Dobrý den prvně máme v domácí půjčené líhni vajíčka slepic.Přečetla jsem si, že by měla být teplota mezi 37,6-38,2 jenže než jsme stačili nastavit teplotu, vylétlo to na 39,2 sice jen na pár minut, ale chci se zeptat, zda mám radši vejce vyhodit a znovu dát násadu do líhně, nebo se nemusím bát, že bych o všechny přišla a nečekat 20dní.Včera jsme tam večer vejce daly.Takže mě spíš zajímá, jak je to s teplotou a tím, kdy už je zbytečné pokračovat- viz. višší teplota.Poradí zkušení prosím?
Uživatel s deaktivovaným účtem

gitule vrtule
napsal(a):
Dobrý den prvně máme v domácí půjčené líhni vajíčka slepic.Přečetla jsem si, že by měla být teplota mezi 37,6-38,2 jenže než jsme stačili nastavit teplotu, vylétlo to na 39,2 sice jen na pár minut, ale chci se zeptat, zda mám radši vejce vyhodit a znovu dát násadu do líhně, nebo se nemusím bát, že bych o všechny přišla a nečekat 20dní.Včera jsme tam večer vejce daly.Takže mě spíš zajímá, jak je to s teplotou a tím, kdy už je zbytečné pokračovat- viz. višší teplota.Poradí zkušení prosím?
zabije je 42 stupňů.
jinak pro příště, líheň se nejdřív nastavuje a pak se do ní strkají vejce.
a dvacet dní čekat nemusíte, prosviťte je za týden. ale myslím si, že krátkodobé zvýšení teploty hned na začátku inkubace jim neublížilo, ono vejce je studené a než se prohřeje i vevnitř, trvá to.
pastevecovci
napsal(a):
39.2 na pár minut není žádný problém.
Je třeba nastavovat teplotu podle kalibračního rtuťového teploměru, těm digitálním ukazatelům na novějších líhních není radno příliš věřit.
Pokud máte líheň bez nuceného oběhu vzduchu (bez ventilátoru) je třeba měřit teplotu přímo na vejcích.
Máme tu líheň půjčenou od známého.Nevím, jak to dělal, ale jemu se tam vylíhlo i 60 křepelek.je to líheň ze starého mrazáku, má jí podomácku dělanou, je tam větráček z počítače a čidlo na teplotu, jenže zvenčí je otočný knoflík a tím se reguluje teplota právě.A to jsme nevěděli a misku nám řekl dát pod žárovky, já bych jí spíš dala na dno no