Duben, v teplácích ještě budem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2018 10:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný den všem a krásnou Velikonoční neděli.
A přikládám fotku včera naložené líhně. Jsem sice váhala, jestli křepelčí neobarvit, když jsou ty Velikonoce, ale nakonec vejce putovala do líhně.

Odkaz na březnovou teplákovku je tady https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3446441/brezan-z-teplaku-do-trenyrek-vlezem#a3458932.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2018 10:16

No to ještě budem, i když dneska je zase docela hezky.

Ale zima, zubatci asi ven trénovat nepůjdou.

Včera jsem kastrovala Bonifáce, protože už to doma všude posmradil. A prosvítila jsem prvních pět vajec s potřebnou hmotností, co se zahřívají v líhni. Všechna plná. Tak jsem přidala dalších šest

1.4.2018 11:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Bonifác? Kdo je Bonifác?

1.4.2018 12:22

Janinka Bosorka napsal(a):
Bonifác? Kdo je Bonifác?

Bonifác je kocourek.

Zrzavo-bílý, dlouhosrstý, turecká van x perská. Má velmi dlouhý a chlupatý ocásek, takže vypadá trochu jako skunk.

Bohužel začal taky jako skunk smrdět

1.4.2018 12:22
Patunta

XXX.XXX.219.2

Bodlinko, Vy máte veterinu? Holka na ní chce tak jeno jak je slożitá? D.

1.4.2018 12:28

Patunta napsal(a):
Bodlinko, Vy máte veterinu? Holka na ní chce tak jeno jak je slożitá? D.

Složitá vůbec. Na naučení se kvanta textu není nic složitýho, chce to jen dobrou paměť. Pak je potřeba neštítit se sáhnout na všelijaké hnusy.

A počítat s tím, že veterina je těžká, špatně placená práce.

1.4.2018 15:41
skodovak

XXX.XXX.54.126

Hezkou neděli přeji

Tak od Pátku čekám na líhnutí amroxek, něco málo asi šest vylezlo včera v noci s problémy, něčemu jsem pomohl, hrozně silná blána, přitom to dostalo vody několikrát denně, zbytek pošel ve vajíčku

Nechápu situaci, jestli špatná násada?

Poslední dobou se nedaří, nicméně z vajíček co se klubala společně to krom jednoho šlo celkem standardně a vylezlo všechno. Ostatní vajíčka všechna žijí.. Fakt...

Hezký den.

1.4.2018 15:55
mmmarek

XXX.XXX.236.116

Chudak kocourek

1.4.2018 16:28
Olánek

XXX.XXX.35.254

Dotaz, mám dvě kvočny a občas jim nějaká kámoška přidá vajíčko, po jaké době inkubace není vhodné k lidské konzumaci?

1.4.2018 16:31

Olánek napsal(a):
Dotaz, mám dvě kvočny a občas jim nějaká kámoška přidá vajíčko, po jaké době inkubace není vhodné k lidské konzumaci?

Proti gustu...

https://en.wikipedia.org/wiki/Balut_(food)

Záleží na vkusu každého strávníka.

1.4.2018 16:35
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Zdravím všechny a přeji pěkné Velikonoce. Hlásím první letošní líhnutí zatím z 90 vajec venku 48 kuřat ale zbylá vajíčka vesele pípají tak snad ještě něco vyskáče. Všem chovu zdar

1.4.2018 17:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vy jste všichni taáááák šikovný, ať vám to doma pípá.
Bodlinko máte moje pochopení, u kocoura, co je i doma, to jinak nejde. Ale chlapi tomu nechtěj rozumět.

1.4.2018 17:36
začátek

XXX.XXX.4.22

Je to APRÍL není to APRÍL, nejdříve Olymp Horal, Nomád, Honzík gaučík a zakladatelé 1 Teplákovky jsou fuč a Nomád je i vygumovaný LIDI CO SE TO S VÁMI STALO?PŘECI JE ZNÁMO, ŽE POKUD SE HÁDÁTE S BLBCEM DÉLE JAK PŮL MINUTY, TAK SE HÁDAJÍ JIŽ DVA BLBCI .Chce to klídek a neustupovat debilům. Je tu jaro a pejsek se s tratil na 20 hodin a po příchodu zatím leží jako mrtvola, má ale v očích divný lesk, tak si myslím jestli nám ho o pár stovek metrů výše, jedna krásná fenka nepřipravila o panictví, dosud to skoušel jen na kočku, ale ta se nedala.

1.4.2018 17:50
javorka

XXX.XXX.98.207

Pletete pomlázky? Já jsem právě umotala 2 a mám úplně rozlámaný prsty.
A vnoučata jsou 3.

1.4.2018 18:30
.tumash1983.

XXX.XXX.234.76

Tak už se vyvalují pod kvočnou

1.4.2018 18:43
viu

XXX.XXX.209.18

1.4.2018 18:52
javorka

XXX.XXX.98.207

To je krása a jaký mají bezvadný domeček.
U nás ještě vůbec není tráva, ale snad už se taky dočkáme.

1.4.2018 19:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Něco velikonočního ode mne. Vajíčka (zatím první várka, barvená v červeném zelí), tvarohový mazanec a Jáchym (4) uklízí.

1.4.2018 19:42
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Javorko, všetko je to pekné, ale tie vajíčka sú nádherné, také iné zvláštne

1.4.2018 20:52
javorka

XXX.XXX.98.207

To jsem okoukala. Ještě jsme barvily v kupovaných barvách, ale tyhle jsou hezčí.

1.4.2018 20:56
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z polabí, přeji Vám všem krásné velikonoce

1.4.2018 21:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

javorko krása střídá nádheru. Vajíčka jsou přenádherná a mazanec k nakousnutí.

1.4.2018 21:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji a zdravím Andreu.

Ještě vám musím ukázat včerejší sýrové tyčky.
A čemeřice, co se nakonec docela vzpamatovaly.

2.4.2018 10:29
ovecka

XXX.XXX.180.37

javorka napsal(a):
Děkuji a zdravím Andreu.

Ještě vám musím ukázat včerejší sýrové tyčky.
A čemeřice, co se nakonec docela vzpamatovaly.

Javorko super, krásná neotřelá vajíčka a čemeřice jsou moc nóbl. Já s tou mojí nevím, je stále stejná, neschne, neroste
Jinak všechny zdravím při Velikonočním pondělku a snad se můžeme těšit, prý bude jaro Dana
Na posledním obrázku je inspirace z Holandska, kdyby někomu doma přebýval nepojízdný automobil, tak nemusí strašit, ale zdobit

2.4.2018 10:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, jak ukázat? Recept přidat nejlépe.

2.4.2018 10:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak taky přidám pár fotek. Já s naším mladším synem barvíme vajíčka, manžel plete pomlázku no a přání nakonec. Neptejte se, co jsem pak našla za tím kuřetem
A utíkám zase vařit, dneska bude kachna se zelím a knedlíkem.

2.4.2018 12:53
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás je svíčková, ale jestli mi někdy vykynou knedlíky. Dávají si na čas.
Děti se stejně nacpaly nějakou čokoládou, tak se nic neděje.

Dano, ta čemeřice vypadá dobře, asi si jen dává na čas. A ty krokusy jsou nádherné, to je vždycky na jaře největší paráda.

Sýrové tyčinky
Rozválené listové těsto se trochu namaže vajíčkem a posype strouhaným sýrem. V receptu psali, že se mají dát 3 druhy. Já měla jen Goudu a Čedar. Těsto se přehne na půl a přimáčkne se, třeba válečkem. Pak se nakrájí na proužky 2-3 cm, které se stočí. Trochu se zase připlácnou, jinak to nebude držet. Tyčinky se narovnají na plech (s papírem) a potřou se vajíčkem. Posypou se solí a kmínem, nebo sezamem. Pečeme asi na 180°, aby pěkně vyběhly, do růžova.

3.4.2018 19:23
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tak už se hřejeme pod deskou. Dneska to ani nebylo třeba, u nás odpoledne 18,5°C. Růže zasazené. Dana.

3.4.2018 20:26
ančovička1

XXX.XXX.220.127

ovecka napsal(a):
Tak už se hřejeme pod deskou. Dneska to ani nebylo třeba, u nás odpoledne 18,5°C. Růže zasazené. Dana.

Ta vyhrivaci deska je super sikovna take bych ji chtela pro kuratka, prave se mi lihnou..kde se da koupit, ve zverimexu?

3.4.2018 22:21
skodovak

XXX.XXX.241.252

Nejlevnější je Lihne.cz, taky jsem podlehl.

3.4.2018 23:00
ovecka

XXX.XXX.180.37

ančovička1 napsal(a):
Ta vyhrivaci deska je super sikovna take bych ji chtela pro kuratka, prave se mi lihnou..kde se da koupit, ve zverimexu?

Jj, koupila jsem na www.lihne.cz, největší s regulací. Vyjímečně jsem byla manželem pochválena, i za cenu. Dana.

4.4.2018 07:38
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Krasne rano, dekuji obema za odpoved, hned si tam napisu ..tak to vypada, ze ze asi ze 70vajec se vylihlo 56 zdravych kuratek, krizenky vlasky a maransky, za tyden se budou lihnout jeste brahmanky a vlasky..tak toho zase mam pozehnane

4.4.2018 08:12
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Dobré ráno, včera pri čistení kurína, som rozobrala aj bidlá a už som ICH našla . Málo, ale predsa už sú späť. Ani ICH nechcem pomenovať

4.4.2018 09:22
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Zdravím, neměla jsem čas ani číst ani psát a koukám teď jako blázen, jak nám to tu zas prořídlo . Aspoň že holky zůstaly. To bychom ale měly tu Teplákovku pojmenovat po jiné části oblečení, spíš zástěrovka, neboť je zde převaha sukní(i když takové tepláčky na zahradu)

4.4.2018 11:35
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Jste mě nakazili. Včera jsme přivezli 8 kuratek - víc se nenalihlo a dneska jsem objednala topnou desku

4.4.2018 11:37
Olánek

XXX.XXX.35.254

Tak jsem si řekl.že takové peníze za jablka včetně rajských, jako na podzim, nedám a postavil jsem pařník.Návrat po půl století k zahradničení.Udělal v něm několik řádek, v substrátu až z Německa, asi celkem 6metrů, připravil sázecí kolík a že začnu s okurkou.Rozdělal jsem sáček za 44kaček z OBI a poté ztvrdnul, bylo v něm asi osum semínek.Vzpoměl jsem předků, jak dávali za okénko v altánu přezrálé salátovky a na ty tisíce semen z nich.Holt časy se mění.

4.4.2018 11:40
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Olanku - muž dneska sazel rajčata do truhliku - spocital to a mame jich 19 druhu, z toho neco je dovezeno z Chorvatska. A v nekterych sačcich bylo i 5 seminek.

4.4.2018 12:03
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Olánku, aspoň budete vedieť, či sa Vám všetky ujali

4.4.2018 13:39
veraboskova

XXX.XXX.18.226

ančovička1 napsal(a):
Krasne rano, dekuji obema za odpoved, hned si tam napisu ..tak to vypada, ze ze asi ze 70vajec se vylihlo 56 zdravych kuratek, krizenky vlasky a maransky, za tyden se budou lihnout jeste brahmanky a vlasky..tak toho zase mam pozehnane

Chápu to dobře, vlaška s maranskou? To by mě zajímalo jak to bude vypadat a co to bude snášet

4.4.2018 17:50
ančovička1

XXX.XXX.220.127

veraboskova napsal(a):
Chápu to dobře, vlaška s maranskou? To by mě zajímalo jak to bude vypadat a co to bude snášet

vlasky s maranskou uz krizim nekolik let, protoze moc dobre nesou a jsou to hezke slepice, neco jako australka..jsou shanclive, ale klidne, vajicka svetlejsi hneda..dam fotky, ale musim rict synovi, jelikoz to neumim

4.4.2018 18:40
ovecka

XXX.XXX.180.37

veraboskova napsal(a):

Kindervejce venku tmavá čokoláda uvnitř mlíčná Dana.

4.4.2018 20:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to synovi prosím řekněte, ať vyfotí i kuřata. Děkuji.

4.4.2018 21:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak vám řeknu, dneska jsem utratila děsné peníze v zahradnictví. Koupila jsem semínka všeho druhu. Nejvíc mě zaujala tykev typ hokkaido Amoro F1. Cibule gladiol, množilky. Macešky, červené sedmikrásky. A i beztrnnou ostružinu v kontejneru a už jste mě nakazili, koupila jsem si i růži (taky v kontejneru) - žlutou. Název nevím, zítra kouknu za světla. A zítra se budu hraba v zemi, teda jak já se těším.
A aktuální pohled do líhně. Termín mají až zítra. Nemůžou se dočkat.

4.4.2018 22:41
ančovička1

XXX.XXX.220.127

veraboskova napsal(a):
Tak to synovi prosím řekněte, ať vyfotí i kuřata. Děkuji.

Jj, nafoceno mam, fotim i vrabce6 a kosaky, stavi si uz hnizdo na sloupu vrat stodoly, jako kazdy rok a potom vyvadi mlade..kuratka krizenek jsou cerna s bilymi skvrnami, ale o hodne slabsimi nez ciste maransky, take nejsou tak baculata..zitra ho odchytim, aby mi je poslal ..

5.4.2018 08:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné ráno. První sedmička kuřat (hempšírky) odlovená do odchovny. A vyfotila jsem i etiketu u růže.

5.4.2018 17:42
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Dobrý den... Zítra mají termín moje vajíčka tak až se bude něco dít dám ještě vědět... Jinak všichni jste šikovní, máte to krásné a přeji hodně úspěchů i na dále

5.4.2018 18:11

moje vajíčka mají termín až příští týden:o ale už jsem objednala prťavou manuální brinseu, která bude sloužit jako dolíheň. v líhni je 11 vajec ze dvou dávek a dalších osm už čeká v čekárně na líhnutí, holky se zbláznily, včera šly do čekárny 4 vejce a dneska zase 100% snáška, z toho dvě do čekárny.

jestli to takhle půjde dál, budu muset brzo vyrobit inzerát na prodej násady :D.

5.4.2018 18:17
čapice

XXX.XXX.211.1

Zdravim, tak kockokachni kamaradstvi, kocici pohodicka na slunicku a jarni kyticky. Slepicky nesou super, zacatecnicim se vajicka zvedsuji a od IB plny pocet. Coz znamena 2. Ze 14 ruzi zasazenych na podzim, vypadaji akorat 2 suse. Osmiesicmi kocicka nalezen zacala mrouskat,.podarilo se ji v baraku udrzet tri dny, stejne mela na pristi tyden naplanovanou kastrakci. Prave se nam krasne zalilo. Zitra me ceka doseti radku redkvicek, cisteni slepickam a naplanovani maleho domecku pro pripadne sedici kvocny.

5.4.2018 19:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak zatím venku 12 kuřat. Všechno zatím hempšírky. Ještě tam jsou 2 vejce hempšírek a 6 vajec orlovek. A zatím venku ani jedna orlovka. Je to nervák. Jinak dnešní líhnutí přes den bylo zajímavý. Nic nic. Pak se odpoledne zatáhlo ještě víc a začalo pršet a kuřata začala skákat z vajec. No a teď je zase sluníčko a zase nic

5.4.2018 19:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

PetaaS napsal(a):
Dobrý den... Zítra mají termín moje vajíčka tak až se bude něco dít dám ještě vědět... Jinak všichni jste šikovní, máte to krásné a přeji hodně úspěchů i na dále

Tak to držím palce

5.4.2018 19:43

veraboskova napsal(a):
Tak zatím venku 12 kuřat. Všechno zatím hempšírky. Ještě tam jsou 2 vejce hempšírek a 6 vajec orlovek. A zatím venku ani jedna orlovka. Je to nervák. Jinak dnešní líhnutí přes den bylo zajímavý. Nic nic. Pak se odpoledne zatáhlo ještě víc a začalo pršet a kuřata začala skákat z vajec. No a teď je zase sluníčko a zase nic

JO, to znám, ale z pod kvočny. Jakmile se mají líhnout, tak vyskočí i o půl den dřív, v noci, když přijde bouřka. Nevím proč, ale mám takovou zkušenost.

5.4.2018 20:14
ovecka

XXX.XXX.180.37

Ovce se také většinou bahnily, když se schylovalo na bouřku. Asi tlak nebo co Dana.

5.4.2018 20:24
PetaaS

XXX.XXX.36.171

veraboskova napsal(a):
Tak to držím palce

Moc děkuji

5.4.2018 20:58
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak alespoň něco málo..

Jinak jsem zasadil sedm stromků, ostatní ostříhal uklidil, ještě by to chtělo brány, ale letos to nedám

I na okrasnou zahradu něco, nějaké změny plus tři druhy vrb a mandlovník, to poslední si nevzpomenu.

Mit s sebou více financí je to zlé. No na náhodnou návštěvu asi Dobrý

5.4.2018 21:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

ančovička1 napsal(a):
Tak jsem nafotila a posilame

To jsou krásné slepičky! A vajíčka, krása střídá nádheru

5.4.2018 21:20
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vylezlý česnek, zamulčovaný pilinami, nepleju. Za česnekem plot z palet, zadarmo a hotový za chvilku. Dnes zaseté maxi mrkev, petržel, růžicková kapusta, kedluben Gigant, hrášek, mangold.

5.4.2018 21:24
ančovička1

XXX.XXX.220.127

To jsou krásné slepičky! A vajíčka, krása střídá nádheru

Janinko, dekuji, to jsou ty moje krizenky, vlastne hybridky, vlaska x maranska..jsou sice kazda jina , ale jsem s nimi spokojena na pristi rok uz mam nalihnuto..take 13 vlasek koroptvich a jedno kure vypada na orlovku...zas mi tam nekdo pustil kohouty, ale nevim, kdo je mama

5.4.2018 21:34
Olánek

XXX.XXX.96.190

Nevíte někdo proč meterologové zpravidla hlásí vypočtenou pocitovou teplotu jen do mínusu a nikdy ne do plusu.To pak nevím, kdy sundat tepláky.

5.4.2018 21:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánek tepláky sundáme v duchu naší dubnové teplákovky- Duben v teplácích ještě budem-tedy prvního května.
Je vůbec možno, aby teploměr(proč ne studenoměr?) ukazoval například 3 stupně a pocitová teplota byla deset stupnů? Navíc, pokud bychom sundali tepláky jen pro pocit, mohli bychom se nachladit.

5.4.2018 21:40

Olánek napsal(a):
Nevíte někdo proč meterologové zpravidla hlásí vypočtenou pocitovou teplotu jen do mínusu a nikdy ne do plusu.To pak nevím, kdy sundat tepláky.

pocitová teplota, pokud je jiná než reálná, je mrcha vždycky nižší. protože ten druhý faktor je studený vítr.

takže tepláky nesundavat.

5.4.2018 21:57
Olánek

XXX.XXX.96.190

Vylezlý česnek, zamulčovaný pilinami, nepleju. Za česnekem plot z palet, zadarmo a hotový za chvilku. Dnes zaseté maxi mrkev, petržel, růžicková kapusta, kedluben Gigant, hrášek, mangold.

Janinko, co za tou paletovohusitskou hradbou skrýváte?Neodhaleno ani pomoci dronu, jinak asi neusnu

5.4.2018 22:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku tam bydlej naše čtyři hybridky s rýnským kohoutkem. Mají kurník po ovcích a kolem takovouto palisádu, aby jejich krmě byla před ovcemi a jehnaty v bezpečí. Jinak užívají spolu s ovcemi celý sad 1500 m. Ovce i s jehnaty brzy odejdou na letní pastviny a sad zbude pro slípky až do podzimka, jen pár odstavených jehnátek jim časem bude dělat společnost.

5.4.2018 22:48
začátek

XXX.XXX.4.22

Tepláky nesundavat, o velikonocích na mne vyskočil zajíček bez tepláčků, já a moje kuřátka jsme se z toho ještě nes pamatovali.

5.4.2018 22:58
začátek

XXX.XXX.4.22

Pocitová teplota, pokud je jiná než reálná, je mrcha vždycky nižší.ne byla fakt vyšší, protože ten druhý faktor je studený vítr, ne ne druhý faktor byl tedy jiný a pro tepláčky nevhodný.

Takže tepláky nesundavat, nebo jo?

6.4.2018 06:49
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Tak jak jsem slíbil... Večer v 7:00 to má být přesně 21 dní a jeden můj blázínek už si nakloval dirku... Takže mi to už začalo.

Ančovička1 - krásné to slepičky

6.4.2018 07:11
Olánek

XXX.XXX.96.190

Bodlinko, až budete v dobrém rozmaru můžete nezávazně načrtnout, co lze ještě zakopávat a co již musí do kaliférie dle vet.předpisů.Důrazně upozorňuji, že manželky se to netýká.
Nedávno jsem četl, že lidé žijí v omylu, když se domnívají, že vápník získávají z mléka.Nejlépe se prý získá ze skořápek, povařených, prošlých troubou a rozdrcených na prášek.Ten se pak přidává do jídla, ovšem ne masného, jinak se spojí v nestravitelné žmolky či co a konzument je vyvápěn na věky.
Proč to píšu, mám z jedné cukrárny skořápek kopec a neošetřené je házím po zahradě v přesvědčení, že vyhubím mech.Něco sezobnou slepice, něco kachny a něco oblízne pes.Vajíčka jsou do výroby prý přísně kontrolována.Bodlinko, nezahrávám si s ohněm?

6.4.2018 17:13
ančovička1

XXX.XXX.220.127

PetaaS napsal(a):
Tak jak jsem slíbil... Večer v 7:00 to má být přesně 21 dní a jeden můj blázínek už si nakloval dirku... Takže mi to už začalo.

Ančovička1 - krásné to slepičky

PetaaS dekuji, jsou to vlasky krizene s maranskou, z vajicek vlasky jsou slepicky stihlejsi s vyšším hrebinkem, od vlasak + maranska jsou slepicky baculatejsi..maransky malo nesou a 10 vlasek to nevytrhe, tak jsem si vyrobila hybridky sama, protoze nemam dobrou zkusenost s koupenymi kuricemi z velkochovu..a jaka kuratka se vam lihnou? Drzim palce, at se zadari

6.4.2018 19:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak se zdá dolíhnuto. U hempšírek to dopadlo dobře, orlovky slabota. Celkem do líhně nasazeno 24 vajec (škoda, že se jich tam nevejde víc).14 hempšírek: všechna oplozená, vyskákalo 12 kuřat.10 orlovek: 4 neoplozená, ze 6ti vyskákaly 3 kuřata.
A tady je to přeloveno do krabice.

6.4.2018 20:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už mám celkem vylíhnutých 9 orlovek
Tohle je šestka větších starých necelé dva týdny.

6.4.2018 20:15
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Tak čtu jak se vám to krásně líhne, radost se podívat.Jaro začalo nějak rychle a tak stříhám, řežu, hrabu se v hlíně a nemám ani čas se pokochat tím, co kolem mě létá.Jarní výlovy rybníků jsou v plném proudu a tak pár fotek a něco od souseda.Kouťák.

6.4.2018 20:46
PetaaS

XXX.XXX.36.171

ančovička1 napsal(a):
PetaaS dekuji, jsou to vlasky krizene s maranskou, z vajicek vlasky jsou slepicky stihlejsi s vyšším hrebinkem, od vlasak + maranska jsou slepicky baculatejsi..maransky malo nesou a 10 vlasek to nevytrhe, tak jsem si vyrobila hybridky sama, protoze nemam dobrou zkusenost s koupenymi kuricemi z velkochovu..a jaka kuratka se vam lihnou? Drzim palce, at se zadari

Tak to jste to dobře vymyslela, jste holka šikovná

Mě se líhne taková všehochuť mám je jen pro sebe a pro pár známých ale prvky které se tam najdou jsou Vlašky, dominanty, wyandotky a možná i žerzejský obr protože moje slepičky létají i k sousedum kde je znásilní jejich obr a pak se vrátí tak uvidím no

6.4.2018 21:28
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

kouták napsal(a):
Zdravím.
Tak čtu jak se vám to krásně líhne, radost se podívat.Jaro začalo nějak rychle a tak stříhám, řežu, hrabu se v hlíně a nemám ani čas se pokochat tím, co kolem mě létá.Jarní výlovy rybníků jsou v plném proudu a tak pár fotek a něco od souseda.Kouťák.

Krásný jehnátka i fotky.

6.4.2018 22:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Také přeji hezký večer.
Všechna ta kuřátka máte moc krásná, kochám se aspoň fotkami. Kvočna už zase vydává známé zvuky, ale zatím nese a nesedí. Myslím, že to nebude dlouho trvat a pro změnu si zase sedne.
Přemýšlím, že seženu pár vajíček, ať i u nás jsou nějaká ta pípátka.
No, uvidíme jak se holka nakonec rozhodne.
Práce na zahradě je nekonečná, ale příjemná. Dnes jsem konečně zasadila poslední růži. Že mi to ale trvalo.
Já si to totiž užívám. Procházím zahradu a hledám to nejlepší místo. Protože už nikde žádné není, tak musím něco přesadit na jiné místo, které opět hledám. Tak mi samozřejmě všechno trvá děsně dlouho. Vyhodit nedokážu nic. Ještě štěstí, že občas něco zmrzne.
Už mám zase chuť vyrazit do mého oblíbeného zahradnictví a podívat se tam mají pěkného. Mám zálusk na další parádní čemeřici a nutně potřebuji nový modrý rododendrónek, protože ten můj to už v létě zabalil.
Do zeleninové zahrádky jsem ještě ani nedošla, ale nejdřív je potřeba natáhnout pletivo, aby tam nelezli běžci. Jak mě vidí běží ke mě a vyžadují žížaly, co jim sbírám, při práci na zahradě. Kačer Páťa mi pořád strká zobákem do ruky, jestli tam nemám ještě něco schovaného.
Dnes byly 3 vajíčka, ale kačenky jsou 4, tak ještě jedna nenese.
Dnes se tu nečekaně objevil náš pan obkládač, že by zítra přišel a dokončil své loňské veledílo. Tak jsem napnutá, jestli se tu opravdu objeví. Peníze asi nepotřebuje. Jestli to tu dodělá, tak to oslavíme.

6.4.2018 22:06
javorka

XXX.XXX.98.207

Omlouvám se za ten román. Úplně jsem se lekla, co jsem to vyplodila.

6.4.2018 22:58
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko krásný.

7.4.2018 06:58
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Tak nyní mám 6 oschlých kuřátek v "odchovně" pře 5 min se vylíhlo další a 13 naklovaných vajec

7.4.2018 07:43
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásné slunečné, ale mrazivé ráno.Jaro je tu i když po dnešním mrazivém ránu je to skoro neuvěřitelné, tak k nám přiletěl první posel jara a kdo to asi je?

7.4.2018 07:46
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vlaštovička.

7.4.2018 08:03
začátek

XXX.XXX.4.22

A pak, že první vlašťovička jaro nedělá, ale u nás určitě ANO.

7.4.2018 10:12
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Tak už mám venku 11 kuřat a 11 naklovaných vajec z 34 oplozených křepelky zatím nic

7.4.2018 10:13
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Snad vám nevadí že vás stále informuji ale to víte mám z nich radost a chci se o ni podělit

7.4.2018 11:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jen pište, je to vždycky drama to líhnutí, se zájmem sleduju u všech.

7.4.2018 11:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dám dotaz. Když rozdělujete kohouty a slepice do kmenů na líhnutí. Co pak po líhnutí, jak to spojujete, aby se vám kohouti neporvali? Chápu že se musí "poprat", aby si udělali hierarchii. Ale když já mám orlovky a tam mám obavy, že to nedopadne dobře.

7.4.2018 12:56

informace o líhnutí mě naplňují závistí a očekáváním :)

v pondělí přiveze kurýr malinkatou manuální brinseu, poslouží jako dolíheň. půjdou tam hned bydlet vejce, co se mají líhnout ve čtvrtek. prosvítím přitom vejce, co jsem nasadila 31 a přidám vejce sbírané od pondělí, už jich je 11. holky už tvoří 50-51 g a velká vejce už tvoří větší půlku snášky.

7.4.2018 13:13
PetaaS

XXX.XXX.36.171

veraboskova napsal(a):
Dám dotaz. Když rozdělujete kohouty a slepice do kmenů na líhnutí. Co pak po líhnutí, jak to spojujete, aby se vám kohouti neporvali? Chápu že se musí "poprat", aby si udělali hierarchii. Ale když já mám orlovky a tam mám obavy, že to nedopadne dobře.

Jak to myslíte jak to spojujeme?

7.4.2018 17:03
PetaaS

XXX.XXX.36.171

18 kuřátek a 7 naklovlých vajec

7.4.2018 17:15
ovecka

XXX.XXX.180.37

veraboskova napsal(a):

Paní Věrko, já vždycky nějakého kohouta zlikviduji a spojené slepičky mají jen jednoho. Teď se chyatám na NH, jeden kohout půjde do hrnce. Možná bude ještě potřeba spojit araukany a lososky, a tam vyhraje asi lososák. Já obměňuji kohouty každý rok, tak to moc neprožívám. Dana.

7.4.2018 17:44
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Jo takhle já nikdy nezabíjím... Já vždy dvou až tří měsíční kohouty prodám a těmto problémům se tak vyhnu...

7.4.2018 18:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Hm, tohle já právě udělat nechci vyřadit jednoho kohouta. Kohouti nejsou bráchové, ke svým slepičkám co mají jsou nepříbuzní. Kdybych nechala jenom jednoho, tak bude k polovině slepic brácha. Na příští rok s nimi na líhnutí počítám s oběma.

7.4.2018 18:31
ovecka

XXX.XXX.180.37

PetaaS napsal(a):
Jo takhle já nikdy nezabíjím... Já vždy dvou až tří měsíční kohouty prodám a těmto problémům se tak vyhnu...

Jenže na násadová vejce potřebuji nechat kohouty do jara. Takže pak musím vyřešit, co s nimi. Partenogenezi jestě slepice nezvládají. Dana.

7.4.2018 18:35
ovecka

XXX.XXX.180.37

veraboskova napsal(a):
Hm, tohle já právě udělat nechci vyřadit jednoho kohouta. Kohouti nejsou bráchové, ke svým slepičkám co mají jsou nepříbuzní. Kdybych nechala jenom jednoho, tak bude k polovině slepic brácha. Na příští rok s nimi na líhnutí počítám s oběma.

Potom je raději nechte oddělené. Pokud byste je dala v této době k sobě, tak se vám nejspíše dobijí do krve. Mohlo by to klapnout tak konce května, kdy slepice poleví ve snášce. Ale stejně to bude chtít velký výběh, aby si mohli jít z cesty. A jestli zvládnou oba přes noc v jednom kurníku, tak to je ve hvězdách. On ten testosteron dělá v kohoutím mozku docela paseku. Dana.

7.4.2018 19:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Paní Dano díky za radu. Nechám to jak to je. Přeci jenom nemusím mít na zahradě kohoutí zápasy.

7.4.2018 19:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem naložila kachní vejce. Větší jsou ruánky (taťka běžec) a menší do zelena běžčí.

7.4.2018 21:31
skodovak

XXX.XXX.241.252

Dobrý večer, tak jsem dneska přivezl pár vajíček Leghorn a pár Rýnských Koroptvích, tak je zítra dám do pece.

Obrázek se nějak omylem přidal minulý..

8.4.2018 07:29
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Tak už mám 24 kuřátek a 4 naklovlá vajíčka

A také se mi začali líhnout křepelky, mám tam prvních 15 naklovaných vajec

8.4.2018 13:43
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Tady máte všechny barvičky kuřátek co se my vylíhli a pokud víte jak budou vypadat v dospělosti tak mi prosím poraďte nebo přiložte fotku a napiště ke kterému kuřátku to je děkuju

8.4.2018 14:44
ovecka

XXX.XXX.180.37

Pokud je to mix plemen ze dvorka, tak těžko usuzovat, jak bude kdo vypadat v dospělosti. Pokud napíšete, jaké barvy jste dala do líhně, tak se dá poznat, které kuře k nim bude patřit.
Takhle třeba první kuře můře být bílé nebo lososové, druhé kuře černé, krahujcové, třetí kuře světlé koroptví, čtvrté světlé korptví, páté stříbrné černě lemované, šesté žluté kolumbijské, sedmé stříbrné černě lemované, osmé oranžové koroptví?, deváté ?, desáté tmavé koroptví. Ale přesnou barvu nedám, je to, co mi to připomíná. Dana.

8.4.2018 14:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak vám řeknu, venku nádhera, je to tam na tričko. Pustila jsem se do stříhání stromků u babičky v sadu, je to tak ještě na jeden víkend. Akorát nevím, co s broskví. Čím to stříkáte proti kadeřavosti? Stříhání budu muset nastudovat z moudré knihy. Akorát si pamatuju, že se broskev stříhá když kvete a víc si nepamatuju.
A pustili jsme se do paznehtů u ovcí. Málem se ze mě stal avatar. Ostříhala jsem paznehty na jedné straně, nastříkala jsem modrou pederiprou. Jdu na druhou stranu (manžel ovci drží posazenou). Najednou se ovce rozmáchla přední nohou a já modrou pederipru na obličeji. Pak mě manžel musel odmodřit vodou z kanystru, ještě že to pustilo

8.4.2018 14:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

skodovak napsal(a):
Dobrý večer, tak jsem dneska přivezl pár vajíček Leghorn a pár Rýnských Koroptvích, tak je zítra dám do pece.

Obrázek se nějak omylem přidal minulý..

Škodováku, ty leghornky jsou čistokrevné nebo ty hybridní? Já totiž po nich pokukuju už docela dlouho, loni jsem i koukala po násadovkách. Ale tady nic, na podzim akorát byl k mání kohout.

8.4.2018 15:05
javorka

XXX.XXX.98.207

Věrko, koukám, že i pan manžel je barevně vyladěn.
U nás je pod mrakem, ale zatím neprší, i když pár kapek spadlo. Já jsem se rozhodla, že se dnes budu odpočívat. Nějak jsem to přehnala a včera večer už mi došly síly.

Jinak slepička stále kvoká, tak jsem napnutá jak to dopadne.

8.4.2018 16:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to bych se taky mohla rozhodnout že budu odpočívat, ale asi by mi to neprošlo Fakt ale je, že teď už jsem znovu na zahradu nejela. Uvařím na zítra, vyžehlím, vyperu zimní bundy a pak taky padla.
Ikdyž ty cibule gladiol tu na mě tak blbě koukají tak jsem aspoň zasázela do truhlíku na lodžii macešky. Zjistila jsem, že na zahradě mi slepice zlikvidovaly malinoostružinu, tak tu mám připravenou beztrnnou ostružinu v kontejneru a přemýšlím, kam jí zasadit jestli za plot nebo co před ní dát, aby se na ní slepice nedostaly.

8.4.2018 17:39
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tak u nás je sice větrno, ale slunečno, tak jsem se prošla po zahradě , už mi kvete i mandle a překvapení v květináči(pořád nevím kam s ní) bluma po slovensky slivka a já říkám že je to ringle. Nechám jí aspoň jednu a uvidím kdo bude mít pravdu

8.4.2018 17:57
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Dvě lednové barbuchy si trůní ve veliké králíkátně, protože místo ve chlívku obsadily mladší kuřata, je krásně vidět rozdíl u kuřat od přeběhlice(jsou do hněda), a menší kačky s šedou kačenou, větší s černobílou, ty už se těší na letní byt. Už jsem poslala tři kačky do mražáku a na chlapce to čeká taky za dva tři týdny a ostatní vajíčka jsou ještě v líhni. A nakonec můj doprovod po obchůzce zahradou a ještě moje podivné micinové nadělení co vypadá jak s ruskou kresbou, ale nemají tmavé packy a jejich máti se zbláznila a začala si dělat hnízdo, tak šla na námluvy k mackovi

8.4.2018 20:20
PetaaS

XXX.XXX.36.171

ovecka napsal(a):
Pokud je to mix plemen ze dvorka, tak těžko usuzovat, jak bude kdo vypadat v dospělosti. Pokud napíšete, jaké barvy jste dala do líhně, tak se dá poznat, které kuře k nim bude patřit.
Takhle třeba první kuře můře být bílé nebo lososové, druhé kuře černé, krahujcové, třetí kuře světlé koroptví, čtvrté světlé korptví, páté stříbrné černě lemované, šesté žluté kolumbijské, sedmé stříbrné černě lemované, osmé oranžové koroptví?, deváté ?, desáté tmavé koroptví. Ale přesnou barvu nedám, je to, co mi to připomíná. Dana.

Možná by to mohlo odpovídat máme tam toho hodně a skoro každou jinou nějaký leghornky bílý, vlašky divoce zbarvený, stříbrně zbarvený, modrý, trikolor, dominant černý, žlutý, červený a kropenatý a kohouti jsou 2 bílý a kropenatý(wyandotka)

8.4.2018 20:22
PetaaS

XXX.XXX.36.171

kačíkačka napsal(a):
Dvě lednové barbuchy si trůní ve veliké králíkátně, protože místo ve chlívku obsadily mladší kuřata, je krásně vidět rozdíl u kuřat od přeběhlice(jsou do hněda), a menší kačky s šedou kačenou, větší s černobílou, ty už se těší na letní byt. Už jsem poslala tři kačky do mražáku a na chlapce to čeká taky za dva tři týdny a ostatní vajíčka jsou ještě v líhni. A nakonec můj doprovod po obchůzce zahradou a ještě moje podivné micinové nadělení co vypadá jak s ruskou kresbou, ale nemají tmavé packy a jejich máti se zbláznila a začala si dělat hnízdo, tak šla na námluvy k mackovi

Máte krásné kachničky a nádherné kočičky nebudou koťátka? A odkud jste?

8.4.2018 20:23
PetaaS

XXX.XXX.36.171

*

8.4.2018 21:02
skodovak

XXX.XXX.241.252

veraboskova napsal(a):
Škodováku, ty leghornky jsou čistokrevné nebo ty hybridní? Já totiž po nich pokukuju už docela dlouho, loni jsem i koukala po násadovkách. Ale tady nic, na podzim akorát byl k mání kohout.

Čišté jako lilie, Já hybridy nechci.. Uvidíme, kohout je dohodnut taky.

8.4.2018 21:04
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak proběhla výměna Nh a Minorku mám opět na dvorku

8.4.2018 21:17
skodovak

XXX.XXX.241.252

Sedla mi Husa, no a pod ní nic nemám

8.4.2018 21:40
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Zdravim vsechny , ja jsem za vikend sedrena jak boruvka, litam kolem nalihnutych kurat, mam je v loznici kvuli teplu a huci tam lihen , spine v decaku..okopane dva zahony cesneku, Janinko, vyborny napad s temi pilinami, podruhe to uz opravdu kopat nechci.. ... nakup v obi, sadba kyticek do truhliku..dnes jsme vykopali maliny, vycistili, pohnojili a zasadili..manzel mel spoustu pomocniku a
vyndali jiriny ze sklepa...pekny vikend..

9.4.2018 09:26
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

PetaaS napsal(a):
Máte krásné kachničky a nádherné kočičky nebudou koťátka? A odkud jste?

Děkuji za pochvalu, koťat bude jéje, jarní se mi vždycky podaří zlikvidovat a na podzim něco bude. Mám momentálně tři starší kočky, dvě malé kočičky od podzimu a kocoura. Jeden malý kocourek a jeden starý mazlivec se mi ztratili, ale zas přišel jeden kocour co se mi ztratil před dvěma lety.

9.4.2018 16:12

Prvních pět vajec přeloženo do mini brinsey. ať meditují nad líhnutím.

Prosvětlovala jsem přitom další várku a Coo byl asi nějaký lenivý, protože z šesti jsou čtyři prázdné.

Tak jsem přidala dalších 13 :D.

9.4.2018 20:24
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

ančovičko opravdu to funguje, piliny na česnek. Také je dobrá vrstva jehličí. Malý plevel neroste a větší lehce vytrhnu, ale až později, ted je česnek čistý.
Taky jsem venku od rána do večera, bud pracuju nebo lítám s psicema po lese, chápu, jak jste znavená.
Včera jsme šli se synem, fotograf ornitolog, navečer do lesa bez psů. Na Kulíška nejmenšího, zadařilo se. Bledule byly navíc, ale krása.
Dnes jsme zvážili jehnata, rostou jak z vody. Nekterá přibrala za čtrnáct dní i víc než pět kilo

9.4.2018 20:47
kouták

XXX.XXX.168.33

Kulíšek nejmenší, tak to je nádhera.Toho jsem ještě nevyfotil.Dnes nade mnou létal Luňák hnědý, ale v zápalu boje se zahradou jsem foťák do ruky nevzal, tak snad až pomine ten jarní blázinec.Zdraví Kouťák.

9.4.2018 20:55
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Boj se zahradou také svádím. Těším se na fotky z Vlkova a okolí. Zdraví Janinka.

9.4.2018 20:57
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku hlásím, že dnes jsem poprvé vylezla z tepláků a šup do šortek. A také jsem se rozběhla po zahradě bosky. To je můj jarně letně podzimní zvyk. Chodím hodně bosa, po zahradě, lese, louce. Však jsem Bosorka.

9.4.2018 22:43
kouták

XXX.XXX.168.33

Boj se zahradou také svádím. Těším se na fotky z Vlkova a okolí. Zdraví Janinka.

S fotkama z Vlkova budu muset chvátat, protože už začíná být teplo a poloostrůvek bych zde asi zveřejnit nemohl.Jinak přes Vlkovskou pískovnu dělají silnici a mé křemenáčové místo zničili.Možná až si příroda poradí, tak to bude krásné.

9.4.2018 23:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Civilizace

10.4.2018 08:47
PetaaS

XXX.XXX.36.171

No tak jsem ukončil líhnutí a mám 28 kuřátek z 35 vajec a 35 křepelek ze 70 vajec

10.4.2018 10:00
ančovička1

XXX.XXX.220.127

gratuluji ke kuratkum i krepelkam, ja uz mam taky nalihnuto, pocet neznamy, hodne...:) jeste se mi budou lihnout brahmy a prave se zacinaji v lihni lihnout housatka, jedno uz je na svete..

10.4.2018 11:41
veraboskova

XXX.XXX.18.226

PetaaS napsal(a):
No tak jsem ukončil líhnutí a mám 28 kuřátek z 35 vajec a 35 křepelek ze 70 vajec

Gratulace k dobrému líhnutí Ty křepelky nenechte se takhle mačkat, nebo se vám ušlapou zvlášť rohy jsou na tohle blbé. Lepší zdroj tepla, aby neměly tendenci se "tulit" ikdyž tady to bylo asi tím focením, že jo.
Jinak malé křepelky by neměly mít možnost se brodit vodou, aby nedostaly křeče.
Ale to vyladíte

10.4.2018 18:04
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Zdravím všechny ve spolek tak v líhni to zase ožilo zatím 12 housat a jedna australka tak uvidíme ráno myslím že tam bude hodně živo. Gratulace k odchovům ať se daří!

10.4.2018 18:16
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

To tam majú odborný dozor?

10.4.2018 18:24
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

mamkamaria napsal(a):
To tam majú odborný dozor?

Je jak kvočna u všeho musí být i do líhně leze...

10.4.2018 20:27
PetaaS

XXX.XXX.36.171

ančovička1 napsal(a):
gratuluji ke kuratkum i krepelkam, ja uz mam taky nalihnuto, pocet neznamy, hodne...:) jeste se mi budou lihnout brahmy a prave se zacinaji v lihni lihnout housatka, jedno uz je na svete..

Moc děkuji za gratulaci mám z nich radost a vám držim pěsti co nosí štěstí

10.4.2018 20:37
PetaaS

XXX.XXX.36.171

veraboskova napsal(a):
Gratulace k dobrému líhnutí Ty křepelky nenechte se takhle mačkat, nebo se vám ušlapou zvlášť rohy jsou na tohle blbé. Lepší zdroj tepla, aby neměly tendenci se "tulit" ikdyž tady to bylo asi tím focením, že jo.
Ale to vyladíte

Také vám děkuji za gratulaci

Přesně tak vždy když tam přijdu rychle tak se bojí a takhle se namačkají

Aha, tak to děkuji za radu o tom jsem vůbec nic nevěděl

No snad ano je mi 15 a líhnu po druhé tak věřím že mám co zlepšovat

10.4.2018 23:37
ančovička1

XXX.XXX.220.127

PetaaS napsal(a):
Také vám děkuji za gratulaci

Přesně tak vždy když tam přijdu rychle tak se bojí a takhle se namačkají

Aha, tak to děkuji za radu o tom jsem vůbec nic nevěděl

No snad ano je mi 15 a líhnu po druhé tak věřím že mám co zlepšovat

Take dekuji,15 let a takovy šikulka tak vitej mezi zapalene chovatele a hodne uspechu

11.4.2018 07:06
PetaaS

XXX.XXX.36.171

ančovička1 napsal(a):
Take dekuji,15 let a takovy šikulka tak vitej mezi zapalene chovatele a hodne uspechu

Juu moc děkuji za milé přivítání

11.4.2018 07:08
PetaaS

XXX.XXX.36.171

A co nového máte v plánu na rok 2018 pořídit? (nemusí to být jen drůbež, cokoliv)

11.4.2018 09:53
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Pěkné dopoledne. Tak rozhodně je letos v plánu elektrika na zahradu - zatím řešíme papíry. A tím by se vyřešilo zamrzání vody v napaječkách. Rozhodně bych pak zkusila pořídit nebo aby manžel něco vyrobil na automatické otevírání kurníku a voliér, aby ráno nikdo nemusel na zahradu.

11.4.2018 10:00
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Hezké dopoledne, to automatické otevírání bez přivedené elektřiny už dnes, a celkem za rozumnou cenu, jde vyrobit díky malému solárnímu panýlku...

11.4.2018 10:39
chovatel 70

XXX.XXX.131.125

Brojlerci - 30 ks z BEST Opava. Včera měli týden.

11.4.2018 11:38
Olánek

XXX.XXX.96.190

Janinko to musí být bašta, polooděná
a bosky honit ptáčky po lese, škoda, že nejsem ornitolog
Tak jsem v neděli čučel na Paris Roubaix a po většinu času se kameramani věnovali cyklistům, ovšem střech bylo k vidění habaděj, žel ani jeden holoubek na nich.Snad jen jeden kličkující zajíc a pět ptáků je slabým odvarem na 250 km.
Nedávno jsem zmínil neutrájní vztah kokcidií k lidem a hned nato zareagovalo klíště, za pár kapek lidské krve se odvděčí posílením imunity.
Největším nebezpečím v mém případě je přijít k rozumu a tomu zabráním přechodem z kvantitativního chovu provázeného masovou selekcí na chov kvalitativní.Jen pro ilustraci, potřebuji odchovat asi pět kuřátek vlašky červené a v líhni mám 9O vajec a další várku připravenou a to ještě sedí čtyři kvočny.V této souvislosti poznamenávám, že kinematografie již vyčerpala všechny způsoby mučení a násilí, tak, že divákům připadají až úsměvné, jako kdysi dortové války.Přesto existuje cosi opravdu děsivého, ale je třeba se nechat inspirovat některými metodami odkvokávání,
Ančovičko, rýč a později kosa a není třeba si huntovat zdraví triatlonem.

11.4.2018 12:20

Olánek napsal(a):
Janinko to musí být bašta, polooděná
a bosky honit ptáčky po lese, škoda, že nejsem ornitolog
Tak jsem v neděli čučel na Paris Roubaix a po většinu času se kameramani věnovali cyklistům, ovšem střech bylo k vidění habaděj, žel ani jeden holoubek na nich.Snad jen jeden kličkující zajíc a pět ptáků je slabým odvarem na 250 km.
Nedávno jsem zmínil neutrájní vztah kokcidií k lidem a hned nato zareagovalo klíště, za pár kapek lidské krve se odvděčí posílením imunity.
Největším nebezpečím v mém případě je přijít k rozumu a tomu zabráním přechodem z kvantitativního chovu provázeného masovou selekcí na chov kvalitativní.Jen pro ilustraci, potřebuji odchovat asi pět kuřátek vlašky červené a v líhni mám 9O vajec a další várku připravenou a to ještě sedí čtyři kvočny.V této souvislosti poznamenávám, že kinematografie již vyčerpala všechny způsoby mučení a násilí, tak, že divákům připadají až úsměvné, jako kdysi dortové války.Přesto existuje cosi opravdu děsivého, ale je třeba se nechat inspirovat některými metodami odkvokávání,
Ančovičko, rýč a později kosa a není třeba si huntovat zdraví triatlonem.

myslím si, že není možné vybudovat kvalitní chov bez toho masivního množení a následné brutální selekce.

kvalitativní chov může být tak maximálně konečným, žádoucím stadiem. když se zadaří.

já to dělám takhle s myšma (teda morčaty) namnožím že mi překypuje králíkárna a pak vyberu do dalšího roku sotva desetinu.

Z dolíhně už se ozývá tlumené pípání :D

Mám jí na stole v ložnici, takže poslední dvě noci jsou naplněné sny o pračkách, motorech, letadlech, fénech a jiných hučících věcí, ale aspoň jsem si toho pípání všimla hned

To je vždycky tak napínavé

11.4.2018 15:48
Janinka Bosorka

XXX.XXX.4.48

Olanku pět kuratek vlasky mi docela stačí to je výborné

11.4.2018 17:47

Jakou muziku k líhnutí? Mozarta tady nemám, stačí Dvořákova devátá, Rachmaninoff nebo Chopin?

Nebo rovnou metal?

11.4.2018 20:28
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ja to vidim na Šavlovy tanec

11.4.2018 20:43
PetaaS

XXX.XXX.36.171

veraboskova napsal(a):
Ale to vyladíte

Na ty křeče umírají?

11.4.2018 20:58
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Housata už jsou pod husou a zatím 42 australek

11.4.2018 21:24
skodovak

XXX.XXX.21.83

Dobrý večer, rychlý dotaz

Když tímto teploměrem měřím v líhni bez větráku, teplotu to má ukazovat požadovanou mnou? Nebo dle návodu vyšší o 1.5 az 2.0 stupně vyšší? Což je dost nepřesný údaj? Děkuji.

12.4.2018 09:05
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, myslím si že teplota by měla být o něco vyšší. Budou tam nějaké ztráty, přeci je to jen plech...

N.

12.4.2018 09:08
veraboskova

XXX.XXX.18.226

PetaaS napsal(a):
Na ty křeče umírají?

Jukněte sem http://www.krepelkajaponska.cz/napajeni/ na těchhle stránkách se dá načíst spousta variant a doporučení jak by to mělo "u křepelek" vypadat.

12.4.2018 09:45

První letošní paduánče, v noci si udělalo díru a hned ráno vyskočilo, protože ranní ptáče dál doskáče

HOP HOP HOP

12.4.2018 10:42
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Bodlinko gratulace Zaujala mě i ta líheň. To je drobek. Na kolik je to vajec a dá se tam nějak solidně udržovat vlhkost?

12.4.2018 10:42
skodovak

XXX.XXX.21.83

Já to měřím takto, tak co na to odborníci

Je to zhruba střed vajíčka, a u slepic tam mám cca.37.6-8 po nejdelší dobu cirkulace (bez nucené)

A u hus 37.7-38.2 taktéž po nejdelší dobu. Mám ubrat? Nebo měřit nahoře?

12.4.2018 11:01

veraboskova napsal(a):
Bodlinko gratulace Zaujala mě i ta líheň. To je drobek. Na kolik je to vajec a dá se tam nějak solidně udržovat vlhkost?

Je to Brinsea mini eco. Deset vajec, čistý manuál, na vlhkost je tam nádržka s možností dolévat zvenku a vlhkost asi dobrý, neměřila jsem, ale větrací otvor je orosený a blány na vejcích jsou akorát vlhké.

Pořídila jsem ji čistě jako dolíheň, protože prostě při čtyřech holkách, z nichž velká vejce snášejí jen tři, prostě dostatek vajec k rozumnému naplnění rcomky nemám. Takže tam je kontinuální líheň a dolíheň bude tenhle prcek.

12.4.2018 11:02

Plus líbí se mi ten teploměr, lihový ve výšce vajec, té teplotě prostě můžu věřit na 100% :D.

12.4.2018 15:24
začátek

XXX.XXX.4.22

skodovak napsal(a):
Já to měřím takto, tak co na to odborníci

Je to zhruba střed vajíčka, a u slepic tam mám cca.37.6-8 po nejdelší dobu cirkulace (bez nucené)

A u hus 37.7-38.2 taktéž po nejdelší dobu. Mám ubrat? Nebo měřit nahoře?

Vše špatně, líheň není skladiště a digitální teploměry nic moc, kupte si dlouhý rovný a strčte ho do prostředního otvoru spodním koncem nad polovinu vajíčka.Dát do této líhně složku na vajíčka je blbost, úplně to změní cirkulaci vzduchu, aby se vám vajíčka nekutáleli po líhni, použijte tyčky dřevěné nebo já používám z bambusové trávy co mi roste na zahradě.Líhnout husí a slepičí je problém s velikostí vajec a vždy jeden druh ošidíte a na chlazení budete muset husí vyndavat, protože slepičí by tak dlouhou dobu už asi nerozdýchala.

12.4.2018 15:35
skodovak

XXX.XXX.21.83

Ty slepičí jsou zdr. Proto jsou na platu a jsou všechna ok, to jen nouze abych je nemusel vyhodit, teploty jsou nastaveny pro husy. Ty nic moc ty se nedaří.

12.4.2018 15:46
skodovak

XXX.XXX.21.83

Že je to dobře se ani v nejmenším nesnažím říkat. Teploměr mi doporučilo dost lidí včera mi přišel a shoduje se s mým lékařským tak nevím.

12.4.2018 15:56
ovecka

XXX.XXX.206.12

skodovak napsal(a):
Že je to dobře se ani v nejmenším nesnažím říkat. Teploměr mi doporučilo dost lidí včera mi přišel a shoduje se s mým lékařským tak nevím.

Já bych ten teploměr umístila tak, aby se dotýkal horní strany vejce. Potom víte přesně, zda máte vejce nahřáta na správnou teplotu pro líhnutí. U Biosky 09 by mělo být do 38°C. Měřit vzduch mezi vejci je o ničem. Dana.

12.4.2018 16:43
skodovak

XXX.XXX.21.83

Přímo se dotknout vajíčka? Na úrovni vrchu ale taky vzduch, jsem to měl a bylo to ještě horší právě.

12.4.2018 16:57
skodovak

XXX.XXX.21.83

Nicméně na vajíčku přímo, když je vzduch takový, je teplota 38.8 boože.

12.4.2018 20:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já mám s dovolením také dotaz. Teď jsem prosvěcovala kachní vejce. Z 9ti IB jsem vyřadila dvě (oba kruh smrti a jedno vejce bylo dokonce naťuklé!) a od ruánky kachny (otec IB) z 6ti nasazených 3 kruh smrti (no nic moc ). Prosvěcujete vejce než je dáte do líhně? Právě kvůli těm prasklinám, aby to člověk nepřehlídnul?

12.4.2018 20:47

veraboskova napsal(a):
Já mám s dovolením také dotaz. Teď jsem prosvěcovala kachní vejce. Z 9ti IB jsem vyřadila dvě (oba kruh smrti a jedno vejce bylo dokonce naťuklé!) a od ruánky kachny (otec IB) z 6ti nasazených 3 kruh smrti (no nic moc ). Prosvěcujete vejce než je dáte do líhně? Právě kvůli těm prasklinám, aby to člověk nepřehlídnul?

neprosvěcuji. respektive vlastní vejce ne. cizí ano.

12.4.2018 20:53

z líhnutí jsem mírně rozpačitá. ranní ptáče vyskočilo a oschlo, dvě vejce udělala díru. jenže za celý den neudělala větší pokrok než větší díru a když do té díry v místě, kam se má posouvat zobák, aby to odzipovala, narvala nohu, tak jsem vyměkla a díru jsem jim udělala já. Prostě netuším, jak se to těm nešikům podařilo, že z velké díry koukal zobák a noha :D

čtvrté vejce dlouho jen pípalo, udělalo díru až odpoledne a teď do toho teda ta lemra buší a vypadá to, že se otočit normálně umí, takže práci zdar.

poslední vejce je kaput. dívala jsem se dovnitř a viděla jsem krásný, úžasný a skvělý výhřez mozku, úhyn tak 18.-19. den. prý je to nejčastější vývojová vada u kuřete, že se jim nevejde mozek do palice. kor asi chocholka, kde ta lebka prostě není normální, tomu nepomáhá. pokus o největší chocholku na světě se prostě nezdařil.

12.4.2018 23:28
ovecka

XXX.XXX.180.37

skodovak napsal(a):
Nicméně na vajíčku přímo, když je vzduch takový, je teplota 38.8 boože.

Jak dlouho máte ta vajíčka v líhni? Já jsem měřila teplotu na vejcích tak, jak jsem psala jeden den po vložení do líhně a teplota se shodovala s teplotou na displeji - 38°C (vypínací dle manuálu). Pokud jsou ale vajíčka v líhni již třeba 14 dní, tak topí sama a teplota vzduchu v líhni je spíše chladí. Když jsem měla Biosku půjčenou od kolegy, tak jsem dala teploměr taktéž na povrch vejce a nastavovala podle toho vypínací teplotu. Dana.

12.4.2018 23:50
skodovak

XXX.XXX.241.252

ovecka napsal(a):
Jak dlouho máte ta vajíčka v líhni? Já jsem měřila teplotu na vejcích tak, jak jsem psala jeden den po vložení do líhně a teplota se shodovala s teplotou na displeji - 38°C (vypínací dle manuálu). Pokud jsou ale vajíčka v líhni již třeba 14 dní, tak topí sama a teplota vzduchu v líhni je spíše chladí. Když jsem měla Biosku půjčenou od kolegy, tak jsem dala teploměr taktéž na povrch vejce a nastavovala podle toho vypínací teplotu. Dana.

Měřil jsem to na husím asi 15dni starém. Jsem z toho blázen.

13.4.2018 00:26

Probudilo mě pípání, lemra je venku

4/5, to není špatné.21.4. budou další.

13.4.2018 09:24
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Taky mi letos hodně zárodků uhynulo, buď rovnou kruh a nebo cca 14tý den inkubace, jedno se odporoučelo den před líhnutím . Přičítám to přepravě, z doma sebraných se vylíhlo všechno oplozené až na dvě kačky, ty to taky vzdaly po 14 dnech inkubace. . Asi budou nějaké skvrny na slunci či co

13.4.2018 16:37
PetaaS

XXX.XXX.36.171

veraboskova napsal(a):
Ale to vyladíte

Mohu dát týden stará kuřata která už mají opeřená křídla ven? Je tam kurníček s výběhem a na 14 dní je předpověď noc +/- 10° den 20°.

13.4.2018 17:01
viu

XXX.XXX.209.18

S dovolením se vetřu do diskuze (snad mě taky nesprdnete)
Kuřatům pod kvočnou byl měsíc a jsou stále ve svém výběhu. Kohout a občas i ostatní (3) slípky za nimi chodí a já bych je ráda pustila. Hrabání je hodně baví a myslím, že čerstvě sezobnutá tráva je také potěší smajlík
Máte zkušenost? Nebojím se, že je ostatní nepřijmou, ale spíš jestli se kvočna bude chtít vrátit do kurníku na bidlo, tak jak to probíhá. Nyní spí stále vedle-pod ní. Míchám jim jiné složení krmiva než velkým (víc živočišné bílkoviny), ale dospělým neuškodí.
Dříve jsme kuřata mívali mnohem později a teď jsou noci ještě chladné. Nicméně kuřata krásně opeřují. za rady děkuji.

13.4.2018 17:14

PetaaS napsal(a):
Mohu dát týden stará kuřata která už mají opeřená křídla ven? Je tam kurníček s výběhem a na 14 dní je předpověď noc +/- 10° den 20°.

bez přitápění ani náhodou. taková kuřata patří do odchovny a ven jen při dobrém počasí otužovat.

13.4.2018 18:35
Janka86

XXX.XXX.133.80

Ahoj, jsem tu nova a zdravim z Holandska. Minuly tyden jsem si poridila ctyri kuratka zdrobnele wyandotky. V nedeli si jedu pro dve zdrobnele arakauny, ktere uz asi mesic nesou a zitra mi pan chovatel da do lihne zdrobnele maransky. Nema nekdo zkusenost jak nesou zdrobnele maransky? Nikde to nemuzu vycist... V cr pochazim z vesnice a vzdy jsme doma meli nejake ty hybridy, tak kolem 20 slepic a zasobovali tim pulku vesnicesmajlík. Mamka je aktualne sama a s 20 slepicema ma slusny privydelek... No a o me si mysli, ze jsem blazen. porizovaci cena kuratka wyandotky se rovna cene 20 tydenniho hybrida... Nejak nechape, ze nechci delat bussines, ale chci mit hezke slepicky...A jak to mate vy? Vydelek ci nevydelecny konicek? Ale zas na svou obhajubu musim ric, ze pokud sva budouci vajicka porovnam s cenami bio vajec v supermarketu, tak na 10 vejcich usetrim asi 2 eura.10 nejlevnejsich bio vajec tu stoji asi 3 eura. Ja si spocitala naklady asi 10 centu na vajicko. Takze do dvou let mam investice do kurnicku (koupila jsem hotovy) zpet..

13.4.2018 19:12
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Viu- kuřátka s mámou-kvočnou, mohou být samozřejmě celodenně venku na pastvě. Pokud je jim chladno, kvočna je vezme pod křídla a zahřeje je.Také si je chrání před ostatními v hejnu. Sluníčko je pro ně nezbytné a travička také. Na noc si je kvočna odvede zase do svého kurníku, který jistě mají. Jakmile kuřata odrostou a budou samostatná, kvočna je pustí a vrátí se do kurníku k ostatním slepicím. Kuřata už si mezitím zvyknou na hejno, sžijou se s ním a nebude tak problém s jejich začleněním. Kvočna vodí kuřata 2-3 měsíce, rozhodně je nenechávejte zavřené někde v odchovně.

13.4.2018 20:36
bery25

XXX.XXX.49.197

Zuzkaa napsal(a):
Viu- kuřátka s mámou-kvočnou, mohou být samozřejmě celodenně venku na pastvě. Pokud je jim chladno, kvočna je vezme pod křídla a zahřeje je.Také si je chrání před ostatními v hejnu. Sluníčko je pro ně nezbytné a travička také. Na noc si je kvočna odvede zase do svého kurníku, který jistě mají. Jakmile kuřata odrostou a budou samostatná, kvočna je pustí a vrátí se do kurníku k ostatním slepicím. Kuřata už si mezitím zvyknou na hejno, sžijou se s ním a nebude tak problém s jejich začleněním. Kvočna vodí kuřata 2-3 měsíce, rozhodně je nenechávejte zavřené někde v odchovně.

ale nikde sa nepise, ze su to kuriatka s kvocnou, bodlinka ma samozrejme pravdu, bez tepelneho zdroja este nemozu byt v kurniku, tyzdnove urcite nie

13.4.2018 20:41
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

PetaaS napsal(a):

Kurčatá majú vyvinutú termoreguláciu v 5týždni. Týždňové kurčatá by mali mať teplotu 28°C a postupne znižovať každý týždeň o 2-3 stupne. Ak je pekne slnečno, možno otužovať hodinku-dve na slnku.

13.4.2018 20:45

bery25 napsal(a):
ale nikde sa nepise, ze su to kuriatka s kvocnou, bodlinka ma samozrejme pravdu, bez tepelneho zdroja este nemozu byt v kurniku, tyzdnove urcite nie

viu má kuřátka s kvočnou, petaaS bez kvočny. takže ty první můžou být v kurníčku venku s mámou, ta druhá nemají nárok

13.4.2018 20:49
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Viu píše- Máte zkušenost? Nebojím se, že je ostatní nepřijmou, ale spíš, jestli se kvočna nebude chtít vrátit do kurníku na bidlo, tak jak to probíhá... Tak nevím jestli čtu špatně já, nebo vy.

13.4.2018 21:03

A proto mám slepičky proti newcastlu naočkované

13.4.2018 21:03
142matus142

XXX.XXX.253.100

Dobrý večer prajem, potrebujem súrne poradiť. Dneska pri večernej obhliadke ml. kuriatok (5 dní), som na 5 KS našiel pokadené, pošpinené zadky. Neviem kde som mohol urobiť chybu, majú : K1, vápenatý grit, piesok, drobné skalky, kŕmne vápno, do vody : hydrovit, Optimin, Acidomid a Aquavit E+se. Plus nutrimix. Mám pri nich aj 10 KS 20 dňových a tie nemajú žiadne náznaky pokadenia. Kuriatka sú čile, behajú, žerú a pijú bez problémov. Zadočky som in vyčistil aby sa mohli vyprázdniť, nemali špinavý otvor ale pod ním, takú redšiu... Nič iné ma nenapadá : nemohlo sa im to stať z prehriatej miestnosti? Ďakujem. Jedná sa o oravky žltohnedú.

13.4.2018 21:08
Matsik

XXX.XXX.36.21

Chtěla bych se zeptat jestli si můžu slepičky naočkovat sama(jak se to dělá?) nebo to musí udělat vet. nemyslím jen proti newcastlu ale i jiné.

13.4.2018 21:11

Matsik napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jestli si můžu slepičky naočkovat sama(jak se to dělá?) nebo to musí udělat vet. nemyslím jen proti newcastlu ale i jiné.

jak co. injekčně aplikovat nemůžete, podat roztok od zobáku ano.

bez veterináře ale stejně neseženete vakcínu, takže on vám řekne.

13.4.2018 21:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A proto mám slepičky proti newcastlu naočkované

No já mám ornipest v ledničce, už jsem studovala příbalový leták. Kuřata od 14ti dní a u dospělých to dám znova. Akorát musím kouknout, kdy jsme dávali loni.
https://pribalovy-letak.info/ornipest.

13.4.2018 21:15
Matsik

XXX.XXX.36.21

Děkuji. Jediný vet co dělal hospodářský zvířata šel do důchodu takže budu muset k nějakýmu mazlíčkáři.

13.4.2018 21:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Matsik napsal(a):
Děkuji. Jediný vet co dělal hospodářský zvířata šel do důchodu takže budu muset k nějakýmu mazlíčkáři.

To vám prodají i "mazlíčkáři" nebo objednají. Nebo zkuste veterinární lékárny kde se dá sehnat rovnou.

13.4.2018 21:32

veraboskova napsal(a):
To vám prodají i "mazlíčkáři" nebo objednají. Nebo zkuste veterinární lékárny kde se dá sehnat rovnou.

bez receptu určitě ne.

aspoň by fakt nemělo.

13.4.2018 21:33

veraboskova napsal(a):
No já mám ornipest v ledničce, už jsem studovala příbalový leták. Kuřata od 14ti dní a u dospělých to dám znova. Akorát musím kouknout, kdy jsme dávali loni.
https://pribalovy-letak.info/ornipest.

to je fuk, imunita nedrží celý rok.

13.4.2018 21:34
viu

XXX.XXX.209.18

Z mobilu se mi nenacita text. Tedy rada bych je vypustila, ale mám strach, že se kvocna vrátí na bidylko...

13.4.2018 22:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

bez receptu určitě ne.

aspoň by fakt nemělo.

no někde to jde. Jenom si zapíšou pro jaká zvířata to je a na co. A řekli mi, že recept si pak sami vyřídí se "svým" veterinářem když jsem se ptala. Takže recept je, akorát já nemusím stát frontu u veterináře

13.4.2018 22:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Příprava na zítra. Akorát to budu dávat do Coviny, takže uvidíme, jestli se vylíhne vůbec něco. Plato orlovčích vajec. Holky se roznesly.

13.4.2018 23:13
ančovička1

XXX.XXX.2.164

Bodlinko a vakcina proti neecastlu neni zavadna pro konzumni vejce?slepice nesou jako o zavod..

14.4.2018 06:23

ančovička1 napsal(a):
Bodlinko a vakcina proti neecastlu neni zavadna pro konzumni vejce?slepice nesou jako o zavod..

bez ochranných lhůt.

14.4.2018 06:24

veraboskova napsal(a):
no někde to jde. Jenom si zapíšou pro jaká zvířata to je a na co. A řekli mi, že recept si pak sami vyřídí se "svým" veterinářem když jsem se ptala. Takže recept je, akorát já nemusím stát frontu u veterináře

jenže to prostě odporuje duchu zákona

14.4.2018 06:46
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Včera náramně zapršelo, všechno se zazelenalo, květy na meruňce jen rozpuknout. Nádhera.
Ve čtvrtek nás navštívil pan doktor. Naočkoval králíky, odčervil ovce s jehnaty, dovezl Bravecto a Cazitel pro psy, odčervení pro kočku, a musím za ním zajet pro vakcínu pro našich pět kurů.
Získala jsem dva pajšly z bejčků, tak jsem je povařila, pomlela a maj se psice i slípky.
V novém pařeništi se to krásně zelená, větru oddolává, jsem velmi spokojena.
A dnes se bude připravovat záhon na brambory.
Sluníčko vychází, pijeme kávičku, dnes bude krásný den. Přeju to i vám, kolegové a kolegyně.

14.4.2018 09:08
viu

XXX.XXX.209.18

Právě teď.

14.4.2018 09:17
skodovak

XXX.XXX.241.252

Jak to podáváte dospělým slepicím?

Jak míchat a jak nejlépe aplikovat jak slepice tak kuřata

Minulý rok jsem to měl pro kuřata, ale to si člověk v tech dost dospělých a kusech nedovedu představit.

14.4.2018 10:45
faith68

XXX.XXX.110.55

Naši rodičia, prarodičia..hydinu neočkovali.Prišla doba, keď každy trepe chémiu do pôdy, zvierat, do seba...Nepredávam, nechodím na výstavy a preto ju ani nepoužívam.Naliahnem si hoc aj každý rok ak treba.

14.4.2018 12:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

skodovak napsal(a):
Jak to podáváte dospělým slepicím?

Jak míchat a jak nejlépe aplikovat jak slepice tak kuřata

Minulý rok jsem to měl pro kuřata, ale to si člověk v tech dost dospělých a kusech nedovedu představit.

Jsem to dávala do vody do napaječek. Jak dáváme na výstavu, tak je to povinné.

14.4.2018 13:46
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásnou sobotu všem, včera zabouřilo.zapršelo a zakrupkovalo.Ráno bylo překvapení v líhni v podobě 55 kuřátek a něco se ještě do líhne.První letošní kohoutci z.velsumky oranžovokrké již zkouší kokrhat a ostatní kuřátka se mají také k světu. a od pěti čínek 4-5 vajíček denně.Je zřejmé, že se mi to líhnutí zas začíná vymykat z ruk a to mi maj zítra donést na líhnutí 120 vajíček křepelek, ale s téma zatím nemám žádnou zkušenost, tak uvítám každou radu jak na to v biosce 09.

14.4.2018 15:51
skodovak

XXX.XXX.37.117

Dá se říct že na vyšší teplotu jelikož jsou níž, měřil jsem to jak jste viděl. Fungovalo to bez problémů.

Dneska lezou wyandotky tak budu moct dát plato pryč, uvidíme co vyleze, ale i přes ten bordel jsou natukana všechna vajíčka a jedna husa.

14.4.2018 21:37
skodovak

XXX.XXX.37.117

Když kuřata nemají dobře vstřebáný žloutek, nebo zkrátka za sebou tahají něco ze zadku to je známka čeho prosím? Díky.

14.4.2018 22:06
Olánek

XXX.XXX.96.190

Už je to tady, vylíhlo se asi šedesát kuřátek a z toho asi dvacka kvalitních z nichž pět věnuji Janince, pokud bude svolná s částečnou ztrátou soukromí.Zájem hejna fotografů o snímek vlaščí královny je pochopitelný.Janinko ovšem chce to značkové tepláky a v případě zájmu Saudů, žádné šortky.Jisté omezení bude zapomenuto při pohledu na výpis z účtu.Doporučuji kuřátka, alespoň zpočátku skrývat před dotěrnými novináři, za paletovou hradbou.
Nechci se chlubit cizím peřím, soudil jsem kohouta dle sebe, jako ptáka sexuálně již méně aktivního a proto jsem dal do líhně i plato vajec kvality od přítele.
Pro odpovědi na četné dotazy Vám napovídám následující.Kuřátka se narodila ve sklepním prostoru mé chalupy v biosce, vápencové štuky udržují stálou vyšší vlhkost a i když má líheň teploměr, tak do sklepa brýle nenosím a tudiž teplotu nesleduji.
Rozhodující je ovšem počáteční krmení, já krmím prcky pšenice, sojový šrot, kukuřice, sušená krev, řepkový olej, monokalcium, chlorid sodný, zootechnické, nutriční a technologické látky.
Jedině tak jsou vytvořeny předpoklady pro kvalitní letové vlastnosti vlašek a ty dobré se pak vracejí.
Janinko, až u vás dospějí, tak vložte sem jejich foto a věřte, že i Honza napíše na gaučíku stručné hodnocení, že.

14.4.2018 22:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vy jste tak roztomilý Olánku a já se tolik těším! Cenu respektuji a dojedu za vámi a kuřátky kamkoliv. Nekonečné gratulace k úspěšnému líhnutí. Pokud přijedou fotit muslimové, zabalím se do závěsu. Letové vlastnosti vlašenky budou moci rozvíjet, neboť budou mít dokonalého učitele olympionikova rýňáka. Má startovací plochu na vrcholu paletové hradby. I přestože jsem mu zastříhla křidélko, nerada, je krásný, létá stále, trochu méně tedy, ale i tak dosti.
Tu směsku musím teprve obstarat, opravdu tam patří chlorid sodný? a kde koupím zootechnické a technologické látky?
A jak staré vlašenky si budu moci vyzvednout? Na malá kuřátka nejsem dosud zařízena, musím obstarat zdroj tepla, kvočnu nemaje, a kocourovi vysvětlit, že kuřátka rozhodně nejsou k snědku.
Jaro je nádherné.

15.4.2018 07:50
Olánek

XXX.XXX.96.190

Janinko, směs K1 jsem koupil, protože nedokážu, zatím, vyrobit hydroxyanalog methioninu a L threonin. Navíc mám i přírodní doplňky, přísně tajné, jen naznačím, kopřiva dvojdomá.
Koukám, že Začátek vkládá novorozence do staré řeznické přepranky a nejsem si jist, zda plast nepůsobí na pípata depresivně.Používám polykarbonátovou odchovnu a jisté známky duševní poruchy lze u mojich chovanců, v ojedinělých případech pozorovati.
U vlašky rodobarvé se prý rozezná pohlaví již u kuřátek, rád bych věděl jak.
Janinko, vyčkejte času, jako vlaška klásku.
Z důvodů, snad setrvačnosti jsem líheň zase naplnil, ale co mi vrtá hlavou, že vždy je úplně plná a po dvou týdnech jakoby se vajíčka nepozorovaně zmenšila, jsou tam prostě mezírky.Je to vůbec možné, nebo jenom klam?

15.4.2018 08:10
cipis

XXX.XXX.101.228

skodovak napsal(a):
Když kuřata nemají dobře vstřebáný žloutek, nebo zkrátka za sebou tahají něco ze zadku to je známka čeho prosím? Díky.

https://domaci-chov-drubeze-a-kraliku.webnode.cz/odchov-kurat/.

15.4.2018 08:12

skodovak napsal(a):

to je známka toho, že se líhnutí fakt nepovedlo. kuřata vyskočila moc brzo nebo byl jejich vývoj opožděný a to moc brzo je relativní k vývoji zárodku.

15.4.2018 08:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku hned jsem klidnější, že krmivo pro budoucí královny krásy nebudu mít volně ve svých rukou, ale namíchá ho nějaký průmyslový odborník. Podívám se pozorně na K1 a dále i, zřejmě na K2. Kopřiv je všude dosti, chystám se je, až povyrostou do výše jeden a půl metru cca, sušit ve snopech ve stodole, na zimu.
Čekám trpělivě jako Budha.

15.4.2018 09:05
cipis

XXX.XXX.101.228

to je známka toho, že se líhnutí fakt nepovedlo. kuřata vyskočila moc brzo nebo byl jejich vývoj opožděný a to moc brzo je relativní k vývoji zárodku.

Dôvod vidím vo vysokej teplote ku koncu liahnutia.
V druhej polovici liahnutia, keď už vajíčka samé hrejú, teplotu postupne znižujem. Merám ju obyčajným lekárskym teplomerom navrchu vajíčka aj dole a vypočítam si priemer.

15.4.2018 09:17
dommos

XXX.XXX.182.25

Jak on dal ta vejce na plato, tak vejce byla moc vysoko, bylo jim moc teplo. Navíc pod nimi na platě nemohl proudit vzduch, jak v této líhni správně proudit má. Takže se vejce neproudivým vzduchem nedostatečně ochlazovala. Zkrátka špatná teplota.

15.4.2018 12:41
skodovak

XXX.XXX.241.252

Všechno to žije uvidíme, dvě tedy zůstali ve vajíčku

Byla to kravina, ale nechtělo se mi to vyhazovat a druhá líheň byla plná.

15.4.2018 13:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zvlášť v nedělí mě to chovatelství baví
holoubata od dědy a křepelky.

15.4.2018 13:45
začátek

XXX.XXX.4.22

Chovu zdar, Olí kohoutci maj bílé flíčky na hlavě, tak jsou snadno poznat Kuřátka z líhně přesunu do kotelny v bedně přímo z líhně, kde doschnou a udělám selekci, pak jdou jako letos při velkých mrazech do bedny v domě.Pak je přendám do kurníku, odchoven, hrádí a pak s přístupem ven.Čínky snáší jako divé, tak jsem jim dal ven sud a hned to holky pochopili.Líheň už chystám pro křepelky, bude jich nakonec jen 70, tak uvažuji přidat ještě slepičí, ale už by to nebylo kam dát, mám tu už týden stará nv AR a pán co měl zájem se neozývá, tak mě to láká, ale rozum se zatím brání.Jinak mi kvetou už jahody a to jsem je od loňska ani nepřesadil, tak uvidíme co z nich bude.

15.4.2018 20:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

začátku krása střídá nádheru. hop hop hop.

15.4.2018 20:19
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak jsem si dneska přivezla Thelmu a Luisu. Slepičky zdrobnělé araukany. Dala jsem je do přepravky od našich králíků( mame páreček, který ma k dispozici jeden pokoj v bytě). Po asi 15 min v přepravce začála být jedna slepice hodně aktivní, jako by nervózní. Za chvíli slyším kva, kva, kva... Podívám se a hele. Vajíčko! Maličká mi snesla uvítací dareksmajlík. Vajíčko je jen lehce nazelenalé a ma 35g. Slepičky jsem nakonec dočasně ubytovala v jiném prázdném pokoji. Začátkem června se stěhujeme a pak budou mít pro sebe celou zahradu 400m2. Přikládám foto k porovnání s hnědým bio vejcem ze supermarketu...

15.4.2018 20:40
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Ja chovám stále len zdrobnelé formy, a aj keď sú vajčíka menšie, žĺtko je také isté ako u veľkých, len bielok je menší. Aj do pečenia dávam ten istý počet vajec ako je veľkých

15.4.2018 20:46
Janka86

XXX.XXX.133.80

Cekam, kdy me nekdo ukamenuje, za to, ze je mam v byte. Ale jak pisu vyse, je to docasne. Pan chovatel nechtel cekat, az se prestehujem. Je jen jediny v celem Holandsku, ktereho jsem nasla. Dela to fakt v malem. A vyradil dve lonske slepice z chovu a chtel je okamzite prodat. Obe slipky maji krouzek, tak predpokladam, ze asi byli na vystave. Treba hybridy ze slepicarny jsem nikdy s krouzky nevidela. Jedna slepicka je hodne hezka a ta druha ma mene peri na krku a jen dve pirka jako licousy. Doroste ji to? Nevim, zda byla sikanovana a nebo se neoperila. Kazdopadne tato slepicka mi dneska v prepravce snesla vajicko smajlík podle chovatele ma deset mesicu a snasi od brezna. Dik za radu ohledne peri...

15.4.2018 21:01
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak už spinkají. Provizorní bydýlko z dětské stoličky. Na této fotce je víc vidět, že ta jedna má menší licousy...

Přikládám ještě fotku našich králíčeků, když to na ně přišlo. Oba jsou nalezenci z útulku a oba kastrovaní. Přesto se každý rok pokouší pařit...

No a ještě máme dvě kočky. Britského modrého kocoura Avatara a britskou dlouhosrstou kočku Lily. Také oba kastrovaní...

Máme to v naší řadovce teď veselé... Po přestěhování se bude mít každý líp...

15.4.2018 22:08
Olánek

XXX.XXX.16.252

Začátku dík, to já abych Janince nedal jenom kohoutky.
Věro vypadá to na káníky a na gastro výstavu.

15.4.2018 22:22
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku takový kohoutek na víně, ajajaj, to je veliká dobrota.

15.4.2018 22:48
Olánek

XXX.XXX.16.252

Šampioni se nebaští.

15.4.2018 22:51
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak pravda je, že mého krásného rýnského kohoutka bych si na víně taky nedala. Má tak nádherně černozelené peří, na sluníčku to vynikne. A ocas umí roztáhout jako páv, skorem.

16.4.2018 07:51
Olánek

XXX.XXX.16.252

veraboskova napsal(a):
Zvlášť v nedělí mě to chovatelství baví
holoubata od dědy a křepelky.

Poznáte někdo na foto co je holoubě a co křepelka, já starý holubář, ne.
Janka, doroste a již teď je krásná miska.
Trvalo mi to sice dlouho Mamkamario a asi jsem pochopil co je žítko a moc se mi to slovo tak výstižné líbí.

16.4.2018 08:00
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno, tak nám tu krásně zahradnicky prší, jak by prohlásil svého času H.g.a já zas skáču přes kaluže, no tedy spíše kloužu. .Jak se ukazuje, tak je Honzík Von Gaučík asi hrozný sobec, neboť nám neukáže ani fotečku své letošní omladiny a mne už nadobro opustil, tedy pokud jsem ho vůbec, kdy měl, zdravý rozum. Horal taky neukáže svoje kuřátka lakota jeden Tak toto je tedy nadobro, moje letošní poslední líhnutí, tak přísahám na slepičí bobek a zlatý podkladek. Howgh

16.4.2018 08:20
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

začátek
Krásná vajíčka do líhně. Honzík von Gaučík radí fundovaně jak na stavbu kurníku, jak na vonný výběh, ale tady drží slovo, ani čárka. Stejně tak Horal.
Mohli bychom založit vlákno, HH, Honzík + Horal. Pěkně oba poprosit a třeba by nám tam fotečky dali.

16.4.2018 09:01
Olánek

XXX.XXX.16.252

Dokud nezískáme tři pírka vlašky zlatokrké, tak ne.

16.4.2018 09:24
javorka

XXX.XXX.98.207

Přeji hezký deštíkový den.
Krásně se nám to venku zazelenalo. U nás trochu později než jinde, ale jak tu koukám z okna, tak vrba a břízy už jsou krásně zelené. Nádherně kvetou narcisy. A že jich tu letos mám. Po letech neúspěšného pěstování, jsem tulipány nacpala do květináčů a zahradu zahltila žlutou nádherou.

Po dlouhém vyjednávání, se mi podařilo přesvědčit manžela a zamezili jsme běžcům přístup do zeleninové zahrádky. Konečně jsem se mohla pustit do práce. A tak ryju, oni na mě čumí a čekají, jestli ze mě něco vypadne. Tak místo sázení hledám žížaly a oni mi je berou i s prsty, no co bych pro ně neudělala.
A jak se tu všichni chlubí nádhernými kuřátky, tak ani já jsem neodolala a nastlala jsem pod kvočnu krásná bílá vajíčka od našeho hodného a oblíbeného chovatele. Jen je jich o mnohem víc, než jsem původně chtěla. Tak jsem děsně napnutá a trochu se bojím, jak to dopadne. Manžel už několikrát utrousil, že třetí kurník stavět nebude.
A já se tak těším, kdyby se jich vylíhlo aspoň 5, tak to bude krása a možná bude střídat i nádheru.

16.4.2018 09:52
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko tak to držím palce.

16.4.2018 10:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky.
Právě mi přišly fotky. Děti se byly dívat na motýly. Eliška musela být nadšená.

16.4.2018 11:12
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak to je bomba.

16.4.2018 11:58
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Olánek napsal(a):
Poznáte někdo na foto co je holoubě a co křepelka, já starý holubář, ne.
Janka, doroste a již teď je krásná miska.
Trvalo mi to sice dlouho Mamkamario a asi jsem pochopil co je žítko a moc se mi to slovo tak výstižné líbí.

Tak jednak je fakt, že to jsou holoubata od prácheňských káníků a ne od pošťáků, ty by byly fakt větší. Dneska se vrací babička z nemocnice, tak mi skončí vaření pro jednoho strávníka navíc.
Akorát až babička uvidí na zahradě mrkev, tak nevím. Děda se totiž rozhodl nepoužívat na kropáči to koncové kropítko při zalévání

16.4.2018 13:23
Janka86

XXX.XXX.133.80

Jak dlouho trva sneseni vajicka? U mamcinych slepic jsem to nikdy nestopovala. Ted mam moznost a jedna slepice uz sedi dve hodiny na hnizde a furt nic. Tak nevim, zda to tak dlouho trva, ci kvoka... dik za radu...

16.4.2018 13:33

Janka86 napsal(a):
Jak dlouho trva sneseni vajicka? U mamcinych slepic jsem to nikdy nestopovala. Ted mam moznost a jedna slepice uz sedi dve hodiny na hnizde a furt nic. Tak nevim, zda to tak dlouho trva, ci kvoka... dik za radu...

taky si tam může lenošit nebo spát

kvokající slepici poznáte, protože, no, kvoká. vydává takové divné zvuky a z hnízda se nenechá odehnat.

16.4.2018 13:42
Janka86

XXX.XXX.133.80

taky si tam může lenošit nebo spát

kvokající slepici poznáte, protože, no, kvoká. vydává takové divné zvuky a z hnízda se nenechá odehnat.

Tak zvedla se, kdyz jsem jim hodila salat...tak tam mozna jen lenosi smajlík

Hlidam ji, protoze se nemuzu dockat prvniho vajicka od ni...ale ted jdu na odpoledni a tak pripadny nalezce bude muj snoubenec smajlík

16.4.2018 13:50
Janka86

XXX.XXX.133.80

Jupi. Sneseno. Opět lehce nazelenale vajicko o vaze 38g. Nakonec ho snesla na podestýlku. Asi jsem ji neustálým kontrolovanim rusila... AJak říká můj snoubenec: "Vajíčka mají barvu pistaciove zmrzliny" smajlík takova ta opocenska tocena...

16.4.2018 21:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak se líhnou další čmeláci.

16.4.2018 22:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Tohle jsem před chvílí viděla na Facebooku.
Myslím, to video. To si asi Slepičář nenatočil sám. Jestli pak poslal honorář.

https://www.slepicar.cz/blog/316-barvy-slepic-a-jejich-vliv-na-najezdy-dravcu.html.

16.4.2018 22:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

javorka napsal(a):
Tohle jsem před chvílí viděla na Facebooku.
Myslím, to video. To si asi Slepičář nenatočil sám. Jestli pak poslal honorář.

https://www.slepicar.cz/blog/316-barvy-slepic-a-jejich-vliv-na-najezdy-dravcu.html.

Hm, Honzíkovo video a vlašky.
Na jednu stranu mám radost, že je zase vidím. Na druhou stranu nemám radost, kde je vidím.

17.4.2018 06:32
PetaaS

XXX.XXX.34.39

Krade se už i na internetu

17.4.2018 10:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už je venku 23 křepelek. Zbylo tam 7 vajec. Uvidíme, jestli ještě něco vyskáče.

17.4.2018 12:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Trochu fotek orlovek - stáří něco přes 3 týdny.

17.4.2018 12:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Menší orlovky stáří 1,5 týdne.

17.4.2018 12:28
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím všechny, obzvlášť Začátka.
Že by mě tam už taky rostly ty dvě modré A.?
Javorko motýlek krásný, naší Elí by se taky líbil.
Zahrádka rozkvétá, roste. Broskev rozkvetlá, švestka po loňském varování a 1ks úrody, že z ní udělám podstavec pro krmítko, tak je úplně obalená.
Každý den tahám očima pupence růží, zatím stále -2 ze 14 kusů, zasazených na podzim.
Nalezen prostor pro 2 stromkové rybízy a 1 angrešt. Mám radost ye sloupovitých ovocných stromků. Jsou loňské. Meruňka odkvetlá cca 15 květů, třešeň před rozkvětem cca 50 ks, švestka cca 10 kusů.2x jabloň = 6 + zatím nepoznám, to samé u hrušky.
Výběh slepicím omezen, snáška vzrůstající. Hubert (kohout) čím dál víc nasra...
Kachny také jedou snad na 200 %. Dávám stranou nás.v., dle Ovečky otáčím 2x denně přes špičku. Snad je to tak správně. Takže kdyby někdo chtěl nás.v. hráškově zbarvených IB, tak mohu zaslat.
Všem hezké jaro, jo a už jsem zase v pracovním režimu. Sádra sundána, za 14 dní rehabilitace v podobě válení se v maďarských termálních lázních.

17.4.2018 12:35
čapice

XXX.XXX.216.126

Pár víkendových fotek.
Naše Elí, kančí kýta právě vyndaná z udírny, sousedovic (bohužel) narcisy, první tulipány, a nákup z Hornbachu

17.4.2018 16:06
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Dneska ráno mi nad hlavou švitořily první letošní jiřičky, vlaštovičku jsem vyhlížela marně .

17.4.2018 20:42
Jirka54321

XXX.XXX.182.132

Hezký večer, zkušenější zahradníci, poraďte prosím, co za postřík proti opadávání listů u růží a kdy aplikovat a co za postřík proti opadávání ještě nezralých švestek a kdy aplikovat? Děkuji za rady.

17.4.2018 20:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já teda neporadím, jelikož chemii na zahrádce nepoužívám.
Ale přidám pár fotek. Akorát jsem zjistila, že všude se opakuje stejná rostlina, a to kopřiva. Jen ať rostou, už se na ně těší kuřata

17.4.2018 20:54
Jirka54321

XXX.XXX.182.132

Taky chemii úplně nemusím, ale když kvetoucí růže bez listů je tak nějak blé a švestek, co spadají nezralé na zem je škoda...

17.4.2018 21:06

Jirka54321 napsal(a):
Taky chemii úplně nemusím, ale když kvetoucí růže bez listů je tak nějak blé a švestek, co spadají nezralé na zem je škoda...

já používám jen roundup.

problém s růží i švestkou by vyřešil taky, i když asi jiným způsobem než myslíte.

17.4.2018 21:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, krásné narcisy.
A kopřivy mám taky všude. Pořád stříhám a krájím slepicím i běžcům. Trošku si nechám i sebe, kopřivový čaj mám ráda.

17.4.2018 21:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A tak třeba někdo poradí Já jsem loni kupovala nějaký postřik na růži, nakonec jsem to ani neaplikovala. A letos je růže ok. Radši to nepoužívám kvůli slepicím a hafanům.
Jinak vidím líhnutí křepelek nadějně. Už v líhni zbývá 5 vajec a jedno z nich už je pěkně "okousané". Zítra ale už potřebuju líheň volnou, budu tam přendavat na dolíhnutí orlovčí vejce, které jsou dočasně u kachních.
A jinak přidám fotku broskve. Dneska jsem se jí pokoušela ostříhat. Taky jsem hledala jako každý rok, jak se to dělá. Pak jsem to vzala "od oka", to co šlo kolmo nahoru nebo do koruny šlo pryč. A pak jsem probírala větvičky, aby nebyly hustě. Ale jestli je to správně, to ví snad jenom Honzík. A ten už sem nezajde...

17.4.2018 21:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Broskev krásně kvete, Věrko, trošku mi připomíná vrbu. Ale ono se to říká o broskvích, že rostou a obrůstají rychle jako vrby, já bych větve zkrátila, výrazně. Hlavní i vedlejší. Co na to Honzík?

17.4.2018 22:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzík by hlavně poradil jak na růže. Třeba mu to nedá...

18.4.2018 06:57
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Ta broskev by opravdu chtěla radikálně upravit - terminál měl být pryč a tvarovat kotlovitou korunu. Leč, teď už je pozdě, tak snad někdy příště. Ale kvete hezky.

18.4.2018 08:26
tonči

XXX.XXX.65.15

Jirka54321 napsal(a):
Hezký večer, zkušenější zahradníci, poraďte prosím, co za postřík proti opadávání listů u růží a kdy aplikovat a co za postřík proti opadávání ještě nezralých švestek a kdy aplikovat? Děkuji za rady.

Možno poradím so "švestkami". Opadávanie zelených plodov má na svedomí piliarka slivková. Ako prevencia pomáha vyvesenie bielych lepových kartičiek (dostať kúpiť v záhradkárskych potrebách) do koruny stromov - lákajú piliarky, ktoré kladú vajíčka do odkvitajúcich kvetov sliviek. Lepší účinok má postrek, ja používam bioprípravok - výluh z drevnej štiepky stromu Quassia amara - dostať na SK v lepších záhradníctvach. Prípadne si pýtajte na piliarky klasickú chémiu. Dôležitý je termín - v čase hromadného opadávania kvetných lupeňov pri dokvitaní sliviek. Ja sa akurát chystám striekať uvedeným výluhom dnes alebo zajtra. Je teplo, slivky budú pomerne rýchlo odkvitať.

18.4.2018 08:49
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak já přidám také fotku broskve a švestky. Broskev stříhána na podzim trochu, dcera zahradnice říkala, že teď už je pozdě. Švestka stříhaná předloni,5 květů a 1 švestka.
Letos nechána a super. Zatím nic nepostříkáno. Rozprašovač naplněn už 3 neděle a manžel na to pořád zapomíná. To bude asi tím, že si vymýšlím další a další práce okolo. Jsem zvědavá co dozraje. Jinak ráno v šest u nás zamrzlá skla na autě, dole u země nic. Pod broskví budujeme lekninárium , ve vyvýšeném stavu (kvůli kachnám), bude obito dřevem + 3 zlaté rybky (doufám, že ne potrava pro kočky).

Přidejte reakci

Přidat smajlík