Uživatel s deaktivovaným účtem

To buďte rád, že jich máte 15.
Já jsem od paduánek sebrala dvě.
A teď mě to akorát se-re, protože je mi jasné, že z nich budou vejce konzumní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pekiny nesou hodně a rostou rychle, takže kam chvátat a vejce vodní drůbeže vydrží déle než deset dní. Záleží na jejich uskladnění a biologické kvalitě. Jiný využití je v kuchyni. Moje žena tvrdí, že po kachních vejcích je nejlepší těsto..dělám že o tom nevim.
Kachní vejce by si při dobrých podmínkách - konstantní teplota mezi 10-15°C měla zachovat líhnivost určitě 3 možná až 4 týdny. Nejvíce vadí teplotní výkyvy, kdy se vejce orosí a mohou se začít rozvíjet plísně. Líhnivost zlepšuje i občasné natemperování na vyšší teplotu, kdy dojde k aktivaci dělících se buněk. Bohužel teď nemohu na webu najít odkaz na šlánek, kde byla uvedená teplota. Dana.
pizmovky mi snasi uz asi mesic a ja opravdu jeste nechci kacata , tak asi mesic jejich cerstva vejce pouzivam a jak se hodila, kdyz bylo malo slepicich! Ted uz je sbiram, oznacim datum snasky a ukladam, cekam, az kacenky zasednou..do lihne je davat nechci, mam je radsi vysezene pod kachnou, kacata jsou take šťastnější ..pekiny do lihne dat musite, ty nesedi, ale to jiste vite..dobre uskladnene vydrží beze zmeny urcite 14dni, musite je denne obracet..tak nevahejte a šup s nimi do líhně