Duben, v teplácích ještě budem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2018 10:23

Tak jsem přendala do dolíhně dvě vejce, prosvítila jsem ty, co se budou líhnout 31.4. Ze třinácti 11 postupuje do dalšího kola, tak jsem tak foukla dalších 11 a asi se uklidníme :D Stejně už by se dam vešla jen dvě vejce. A jsem zvědavá, jak narvu 11 do té malé Brinsey. Ale narvu, když by se tam mělo vejít deset velsumčích, tak se paduánky trochu uskrovní a bude to.

Nebo další líheň?

Jenže kde budou bydlet kuřata?

Leda sežrat nějaký morčata a nastěhovat kuřata do velkého kotce, hmm, to by asi šlo.

18.4.2018 12:21
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

tonči napsal(a):
Možno poradím so "švestkami". Opadávanie zelených plodov má na svedomí piliarka slivková. Ako prevencia pomáha vyvesenie bielych lepových kartičiek (dostať kúpiť v záhradkárskych potrebách) do koruny stromov - lákajú piliarky, ktoré kladú vajíčka do odkvitajúcich kvetov sliviek. Lepší účinok má postrek, ja používam bioprípravok - výluh z drevnej štiepky stromu Quassia amara - dostať na SK v lepších záhradníctvach. Prípadne si pýtajte na piliarky klasickú chémiu. Dôležitý je termín - v čase hromadného opadávania kvetných lupeňov pri dokvitaní sliviek. Ja sa akurát chystám striekať uvedeným výluhom dnes alebo zajtra. Je teplo, slivky budú pomerne rýchlo odkvitať.

OK, děkuji moc, ještě malý dotaz - když uvařím výluh z té quassie v 1 litru z 50 g dřeva, v kolika litrech to pak mám ředit, aby to bylo dostatečně účinné? A dík moc za radu.

18.4.2018 12:46
tonči

XXX.XXX.65.15

Jirka54321 napsal(a):
OK, děkuji moc, ještě malý dotaz - když uvařím výluh z té quassie v 1 litru z 50 g dřeva, v kolika litrech to pak mám ředit, aby to bylo dostatečně účinné? A dík moc za radu.

Výluh sa má doriediť na 5 litrov, teda doliať 4 litre vody. Zopakujem, že najdôležitejšia je aplikácia vo vhodnom čase. Neskúsení zvyknú kúpiť pár lepových doštičiek, zavesiť do koruny slivky a podľa výskytu prilepených piliarok striekať. Čas opadu okvetných lístkov je však spoľahlivým indikátorom. Niekedy sa odporúča postrek zopakovať po cca 4 dňoch, ale ja to nerobím a moja skúsenosť je, že úplne stačí 1 postrek.
Posledné 2 roky mi väčšinu sliviek "obrali" silné jarné mrazy, ale keď majú piliarky dobré podmienky a nezakročí sa proti nim, tak úrodu úplne zdecimujú predčasným opadom plodov.
V návode je tiež, že účinok výluhu je 4 dni (udržiavaný v chlade). Mne zostalo vlani trochu postreku v postrekovači a po 5-6 týždňoch som tým postriekal vošky na paprike v skleníku - so 100% účinkom!

18.4.2018 12:54
ančovička1

XXX.XXX.2.164

Dneska je krasne, vypustila jsem tydenni husi havet na dvorek, maji to i s bazenem

18.4.2018 12:56
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak čtvrtý den a čtvrté vajíčko. Dámy se střídají obden. Jen nechtějí snášet do hnízda, ale vybrali si místo uprostřed klece. Dneska jsem jim vložila umělá vejce do hnízda, tak snad to pomůže. Jinak už mi dochází, že mít mini slepice do stěhování doma, nebyl nejlepší nápad. Když se rozeřvou, tak to trhá uši. Já mám snad doma papoušky a né slepice. Kvákají daleko hlasitěji než hybridy... A perlička na závěr. Má maminka, chovatelka hybridů:"Jak to, že ti už ty slepičky snášejí, když jsou ještě takové malinké." :-D

A také přidám pár fotek mé květinové zahrádky na 30m2... Už se nemůžu dočkat, až se přestěhujem a budu mít k dispozici 400 m2...

18.4.2018 14:00
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

tonči napsal(a):
Výluh sa má doriediť na 5 litrov, teda doliať 4 litre vody. Zopakujem, že najdôležitejšia je aplikácia vo vhodnom čase. Neskúsení zvyknú kúpiť pár lepových doštičiek, zavesiť do koruny slivky a podľa výskytu prilepených piliarok striekať. Čas opadu okvetných lístkov je však spoľahlivým indikátorom. Niekedy sa odporúča postrek zopakovať po cca 4 dňoch, ale ja to nerobím a moja skúsenosť je, že úplne stačí 1 postrek.
Posledné 2 roky mi väčšinu sliviek "obrali" silné jarné mrazy, ale keď majú piliarky dobré podmienky a nezakročí sa proti nim, tak úrodu úplne zdecimujú predčasným opadom plodov.
V návode je tiež, že účinok výluhu je 4 dni (udržiavaný v chlade). Mne zostalo vlani trochu postreku v postrekovači a po 5-6 týždňoch som tým postriekal vošky na paprike v skleníku - so 100% účinkom!

Díky moc za vyčerpávající odpověď. Dřevo jsem sehnal, postřikovač vyzvednu odpoledne a budeme připravení Ještě jsem zjišťoval, že dobrý je přípravek Calypso, ale ten už nelze v malém sehnat (litrový přijde asi na 6tisíc) a hlavně je na chemické bázi...
Chovu a zahradě zdar!

18.4.2018 15:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné odpoledne. Tak jsem se vrátila z pracovního maratonu. Děda zaopatřen jídlem, babička zahnána do postele. A dvě broskve skoro prostříhané. Včera jsem to študovala do noci. Jak ono se to jmenovalo. Americký dlouhý řez. Ale už aspoň poznám pravé plodonoše . A budu doufat že se babičce neudělá špatně, až bude schopná jít na zahradu. Není to úplně podle mých představ, ještě si nechám přivézt na zahradu štafle. Jinak u nás se vždycky stříhaly broskve za květu a našla jsem to i v těch návodech.
Broskev 1 před a dvě fotky po.

18.4.2018 15:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

..druhá.

18.4.2018 15:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

tak ještě jednou první broskev z druhé strany.

18.4.2018 15:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A druhá broskev. Děsně z ní padaly lesní mravenci, co lezli do koruny.

18.4.2018 16:30

18.4.2018 16:39

A hele, ještě je tam morče. Nadějný krok v novošlechtění, je to cuy hladký čokoládový-buff. F2-F3.

18.4.2018 17:45
ovecka

XXX.XXX.180.37

Nabízím za velmi výhodnou cenu berana plemene suffolk 100% po aukčním beranovi linie Dobber, rok narození 2015, matka v KU. Na fotce je otec, na hlavě má trkací mozol, měli jsme 3 plemenné berany a občas se popasovali a tohle si vyrobili. Vyzvednutí možné po domluvě na Tachovsku. Cena pro vážné zájemce velmi lákavá. Janinko neváhejte, je to z mého chovu! Dana.

18.4.2018 20:07
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A hele, ještě je tam morče. Nadějný krok v novošlechtění, je to cuy hladký čokoládový-buff. F2-F3.

Zdravím, chtěl sem se zeptat co je to za podestýlku na poslední fotce pod tím kuřetem? Není to pečená sláma? Jinak krásná štěňata a jak poporostla

18.4.2018 20:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ovečko zní to lákavě, ale manžel se letos rozhodl pro beránka zwarbles, má rád černé ovce. Už jsme domluvení.
Bodlinko, nádherná štěnata a ta krátkosrstá kočka, asi Myš? je krasavice.
My stříháme broskve také v květu, ale nějak jinak, stále mi připadají ty větve moc dlouhé, máme broskve v jižním svahu nm 200m velikosti řeckých, ty dlouhé větve by to neudržely.

18.4.2018 20:14

.tumash1983. napsal(a):
Zdravím, chtěl sem se zeptat co je to za podestýlku na poslední fotce pod tím kuřetem? Není to pečená sláma? Jinak krásná štěňata a jak poporostla

to je granofyt:).

18.4.2018 20:48
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

A jste s nim spokojená? Mě se osvědčila ta pečená granulovana sláma ale letos jí nemůžu sehnat... Vypadalo to stejně a když sem na ten granofyt koukal je to asi ono nebo je to tomu hodně podobné... Asi jiny dodavatel jiný název... Díky za info. Ještě to pročtu.

18.4.2018 20:58

.tumash1983. napsal(a):
A jste s nim spokojená? Mě se osvědčila ta pečená granulovana sláma ale letos jí nemůžu sehnat... Vypadalo to stejně a když sem na ten granofyt koukal je to asi ono nebo je to tomu hodně podobné... Asi jiny dodavatel jiný název... Díky za info. Ještě to pročtu.

podestýlám tím morčata a tam super. do králičího hajzlíku poměrně rychle smrdí, dřevěné peletky vydrží déle. pod kuřata je to dobré. velkým slepičkám ale stelu hobliny, protože pak stačí jen sebrat bobky co jsou pod hřady a je čisto, ale bobky nalepené na granofytu nějak šetrně sebrat nejdou.

18.4.2018 21:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Loni jsem zkoušela Absorfyt. Kuřata se toho nazobala a minimálně o jedno jsem do rána přišla. Hned jsem měnila zpátky za hobliny. A u křepelek to zase dělá bambule na nohách. Protože křepelky vlezou do vody a šup do toho a tohle se jim na to nalepí.

18.4.2018 21:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Janinka Bosorka napsal(a):
Ovečko zní to lákavě, ale manžel se letos rozhodl pro beránka zwarbles, má rád černé ovce. Už jsme domluvení.
Bodlinko, nádherná štěnata a ta krátkosrstá kočka, asi Myš? je krasavice.
My stříháme broskve také v květu, ale nějak jinak, stále mi připadají ty větve moc dlouhé, máme broskve v jižním svahu nm 200m velikosti řeckých, ty dlouhé větve by to neudržely.

Janinko a děláte probírku?

18.4.2018 21:27
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Probírku plodů? To ne, ale v květu na broskvi ošmikám kdeco. Jsem kadeřnice. broskvon je jak vrba prý, tak střihat jí neškodí. Sem tam je stříknem proti kadeřavosti, a jinak nic. Máme dvě, už léta, a jsou opravdu velikosti řeckých, nádherné broskve. Moc dobré. Na jižních svazích táhnoucích se od Radotína ke Karštejnu prý byly svého času, za Karla, vinice. Je to výborné místo pro broskve a teplomilnou zeleninu, rajčata pariky okurky.
Nemáme tak dlouhé větve, máme kotlovitou korunu, když je opravdu veliká úroda musíme větve podpírat.

18.4.2018 21:38
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Našla jsem fotku jak broskvon vypadala v květnu 2011

19.4.2018 08:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Janinko děkuju za reakce. Babička má taky každý rok bedničky broskví od té první broskve. Ale děláme ještě probírku plodů. Když se neudělá, tak jsou plody malé. A když broskev plodí, tak jsou větve podepřené, jinak by se mohly zlomit. My jsme 460 metrů nadmořské výšky, ale je to uzavřená zahrada. Jinak jsem dělala americký dlouhý řez podle tohohle návodu https://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/jak-prorezavat-broskvone-kratky-a-dlouhy-rez/ včera tam byl manžel a řekl, že dobrý.

19.4.2018 08:43
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak Věrko, určitě to máte dobře. Já to znám spíš tak z rychlíku, stříhám tu jednu tak nějak jak se mi to pozdává. Dodržuji střih v květu a pak ještě začátkem srpna, při sklizni. Probírku neděláme.

19.4.2018 12:26
Janka86

XXX.XXX.133.80

Den pátý, páté vajíčko 35g... Slepice kvákaji jak o život, sousedi si zatím nestěžují... Když je dneska tady 25 stupňů, vyvenčila jsem kočky...

19.4.2018 12:31
Janka86

XXX.XXX.133.80

Aktualizace: den pátý páté(35g) a šesté! 36g vajíčko. A šesté konečně do hnízda... Umělá vajíčka zabraly.!

19.4.2018 15:08
PetaaS

XXX.XXX.34.39

Mám malý dotaz... Křepelky, v kolika týdnech mohou ven?

19.4.2018 16:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Dnes je pěkný pařáček a na slunci se nedá vydržet. Sela jsem nějaká semínka a jsem pečená.
Manžel vyrobil prosvětlovačku (takové věci ho baví), měl ji raz, dva. Tak jsem včera vyřadila 3 vejce a ještě to zítra zkontroluji, u některých vajec si nejsem jistá. Kvočna je vzorná, musím ji k proběhnutí vystrčit ven a pár minut zas letí zpátky.
Také u nás se řezaly stromy. Zkracovaly se břízy a ořezaly dvě vrby. Máme plnou zahradu větví. Možná bude večer ohníček.

Konečně se mi podařilo obstarat Flimabend, tak se chci zeptat, jestli se tím dají odčervit i běžci.
Poradíte někdo?

19.4.2018 19:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jitko, loni jsem to dávala i běžcům.

19.4.2018 19:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já měla dneska odpoledne pěknou zábavu viz foto. Ruce a obličej mám do červena.

19.4.2018 19:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, děkuji.
Teda to je pořádný pole. Mě to teprve čeká, ale jen krátké dva řádky.

19.4.2018 19:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No to je teprv půlka
Jinak trochu orlovčiny sem tam ňákej pes.

19.4.2018 22:01
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, dnes bylo takové vedro, že jsme si všichni místo práce, raději pochutnávali na zmrzlině.

20.4.2018 09:38
Olánek

XXX.XXX.48.85

Tak je to pravda, dobrý prase všechno spase.Mám dotaz, jak dlouho platí ono rozlišení u kuřátek rodobarvých, tedy zda časem zaniká?

20.4.2018 09:41
Olánek

XXX.XXX.48.85

veraboskova napsal(a):
A druhá broskev. Děsně z ní padaly lesní mravenci, co lezli do koruny.

Věro, oka jsem nezamouřil ne a ne se dopočítat rozdílů na fotkách před a po řezu

20.4.2018 09:47
Olánek

XXX.XXX.48.85

Bodlinko, jsem smuten, králíci mě nedupou, nemůže jít o nějakou genetickou vadu zadních končetin a ješte moje slepice se válí ve hliněných jamkách bez popela, tak nevím, zda se popelí či co?

20.4.2018 10:05
Olánek

XXX.XXX.48.85

Janinko, věnuji těm vlaščím exotům pro vás mimořádné pozornosti, napájím je, mimo jiné výlučně kojeneckou vodou, ale trápí mne obava z chybného vtištění.Sice mám v odchovně u nich vaše foto ve zvětšeném vyobrazeni, ale kuřátka postrádají váš hlasový projev.
Jinak ten krytý bazén za broskví pro okrasné kachničky je docela dobrý nápad.
Stačí tři zlatá peříčka od vlašáka zlatokrkého a Honza je tady.
NO a končím problémem, do chalupy mi pronikli mravenci, pravděpodobně zákonem chráněni.Na jaké orgány či útvary se mám obrátit s žádostí o jejich přemístění.Mravencům každé ráno trvá příliž dlouho než opustí moje uši a to mne zdržuje.

20.4.2018 10:37
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Máte to všichni moc fajn - u nás smutek - to jedno kuřátko, co se vylíhlo pod kachnou - dnes bylo uloveno jezevčíkem. Poprvé ho dal muž do výběhu i s jedináčkem kačenkou a takhle to dopadlo - čahoun byl rychlejší než manželovo pokyn nesmíš.

20.4.2018 13:30
začátek

XXX.XXX.4.22

Olánek napsal(a):
Tak je to pravda, dobrý prase všechno spase.Mám dotaz, jak dlouho platí ono rozlišení u kuřátek rodobarvých, tedy zda časem zaniká?

Ano zaniká, ale kohouti chytí krahujčí kresbu a je na nich již znát jejich pohlaví.

20.4.2018 14:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánek napsal(a):
Janinko, věnuji těm vlaščím exotům pro vás mimořádné pozornosti, napájím je, mimo jiné výlučně kojeneckou vodou, ale trápí mne obava z chybného vtištění.Sice mám v odchovně u nich vaše foto ve zvětšeném vyobrazeni, ale kuřátka postrádají váš hlasový projev.
Jinak ten krytý bazén za broskví pro okrasné kachničky je docela dobrý nápad.
Stačí tři zlatá peříčka od vlašáka zlatokrkého a Honza je tady.
NO a končím problémem, do chalupy mi pronikli mravenci, pravděpodobně zákonem chráněni.Na jaké orgány či útvary se mám obrátit s žádostí o jejich přemístění.Mravencům každé ráno trvá příliž dlouho než opustí moje uši a to mne zdržuje.

Olánku, to je skvělé, mám tomu rozumět tak, že je na čase, abych si pro krásná malinká kuřátka přijela? Aby si náhodou nezvykla na vás a na mně pak nebyla rozezlena. Vodu mám ze studny, kojeneckých parametrů, ale! Bednu s deklem, to mám, krmítko a napájítko pro malá kuřátka lehce koupím. Směs, pravděpodobně K1 plus od Pohledných Dvořáků objednám. ALE!Co mám obstarat na ohřívaní kuřátek, kvočnu nemaje? Napište mi, prosím, zprávu, ohledně ohřívání, počtu kuřátek, jen slepičky i kohoutci? Čím podestýlat? A nejvíc důležité, kam dojet?
Mravence v domě hubím modrým práškem, at jsou chránění či ne.

20.4.2018 15:39
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Zdravím tak koukám jak to všude a všem kvete a droboť roste. To je paráda!

20.4.2018 17:03
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ovečko dnes si odvezl nový majitel beránka,25 kg a necelé tři měsíce, jedináčka. Ovena stále bečí, jak dlouho bude trvat než na něj zapomene? Je mi jí líto.

20.4.2018 17:55
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak musím informovat, že se vrátil černý čáp.Nechtěl se fotit, ale kačer se přímo předváděl.Pár hus divokých jsem málem nevyfotil, ale jarní příroda je úžasná.Po horkém dnu na zahradě a sázení nových stromků, to byl úžasný relax.Kouťák.

20.4.2018 18:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda Kouťáku, ty vaše fotky to je nádhera. A nejen vaše, je to nádhera všude
Já taky přidám pár fotek. Další dva řádky brambor v zemi (děda v traktoru) a 6ti týdenní hempšírky přesunuty ven do voliéry. A babičky tulipány, už to kvete. Zítra se budou sázet další dva, ale pak už nic, letí se Horažďovice. Tak se bude koukat celej den do nebes.

20.4.2018 18:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky u nás je Čáp černý. Tuhle jsem šla z města, podél naší říčky Javorky a on celou dobu lítal nade mnou. Takhle dlouho jsem to snad ještě nešla. Pořád jsem se zastavovala a koukala po něm. Odpoledne ho manžel pozoroval, jak stojí v řece. Samozřejmě foťák neměl.

21.4.2018 08:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už lezou ven orlovky. Přes noc první pětka.

21.4.2018 10:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Krásné ráno.
Tak jsem hned ráno naběhla a pokusila se vysít nějaká semínka (mangold, červená řepa a hladkolistá petržel). Honem, honem, než bude vedro a málem jsem to nedodělala. A už je zase vedro...
Podařilo se mi před tím zalít i zahradu.

Ještě jednou jsem prosvětlovala vajíčka pod kvočnou, abych něco vyřadila a výsledek je, že tam jsou všechna vejce pořád. U jednoho jsem si říkala, jestli tam není kruh smrti, když se tu o tom občas píše. Ale protože nevím, jak to vypadá, tak jsem ho tam nechala. Prohlížím tu obrázky a asi to nebylo ono. To je hrozný, když mi chybí ty vaše zkušenosti. Ale ono to nějak dopadne.
Jestli se vylíhne větší množství kuřátek, tak to bude nadělení. Už teď musím poslouchat všelijaké řeči.

21.4.2018 10:57
skodovak

XXX.XXX.35.146

Dobrý den, tak alespoň něco

Snad ještě dodám něco z venku.

21.4.2018 11:59
skodovak

XXX.XXX.241.252

takže nějak takhle a podobněsmajlík

Husy zlobí, slepičky jakš takš, začíná mně při jejich návštěvě svědit tělo, takže jasný

nějaká ta zeleninka, pejskové to hlídají, nějaké to vysazené ovoce pro další generace, nějaké to masíčko, břojleři slepičí i králičí, porodila konrčně moravská modrá, takže máme plyšáčky...

kuřátka se letos moc nedaří, ale něco máme včetně jedné husičky,15 NH vyměněno za Minorky, uvidíme zda se přidělená šance "vyplatí" a tato krev bude dobrá..V líhni jsou ještě Rýnské koroptví a Leghorny a snad ještě budou rýnské černé...

Sem zvědav na ty nevydařené amroksky co to bude z těch pár kousků za pohlaví..

Práce a práce a neskutečné hycy a v létě bude mrznout...

Všechno nám kvete je to krásné, voňavé, tak hlavně k tomu klid v duši a je to fajn... když vám tedy zrovna nežačnou kvokat Vlašky

hezkou sobotu přátelé..

21.4.2018 12:27

Jak já vám všem to líhnutí, klubání atd. závidím... HE kvokaly v zimě, pak snášely jak protržené a teď ani kvok. Asi jsem je, jako kvočny, přechválil...

21.4.2018 12:27
faith68

XXX.XXX.110.55

Skodovak, palec hore.Pekne porobene a čisto...

21.4.2018 15:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Odlovování sedmičky orlovek. Zbývají 4 vejce, dvě z toho jsou naťuklá. Uvidíme ještě do zítra.

21.4.2018 15:15
Janka86

XXX.XXX.133.80

Rekapitulace prvniho tydne s myma zlatickama- zdrobnelyma arakaunama. Diky tomu, ze je mam doma, muzu hezky kontrolovat, kdo sedi na hnizde. Maji damy dve, ale vyuzivji jen jedno. Konecne chodi obe na hnizdo. Umele vajicka zabrali. Dneska opet snesly obe. Celkem za tyden 9 vajicek. Vypada to, ze ta vetsi- Thelma se rozhodla snaset kazdy den a snasi o 4g vetsi vajicka nez mensi Luisa. Ta zatim snasi obden. Jsem zvedava, jak dale to bude se snaskou, protoze v literature se uvadi asi 150 vajec/rok. Pokud bude Thelma i nadale snaset kazdy den, tak to bude za rok daleko vic...

A moje ctyrtydenni kuratka zdrobnele wyandotky se maji take k svetu. Predevcirem mi jedna uletela z klece a chytnou ji, byla prace na 10min. smajlík porad se strasne boji a asi se mi je uz nepodari ochocit...

No a nas kocour Avatar jen nevericne kouka, na nove spolubydlici

A v mem mini foliovniku na stresni terase se uz to take zacalo zelenat... holandskou zeleninu raapsteel, bohuzel nemam poneti, jak se to nazyva cesky, uz budu brzo moct sklizet. Je to listoga zelenina. Da se jist syrova do salatu a nebo pripravit jako spenat...

21.4.2018 19:16
skodovak

XXX.XXX.35.146

Díky, zlepšovat je vždycky co, ale snažím se.

22.4.2018 14:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné odpoledne.9 orlovek z 11ti vajec je venku. Vypínám líheň. A už tu mám další připravená vejce. A protože jsou od začátka, tak určitě uhodnete, co to bude, až se to vylíhne. Začátku, děkuju za ty zelený navíc a to pidi vejce s tím obr žloutkem bylo fakt zajímavý

22.4.2018 21:18
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tak krásné fotečky jako Kouťák nemám, ale snad potěší. Magnolie na dvoře amoje loni zakoupené narcisky, které mi kupodivu nesežrali hraboši.

22.4.2018 21:23
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A ještě moje vytrvalá kvočka, co ji jde odkvokat jenom když jí dám vajíčka. Udělala jsem jí sestřih, aby potom na ty kuřata viděla

22.4.2018 21:27
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Jsem zapomněla, na té třetí fotce je magnolka osvobozená od břetanu co po ní lezl, sem neměla v sobotu dopoledne co dělat, krom škubání kačeny

23.4.2018 09:36
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ranko, počasí se nám začíná tak nějak čuřit, ale snad se to spraví.Prohlížím Sbazoš a zaujal mne tam jeden inzerát a tak jsem neodolal a zajel do Volyně, při té příležitosti mrknul do Strakonic na trh a po nákupu inzerovaného zboží jsem do něj koupil 10 nv amroksky, která jsem po příjezdu na chalupu doplnil do líhně na počet 69.Sousedka už vytáčela Doc.Choholouška a budu prý muset do lázní Bohnice nebo Dobřany, ale jestli se mi podaří uprchnout na Ostravsko tak to jistí Opava.No je fajn, že si ještě mohu vybrat.Jinak zakoupená strakonická majoránka vypadá jinak, než ta kterou jsem čistě náhodou našel loni v kukuřičném poli a slepice s kohoutem se po ni tak smáli, že z nich padali vajíčka na všechny strany a to i z kohouta, skončil nakonec v hrnci a pak se smála celá rodina.Jinak jsem při toulkách po trhu, zaslechl diskuzi o jednom památníku.
Někdo moudrý prohlásil: " Památník v Letech by měl být. Bude nám všem připomínat, že to bylo místo, kde cikáni naposledy pracovali.".

23.4.2018 09:56
Olánek

XXX.XXX.48.85

Olánku, to je skvělé, mám tomu rozumět tak, že je na čase, abych si pro krásná malinká kuřátka přijela? Aby si náhodou nezvykla na vás a na mně pak nebyla rozezlena. Vodu mám ze studny, kojeneckých parametrů, ale! Bednu s deklem, to mám, krmítko a napájítko pro malá kuřátka lehce koupím. Směs, pravděpodobně K1 plus od Pohledných Dvořáků objednám. ALE!Co mám obstarat na ohřívaní kuřátek, kvočnu nemaje? Napište mi, prosím, zprávu, ohledně ohřívání, počtu kuřátek, jen slepičky i kohoutci? Čím podestýlat? A nejvíc důležité, kam dojet?
Mravence v domě hubím modrým práškem, at jsou chránění či ne.

Janinko k předání klenotů se jeví jako nejvhodnější hlavní město, nejlépe počátkem května.Já jim již v polykarbonátové odchovně netopím, spíše naopak.Je to jako Javorčina vilka.Jinak rostou jako z H2O., počet 1 plus 4.Mrkněte na topné květináče u Věry.
Včera jsem zase začal sekat trávu a teď přemýšlím, kde sehnat zpomalovač jejího růstu.
Škodováku, moje žena jukla na vaše chovná zařizeni a já vyslechl hodinovou přednášku, jak by měla vypadat ta naše.

23.4.2018 10:59
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Olánku - buďte rád, že jste slyšel přednášku jenom Vaší ženy

U nás o víkendu opraven malý výběh u chléva tak, aby se ke slepičkám nedostal náš čahoun.

No a oplocení velkého výběhu musí počkat, až my i soused posečeme jetelinu a trávu v zahradě na usušení - už by to byla škoda pošmatlat při výměně pletiva.

Zato kolem bazenu je již posečeno a suší se, bazen odzimován, už jenom dočistit vodu. No a sluníčko může ohřívat.

23.4.2018 14:20

Sobotní líhnutí bylo zase zvláštní. Líhla se jen dvě vejce. Jedno se normálně vylíhlo, druhé nic, tak jsem koukala baterkou jestli je uvnitř živo a bylo tak na půl. Plus velká krvavá skvrna. Tak jsem koukala a ono se proklovlo do vzduchové komůrky, ale naklovlo si přitom jednu z těch velkých cév a pěkně si pustilo žilou. No ale bylo živé, tak jsem ho vrátila do líhně a jen jsem kropila tu blánu. No vypadalo že každou chvíli pojde, vypadalo takhle i v neděli ráno, i v neděli v poledne, a odpoledne, že tam prý pípá.

No je to takové zvíře všelijaké, ale na nohou se udrží, zobe, tak ať se ukáže.

No a Nora dostala svůj první obojek.

23.4.2018 14:22
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku hlavní město se mi výborně hodí, budu tam například ve čtvrtek 3.5. pokud by to vyhovovalo.
Zdržuji se Praha 5, Stodůlky a Radotín. Ale pro klenoty dojedu kamkoliv. Vezmu sebou papírovou krabici s otvory?
Podívám se na topné květináče, podle velikosti kuřátek je mohu ubytovat například ve vyhřáté verandě. Také záleží na počasí, jeden neví, co má čekat, zda zrovna v květnu bude léto či zima nebo podzim.
Nyní, když se ovce odstěhovaly na první letní pastvinu, mám kurník a ještě ovčín, nebude problém, aby olynpionik rýnský a čtyři hybridky byli odděleni. Mezi nimi paletová hradba. Pokud je počet 1+4, předpokládám, že jeden je kohoutek a čtyři kuřičky.
Já bych zas na trávu potřebovala urychlovač, stačil by i pořádný déšt. Dnes jsem v očekávání, ale zatím se zdá, že marně.

23.4.2018 16:35
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nejméně dvacet minut, možná půl hodiny, lilo.

23.4.2018 16:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak šup sem s tím k nám, ať nemusím večer zalejvat.

23.4.2018 16:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Došla jsem k závěru, že na velikosti záleží.

Rozhodně na velikosti líhní. Líhně plné a ve sklepě přes 20 vajec hempšírek,35 vajec orlovek, něco vajec od ruánky. Není kam to dát...

První líheň kachny, začátkovo araukany, faraoni. Druhá líheň začátkovo vlašky. Třetí líheň orlovky, hempšírky, faraoni. A jdu to psát do kalendáře, než to zapomenu co kam jsem dávala

23.4.2018 16:46
javorka

XXX.XXX.98.207

A já už zalejvat nemusím. Trvalo to asi 10 minut, ale zato byl pořádný slejvák i s bouřku. A teď tu zpívají kosi, že už je po dešti.

23.4.2018 17:06
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

U nás ještě mží, jsem štastná

23.4.2018 17:13
skodovak

XXX.XXX.241.252

Olánek napsal(a):
Janinko k předání klenotů se jeví jako nejvhodnější hlavní město, nejlépe počátkem května.Já jim již v polykarbonátové odchovně netopím, spíše naopak.Je to jako Javorčina vilka.Jinak rostou jako z H2O., počet 1 plus 4.Mrkněte na topné květináče u Věry.
Včera jsem zase začal sekat trávu a teď přemýšlím, kde sehnat zpomalovač jejího růstu.
Škodováku, moje žena jukla na vaše chovná zařizeni a já vyslechl hodinovou přednášku, jak by měla vypadat ta naše.

No, tak to mně mrzí.

Já to mám obráceně..

23.4.2018 17:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Chtěla bych se poradit.
Kuřátka (kvočna má pod sebou 13 vajíček) se mají vylíhnout asi za 12 dní, tak tu koukám na očkování. Livacox Q asi nemá smysl pro tak malé množství kuřat kupovat. Stačí, když objednám Sulfacox?
Nebo neměl by někdo malinké množství Livacoxu navíc? Ráda si ho odkoupím.
Předem děkuji za zprávu.
Jitka.

23.4.2018 18:21

javorka napsal(a):
Chtěla bych se poradit.
Kuřátka (kvočna má pod sebou 13 vajíček) se mají vylíhnout asi za 12 dní, tak tu koukám na očkování. Livacox Q asi nemá smysl pro tak malé množství kuřat kupovat. Stačí, když objednám Sulfacox?
Nebo neměl by někdo malinké množství Livacoxu navíc? Ráda si ho odkoupím.
Předem děkuji za zprávu.
Jitka.

livacox t sice nemá tolik druhů, ale prodává se i po menších baleních.

sulfacox možná zní podobně, ale není to vakcína, nýbrž antibiotikum.

23.4.2018 18:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuju.
Poptám se.

23.4.2018 19:32
PetaaS

XXX.XXX.34.39

U nás leje už hodinu a půl a ne a ne přestat

Věra Hubáčková - máte ty líhně krásné ale já bych z toho byl jelen

Bodlinko to štěňátko je nádherné copak je to za rasu?

A Začátku vaše číča má tak krásné a nezvyklé zbarvení moc se mi líbí

23.4.2018 21:28
kouták

XXX.XXX.168.33

kačíkačka napsal(a):
Tak krásné fotečky jako Kouťák nemám, ale snad potěší. Magnolie na dvoře amoje loni zakoupené narcisky, které mi kupodivu nesežrali hraboši.

Ale máte krásné fotky.Rád se pokochám cizí zahrádkou.Tak jsem dnes vzal foťák a prošel jsem se po mé zahradě, abych nefotil jen okolní divočinu.Kouťák.

23.4.2018 21:30
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Kolem nových trvalek trénuju nové ohrazení záhonů.
Na další fotce už ve větším.
Hrušně, a vůbec všechno, kvete jak o závod.
Slepice zná křištálovou studánku.
Česnek je čím dál tím krásnější, paletová hradba zarůstá černým rybízem a i hrášek u ní vylezl.
V jezírku už se objevili skokani.
No, jednoduše krása střídá nádheru.

23.4.2018 21:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane Kouťáku, všimnout si vašich fotek dříve, tak sem ty moje ani nedávám. Vy máte přenádherná jezera. Jsou i na koupání? A celá zahrada je eňo ňuňo. Jo Jižní Čechy, moje láska.

23.4.2018 21:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já se zrovna podivovala takový rybníčky a ani jedna kachna

23.4.2018 22:24
kouták

XXX.XXX.168.33

Pane Kouťáku, všimnout si vašich fotek dříve, tak sem ty moje ani nedávám. Vy máte přenádherná jezera. Jsou i na koupání? A celá zahrada je eňo ňuňo. Jo Jižní Čechy, moje láska.

Vaše zahrada je krásná.V rybníku se koupu běžně, je tam hloubka 2 metry a nechal jsem si ho vyhrabat.Ještě přidávám rybníček menší, ten jsem vykopal a vykamenoval osobně a ještě dnes po letech mě z toho bolí záda a ruce./6x6m/.
Tak ještě odpovím té druhé jihočešce paní Věře.
Máte pravdu, že kachna tam již žádná není.Všechny odlovil orel mořský na vodě a kuna na břehu.Vydržel tam pouze 3 roky pár hus divokých a těch mi bylo líto, že nemohou každé ráno ani chodit.
Čtu rád teplákovku a i jiná témata.Vše co zde chováte jsem v minulosti také choval a určitě ještě ve větším množství.Jak jsem dopad si můžete přečíst na HOLUBECH v tématu "moji NVH".Každá fotka od vás všech mě potěší.Kouťák.

23.4.2018 23:33
javorka

XXX.XXX.98.207

To je moc krásný rybníček.

24.4.2018 06:49
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Přeji krásný den pane Kouťáku, tak jsem si vaše vlákno na holubech celé přečetla a klobouk před vámi dolů. Jste chovatel par excellence. U srdce mne zabolelo, jak jste se rozhodl, zodpovědně, jako chlap, skončit. Musí to být velmi smutné.

24.4.2018 07:44
čapice

XXX.XXX.216.126

Dobrý den všem,
tak opět pár fotek po týdnu. Je vidět ta změna snad každý den.
Jinak jsme do dnešního rána přišli z neznámých příčin o jednu šumavanku. Ráno jí muž vytáhl z kurníku úplně ztuhlou. No nedá se nic dělat.
IB nesou jak šílené. Ve hnízdě už schováno asi 10 vajíček. Druhou půlku sbírám a poctivě otáčím. Uvidím jestli jedna z holek zasedne, tak jí oddělím a dostane pořádnou nadílku pod sebe. Možná tam po týdnu přistrčím nějaká začátkova zelená.V loni jsem měla hrozný problém s podnášením, ač původní vajíčka označena, byl někdy problém to rozpoznat (z 5 vajíček 2 kachňátka).
V neděli jsem byla fotit známé koťata do inzerátu. Poslední 2 fotky. Malý kluk dostal jméno Panda, fakt jsem se musela držet, abych si ho neodnesla domů. Ale pořád ho mám zamluveného pro někoho známého. Starší mourovatý bratr se jmenuje Jurášek a budou mu 2 roky. Taky si myslíte (manžel ano), že by 5 koček u baráku bylo moc?

PS: My už máme bazén vyčištěný.22 stupňů

24.4.2018 07:59
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Kouťák - to je, jedním slovem, nádhera!

24.4.2018 08:01
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Janinka Bosorka - I Vaše zahrada je moc hezká.

Vůbec - všichni máte krásné zahrádky nebo chovatelská zařízení.

U nás ve městě bohužel na takovou "divočinu" přírodní můžeme zapomenout.

24.4.2018 08:03
Nirrti

XXX.XXX.63.116

čapice - super, a ten koupající se muž je zřejmě otužilec, je-li to aktuální foto.22 st. - no, na mě zatím brrrrr, zima.

Náš bazen už je taky čisťoučký. Asi tedy odpoledne projdu s mobilem a zkusím něco málo nafotit.

24.4.2018 09:11
čapice

XXX.XXX.216.126

Otužilec tam vlezl v neděli, jelikož musel odsát dno. A lebedil si tam asi půl hodiny.

24.4.2018 10:03
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda, u nás se leze do bazénu až tak při 27°. Otužilci dřív, manžel později.
Ale slunce svítí a kolektory pracují, tak to bude raz, dva.

Máte to všichni krásné, jaro je jaro.

Čapice, to kotě bych si samozřejmě nechala. Je tak nádherné! A jedna kočka navíc se ztratí.
Modrý rododendronek vám závidím. Můj se na jaře už nadobro odporoučel a ještě nebyl čas pořídit nový. Ale mám krásný růžový, tak aspoň něco.

Janinko, ta vaše zahrada je mi blízká, správná vesnická zahrádka, takové mám ráda. Také pletu z proutí plůtky. Akorát na ně nezbývá moc času. Proutky už mám na hromadě, některé ohrádky už se rozpadají a potřebují obnovit.
Na košíky si netroufám, ale tohle zvládnu. Zrovna jsem byla u místního košíkáře a ten je neuvěřitelný. Je mu 86 a je to čipera, hned nám předváděl, jak umí zvedat nohy. A jak mu to myslí!
Nezbývá než poblahopřát.

24.4.2018 11:08
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak prtě kočičí už je pryč, přijel si pro něj dneska nějaký pán. Ach jo. Kamarádka se dlouho rozmýšlela.
No nic, pokusím se rozmnožit aspoň ta drůbeží hejna, že !
Rododendron máme ještě velký fialový, ale ten má poupata ještě zavřená.
To víte v Nespekách jsou chlapy zvyklí koupat se v Sázavě celou zimu i mezi ledy. Je tam taková partička 50-60 letých otužilců. Tak se manžel asi rozhodl začít trénovat, aby se k nim mohl přidat.
Jinak co se týká další zvířeny u nás na zahradě, tak zbytek rodiny by nebyl proti pořízení velkého plemena psa. Začali nám okolo baráku řádit nějací poberové.
Naše 2 holky maltézský sice štěkají (tedy ječí jako paviáni), když něco slyší nezvyklého, ale když jde do tuhého tak utečou. Taky už jsou to babičky 10+12 let.
Takové štěnátko od Bodlinky, to by bylo přesně ono. A potom jsem koukala na stránky čivakuřete, ta smečka je prostě nádherná. Já od dětství sice toužila a pořád toužím po šarpejovi. Ale k domečku to nakonec asi vyhraje labrador, retríver nebo salašnický.
A černý čáp letos ještě nedorazil.

24.4.2018 12:05
Nirrti

XXX.XXX.63.116

čapice - takže SAOšek nee nakonec?

24.4.2018 16:44
kouták

XXX.XXX.168.33

Přeji krásný den pane Kouťáku, tak jsem si vaše vlákno na holubech celé přečetla a klobouk před vámi dolů. Jste chovatel par excellence. U srdce mne zabolelo, jak jste se rozhodl, zodpovědně, jako chlap, skončit. Musí to být velmi smutné.

Smutno není, ale je to divný pocit.Všechno jednou začíná a jednou končí.Nyní bude víc času na tyhle holoubátka a děda se určitě nudit nebude.Chovatele z nich asi neudělám, ale odtrhnout je od PC a tabletu už dokážu.Kouťák.

24.4.2018 19:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Přidám zase pár fotek.
Narcisy, co jsem cibule kupovala babičce už kvetou.
Nejstarší orlovky už jsou v garáži (s pár stejně starými hempšírkami)
Nejstarší beránek už je 3/4 ovčí mámy.
A jestli najdete, tak už jsme s manželem opižlali první ovci (loňské lednové jehně).

24.4.2018 20:03

Dneska měly slepičky extra dlouhou vycházku, protože jsem zatápěla pod kotlem pýru. Udělala jsem toho míň, než jsem měla naplánováno, ale šlo to pomalu :/ ale tak 4x8m mám pýrový drn vyrytý a plochu pokrytou černým suknem. Zítra se bude pokračovat.

24.4.2018 20:40
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Čapice k domečku se hodí velmi hovawartí holka.

24.4.2018 20:42
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Věrko krásně jste holku střihli, a beránek no mlask. Jak je starý?

24.4.2018 22:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Věrko krásně jste holku střihli, a beránek no mlask. Jak je starý?

Je narozenej 15. ledna.

25.4.2018 11:00
javorka

XXX.XXX.98.207

To je zase krásně.
Slunce, zahrada je zalitá dostatečně a žádné tahání konví nehrozí. Kvetou jabloně a pampelišky, tuhle dobu mám nejraději. Akorát je to letos všechno moc rychlé. Už začínají kvést šeříky a je to strašně brzo. Tak snad už žádné mrazíky nepřijdou, to by byla pohroma.

Včera jsem ještě v rychlosti prosvítila vajíčka a zdá se, že všech 13 vajíček je v pořádku. Teda všechna vypadají stejně, odborník by možná viděl víc.
Tak si trochu dělám starosti, kam všechna ta kuřátka dám?

Janinko, nechcete pár kuřátek ještě ode mne?

25.4.2018 12:57
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Javorko - jakápak budete mít kuřátka?

25.4.2018 14:07
javorka

XXX.XXX.98.207

No, přece krásné vlaštičky.

25.4.2018 14:09
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Jaaj, to by byla hezká společnost k našim cemankám.

25.4.2018 14:31
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
No, přece krásné vlaštičky.

Javorko, jestli budete mít přebytek slepiček, tak já bych si 2-3 zamluvila a konečně bych se přijela podívat do Lázní B.

25.4.2018 15:09
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Javorko, jestli budete mít přebytek slepiček, tak já bych si 2-3 zamluvila a konečně bych se přijela podívat do Lázní B.

Tak jo.
Uvidíme, co se vylíhne. Doufám, že si vezmete i kohoutka.
Těším se na návštěvu.

25.4.2018 15:30
skodovak

XXX.XXX.54.5

Lázní B?

25.4.2018 15:53
javorka

XXX.XXX.98.207

skodovak napsal(a):
Lázní B?

Bělohrad

25.4.2018 15:56
skodovak

XXX.XXX.241.252

javorka napsal(a):
Bělohrad

aha, už jsem myslel smajlík

25.4.2018 16:49
čapice

XXX.XXX.211.1

javorka napsal(a):
Tak jo.
Uvidíme, co se vylíhne. Doufám, že si vezmete i kohoutka.
Těším se na návštěvu.

Kohoutka ne, staci nam Hubert, parchantik jeden. A na pekac by ho bylo skoda.

25.4.2018 17:40
Nirrti

XXX.XXX.75.48

Pokračování...a další příště. Ty kuřata se prostě fotit nebudou a nebudou..

25.4.2018 18:02
bery25

XXX.XXX.47.102

tak ten hnedy psik nema chybu, je ako gymnasta

25.4.2018 20:17

Nejde proud... už asi 4 hodiny a je to prý porucha na vysokým napětí, zatím bez odhadu doby opravy. Takže ČEZe, tímto ti děkují jak kuřata v odchovně, tak vejce v líhni:/.

25.4.2018 20:52
kastef

XXX.XXX.69.65

no to je děsný s tou elektrikou, to je radost.
Nám to tak jednou taky nešlo pár hodin, ale dopadlo to dobře, kuřátka se vylíhla a dorost už se bez svícení na určitý čas obešel.
Jinak poslala sem vám odp.SZ.

25.4.2018 20:57

kastef napsal(a):
no to je děsný s tou elektrikou, to je radost.
Nám to tak jednou taky nešlo pár hodin, ale dopadlo to dobře, kuřátka se vylíhla a dorost už se bez svícení na určitý čas obešel.
Jinak poslala sem vám odp.SZ.

ale tak já si taky myslím, že vlastně dobrý, půlka se má líhnout v pondělí, to už je prostě velký zárodek, druhá je o 10 dní mladší. Se tam nějak ohřejou, navíc v kotelně než všechno fakt vychladne trvá.

A kuřata jsou 14 denní a dvě ze soboty, nějak se tam choulí, ale nenadávají. Akorát měla dneska brzo tmu.

Ale ať to koukají brzo spravit. Pár hodin ok, ale jedeme na pátou hodinu a už mě to štve.

26.4.2018 13:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku tak mne napadlo, zdali by nebyla fotečka šampionek, at mám do památníku, jak rostly. At si na ně zvykám, na holky krásné. Jsou to vlašky rodobarvé, že? Musím prostudovat co kde o nich najdu, ať se maj dobře u nás doma.

26.4.2018 13:12
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

javorka napsal(a):
To je zase krásně.
Slunce, zahrada je zalitá dostatečně a žádné tahání konví nehrozí. Kvetou jabloně a pampelišky, tuhle dobu mám nejraději. Akorát je to letos všechno moc rychlé. Už začínají kvést šeříky a je to strašně brzo. Tak snad už žádné mrazíky nepřijdou, to by byla pohroma.

Včera jsem ještě v rychlosti prosvítila vajíčka a zdá se, že všech 13 vajíček je v pořádku. Teda všechna vypadají stejně, odborník by možná viděl víc.
Tak si trochu dělám starosti, kam všechna ta kuřátka dám?

Janinko, nechcete pár kuřátek ještě ode mne?

Javorko moc ráda bych slepičky i od vás, děkuji. Ale manžela už takto chytá fantas. Leta nic, a najednou takových kurů. Musím na něj pomaličku. Máme čtyři hybridky a olympionika. A ted by mely být také čtyři vlašenky s kohoutkem.

26.4.2018 13:40

už mám proud! zapli to někdy v noci. taky část zahrádky už je potažená černou, vypadá to jako pražákova zahrádka:D černo a z toho koukají nové malé keře a stromky. ale jestli vyrytí a následná tma nezničí ten pýr a mochnu plazivou, tak už jedině jaderná puma. i tomu roudupu se to trochu smálo. ale druhý roh pozemku pokropím, to jo.

taky tam mám rozdělaný záhon, kde bude kromě růže i levandule a řebříček, možná tam časem přidám i něco dalšího. ostříhala jsem šeříky, co se zase pokoušely o průnik zpoza plotu kořenovými výmladky, zasadila jsem bez, trubač a kdoulovec a ještě milion člověkohodin práce a už to třeba bude vypadat jako zahrada, a ne jako amazonská džungle.

akorát na té černé ploše asi biodiverzita prudce poklesla :D.

26.4.2018 13:59
javorka

XXX.XXX.98.207

Javorko moc ráda bych slepičky i od vás, děkuji. Ale manžela už takto chytá fantas. Leta nic, a najednou takových kurů. Musím na něj pomaličku. Máme čtyři hybridky a olympionika. A ted by mely být také čtyři vlašenky s kohoutkem.

Mám doma to samé. Musíme na ně pomalu.
Letos jsem horko těžko vybojovala oplocení u běžců, aby mi nelezli do zeleninové zahrádky.
Práce na necelou hodinku, všechno jsem měla koupené, jen jsem potřebovala, aby to někdo přidržel.

26.4.2018 16:37

vždy keď vypadne elektrika a mám zapnuté liahne, ľutujem, že tú elektrocentrálu som ešte nekúpil

26.4.2018 18:53
kouták

XXX.XXX.168.33

javorka napsal(a):
Mám doma to samé. Musíme na ně pomalu.
Letos jsem horko těžko vybojovala oplocení u běžců, aby mi nelezli do zeleninové zahrádky.
Práce na necelou hodinku, všechno jsem měla koupené, jen jsem potřebovala, aby to někdo přidržel.

Ano, musíte na nás pomalu, ale není to s náma tak špatné, nebo jo?Tak pár fotek pro Janinku, javorku a čapici, aby se Vám lépe spalo.Kouťák.

26.4.2018 19:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Tolik krásy...
Děkujeme.

26.4.2018 20:16

Spolubydlící, jahodová pyramida, na podzim sázená jabloň a dobytá území

26.4.2018 22:10
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane Kouťáku, tak to je nádhera! Moc děkujeme. Ty překrásné krávy. To je sen, který se mi, bohužel, nesplní. Možná v příštím životě. Máte opravdu moc pěkné fotky. Copak je to za květinku?

26.4.2018 22:16
skodovak

XXX.XXX.241.252

Teda kromě krásných fotek mně zrak přechází i z toho jak mi letos snad všechno kvoká, no hrůza.

26.4.2018 22:30
kouták

XXX.XXX.168.33

Pane Kouťáku, tak to je nádhera! Moc děkujeme. Ty překrásné krávy. To je sen, který se mi, bohužel, nesplní. Možná v příštím životě. Máte opravdu moc pěkné fotky. Copak je to za květinku?

Květinka je sukulent Pouštní růže.Mám dvě a tato je stará kolem 30 let.Zajímavá je tím, že se zalévá jednou za dva měsíce a když se přes léto venčí, tak druhý rok na jaře vykvete.Letos bohužel ta starší bude mít jen dva květy a ta mladší zatím nevím.Ty krávy jsou opravdu krásné, věděl jsem, že Vám udělám radost.Chová je kamarád.

26.4.2018 22:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Mají pěkně zamotaný prstíky.

27.4.2018 08:08
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Pane Koutaku - nadhera! Já jenom můžu ukázat jak mi letos kvete voskovka.

27.4.2018 08:09
Nirrti

XXX.XXX.63.116

hmm, a ještě se to vloží naležato...

27.4.2018 08:11
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nirrti, pěkná květina. Díky vám jsem si vzpoměla jak jsem ji kdysi také měla, zdědila jsem ji po tchýni. Krásně kvetla.

27.4.2018 10:15
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak se mi moje drátěná slepička začíná pěkně plnit vajíčkami... Ale přichází víkend a to se zas vyprazdní. Thelma a Luisa snaší dobře. Po dvou týdnech konstatuji asi 4-5 vajíček /týdně slepice. Dneska jsem kontrovala krmítko a kua, už je skoro prázdné. Musím dneska rychle koupit novou směsku. To jsem nečekala tak rychle. Takže to znamená, že spotřebu mají asi 1kg krmení/slepice/tyden. Není to nějak moc na zdrobnělou slepičku? Ale zas jsou jenom vevnitř zatím a nic jiného nežerou. Dostávají na přilepšenou denně 4 listy salatu, ale jinak nic. A jinak přikládám foto, jak tu tulipány a i ranná jabloň kvetou jak o život smajlík

27.4.2018 12:21
Olánek

XXX.XXX.50.119

Janinko, tak 3.5 v jedenáct ve stanice metra Vltavská.Mám sice obavu, aby protiteroristická policie nepovažovala pípání kuřátek za maskované tikání a hlavně až je spatříte v krabici, tak neříkejte, to je bomba.Nebo před kostelem sv. Antoníčka na Strossmayerově nám.v dopoledním čase.
Jinak jsem po chlapském rozhodnutí očekával ženské něco jako, toho bohdá nebude, aby na jihočeských střechách káníci neseděli.Je to šance s možnost kvalitních poradců.
Kuřátka to již vědí, v odchovně se začínají nudit a nemohou se dočkat.
Javorko, z vašeho dotazu, kam s nima?dovozuji, že Jan Neruda neměl líheň a snad ani kvočnu, ale jenom slamník.

27.4.2018 12:57
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku Budu mlčet jako hrob, abych vás podle pípání kuřátek poznala, vaši podobu neznaje. Nebo budete mít plnou náruč šeříků? Jak to bylo kdysi zvykem?
Krabici budete mít vy, já beru hotovost. Jak dlouho přežijí kuřátka v krabici? K Táboru je cesta dlouhá.

27.4.2018 13:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda to je napínavé.
Olánek krabici a náruč šeříků a Janinka s bochníkem chleba pod paží. Škoda, že nebudu v Praze, přišla bych se podívat.
Napište, jak to dopadlo.

27.4.2018 14:27
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

javorko chleba? Právě jsem dopekla tedy. Jste telepatka. Jeví se lehce připálený, ale je jen vypečený. Možná tak nevypadá, avšak je skvostný. Pokud má Olánek zájem upeču čerstvý v úterý a ve středu ho podaruji. Není li bezlepek, jak je dnes modní.

27.4.2018 14:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ten lehčí je se slunečnicovými semínky. Zadělávám z 500 celozrnožitné a 300 celozrnošpalda. Stejné množství voda. Kvasový.

27.4.2018 14:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jejda, tedy ve čtvrtek, samozřejmě. Na Vltavské. V jedenáct.

27.4.2018 15:01
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak nějak takhle:
(přeskočit reklamu)

https://www.youtube.com/watch?v=STZGpWfFIUA

27.4.2018 16:09
bery25

XXX.XXX.47.102

javorko chleba? Právě jsem dopekla tedy. Jste telepatka. Jeví se lehce připálený, ale je jen vypečený. Možná tak nevypadá, avšak je skvostný. Pokud má Olánek zájem upeču čerstvý v úterý a ve středu ho podaruji. Není li bezlepek, jak je dnes modní.

urcite je chutny , ale ked to uvidi super odbornik na pecenie chleba, tak mate pochlebe

27.4.2018 16:37
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

bery25 ale to je mi fuk každý at si peče, co jen chce. J
e nenáročný, stačí vám jedna mísa, stěrka a dvě formy, je výborný a zdravý. Kvas odeberete do sklenice, v lednici vydr a jedete dál. Celá rodina ho vyžaduje. Koupila jsem knihy, zkoušela různé, ale tento vítězí na celé čáře. Tedy, kdo preferuje žitný celozrnný kvasový. Nemusí se do něj přidávat jiná mouka a je i tak výborný. Doporučuji vyzkoušet.

27.4.2018 16:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko to jste mne tedy rozesmála

27.4.2018 18:31
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak jsem měla plné odpoledne. Zatímco většina Holanďanů dnes slaví den krále( král Willem Alexander má dneska narozeniny) tak já jsem volný den pojala pracovně. Zajela jsem do hobby obchodu pro zeminu a směsku pro kuřátka a slepičky. No a pak jsem se pustila do práce na mé mini balkonové zahrádce. První letošní sklizeň-jarní listová zelenina raapsteel.1/3 jsem obětovala pro slepičky, kuřátka a králíčky. Okamžitě se na to s radostí vrhli. Ze zbytku bude polévka a jidlo na způsob špenátu... Přesadila jsem rebarboru a velká rajčátka do foliovníku a zasadila letní cibulku. Chtěla jsem i přesadit kedlubny a listovou řepu, ale došla zemina. Zítra musím koupit novou...letos experimentuji se zeleninou v různých grow bags. Kvůli stěhování jsem ukončila pronájem políčka v zahrádkářské kolonii. Koupila jsem si chytrou knížku, podle které se da de facto vše pěstovat v květináčích... No a moje zlaté slepičky dneska snesly obě. Já mám takovou radost. smajlík

28.4.2018 12:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou sobotu. Začátku pozdravujte kohouta. Jsem to nevydržela a šla jsem prosvěcovat vlaščí vejce. Z 24 vajec 1 neoplozené,1 kruh smrti. Tak jedu dál na 22, prostě paráda

28.4.2018 22:32
skodovak

XXX.XXX.241.252

Copa že to bude?

Dneska se klubou Leghorny a Rýnky kor. A něco málo Wyandot, ráno jsem zvědav, zda bude s novým teploměrem nějaký pokrok a posun z letošního neúspěchu.

29.4.2018 09:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Škodováku, tak to držím palce. Já jsem se rozhodla vytunit Covinu. Zítra by měl přijít taky líhňařský teploměr a ventilátor. Tak uvidíme. Jsou tam rozdíly pomalu stupeň v částech líhně. Sice vejce prohazuju. Ale v jedné části jsem naměřila obyč teploměrem digitálním 40,1 v horní úrovni vajec. Při prosvěcování už 5 vajec kaput, podle mě se tam ty zárodky upečou horkem Problém je, že zase když to snížím, tak v další části líhně tam zase bude málo. Zkrátka buď tu líheň vyhodím, nebo s tím něco musím udělat.

29.4.2018 10:13
faith68

XXX.XXX.120.61

Konečne aj ja pečiem kváskový chlieb.Pár pokusov bolo nepodarených..málo vody v recepte, rúra viac hreje zvrchu.nájsť správny pomer múky...

29.4.2018 11:11
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

faith68 Krása střídá nádheru!

29.4.2018 12:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Chleba je parádní, ale já hlavně závidím toho mloka.

29.4.2018 12:20
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak včera se mi podařilo udělat skupinovou fotku mých malickych. Rostou jak z vody, objevuji okoli klece a dokonce si i sami podestylaji smajlík

No a náš kocour si užívá neděle, zatímco já už se stresuji, že jdu dneska na noční. Mm.

29.4.2018 13:46
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Janka 86 mohu se optat, ten byt je váš? Neumím si představit v ČR, a ještě v Edinburghu, s tím mám také zkušenosti, že by majitel povolil tolik a tak rozličných zvířat v pronajatém bytě.

29.4.2018 14:04
Janka86

XXX.XXX.227.55

Janinka Bosorka: dům je náš. Tedy už jsme prodaní. Je to klasická řadovka se sousedy po obou řadách.1. Června dostaneme klíče od našeho nového domu na vesnici. V ČR pocházím z vesnice a bydlení ve městě jsem neprivykla. Všude plno lidí a žádné soukromí...

Ale jinak teda musím říct, že už si sypu popel na hlavu, že ty slepičky mám doma. Ale ten chovatel by je jinak možná zabil, pokud by je neprodal. Nějak se mu to tam vymklo z rukou. Měl těch slepic moc na malém prostoru. No a u kuřatek v kleci jsem si myslela, že nenadelaji bordel... No vysledek je, že bordel je strasny. Kurice vybiram každý den. Podestylku měním týdně a vysávání jsem už vzdala. To vysaju, malicti si párkrát zahrabaji a můžu vysávat znovu... Ale zas to ma i hezké stranky... Dokážu se dlouhé minuty na ty ma zlatíčka dívat a pořád mě to neomrzí. Nainstalovala jsem kuřecí internetovou kameru a tak je můžu kdykoliv sledovat, co tam dělají... No ale jinak jsme se snoubenecem normální :-D.

29.4.2018 15:59
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tak to jste tady správně. Tady jsme všichni normální. Já mám v kuchyni 3 housata a 2 kachňata a v ložnici 20 kuřat a 5 housat. Dneska jdou starší z kuchyně do odchovny ve včelařském voze a kuřata do kuchyně. Tak se aspoň vyspím a nebudou mne každou hodinu budit. Dana.

29.4.2018 16:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Moje neteř několik let chovala s přítelem párek pižmovek v garsonce. Jezdili s nimi vlakem a koupali je ve sprcháči. Odchovali tam i nějaká kuřata. Majitelka vily v Břevnově byla tolerantní, ozvala se až když kohoutci ráno kokrhali.

29.4.2018 18:08
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak mam za sebou navstevu budouci tchyne a tchana... no ja jim nasporila sest vajicek, abych jim udelala radost a misto vdeku sklidim jen kritiku, ze jsem nenormalni mit slepice doma a pridelavat si starosti, kdyz se budeme stehovat a opravovat dum. A tchan samozrejme, ze chovat slepice se doma nevyplati, ze v supermarketu jsou vajicka levnejsi. To jsou, ale ty z klecoveho chovu... a pry co budu delat, az se slepice vynosi. Tak jsem odpovedela, ze pak uvarim slepici polevku...tak na me koukali docela udivene... kdyz jsem rekla, ze po zabiti se takova slepice necha vykrvacet, pak se spari, oskube a vykucha, tak se jim malem zvedl zaludek... tak jsem jim rekla, ze ty kureci rizky v obchode nevyrostly na strome... u lidi, kteri se narodili behem druhe svetove valky, bych cekala vice pochopeni pro domaci hospodarstvi. Tchyne a tchan zili cely zivot ve meste, tak to asi bude tim... pamatuji si, ze kdyz jsem rekla poprve, ze budu mit slepice, tak se rozesmali, jakobych rekla, ze budu chovat pstrosa...

Musim se ale zminit o experimentu jedne zemedelske univerzity v Nizozemi. Snazi se upozornit na nadmernou konzumaci masa a plytvani s zivoty kurat.200 dobrovolnikum rozeslala minuly mesic balicek Udelej si sam-kure. Obsahem baleni byly tri nasadova vejce, mini lihen, vykrmna smes a ostry nuz... Jsem zvedava, kolik z tech 200 dobrovolniku ty kurata fakt zabije...

No a prikladm jednu fotku z me kureci kamery. Prave jsem jim vycistila, tak jsem zvedava, jak dlouho to ciste vydrzi...

29.4.2018 22:25

Já mám v ložnici jenom dolíheň a na ten větrák už jsem si zvykla. SIce se mi občas zdají divné sny o pračkách, motorech a vůbec hučících věcech, ale nebudí mě to.

A z dolíhně už to začíná zase pípat

Hop hop, je jich tam 11.

30.4.2018 09:51
Olánek

XXX.XXX.50.119

Býti normálním mne přímo děsí.
Janinko, stala se věc nemilá, značka se mu ztratila, takže si kohoutky občas pletu, chybí mě ta jistota, že právě ten byl určen jen a jen pro vás .Označil jsem si dle Začátka kohoutka na nožičce v době, kdy jeho hlavičku krášlila bělavá kapka, a značení se z důvodů mně neznámých vytratilo.Marně lovím v paměti něco o pravděpodobnosti, variaci a pod.V každém případě domluvená platí.V prostorách celého metra budu jako jediný důchodce s děravou krabicí zajisté osamocen, dokonce bez ochranky a pouze s pípajícím pokladem, pod dohledem několika kamer. CHovu zdar a vlaškám zvláště a já opouštím internet až do 3.5.

30.4.2018 09:54
Olánek

XXX.XXX.50.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám v ložnici jenom dolíheň a na ten větrák už jsem si zvykla. SIce se mi občas zdají divné sny o pračkách, motorech a vůbec hučících věcech, ale nebudí mě to.

A z dolíhně už to začíná zase pípat

Hop hop, je jich tam 11.

No Bodlinko, jak Vy to děláte.

30.4.2018 10:08

Olánek napsal(a):
No Bodlinko, jak Vy to děláte.

nacpala jsem 11 vajec do líhně na deset

30.4.2018 12:42
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku, kdybyste sem náhodou ještě nahlédl, nevadí, však kohoutci jsou jistě všichni krásní a když nebude kohoutek, zvládne to rýnský olympionik, kterého vlastním. Mě také určitě poznáte, budu se vyděšeně rozhlížet sem i tam. Metru už jsem za ta léta odvykla.

30.4.2018 18:48
čapice

XXX.XXX.157.174

Zdravim z Madarskych lazni. V priloze vidite jak relaxujeme, dodrzujeme pitny rezim, cvicime v bazenu a drzime dietu.

30.4.2018 19:32
javorka

XXX.XXX.98.207

To se někdo má.
Užívejte volna a pohodičky. Kdo má doma dozor? Hubert?

Já jdu rozdělat ohňíček, když jsou ty čarodějnice. Na oheň s davem lidí se mi nechce.

30.4.2018 21:17

Těm pípačům to ale trvá

Půlka si nadělala díry jak do ledu, druhá půlka má zaražený zobáky ve vzduchový komůrce, aby se jim líp pípalo, ale venku je jen jedno.

V tomhle je lepší morče, prostě v jednu chvíli má pupek a o půl hodiny později je všechno venku a suché.

1.5.2018 06:36
čapice

XXX.XXX.137.139

Doufam, ze Hubert ne. Snad vse zvlada svagrova. Uz, se mi styska, tady rvou akorat vrany a ani jedna slepice v dohledu. No vlastne, par jsme jich v laznich potkali. Pardon damy.

1.5.2018 06:47
PetaaS

XXX.XXX.34.39

Kdopak nám založí květnovou teplákovku?

Přidejte reakci

Přidat smajlík