Okuliare proti kanibalizmu - rozbijaniu vajec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2018 15:06
Bronson 202

XXX.XXX.120.187

Dobrý den, pomahaju tieto okuliare aj proti pozieraniu (rozbijaniu) vajec? Ma s tym niekto skusenost?

Za odpovede ďakujem.

7.3.2018 15:49
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

Bronson 202 napsal(a):
Dobrý den, pomahaju tieto okuliare aj proti pozieraniu (rozbijaniu) vajec? Ma s tym niekto skusenost?

Za odpovede ďakujem.

nepomáhají.

8.3.2018 10:37
Bronson 202

XXX.XXX.121.24

A mohli by ste mi poradit co vam pomohlo?

8.3.2018 11:19
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Zaručeně nejspolehlivější způsob je mít taková snášková hnízda, kdy se vejce po snesení odkulí z dosahu slepičky.

Ale pokud je to jedno naklovnuté vejce za čas, asi bych to neřešil...

8.3.2018 14:31
ladd

XXX.XXX.34.42

Naklovnutím jednou za čas to začíná. Vytipovat ty, které mají zobáky zašpiněné od žloutku a zastřihnout jim horní špičku zobáku - pomáhá to, spodní špičkou vejce nerozbijí a než doroste horní, tak zlozvyk zapomenou. zastřihává se opatrně, aby horní špička byla o milimetr, dva kratší než spodní.
Nutností je dostatek minerálních látek aby vajíčka měla silné skořápky a dostatečně vystlaná a zatemněná hnízda.

8.3.2018 19:40
Bronson 202

XXX.XXX.121.24

Dakujem za rady, sliepky zožerú niekolko vajec za den. To usudzujem podla toho, ze aj tych par zozbieranych vajec, ktore zachranim su cele oblepene slamou a ostatkami z rozbitych vajec. Skusim teda vsetkym zastrihnut zobaky.

8.3.2018 21:44
rgreen

XXX.XXX.86.102

Já koupil tu plastovou vložku do hnízda, nainstaloval do kukaně a je po problému. Navíc když sbírám do líhně tak je nezasviní..

9.3.2018 07:39
laying hen

XXX.XXX.166.107

Ak sliepky rozbíjajú vajcia, tak im pravdepodobne v krmive niečo chýba, následkom býva rozbíjanie vajec či kanibalizmus. Môže ísť aj o zlozvyk, mne sa ho v začiatkoch môjho chovu podarilo vyrobiť tak, že som dával sliepkam nedostatočne spracované škrupiny (len som ich v rukách podrvil a hodil do žrádla). Ja by som ešte pred zastrihávaním zobákov skúsil niečo iné. Najprv aj napíšte, čím kŕmite. Skúste ich "predávkovať" krmivom, ktoré im bude chutiť ešte viac ako vajce a dodá potrebné živiny, najskôr chýbajú bielkoviny, metionín, fosfor a prípadne vápno. (môže chýbať aj NaCl, ale soľ spravidla pri kŕmení odpadmi z domácnosti nebýva problém). Takže ideálne by bolo nejaké maso, ktoré pokryje možný nedostatok bielkovín, metionínu aj fosforu a do krmiva im dajte vápenný grit a prípadne aj nejaký nutrimix na hornej hrane dávkovania, ak nekŕmite kŕmne zmesi. Oni sa "nadávkujú" potrebnými živinami a vajcia časom nechajú na pokoji. Musia mať tvrdú škrupinu (grit).

9.3.2018 08:17
Bronson 202

XXX.XXX.121.24

Myslim, ze bielkovín maju dostatok. Krmim: hrach, soja, kukurica, psenica a obcas pridam aj krmnu zmes Versele laga. Skusim im dokupit nejaky nutrimix.

Ďakujem za rady.

9.3.2018 08:19
Bronson 202

XXX.XXX.121.24

A plus este aj ten grit.

9.3.2018 10:12
laying hen

XXX.XXX.166.107

Takže za predpokladu, že je bielkovín dostatok, všetky tieto krmivá majú málo metionínu, fosforu, o vápne nič nepíšete.
Doporučujem kvoli cene napr: https://www.rajkrmiv.sk/hydina/nutri-mix-pre-hydinu-vykrm-a-odchov-plv-20kg/

Ak budete robiť povedzme 10kg zmesi, dajte tam 8.6kg obilia, soje, hrachu,0.6kg Nutrimix hydina.0.6kg vápenný grit,0.2kg rastlinného oleja. Všetko zmiešajte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík