Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2018 17:01
Koller

XXX.XXX.160.51

Zdravim vas
Prosim potreboval bych poradit... mam tydeni stara kuratka... vsechny jsou v pohode az na jedno... vypada jak opilej, kymaci se, tezko otvírá oci a kdyz do nej jiny kuře vrazi sotva se udrzi ale jinak normalne zere...co by to mohlo byt ? Mam ho izolovat a nebo je to normalni a prejde to...
Vsem predem diky za rady.

5.3.2018 20:10
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

utraťte ho!

6.3.2018 05:54
Koller

XXX.XXX.232.15

jahodapavel napsal(a):
utraťte ho!

Myslite ze by se nevzpamatovalo?

6.3.2018 07:57
Jamarov

XXX.XXX.88.248

No povím vám že mě bylo vždy líto a je do teď je utrácet, nejsem na to stavěná, ale mé zkušenosti ukazují, že to končí stejně sekerou v dospělosti, jen mu dáváte čas.
Užitek pak není a půl roku krmení v tahu... Záleží co se vám vyplatí.
Třeba když se mi stalo že kuřátko mělo rozjeté nožky tak to šlo mechanicky svázat hlídat a slepička dobrá a snáší.
Ale když jsem nechávala různé chudinky tak buď chcipnou nebo to zvládnou ale pak se jim nějaký problém vyvrbi, podařilo se mi odchovat i kuřátko s nevtazeným pupíkem a to hodně, jedlo, pilo...zlatá kropenka, navíc průšvih s lihni s elektrikou. Nenarost ji ocásek, tvarem připomíná ptáčka kiwi ale pochybuji, jestli vůbec snáší, stejně ji budu muset zabít, nezdá se mi. Když se mi objeví problém tak většinou zjistím, že to jsou právě ty zachráněné.
Takže záleží na vás.
Souhlasím s Pavlem. Radujte se z těch dobrých

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2018 08:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jamarov napsal(a):
No povím vám že mě bylo vždy líto a je do teď je utrácet, nejsem na to stavěná, ale mé zkušenosti ukazují, že to končí stejně sekerou v dospělosti, jen mu dáváte čas.
Užitek pak není a půl roku krmení v tahu... Záleží co se vám vyplatí.
Třeba když se mi stalo že kuřátko mělo rozjeté nožky tak to šlo mechanicky svázat hlídat a slepička dobrá a snáší.
Ale když jsem nechávala různé chudinky tak buď chcipnou nebo to zvládnou ale pak se jim nějaký problém vyvrbi, podařilo se mi odchovat i kuřátko s nevtazeným pupíkem a to hodně, jedlo, pilo...zlatá kropenka, navíc průšvih s lihni s elektrikou. Nenarost ji ocásek, tvarem připomíná ptáčka kiwi ale pochybuji, jestli vůbec snáší, stejně ji budu muset zabít, nezdá se mi. Když se mi objeví problém tak většinou zjistím, že to jsou právě ty zachráněné.
Takže záleží na vás.
Souhlasím s Pavlem. Radujte se z těch dobrých

Díky za takovéto příspěvky, protože je to často boj přesvědčit, že skutečně nemá význam zachraňovat nedochůdčata, že v přírodě by také nepřežila, že si tím zaděláváme na problémy v budoucnu atd. atd. není to jednoduché, naučit se utratit "roztomilé" kuřátko, ale prostě to k chovatelství patří.

6.3.2018 09:21
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Díky za takovéto příspěvky, protože je to často boj přesvědčit, že skutečně nemá význam zachraňovat nedochůdčata, že v přírodě by také nepřežila, že si tím zaděláváme na problémy v budoucnu atd. atd. není to jednoduché, naučit se utratit "roztomilé" kuřátko, ale prostě to k chovatelství patří.

Přesně tak není jednoduché, ale patří to k tomu. Říkala jsem si že řeším jehňata a kůzlatka a jiné tak kuřata nebudou problém, ale nejde jen o roztomilost, ale o tu zodpovědnost rozhodnutí a následně čin.
Jedno špatné kuřátko nevím z kolika je úspěch. Loni jsem měla děsnou sezónu, průšvih s lihni kdy odešel ventilátor dva dny před vylihnutim a klesla teplota dolíhla jsem všelijak, trouba, elektr.deka... Z 50 jen 18, pak v létě bouřka, vichřice týden bez proudu, odříznutí cesty,4dny do líhnutí 50kropenek zlatých a stříbrných. Jediná možnost dostat lihen do města přes les terénem, cesta krutá, polovina nepřežila převoz z další se vylihlo jen 5, dvě jsem musela utratit hned. A z těch tří dvě nic extra... Jeden kohoutek v dospělosti nemohl na nohy a druhý zmíněné kiwi, jen jedna zlatá je pěkná.
Při takových ztrátách a smůle je člověk pak rád za zdravé

6.3.2018 09:57
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Tak to je opravdu kruté, taková nešťastná shoda náhod a událostí, že člověk přijde o vše za čím se pinoží, piplá se s kuřaty a pak přijde nějaká pohroma a pod. Chce to silnou náturu, kterou já osobně nemám a proto bych se do umělého líhnutí ani nepouštěla. Ono mi stačí zabíjet pak ty dospělce, kteří už nepřináší kýžený užitek i když i to mi přijde kruté a musím se hodně zapřít, ale jinak to prostě nejde. Kuřátka jsem měla vždy odchovaná kvočnou a zdravá, ale kdyby nějaké bylo špatné, nemocné nebo postižené, také bych ho utratila. Ono se trápí a my si to nechceme připustit, snažíme se mu pomoci, ale bohužel to není v jeho prospěch.

6.3.2018 10:13
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Náturu silnou nemám ale... Někdy se prostě nedaří, teď mám vztek na lišku,6kachen za dva dny zrovna teď... Takovou dobu čekám... Mladé byly z mého chovu. No nic nevzdávám to, ale budu muset otevřit peněženku a hledat v inzerci.
Lítost sama o sobě nepomáhá, jak píšete Zuzko, každý si k tomu musí dojít svou cestou

6.3.2018 12:02
Koller

XXX.XXX.214.249

Diky moc za rady...asi kdyby jsem se nezeptal tak ho necham...
S tou naturou to tak neberte.. kdyby vas kure mohlo sezrat tak by taky nevahalo :-D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík