My pizmovky zabijime asi v 4-5 ti mesicich, aby na nich bylo vice masa ..aby se "dobre" skubaly, musite zjistit, jestli maji zrale peri, to znamena, ze vytrhnete na brise pericka a pokud jsou brcka zaschla, tvrda, nekrvaci, tak muzete zabit a oparit a oskubat.. ..i tak to jde blbe, nesmite je preparit, to by slo peri i s kůži..ale dozlata pecena pizmovka je pochoutka, stoji zato
ančovička1
napsal(a):
My pizmovky zabijime asi v 4-5 ti mesicich, aby na nich bylo vice masa ..aby se "dobre" skubaly, musite zjistit, jestli maji zrale peri, to znamena, ze vytrhnete na brise pericka a pokud jsou brcka zaschla, tvrda, nekrvaci, tak muzete zabit a oparit a oskubat.. ..i tak to jde blbe, nesmite je preparit, to by slo peri i s kůži..ale dozlata pecena pizmovka je pochoutka, stoji zato
Ančovičko, to mi přijde hrozně dlouhá doba výkrmu. Poslední pižmovky jsem zabíjel začátkem prosince v 15. týdnu a kačeři od 3.80 kg až 4.20 kg.
Prosim, to mate vahu ziveho nebo vycisteneho kusu s drubky? Abych se priznala, tak ani nevim, jak je mam stare, nekolik lihnuti dohromady, zabijime podle velikosti..mam toho hodne, tak to nejak nesleduji..vaha vycisteneho 3,5-4kg..krmim myslim vydatne, cele dny na zelenem..vcera mi zasedla kacka, tak si to zapisu
1978milan
napsal(a):
Ančovičko, to mi přijde hrozně dlouhá doba výkrmu. Poslední pižmovky jsem zabíjel začátkem prosince v 15. týdnu a kačeři od 3.80 kg až 4.20 kg.
Záleží čím krmíte, nejdražší jsou ty moje lednové, ale co se budou líhnout teď, tak v měsíci už začnou dostávat fůru trávy a trochu obilí a to je taky nechám 4-5 měsíců. Peří v létě tolik nepodrůstá prachovým a škubou se mi celkem dobře , nejdřív kačky a kačery trochu pozděj.
ančovička1
napsal(a):
Prosim, to mate vahu ziveho nebo vycisteneho kusu s drubky? Abych se priznala, tak ani nevim, jak je mam stare, nekolik lihnuti dohromady, zabijime podle velikosti..mam toho hodne, tak to nejak nesleduji..vaha vycisteneho 3,5-4kg..krmim myslim vydatne, cele dny na zelenem..vcera mi zasedla kacka, tak si to zapisu
To mám váhu vycisteneho s drůbky. Je fakt, že krmím směs tak ten 1. měsíc, potom míchanici. Kopřivy nestačím nosit. Loni bylo 54 pižmovek a 10 brojlerovych kačen. Ty už ale nechci. Bylo z nich sádla, jak z prasete
To ja krmim smesi urcite dva mesice, potom ji micham se srotem, zamicham kozim kyselym mlekem nebo syrovatkou, krmitka, spis korytka maji stale plna..koprivy sekam jen malym, vetsi uz se pasou..taky pres 40kousku a nejake ruanky..ty uz take nemam, deti to nechteji, je to same sadlo...a husy..za 14dni asi 15 kousku ale husicky prodavam, to je lito zabit..uz aby bylo slunce a teplo!
Taky už se nemůžu dočkat. Letos se kachny zbláznily a začaly snášet už v lednu. To jsem jim bral, protože tak brzy káčata nechci. Pak začaly v těch mrazech, tak to jsem jim taky vzal. No a teď začaly minulý týden, opět v těch mrazech, takže musím taky odebírat. Nemám to rád, normálně kachnám vejce neberu a nechávám v hnízdě. Sice dávám podkladky, ale připadá mi, jako kdyby to poznaly a nesou každý den do jinýho hnízda. Jsem z toho už trošku nervózní, jako kdyby se jim nechtělo ani sedět. Mám strach, že bude špatná sezóna.
nebojte se, ja jsem sbirala pizmovkam vejce tsk poslednich 14dni, je to dva dny, co jsem si vsimla vice peri v hnizde, soupla jsem ji tam hned par vajec neco tam bylo, tak nevim kolik jich ma..az bude na prochazce, tak to spocitam, zbylych asi 10 jsem dala do lihne..uz vidim, jak to vsechno vysedi a s tema z lihne jich bude mit dvacet ..ale uvidime..jinak mam 3 starsi chovne + ciziho kacera a z loni mi zbyly 4, take zacinaji snaset..co s tim budu delat, to opravdu nevim..