Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2018 12:05
dawerts

XXX.XXX.109.154

Dobrý den,
dvě slepce mi začaly kýchat, hůř dýchají...od veta mám Doxygal, ale chci se zeptat na aplikaci...můžu dát slepičkám stříkačkou přímo do zobáku? Je uvedeno 0,5 g na 1 kg, takže můžu rozředit v trošce vody a podat stříkačkou? Děkuji.

20.5.2018 11:38
mysak

XXX.XXX.54.2

dawerts napsal(a):
Dobrý den,
dvě slepce mi začaly kýchat, hůř dýchají...od veta mám Doxygal, ale chci se zeptat na aplikaci...můžu dát slepičkám stříkačkou přímo do zobáku? Je uvedeno 0,5 g na 1 kg, takže můžu rozředit v trošce vody a podat stříkačkou? Děkuji.

to Vám měl říct veterinář.

20.5.2018 14:05
dawerts

XXX.XXX.249.48

Neznáte detaily okolo (které ani vypisovat není třeba, položila jsem jasný dotaz na konkrétní věc), stačilo jen odpovědět, pokud víte, pokud ne, není třeba se ani vyjadřovat, zbytečný příspěvek...no spousta věcí by asi měla být... a teoreticky kdyby vše říkali vetové, nemusela by většina téhle diskuze ani existovat, ale v praxi to tak asi není (a už vůbec ne u drůbeže).

20.5.2018 14:40
dawerts

XXX.XXX.249.48

Děkuji...jen koukám, možná teda blbě...ale uvádí se 0,2g na kg/den, kdežto v českém příbalovém letáku je 0,5g na kg/den...?

20.5.2018 14:46
jo012810

XXX.XXX.96.211

dawerts napsal(a):
Děkuji...jen koukám, možná teda blbě...ale uvádí se 0,2g na kg/den, kdežto v českém příbalovém letáku je 0,5g na kg/den...?

Vážený, skutečně musí doporučit MVDr! Pokud tedy chcete léčit v drobnochovu drůbeže, je to cesta do pekel, ale každý má svůj přístup a nikomu jej neberu. Podle vás, další zbytečný příspěvek...

20.5.2018 14:48
jo012810

XXX.XXX.96.211

A ještě doplním: Účinná látka Doxycyklin je tetracyklinové antibiotikum druhé generace...

20.5.2018 14:54
cipis

XXX.XXX.68.240

dawerts napsal(a):

Kontinuální podání:25 mg doxycyklin-hyklátu/kg ž. hm. a den, což odpovídá 0,5 g přípravkuna 1 kg ž. hm. po dobu 3 - 5 po sobě jdoucích dnů.

Při přípravě medikované vody by se mělo přihlížet k živé hmotnosti léčených zvířat a jejich denní spotřebě vody. Příjem vody se může lišit v závislosti na věku, zdravotnímu stavu, plemeni, klimatických podmínkách a způsobu chovu, proto je potřebné pro správné dávkování zohlednit aktuální situaci příjmu vody v chovu a provést výpočet požadované koncentrace přípravku v gramech na litr pitné vody dle následujícího vzorce:

0,5 g přípravku /kg živé hmotnosti/den

x

Průměrná živá hmotnost (kg) léčených zvířat

=…. g přípravku na litr napájecí vody

Průměrná spotřeba vody (l) na zvíře a den

Nemyslím si však, že diagnóza je určená správne, to by ste musel/a/ mať veľké šťastie.

20.5.2018 15:22
dawerts

XXX.XXX.249.48

Děkuji všem.

20.5.2018 20:18
honzapm

XXX.XXX.182.25

Veterinář vám měl raději prodat Pulmotil.
Doxygal je na chronické nositelství M. g. krátký, na M. s. nestačí vůbec.
Pokud slepice přestanou frkat do těch pěti dnů, máte štěstí.
Pokud naopak pátý den začnou ještě více, budete mít jasno.

Současné české chovy jsou mykoplasmózou naprosto a totálně promořené.

Velmi zajímavé čtení, doporučuji všem:

http://www.chovsedlak.estranky.cz/clanky/domaci-lekar/mycoplazmove-onemocneni.html

.

20.5.2018 21:16
jo012810

XXX.XXX.96.211

Jak vždy píši. Všechna opatření pro velkochovy, kde jde o produkci (masa, vajec) s velkou koncentrací jedinců, musí používat různá veterinární opatření a to platí i u pulmotilu, kde...Pulmotil® AC nabízí výkrmcům brojlerů výbornou návratnost investice prostřednictvím zvýšeného přírůstku, zlepšené konverze krmiva a také kontrolou úhynů v pozdní fázi výkrmu, způsobených cCRD. Jde o část výše uvedeného odkazu.
To, že se dají "zachraňovat" v drobných zájmových chovech jedinci ATB je fakt, ale určitě to neprospívá genofondu zvířat. Ale každý si vybere tu svoji cestu a doplňuje svůj chov i podle toho, jak je, nebo není léčeno. Pro mne, každý projev neduživosti, znamená nasadit sekeromicin...

20.5.2018 23:36
dawerts

XXX.XXX.249.48

A dá se Pulmotil sehnat v menším a cenově dostupnějším balení, nevíte? Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.5.2018 08:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

dawerts napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý deň!
Vidím, že Vám na otázku nikto neodpovedal. Veterinár má skúsenosti, ak má liečiť s Doxygalem tisícky kusov podľa príbalovej informácie, a nie dva vybraté kusy z hejna. Ja som mal podobný prípad, a samozrejme, že som dával striekačkou do zobáka jednotlivo, aby som nemusel ostatným zahodiť vajcia, alebo čakať týždne na porážku, atď. Dával som to dvakrát za den, raz ráno, a raz večer, a keď som mal čas, niekedy aj okolo obeda,5 dní za sebou. Roztok som pripravoval vždy čerstvý, a dával som to tak, že do 0,2 l vody som namiešal 1 g lieku (zhruba: dobre nabrať s opačným koncom čajovej lyžičky). Túto dávku som nastriekal do 4 - 5 kusov zvierat vážiace okolo 1 kila, alebo pre dve vyspelé, vážiace okolo 3 kg. Ako som už naznačil, túto dávku som opakoval 2 -3 -krát denne za sebou idúcich 5 dní. Pomohlo to! Nevýhody takéhoto liečenia sú, že náznaky síce zmiznú u tých zvierat ktoré dostali roztok perorálne, ale z ostatných kusov zvyčajne začnú chrápať zase 1-2, a tak stále treba niektorým dávať, dokedy sa nelieči všetko naraz.
Toto bol Doxygal. Ešte lepšie skúsenosti mám s Resetyl -em, lebo tam je na mäso iba 1 dňová lehota, na vajcia 6 dní. Resetyl dávam celému hejnu tak, že raz za mesiac, alebo raz za dva mesiace 2 -3 dni za sebou dostane celé hejno do 2l vody 1 - 2 g lieku. Vtedy vajcia uvarím hodinu, a skonzumujú ich späť sliepky.:) Tým pádom nemusím dávať Doxygal, ale samozrejme na akútne prípady to nechávam v lekárničke.

21.5.2018 10:45
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Pulmotil jsem před 14ti dny objednával, nebyl na skladě, ale tak snad se dočkáme, no... Pokud dorazí, neměl bych důvod Vám trochu nepřenechat.

Osobně se mi velmi osvědčila (alespoň pro potlačení příznaků a posílení imunity) stará babská rada - nadrobno nakrájená cibule. Moc cibule...

21.5.2018 11:15
dawerts

XXX.XXX.109.154

Velice děkuji...no tím, že mi nikdo neodpověděl, na co jsem se ptala, jsem jim to podávala ve stříkačce...jenže potom jsem zjistila, že pšikají i některé další, takže jsem to dala normálně do vody všem...dnes bude 4. den, vypadají lépe, méně kýchají, ale jak tu někdo straší, že to asi nezabere a 5. den začnou zas, tak bych za ten Pulmotil byla ráda - pro všechny případy...ještě jsem vyčetla, že stejně dobře zabírá i Tiamutin, co myslíte?

5.9.2019 11:27
mimag

XXX.XXX.40.175

Nyní používám, je to 7g na 100ks slepic i kuřat. Tak si to spočítejte kolik to vychází na kus a den..Ano dá se to stříknout i do zobáku. Vejce se poté 14 dní nekonzumují.
Namíchaná voda s léčivem se po 24 h vylévá a dělá nová.

Přidejte reakci

Přidat smajlík