65.15

Mám takisto kurník z osb dosiek a som s ním spokojný. Zvonka natreté niekoľkokrát lazúrou Helios Bori. Jediným problémom je rosenie stien v silnejších mrazoch (rosný bod) - to plánujem odstrániť zateplením 5cm polystyrénom a obiť zvonku tatranským profilom pre krajší vzhľad. Momentálne mám 5cm polystyrénové dosky na strope kurníka a ten nie je zarosený vôbec. Samozrejmé je vetranie, ale to pri každom type materiálu kurníka.
A neviem, čo sú čmelíky... Ešte som žiadne za 2 roky nemal...

27.2.2018 09:13
bery25

XXX.XXX.111.77

tonči napsal(a):
Mám takisto kurník z osb dosiek a som s ním spokojný. Zvonka natreté niekoľkokrát lazúrou Helios Bori. Jediným problémom je rosenie stien v silnejších mrazoch (rosný bod) - to plánujem odstrániť zateplením 5cm polystyrénom a obiť zvonku tatranským profilom pre krajší vzhľad. Momentálne mám 5cm polystyrénové dosky na strope kurníka a ten nie je zarosený vôbec. Samozrejmé je vetranie, ale to pri každom type materiálu kurníka.
A neviem, čo sú čmelíky... Ešte som žiadne za 2 roky nemal...

Budte rad, ale ked sa k vam cmelici raz nastahuju, a budte si isty, ze to bude skor alebo neskor, uz ich s toho zatepleneho kurnika nikdy nedostanete, ja som vymontoval kazdu jednu dosticku s kurina ktora tam nemusela byt, su to len ukryty pre tie potvori.

27.2.2018 09:54
tonči

XXX.XXX.65.15

bery25 napsal(a):
Budte rad, ale ked sa k vam cmelici raz nastahuju, a budte si isty, ze to bude skor alebo neskor, uz ich s toho zatepleneho kurnika nikdy nedostanete, ja som vymontoval kazdu jednu dosticku s kurina ktora tam nemusela byt, su to len ukryty pre tie potvori.

No o to práve ide, že ja tam vnútri žiadne doštičky nemám, teda sa nemajú kam skryť. Kurín je spevnený hranolmi, ktoré sú vrutmi pevne priskrutkované k osb doske. Zateplenie bude zvonka a pochybujem, že čmelíky budú ráno pochodovať k vetraciemu otvoru a von do zateplenia a večer naspäť.
Netvrdím, že nie je lepší materiál na kurín ako osb, je ich určite mnoho. Iba som napísal svoje skúsenosti s týmto materiálom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík