Odchov kachny pekingské

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2018 21:11
mysak135

XXX.XXX.229.22

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je možné že mi odsedí pekingka mladé? Když ne, jde že bych dal vejce pod jinou kachnu ? Po případně jakou by to bylo nejlepší? Nebo prostě musim koupit líheň ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.6.2018 11:26

Možné to je, ale je to velice nepravděpodobné, jelikož kachna pekingská je nosné plemeno, které má nést až 200 vajec ročně. Doporučuji líhnout je v líhni nebo pod tou jinou kachnou, kdy pro tento účel náhradní matky je nejvhodnější pižmovka. Bez problémů se pod ní vejde 15 vajec pekingských kachen, při dobře utvořeném hnízdě i trošku víc. Jen je dobré nechat pižmovku po nasednutí sedět na podkladcích a až po prvním týdnu sezení jí dát vejce pekingských. To protože pižmovčí vejce mají inkubační dobu 35 dní, ale kachní jen 28-30 dní. Pižmovky většinou vyhazují dříve vylíhlá mláďata, ale já jsem kdysi líhnul pod pod pižmovkou dvě vejce ruánek, sedla na ně stejně jako na svoje a dříve vylíhlé ruánky okolo sedící pižmovky ještě týden běhaly a jí to nevadilo. Další možnost je líhnutí pod kvočnou slepice, kdy nejlepší je použít hedvábničku nebo jiné takto vehementně kvokající plemeno, protože některá slepice by mohla po třech týdnech (kdy už by se jí měla líhnout kuřata) slézt a kachní vejce týden před vylíhnutím zachladit. Také je potřeba kachní vejce pod slepicí navíc vlhčit, a to nejlépe rozprašovačem nebo na ně kapat vodu jinak. Zvláště u konce líhnutí. Slípce běžně nevadí, že se jí vylíhnou kačenky, bere je za svoje. Líheň má tu výhodu, že můžete nasadit víc vajec a mít větší odchov.
Jakub Erlec.

2.6.2018 12:09
1978milan

XXX.XXX.227.76

Dobrý den, pekingské kachny líhnu pod slepicí.Viz.foto
Když mám moc vajec od pižmovek, líhnu pod slepicí i pižmovčí vejce.
Vysedi vše v pohodě, jen je potřeba opravdu rosit a to 2x i 3x denně.

Janca1234

24.5.2020 18:09
Janca1234

XXX.XXX.2.236

Dobrý den chtěla jsem se informovat máme kačka pižmové , kde nam jedna do své bedýnky nanosila vajíčka a zasedla , sedí již 36 den a zatím nic se nevylíhla ale kačka pořád sedí a hlídá si to když přijdeme kolem syčí spíše jak by odháněla vetřelce je možné že káčata se můžou vylíhnout i později? Předem děkuji za informace

24.5.2020 20:41
Erik Rosario

XXX.XXX.222.20

mysak135 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je možné že mi odsedí pekingka mladé? Když ne, jde že bych dal vejce pod jinou kachnu ? Po případně jakou by to bylo nejlepší? Nebo prostě musim koupit líheň ?

vlani 2019 sme mali 1+3 pekiny kupovane od predajcu z farmy, zacali znasat niekedy vo feb-marec nepametam si presne, prve boli male vajicka a nic sa nevyliahlo v liahni neskor sme vyliahli 2x 8 kacatok a odchovali,

z troch kacic ostali dve (jedna uhynula) a tieto sa striedavo tvarili, ze sedia v hniezde na vajickach, sedeli tam cely den znaska klesla, neskor sme objavili hniezdo z 13 vajickami pod chlievom a sedela kacka na nich, ked asi po dvoch tyzdnoch sme videli, ze je nejako dlho vonku tak sme skontrolovali hniezdo a zial ostalo tam iba 5 vajec, nevieme co sa stalo (asi nejaka skodna alebo neviem) tak kacku nieco vyrusilo a vajicka zmizli. Vajicka som presvietil a v dvoch bol zivot, dal som ich doliahne ale neprezili.

Teda z mojich skusenosti je, ze aj teda Pekinska si dokaze nanosit hniezdo a sediet, to ci by aj vysedela dokonca je otazne. Celkovo je to vraj zriedkave, ale aj webe sa da najst info, ze ano sedi.
teraz mam jednu ciernu kacku predali ju ako ruan x pekin a tiez dobre znasala a teraz sa tvari, ze sedi na vajickach (umelych) ono nieco tam je zachovane a ak by mali dobre podmienky tak by sa to mohlo podarit.

nam ked to spocitam tak sedeli obe kacice, ktore prezili a jedna sedela aj druhykrat, ale ani raz v podstate nedosedeli, nemali na to vhodne podmienky.

24.5.2020 21:40

Janca1234 napsal(a):
Dobrý den chtěla jsem se informovat máme kačka pižmové , kde nam jedna do své bedýnky nanosila vajíčka a zasedla , sedí již 36 den a zatím nic se nevylíhla ale kačka pořád sedí a hlídá si to když přijdeme kolem syčí spíše jak by odháněla vetřelce je možné že káčata se můžou vylíhnout i později? Předem děkuji za informace

Možná hloupý dotaz, ale kačera máte? A pojímal? A vejce jste zkoušela prosvítit, zda jsou oplodněná?

24.5.2020 22:54
ančovička1

XXX.XXX.30.155

Nejlip z kačen sedi pizmovky,ale kacenky vysedí klidne i obyčejná slepice nebo krůta

Janca1234

25.5.2020 20:29
Janca1234

XXX.XXX.2.236

Kačera máme , zájem o sebe byl oboustranný, třeba jsem nevěděla že vajíčka se prosvicuji, případně čím či jak to poznám ?

25.5.2020 20:32

Janca1234 napsal(a):
Kačera máme , zájem o sebe byl oboustranný, třeba jsem nevěděla že vajíčka se prosvicuji, případně čím či jak to poznám ?

S kachními se to snad dělá stejně jak se slepičími. Nejlépe 9. den inkubace se ve tmě vejce nasadí třeba na ruličku od toaletního papíru a k opačnému konci přiložíte baterku nebo třeba jen baterku v mobilu. U živých oplozených vajec uvidíte krevní žilky. Neoplozené vejce bude průhledné.

6.7.2020 15:21
petan83

XXX.XXX.33.11

Zdravim, chci se zeptat jaka ma byt u kachny pekingske barva zobaku? Koupil jsem 9ks 14ti dennich kacat, ted maji cca 5 tydnu a z toho 5 jich ma zobak do oranzova a 4 do ruzova, je to mozne? Pani od ktere jsem to kupoval prodavala i mulardy tak me napadlo, jestli mi tam misto pekineg neprihodila i mulardy. Predem diky vsem za radu.

6.7.2020 20:50
maxichov

XXX.XXX.146.1

petan83 napsal(a):
Zdravim, chci se zeptat jaka ma byt u kachny pekingske barva zobaku? Koupil jsem 9ks 14ti dennich kacat, ted maji cca 5 tydnu a z toho 5 jich ma zobak do oranzova a 4 do ruzova, je to mozne? Pani od ktere jsem to kupoval prodavala i mulardy tak me napadlo, jestli mi tam misto pekineg neprihodila i mulardy. Predem diky vsem za radu.

oranžovou

6.7.2020 21:04
Erik Rosario

XXX.XXX.220.235

ak su tam aj s ruzovym zobakom to budu zrejme mulardy, pekiny maju oranzovy zobak.

8.7.2020 07:45
petan83

XXX.XXX.33.11

Bohuzel mate pravdu, jsou to opravdu mulardi, pani to mela vse pohromade v bedinkach a chtel jsem vylozene pekiny, pani jich asi uz nemela tolik tak prihodila mulardy. Z tech deviti jsem chtel nechat 3 kachnicky do chovu a zbytek mel jit na pekac, tak pokud aspon z tech 5 budou 2-3 kacenky tak budu spokojenej.

kololol123

8.7.2020 15:38
kololol123

XXX.XXX.96.72

petan83 napsal(a):

to budou pekiny SV,s Pereny,tam poznate pohlavi podle barvy zobaku,jedno ma ruzový,druhý oranžový,kačeny krasne rostou,maji veliká prsa,snáší a někdy i sedí,ale snesou hodne vajec

8.7.2020 20:27
petan83

XXX.XXX.33.11

kololol123 napsal(a):
to budou pekiny SV,s Pereny,tam poznate pohlavi podle barvy zobaku,jedno ma ruzový,druhý oranžový,kačeny krasne rostou,maji veliká prsa,snáší a někdy i sedí,ale snesou hodne vajec

Muzete mi to prosim vysvetlit? Nevim co je kachna SV ani s Pereny? Mam pekiny poprve, vzdy jsem mel jen murardy na vykrm tak jsem v tomhle amater. Ale kdyz se podivan na google tak vsude maji pekiny oranzovy a mulardi ruzovy.

8.7.2020 21:27
Erik Rosario

XXX.XXX.220.235

pekiny sa pohlavie vo farbe zobaka noh a peria nelisi, kacer aj kacica vyzeraju rovnako. Pohlavie sa da jednoducho urcit podla hlasu este predtym, nez kacer bude mat svoje pierko na chvoste.
ked kacice znasaju tak im moze zblednut farba noh a zobaku, nakolko vraj farbivo prechadza do vajicok (podla nejakeho clanku) podla toho sa da aj zistit ktora pekina pripadne neznasa este vajicka.
ja som mal prvy rok pekiny a od troch kacic bolo denne 1-2 vajec. od cca marca do juna a potom neskor asi po mesiaci (neviem presne) zacali znovu niest. dokonca aj zasadli, ale nenechali sme a druhykrat ked sedela tak zial jej nieco zobralo vajicka.

tak mulardi na pekac a hadam pekiny budete mat aspon jedneho kacera a jednu kacicu.

kololol123

8.7.2020 22:42
16.7.2020 09:04
petan83

XXX.XXX.33.11

Prosím o radu, vcera se mi pekiny (cca 6 tydnu) dostaly ke krutam, zapomel jsem zavrit branku a vyzrali jim jejich granulovou krmnou smes, a dnes skoro nechodi a jedna teda nechodi vubec, udela krok a prevrati se na zada. Předpokladam ze to na ne bylo moc silny, protoze ta smes ma 23% bílkovin. Dostanou se ze toho? kdysi se mi neco podobnyho stalo u hus ze sem jim dal moc kukurice do srotu a taky je to polozilo, trvalo tehdy tri dny nez se znovu postavili na nohy. Problem u te kaceny je ze se prevratí na zada a uz neotocí zpet

Přidejte reakci

Přidat smajlík