Naťuklé vejce pižmovek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2018 14:08
broumacka

XXX.XXX.168.169

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Začali se mi klubat kačenky, ale vajíčka jsou naťuklá na ostrém konci vejce. Mohou se i přes to vyklubat? Co je příčinou? Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2018 14:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

broumacka napsal(a):
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Začali se mi klubat kačenky, ale vajíčka jsou naťuklá na ostrém konci vejce. Mohou se i přes to vyklubat? Co je příčinou? Děkuji za odpovědi.

Vyklubat se mohou.

líhnete pod kachnou nebo v líhni?

26.2.2018 14:25
broumacka

XXX.XXX.168.169

V líhni, ale ještě se mi to nikdy nestalo.

26.2.2018 15:40
ovecka

XXX.XXX.180.37

broumacka napsal(a):
V líhni, ale ještě se mi to nikdy nestalo.

Příčinou může být špatné větrání v líhni. Dana.

26.2.2018 18:45
broumacka

XXX.XXX.168.169

Dobrý den tím myslíte, chlazení vajec? Kuřátka se mi v této líhni, líhli tak jak mají.

26.2.2018 19:31
ovecka

XXX.XXX.180.37

broumacka napsal(a):
Dobrý den tím myslíte, chlazení vajec? Kuřátka se mi v této líhni, líhli tak jak mají.

Ne, tím myslím průběžnou výměnu vzduchu v líhni. v líhňařských příručkách je jako příčina klubání na špičatém konci uvedena špatná ventilace líhně.
Chlazení je zase nutné ke správnému metabolismu vyvíjejícího se mláděte a spotřebovávání žloutkového vaku. Je velmi důležité zvláště u vodní drůbeže. Dana.

26.2.2018 20:00
broumacka

XXX.XXX.168.169

Děkuji Vám za info, budu muset někde načíst, jak to upravit, aby to bylo vše v pořádku. Hlavně jsem tedy zvědavá, jak se vylíhnou kachňátka.Do středy by měli být venku. Pěkný večer.

26.2.2018 20:04
ovecka

XXX.XXX.180.37

broumacka napsal(a):
Děkuji Vám za info, budu muset někde načíst, jak to upravit, aby to bylo vše v pořádku. Hlavně jsem tedy zvědavá, jak se vylíhnou kachňátka.Do středy by měli být venku. Pěkný večer.

Chcete říci, že se vám od včerejška naklovávají kachňata, která by se měla vylíhnout až ve středu?!
Tak to nechci strašit, ale někde bude nějaká chyba.
Pokud čekáte líhnutí ve středu, tak první naklovaná vejce by měla být nejdříve v pondělí (z vlastní dlouholeté zkušenosti). Dana.

26.2.2018 21:04
broumacka

XXX.XXX.168.169

Jsou naťukla ode dneška od rána, ale dám vědět jak to dopadlo.

28.2.2018 16:37
broumacka

XXX.XXX.168.169

Dobrý den, tak hlásím osm vajec naklovaných na tupém konci v pohodě vyklubáno, uf.3 vejce, které byli naklované na ostrém konci, tak jedno se vyklubalo samo dvoum jsem trošinku pomohla odštípáním skořápky jedno venku a jedno se s tím ještě pere, tak uvidíme snad to dá i to poslední. Děkuji Vám za rady. Hlavně tedy musím poděkovat Bodlince a Ovečce, od vás tady čerpám nejvíce informací, přeji vám mnoho uspěchů a moc děkuji.

3.3.2018 12:45
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tak to je paráda, že to kachňátka dala. Gratulace! Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík