Dobrý deň, mám sliepku araukanu, ktorá sa už cca mesiac aj niečo velmi málo pohybuje je zdravá aj žerie aj pije a aj vajíčka znáša. Ale asi od začiatku júla začala velmi krívať a od vtedy sa to zhoršovalo čo sa týka chodenia a pohybu.Včera som si na jej nohe ničo všimol čo som tam predtým ešte nevidel ani keď krívala to ešte nemala.Je to vápenka?Podla mňa to na vápenku nevyzerá, pretože suchú pokožku tam nemá ale akoby opadávala tá pokožka.Prikladám fotky.Na poslednej fotke má tú zdravú nohu, ktorú má v poriadku, podla mňa lebo keď krívala vždy sa o ňu opierala.
Ďakujem za rady a názory.
Nevim, ale tohle na vapenku nevypada, zkuste vyfotit celou nohu a pro srovnani obe...ta noha je otekla a pri vapence slepice nekulhaji a byly by postizene obe nohy stejne..a jeste, jak pisete, kulha na jednu..poradi asi bodlinka, ale jestli vam na slepicce zalezi, doneste ji k veterinari...
Uživatel s deaktivovaným účtem

fotky jsou dost neostré, kulhání může být i při vápence, pokud je neléčená, ostré šupiny pak mohou zraňovat nohu, dokonce mohou odpadnout články prstů, ale to nějakou dobu přeci jen trvá.
Ja jsem nastesti vapenku nikdy nemela, jen diky tomu, ze nove zakoupena zvirata davam do karanteny, daleko od mojich slepic tak na 14dni a uz se mi I vyplatilo..ze slepice kulhaji pri vapence, je to mozne, asi je ty rozezrane nohy boli..ale u tohoto pripadu je ta bolava noha opuchla, mozna nejaka infekce...kdo vi..
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás je vápenka všude, omezuji ji natíráním běháků sádlem, pak se roztoči zadusí. Úplně se jí nikdy nezbavím, ale to nevadí, pokud se nohy natírají.
Pošlem sem fotky ešte dnes pre porovnanie oboch nôh ako píšete aby bol vidieť rozdiel medzi postihnutou a zdravou nohou.Na vápenku viem ako treba ísť že treba natierať aby sa parazit udusil ale toto mi skôr pripadá ako keby bola noha opuchnutá takže zato sa pýtam ale ak nebudeme vedieť tak ide k veterinárovi pravdepodobne asi ešte dnes.Ale ďakujem za názory.
Ospravedlňujem sa zabudol som na tie fotky bol som u veterinára a do pondelka má dovolenku.
Prikladám tie sľúbené fotky:.
Tak takto vapenka nevypada..najdete si starsi vlakno s fotkami vapenky, to maji slepice uplne zvednute supiny po celych nohach pod kterymi hoduji rotoci..ta zdrava noha je uplne cista..mozna chytla nejakou infekci, zkuste namocit do hypermanganu, mozna antibiotika...navstivila bych veterinare, bylo by slepicky skoda..