Ja si myslim, ze ceny se zvysovat nedaji, pizmovky jsem prodavala za 150, -kc, zivou, za kus...za 200 ji nikdo nechce, radsi si koupi ty sadelnate koule v kramu..natoz, aby se s tim nekdo skubal jako my pul dne...nikdo netusi, ze pizmovka roste skoro pul roku a sezere 3x vic nez treba pekina..a stejne je to s husami i kraliky...a vejci..tak z meho pohledu asi nezbohatneme!
Kachny nevím, husy jsem prodával za 120kg Hotové, králíky mám 130kg Hotové, letos budu snad mit brojlery tak nevím za kolik je dávat?
Vajíčka mám za 3 to se muže každý sice po, ale když chci slepicím dopřát a aby to neslo v zisku si myslím pokud jsem tak zanedbatelně.
A samozřejmě tu práci nikdo nevidí a rozdíl v chuti zajímá zatím lidí málo.
To, co pisete, jsou ceny opravdu lidove..kdo nic nechova, netusi, co to obnasi..a taky jsem slysela : ty jen sahnes do mrazaku...vajicka jsme doted prodavali za 3 kc, ale kdyz jsem videla v kramu, co je za 4-5, tak prodavam za 4, vahove jsou L...ale i tak myslim, ze jsou za polovinu ceny, kterou to stoji nas , jak pisete, krmeni, voda, prace..ale aspon mam nejakou korunu na krmeni, o zisku se rozhodne mluvit neda. brojlery take chovame, ale o ty je v rodine rvacka, tak ty neprodavame, kdo jednou ochutna maso doma vykrmeneho brojlera, tezko si zvyka na koupeneho v marketu...uz aby byli novi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zájem veliký? Proto prodáváte pod cenou nákladů a nevazite si vlastní práce?
Husa 150Kč za kg samoškubaná, kachny 120Kč, kohouti 100Kč za kg. Samoškubaná - přijedou, oškubou, popijou, zaplatí a odvezou - kolegyňky učitelky. Jinak ani neprodávám, to to radši sníme doma.
Pokud někdo vyloženě loudí tak husa 200Kč za kg, kachna a kohout 150Kč za kg hotové, drůbky nevážím, ty jsou bonus.
Vejce letos uvažuji za 4Kč. Zatím nemám, všechno jsou násadovky. Dana.
Čte se to tu pěkně, králíky nechávám za 140kč, vajíčka násadové jsem nechal v roce 2016 za 5 korun a málem mě ukamenoval, že jsem drahý, v roce 2017 jsem vajíčka do líhně prodal za 7 a po vylíhnutí byl majitel spokojený, letos jsem dal 8-10 a níže nepůjdu. Jsou i tací, že řeknou jen na jídlo, což nechávám za 3, ale potom to hned hodí do líhně, takových je u nás mnoho, už si dám pozor... Lidi zkouší a zkouší a všichni jen řeknou no jo ty to máš zadarmo...když řeknu, tak to zkus taky, tak jen já nemám čas, já nemám prostor a kdo to bude dělat když budu v práci déle a kdo to bude dělat, když pojedu na dovolenou...vyčuránků je zde více, než má člověk prstů...
Já jsem se kdysi také patlal s cenama za kilo, hlavně u králiků. Dnes mám jednotnou cenu 200 za kus, kohouty 4-5 měsíční 150kč/ks (je jedno jestli to chce na chov nebo na zabití), kuřata-kuřičky 25 kč za kuře do 3 dnů pak 10 kč za každý týden. Vajíčka L máme pro rodinu a vlastní spotřebu, M 3kč/ks, S 2,50 kč/ks. No a protože jsem se už také setkal svyčuráky co si přišli pro konzumní vajíčka, mám pro ně překvapení. Když mi liška zdecimovala chov, tak jsem dal vše co zbylo dohromady a k tomu kohouta křížence plimutky s vlaškou a mezi slepičkama mám také tři kříženky od české slepice. Jedna potvora přelétávala plot a zahýbala s vlašákem. Tak když si tohle nalíhne bude mít krásný barevný míšunk. No ale možná že mu ponesou lépe než kdyby si koupil násadové za 15 kč/ks. A výdělek? Loni jsem líhnul a odchoval 350 kuřat a když jsem pak spočítal co jsem do toho vložil korun a co jsem v korunách za to dostal zbylo mi mínus 3500Kč. Vyrovnali to vajíčka, takže pár set byla pak bilance plusová. U králiků byl pak zisk 6500 Kč. Nepočítám práci, za tu mám zadarmo vajíčka, kuřata, králiky. No a ten výdělek vlastně žádný neni, protože to dám na benzín co jezdíme na výstavy, anebo pro zvířata či násadovky. Nejaké ty věci, jako napáječky, krmítka či plětivo. Je to prostě tak. Je to záliba a když by se to spočítalo vše doopravdy, tak každý chovatel na tom prodělává. A ten momentální výdělek je jenom relatyvní.
No ono je otázka, jestli člověk musí vydělat za každou cenu. Já nad tím přemýšlím letos s cenou násadovek hempšírek. Radši budu prodávat zase za 10 Kč. Aspoň to tu po okolí zamořím s hempšírkama
Je pro mě otázka, jak určit cenu násadovek třeba orlovek. V inzerci cena 40 Kč za vejce. Na FB jsem viděla cenu i za 50 Kč (shodou okolností od pána, od kterého jsem kupovala násadovky loni). Přitom první násadovky jsem kupovala v r.2016 za 20Kč (v té době normální cena).