Nemoc u housete?

Husa česká
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2018 18:25
broumacka

XXX.XXX.168.169

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by někdo nevěděl co by to mohlo být za nemoc, abych to mohla řešit.Mám 5 husí, ale jedné padá křídlo a má červené kolem očí (asi jako ja kdyz dlouho nespim) je jí 5-6týdnů.Žere, pase se, ale chodí tak jako jinak.Ty ostatní jsou v pořádku.Děkuji za rady.

11.6.2018 19:06
broumacka

XXX.XXX.168.169

Takto vypadá to spadlé křídlo.

11.6.2018 20:31
broumacka

XXX.XXX.168.169

Začíná polehávat, nevím jak to mám popsat, ale jak má pařát, tak má jakoby nateklou patu.Omlouvám se nevím jak se tomu říká, vzádu na pařátu.Vypadá špatně

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2018 22:51

bude asi nemocná. tipuju třeba celkovou infekci (možností je několik) doprovázenou zánětem kloubů, to bude ta vaše nateklá noha i svěšené křídlo. že má k tomu divný oči, to by měl každý.

12.6.2018 05:25
broumacka

XXX.XXX.168.169

Dá se to léčit, nějak jí pomoc?

12.6.2018 07:35

broumacka napsal(a):
Dá se to léčit, nějak jí pomoc?

sekyrou nebo veterinářem. doma nic, co chcete léčit, když nevíte, co to je? nebo jinak, kdybyste měla vy takovou nohu, mazala byste si to doma kostivalem, nebo ne?

12.6.2018 09:36
broumacka

XXX.XXX.59.214

Tak to mě mrzí i když jsem čekala, že někdo tu sekyrku navrhne, ještě zkusím zavolat na tu veterinu, uvidíme.Děkuji.

12.6.2018 15:31
broumacka

XXX.XXX.168.169

Dobrý den, tak jsem volala na veterinu, objednali mi entizol do vody a mám přelečit všechny husy, to se mi nezdá.Chovám drůbež abych nemusela jíst ty hnusy s obchodu.Když je všechny přeléčím, tak mám hnus s krámu.

12.6.2018 15:46

broumacka napsal(a):
Dobrý den, tak jsem volala na veterinu, objednali mi entizol do vody a mám přelečit všechny husy, to se mi nezdá.Chovám drůbež abych nemusela jíst ty hnusy s obchodu.Když je všechny přeléčím, tak mám hnus s krámu.

to je dobrá hovadina, s prominutím.

i kdyby entizol nebyl zakázaný pro potravinová zvířata, má zcela specifické spektrum. zabíjí určité parazity, giardie, histomonázy, trichomonády a pak anaerobní bakterie.

akorát že pokud tohle není virová nemoc, jako třeba reovirus, tak v tom bude e. coli - i jako sekundární infekt, možná streptokoky nebo stafylokoky, nebo mykoplasmata. na nic z toho entizol nezabírá, nikdy a za žádný okolností.

doporučuju jiné pracoviště.

12.6.2018 16:08
broumacka

XXX.XXX.168.169

Máme tady ještě jednu veterinu, tak se tam zítra zastavím snad mi tam poradi lépe.Dám vědět.Je to těžký, říkali mi, že nemají specifikaci na drůbež, ale kam jít, aby poradili a nemusela jsem řešit sekyrku.Zítra dám vědět.

13.6.2018 14:14
broumacka

XXX.XXX.168.169

Byla jsem u druhého veterináře a ten mi prodal krabičku, tedy 5 pytlíčků Metrozolu, když jsem si přečetla, není určeno pro potravinová zvířata, tak už je mi zase na nic. Vůbec nevím jestli to mám podávat. Hlavně tedy určitě nebudu přeléčovat všechny. A co budu dělat se zbytkem, asi najdu nějakého holubáře, abych to nevyhodila.

13.6.2018 14:21

broumacka napsal(a):
Byla jsem u druhého veterináře a ten mi prodal krabičku, tedy 5 pytlíčků Metrozolu, když jsem si přečetla, není určeno pro potravinová zvířata, tak už je mi zase na nic. Vůbec nevím jestli to mám podávat. Hlavně tedy určitě nebudu přeléčovat všechny. A co budu dělat se zbytkem, asi najdu nějakého holubáře, abych to nevyhodila.

metrozol je to samé jako entizol. stejný problém s použitelností a s citlivostí! je vám to úplně k ničemu, akorát si zamoříte maso.

jiné pracoviště?

13.6.2018 15:54
broumacka

XXX.XXX.168.169

Ještě zkusím sjet k pani, co od ní beru násadová vejce, zda by mi poradila. Třeba bude vědět, má drůbeže tolik, že by mohla poradit. Zatím husička stále ještě žere a drží se v hejnu, tak snad vydrží, než na něco přídem.

14.6.2018 14:06
broumacka

XXX.XXX.168.169

Tak jsem si nechala poradit od paní chovatelky a říkala, že by to mohli být tipce(žabky).Tak jsme řízli jazyk a vyndali takového hnisu. Myslíte, že by to mohlo být od toho, že by žádnou jinou nemoc neměla? Vždy jsem o tom četla, ale měla by přestat žrát a kulhat! Tato je nateklá a žere a nekulhá. Je možné, že by to bylo tím?

14.6.2018 21:00
ančovička1

XXX.XXX.16.17

Jestli mela zabku, budou to mit vsechna housata, prohlidnete jazyky ostatnim...ona ta housata zerou, ale nemohou nic moc polknout..je to infekcni, spatna hygiena nebo uz jste si to s housaty koupila..housata spatne rostou, jsou oslabena a nasledky podvyzivy se mohou projevovat ruzne..

15.6.2018 14:16
ovecka

XXX.XXX.205.154

Žabky nejsou v žádném případě infekční! Příčina je nejasná, ale pravděpodobně jde o nedostatek vitamínů a miner. látek (krmení domácími míchanicemi, které jsou výživově nevyvážené). Krmím mladé do 8 týdnů kompletní směsi a od té doby nemám nikdy problém.
http://www.kollarmvdr.cz/clanky/zabky_205.html Dana.

16.6.2018 17:28
broumacka

XXX.XXX.168.169

Mohu se tedy zeptat, žabku jsme vyndali.Michanici jsem prestala davat a davam srot pro kachny a husy. Porát na ní je vidět, že není fit.Zobák ma tmavší barvy, oko pořát nateklé.Myslíte, že se to někdy spraví a bude vzhledem jako ty ostatní? Jí pěkně a stolici má jako ostatní husy, jen vzhledově je jiná (prostě jako nemocná).Mohu jí ještě něčím přilepšit? Děkuji.

16.6.2018 18:21
ovecka

XXX.XXX.174.159

Jak píše Terezka výše - zánět v těle. Žabka byla jen následek oslabení a nevyrovnané krmné dávky. Podejte vitamíny AD3 a Aquavit E +selen v dávce 0,5ml od každého do zobáku a uvidíte. Mělo by nastat zlepšení. Pokud ne, je potřeba veta a řádnou konzultaci. Jinak vám bude falírovat až to zabalí a pojde. Dana.

16.6.2018 19:08
broumacka

XXX.XXX.168.169

Zkusim to, moc děkuji.Snad to pomůže, budu doufat.

16.6.2018 21:03
ančovička1

XXX.XXX.59.200

Omlouvam se, ze pisu bludy, ale nekde jsem to cetla, asi take bludy

19.6.2018 19:06
Najchovatel.sk

XXX.XXX.114.106

Mal som podobný problém nič nezaberalo ani vete neporadil húsa nakoniec umrelo. To vyrieši asi len sekera ja mám 2husata a 4kačičky.

20.6.2018 16:54
broumacka

XXX.XXX.168.169

Dobrý den, dnes mi přišly vitaminove doplňky, mohla by jste mi napsat jak mám dávkovat? Moc děkuji. Chtěla bych to zkusit, příde mi škoda nechat house bez pokusu umřít.Pokud to bude do vody, mám ještě s husama na zahradě na volno i kachny pred zabitim a kuřátka araukan.Rozdělávala bych do 10 l konve? Děkuji.

20.6.2018 17:39
broumacka

XXX.XXX.168.169

Pardon teprve ted jsem si přečetla zpatky diskuzy a poměr jste psala, jen tedy jak dlouho to takto podavat.

20.6.2018 23:49
ovecka

XXX.XXX.174.159

Dávka 0,5ml AD3 a Aquavit E+selen je jednorázová. Je možno ji po 14 dnech zopakovat. Více ale ne, selen je ve vyšších dávkách jedovatý a vitamíny ADE mohou způsobit při předávkování hypervitaminozu. Vitamíny můžete přidávat dle návodu na balení ostatní drůbeži. Dana.

22.6.2018 15:24
broumacka

XXX.XXX.168.169

Děkuji za radu, vitamíny jsem dala přímo do zobáku a řekla bych, že vypadá lépe. Zvedne se pokaždé, když se zvednou ostatní husy.Oči má pořád takové nemocné, ale jestli se s toho dostane, tak to bude asi chvili trvat, že? Žabku nebooi tipec jsme vyndali, máme to kontrolovat a nebo už se neudělá? Příště se vykašlu na míchání a budu do těch 2 měsíců podávat šrot pro housata.Riskovat už nebudu, nestojí to za to.

22.6.2018 18:44
ovecka

XXX.XXX.174.159

Držím palce, ať je OK. Žabka by se měla sama odhojit, vitamíny tomu určitě pomohou. Hlavně aby žralo a pilo. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík