jde s tim neco udelat tahaji to za sebou spise jestli se to zatahne
dokud to kure zije nebo pije a ji samo tak na to nemam koule abych ho zabil zrovna ted jedno uplne upadlo a uz nevstalo ostatni ho vytahli a klovali a jeste se ale hýbal ale hodil jsem to do kotle a i to mi prislo smutny
Uživatel s deaktivovaným účtem

jirkuv mensi chov
napsal(a):
jde s tim neco udelat tahaji to za sebou spise jestli se to zatahne
dokud to kure zije nebo pije a ji samo tak na to nemam koule abych ho zabil zrovna ted jedno uplne upadlo a uz nevstalo ostatni ho vytahli a klovali a jeste se ale hýbal ale hodil jsem to do kotle a i to mi prislo smutny
kdo chová drůbež, musí být schopen zabít.
pokud nemáte koule, tak si koukejte rychle sehnat někoho, kdo je má.
Nechtělo by to popřemýšlet o příčinách vašich neúspěchů v líhnutí - nedovyvinutá kuřata, vývojové vady. To buď máte nekvalitní násadovky nebo chybnou - nízkou teplotu v líhni. Pokud se rozhodnete líhnout, měl byste být teoreticky připraven a prakticky schopen řešit následky vašeho počínání.
Pokud nejste schopen odstranit nedostatky a řešit trpící kuřata, tak jděte od toho. Dana.
ovecka
napsal(a):
Nechtělo by to popřemýšlet o příčinách vašich neúspěchů v líhnutí - nedovyvinutá kuřata, vývojové vady. To buď máte nekvalitní násadovky nebo chybnou - nízkou teplotu v líhni. Pokud se rozhodnete líhnout, měl byste být teoreticky připraven a prakticky schopen řešit následky vašeho počínání.
Pokud nejste schopen odstranit nedostatky a řešit trpící kuřata, tak jděte od toho. Dana.
Tedy me zaráží, že 14ti letému chlapci nikdo neporadi v okruhu rodiny nebo znamych..ja takovým mladým chovatelům hrozně fandim i když tedy začíná s neúspěchem, myslim, že nastuduje, nasbíra zkusenosti treba i tady v diskuzi a příště se zadari..moje deti chovatelstvi vubec nezajima, tak me to mrzi..tak Jirkovi drzim palace
jirkuv mensi chov
napsal(a):
líhnu poprve a je mi 14 let takze tem co to kouká maaam hned vyhodit ?
Jiříku, ty s tím nevtaženým pupkem utrať. Z těch nic nebude. Vim, že je to těžký, když jsou to tvoje první kuřata, ale bohužel i to k chovatelství patří. Teš se z těch zdravých kuřat, měj z nich radost, dej jim všechnu péči a příště se zadaří mnohem líp neboj . Držím palce a přeju hodně štěstí.
Určitě, to jsou mrzáčci, kteří to nedají a budou stále pozadu. Navíc není jistota, zda nemají i nějaké vnitřní nedostatky, slepičky třeba neponesou a budete je zbytečně krmit.
Chtělo by to přeměřit teplotu v líhni. Já osobně si myslím, že je tam nízká teplota (odhad tak o 0,5°C - kuřata se nedovyvinou, ale jsou zčásti životaschopná). Kdy se líhla, určitě ne ve 20,5 - 21 dnech.
Teplotu měřit na vajíčkách a mělo by na nich být 37,8°C. Podle toho nastavit teplotu na displeji. Pozor na lékařský teploměr, doporučuje se obalit špičku se rtutí dětskou modelínou, aby se vyloučilo ovlivnění sáláním ze zdroje tepla (žárovka, topný kabel) a naopak, aby měřil teplotu předávánou z vajec. Dana.
no on by mi nekdo mozná poradil jen totady nikdo v okruhu znamych nikdo nezná maximalne ma babicka a deda slepice hybridky pro ne je hlavní ze nesou a to je vse i kdyz spis u babicky nenesou a tak jsem se rozhodl ze vylíhnu vlasky koroptvi a az vyrostou tak obmenim babicce chov. jinak diky za podporu
Ještě to chce změnit způsob utrácení. Věřím, že hození do kotle je pro tak malé kuře celkem rychlá smrt, jsou ale i rychlejší a bezbolestnější způsoby. Bodlinka radila ostrý nůž, lze i sekyrku položit na krček a bouchnout do ní kladivem. K chovatelství patří znalosti, předvídavost, empatie ale i schopnost zvíře rychle a bezbolestně zabít.
Zvolil jsi dobře, vlašky jsou krásné slepice.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přemýšlejte, než vypustíte z pera takovou zhovadilost, jako je upálení zaživa. Bych vám tu bolest nepřál zažít.A vím, o čem mluvím.