Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2018 08:16

1.září, škola nikde, ale, vážení, DÉŠŤ! Po dvou měsících,5 mm a ještě padá, je chladno, nevypaří se Jak málo stačí jednomu ke štěstí, když mu pes (záhada sublimace kuřat odhalena) likviduje letošní krásné a hojné odchovy...

1.9.2018 09:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Zachtělo se pejsku Vlašek, že má dobrý vkus,
tak sežral pár Hedvábniček - Vlašky páne zkus.

1.9.2018 10:03

třeba je v tom pes nevinně a kuřata opravdu sublimují, nebo vstupují rovnou na nebesa.

1.9.2018 12:50
Olánek

XXX.XXX.48.181

Tak to můj pes usmrcení drůbeže neskrývá, vždy oběť položí před hlavní vchod a z jeho očí je čitelné, došlo k nelegálnímu překonání plotu do tzv.okrasné zahrady.

1.9.2018 13:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
třeba je v tom pes nevinně a kuřata opravdu sublimují, nebo vstupují rovnou na nebesa.

Nejdřív jsem podezříval pernatou škodnou, neb jsem nenašel peří, krev, zbytky, nic. Pak při sekání jitrocele (nic jiného už na zahradě nezbylo) jsem našel trochu peří. A pak jednou v podvečer byla čúza přistižena při činu, kuře ještě žilo, ale střeva venku. Dostala vynadáno, nařezáno, nemluvil jsem s ní. Učiněna opatření proti úniku kuřat a slepic z výběhu (psa máme 2,5 roku, slepice jsou stále na volno po celém pozemku). Jenže jeden útěkář si nedal říci a večer byl nalezen udachmán. Tak se asi pes nudí, nebo co. Ale že tak najednou z ničeho nic. Kuřatům jsou 3 měsíce.
A Honzíku...moje žena sice nemá zahradu zahrnutou v akčním rádiu, ale mě by asi kleplo, kdybych si krásné vlaščí samohrabky pořídil a ony si upravily zahradu po svém...

1.9.2018 16:51
Janka86

XXX.XXX.131.138

Tak se pochlubím dnešní sklizní...

Dneska jsem navštívila prodejní výstavu pěstitelů rajčat a nakoupila jsem semínka 6 nových odrůd. Příští rok budou bílé, zelené i černé rajčatasmajlík

1.9.2018 21:24
skodovak

XXX.XXX.34.55

Zdravím, mohu použít na odčervení husy helmigal?Děkuji.

1.9.2018 22:12
ančovička1

XXX.XXX.57.134

urcite, take husy odcervuji helmigalem.

1.9.2018 22:12
začátek

XXX.XXX.4.22

Zdravím já používal Chemisol, nabral jsem do stříkačky a podal přímo každému kusu jeho dávku, slepicím do napaječek.Helmigal půjde určitě taky použít, bude to asi hrst tablet pro každý kus a je o cosi dražší jak Chemisol.

1.9.2018 22:20
ančovička1

XXX.XXX.57.134

Podle me jsou tabletky jednodussi, mvdr vam proda presny pocet na x vasich hus, nemusite kupovat cele baleni, ale to zalezi na kazdem, co mu vice vyhovuje..

2.9.2018 09:01
skodovak

XXX.XXX.241.252

Mám tu nějaký zbytek tablet.třeba to ani nevyjde když to bylo tuším dvě na kg, pomořaňák měl kolem deseti.
Začal mi kulhat tak jako druhou věc po prohlídce bych odčervil. Děkuji za odpovědi.

2.9.2018 11:35
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré poledne, já odčervuji chemisolem. Zatím mi zafungoval na 100%.
Jinak nám tu napršelo krásných 34mm. Venku je dneska parádně dokonce vylézá sluníčko.
Koukala jsem se na ořechy a vypadá to že už nějaké pukají... Tak to abych nachystala bedničky na sušení

2.9.2018 12:36

Ni+Pa napsal(a):
Dobré poledne, já odčervuji chemisolem. Zatím mi zafungoval na 100%.
Jinak nám tu napršelo krásných 34mm. Venku je dneska parádně dokonce vylézá sluníčko.
Koukala jsem se na ořechy a vypadá to že už nějaké pukají... Tak to abych nachystala bedničky na sušení

U sousedů už to začíná bouchat taky. U nás 20 mm, díky za ně, je 13 stupňů, tak se to hezky vsákne. Některé kytky už se vzmátořily, jsem zvědav, jestli zcela uschlé floxy příští rok obrazí...

2.9.2018 15:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Krásné nedělní odpoledne.
U nás už také ořechy padají, ale zatím je rozbíjím slepicím a když vidím, jak jim chutnají, tak nakonec pro mě nezbude nic. Úroda bude obrovská, to zase budou ořechy všude, než se všechno usuší.
Po dešti hned ráno vylezlo slunce a zase je pařák.
Včera odjeli dva kohoutci do nového domova, tak už by kokrhání nemělo být tolik. Ten největší křikloun je dokonale nahradí. Nastěhoval se k dospělým slepicím a tam se předvádí a skoro nezavře zobák.

2.9.2018 15:17

javorka napsal(a):
Krásné nedělní odpoledne.
U nás už také ořechy padají, ale zatím je rozbíjím slepicím a když vidím, jak jim chutnají, tak nakonec pro mě nezbude nic. Úroda bude obrovská, to zase budou ořechy všude, než se všechno usuší.
Po dešti hned ráno vylezlo slunce a zase je pařák.
Včera odjeli dva kohoutci do nového domova, tak už by kokrhání nemělo být tolik. Ten největší křikloun je dokonale nahradí. Nastěhoval se k dospělým slepicím a tam se předvádí a skoro nezavře zobák.

Na kohouty mám už opatření. Mám pruh gumy, co se šije do rukávů nebo do tepláků. asi 4 cm tlusté. A kohouti z té gumy mají obojek zacvaklý zavíracím špendlíkem. Utažený tak, aby to ještě neškrtilo.

Kokrhají s tím, ale jak s dusítkem na housle.

2.9.2018 16:11
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Bodlinko fakt? To je dobrý.

2.9.2018 16:21

Janinka Bosorka napsal(a):
Bodlinko fakt? To je dobrý.

Volume tak na 40%. Když je Řvoun v noci ještě zavřený v garáži, člověk ho sice slyší, ale nebudí to.

2.9.2018 16:52
javorka

XXX.XXX.98.207

To asi na křiklounovi vyzkouším. Mám pocit, že ho to musí strašně namáhat, když vidím, co síly do toho řvaní dává.

Janinko, už si vařím kafe. Doufám, že to nebudu muset dělat vždycky, když vás uvidím.

2.9.2018 17:05
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

javorko to jsem ráda, právě jsem si taky uvařila. Manžel v dílně krájí hrušky na sušení, je to jeho milovaná místnost, ne že by je nemohl krájet tady, tak mám ke kávičce společnici vás.

2.9.2018 18:44
ančovička1

XXX.XXX.57.134

Zdravim vsechny damy u kaficka u nas je prave krasna letni bourka, skoda, ze takove nebyly driv..lilo jako z konve, voda se vali cestou necestou, ve vzduchu ozon, nadhera..hlavne bude zase zeleno..driv jsme si ani neuvedomovali, co je to za radost a dar, kdyz prsi.. ..a dekuji bodlince za vybornou radu, jak kohoutkovi pritahnout kohoutek, tedy krcek kam se hrabe muj maransak a vlasak se svou fistuli na brahmaka! Ten nekokrha, ale rve, ze si vedle nej drzim usi, aby mi nepraskly bubinky, na noc ho zaviram do stodoly, myslim, ze jako budicek ve 4, staci na celou vesnici!takze vytahnu z teplaku gumu a vyzkousim novou metodu, doufam, ze ho neuskrtim

2.9.2018 21:29
skodovak

XXX.XXX.241.252

Škoda že nestačí že si to uvědomuje nás pár, my to bohužel do normálních koleji vrátit nedokážeme.

2.9.2018 21:49
Olánek

XXX.XXX.48.181

Dotaz, mám na zemi modro, švestky a ty mají pecky, tak se obávám je dávat drůbeži.Při kuchání žaludků jsem zejména u saských kachen objevil lecos s vyjímkou diamantů.

3.9.2018 06:52
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, vstávat a cvičit. Tady lilo celou noc a stále prší. Do rána napršelo 35mm. Bouřka jako blázen. A my máme brambory v zemi Tak snad nám z nich něco zbude...

3.9.2018 07:38
Olánek

XXX.XXX.48.181

Koukám z okna a tady na Praze7 též prší, voda stéka na spádově vybetonovaném dvoře o rozloze půl hektaru do kanalizace a míři na Hamburk.Pak, že nejsme solidární.Už abych byl na chalupě a vypustil hejno pižmovek, přerostly mně ani tak přes hlavu, ale přes kachník.

3.9.2018 09:28
Nirrti

XXX.XXX.63.116

NI+Pa - taky máme v zemi brambory a ještě 14 dní budou muset být. Určitě se jim nic nestane - možná se dokonce ty hubky nasáknou, kdo ví.

3.9.2018 10:29
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jediné, co se může stát bramborám dlouho ležícím v zemi nemaje nať je, že zmladí. Jsem tuhle četla někde. Asi se týká hlavně raných odrůd.

3.9.2018 11:11
javorka

XXX.XXX.98.207

Moje brambory v zemi vypadají, že znovu rostou. Nať vůbec nezaschla, ani pořádně nekvetly, ale po stranách vyrostly nové výhony. Moje zkušenosti v tomto směru jsou chabé, spíš žádné. Je fakt, že jsem je před časem začala zalévat. Zkusila jsem trochu vykopat a byly malé a jak bylo to strašlivé sucho, tak jsem k nim položila hadici. Asi to bude tím.

3.9.2018 11:27
skodovak

XXX.XXX.241.252

Brambory tedy máme venku, ale málo, malé a dosti navrtané, v okolí je víceméně všude situace podobná, a je v celku jedno co to bylo za odrůdu u nás třeba 3.

3.9.2018 11:32
skodovak

XXX.XXX.241.252

Fotky mi můj děda mobil dělá jako vyzvracené, ale zachytil jsem dozrávající Minorky a Amroxky, zatím jsou u nich kohoutci a dvě slépky australek a maranska.

Oddělil jsem husy od kuřat a kuřatům razantně zvětšil výběh, husy je nemají rádi a kuřata zase ráda lezou k husám, tak snad již nebudu mít hromadu oškubaných nebožat, samozřejmě z řad nejvíce chtěných a to vždycky rýnských.

3.9.2018 12:09
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

No my brambory z kraje nahryzané neměli ale co se kopalo dál tak se sem tam nějaká objevila. Tak snad nám něco na zimu zbude...

Ty pipky za plotem vypadají natěšeně. Asi si něco prosí :) Nebo chtějí otevřít branku?

3.9.2018 13:16
skodovak

XXX.XXX.241.252

Chtějí otevřít branku, otevírám kolem jedné hodiny, jelikož zatím neumí režim a nesou všude jen ne na hnízdo, pokud nesou.

Ale jsou zvyklé i na nějakou tu zeleninu navíc tak vždycky čekají co tedy vedoucí vymyslí.

Brambory jsem myslel dírky od červú.

3.9.2018 13:19
veraboskova

XXX.XXX.18.226

skodovak napsal(a):
Brambory tedy máme venku, ale málo, malé a dosti navrtané, v okolí je víceméně všude situace podobná, a je v celku jedno co to bylo za odrůdu u nás třeba 3.

Že by díry od drátovce?
Jinak u babičky jsou brambory pořád v zemi. Občas si poslechnu moudro. A tentokrát, že v horku se brambory nekopají. Takže až se ochladí a bude sucho, tak teprv pak s nimi ven.

3.9.2018 16:49
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku dostala jsem od vás 4 krásné Vlašky, jedna je celá červená, jedna vlaškovitá s velkým hřebínkem a dvě vlaškovité s růžicovým hřebínkem a tomu jsem moc ráda. U nás na české Sibiři umí pěkně mrznout. Pokud se nechaj, tak je vyfotím.
Mám dotaz, Vlašky se vlíhly 14.4. kdy mohu očekávat první vajíčko?

3.9.2018 17:01
javorka

XXX.XXX.98.207

Snad po 5. měsíci a to bude coby dup. Moje jsou o 3 týdny mladší, tak si ještě počkám. Proti kohoutkům mě připadají menší a zdaleka se tak necpou.

3.9.2018 17:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

javorko piju kávu
jo jo tak to bude coby dup, v půlce září.

3.9.2018 17:05
javorka

XXX.XXX.98.207

Já taky.

3.9.2018 20:09
bery25

XXX.XXX.125.146

javorka napsal(a):
Já taky.

važne, a co to bude

3.9.2018 20:57
javorka

XXX.XXX.98.207

3.9.2018 21:06
skodovak

XXX.XXX.0.204

veraboskova napsal(a):
Že by díry od drátovce?
Jinak u babičky jsou brambory pořád v zemi. Občas si poslechnu moudro. A tentokrát, že v horku se brambory nekopají. Takže až se ochladí a bude sucho, tak teprv pak s nimi ven.

Tak nějak myslím že to babička říkala.

4.9.2018 14:52
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Zdravíme ve spolek, venku máme zase deštivo a tak zavařuji červenou papriku. Otrhala jsem dva velké kýble a jednu malou bedničku. Už vidím i červeně. Nabízela jsem kamarádkám ale nikdo ji nechce Tak co s tou hromadou dělat. No tak jsme s Leničkou nadělali plněné papriky do mrazáku a nacpali zatím 10 skleniček na kyselo. No a asi se ještě pustím do toustů na topinky. Až dozraje zbytek tak se z toho už asi zblázním...
Slepičky mi udělaly radost, mlaďošky hempšírky mají první dvě vajíčka Nakroužkovala jsem poslední 3 kousky hus tak se uvidí jak dopadnou na výstavě... Ty mladší mi přijdou pořád takový nedodělaný. Asi je nechám až na prosincovou výstavu, do té doby se pěkně dopeří a něco naberou.

4.9.2018 21:18
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Ni pa já dělám s paprikami a rajčaty toto. Celý pekáč paprik, beraních rohů, odříznu jen stopku, u těch vašich odstranit semínka, pokapat olejem osolit a pěkně opéct, do měkka a opečna. Druhý pekáč rajčat na půlky, posolit, trochu pocukřit, poházet dobromyslí a tymiánem, vydatně česnek. Upéct do opečena. Pak oba pekáče smíchat, přikyselit. Buď nechat v kouskách nebo tyčový mixer. Buď zamrazit nebo malé skleničky, zavařit. Moc mnamka jen jako příloha, nebo do špaget, nebo na pizu. Dobrou chuť.

4.9.2018 21:42
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Tak jsem nakonec udelala tousty na topinky ze dvou davek. Rajcatek uz mame malo spis uz zadne... Janinko zni to moc dobre. Ty tousty maji skoro stejne slozeni ;) Patri tam 1.5kg rajcat,1/2 papriky,3 velke cibule,1 palicka cesneku vse pomlet nebo pokrajet na drobno. Dame do hrnce, pridame 5kulicek noveho koreni,2bobkove listy,1lzici soli,1 lzici ml.pepre,3lzice octa 2-4lzice cukru. A varime dokud se ta stava trochu nezredukuje. Muze se pridat mlete maso a strouhany syr. Plnime do sklenicek a zavatuju 30min na 80°C.

4.9.2018 22:12
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

To maso je dobrý nápad, asi to udělám, to bude veliká dobrota.
Složení je podobné, ale při pečení v troubě namísto vaření to dostane takovou vypečenou chuť.

4.9.2018 22:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Tedy hned bych to ochutnala. Já bych brala to opečené. Nakládám sušená rajčátka a hned jsem si na ně vzpomněla. Jen jich nikdy nemám dost.

Ale mám zbytek v ledničce... a jdu na něj!

4.9.2018 22:56
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Suším a nakládám také. Je to moc dobré. I jako dárek to má každý rád.
Při sušení jsme také posypali jednu várku kořením na gyros, je to jako čipsy.
Chtěla jsem se letos vyhnout obvyklému nedostatku rajčat, tak jsem jich vysadila pětatřicet. Takže jich tedy máme opravdu až nad hlavu.

5.9.2018 07:36
ančovička1

XXX.XXX.57.134

Vyborne recepty, mam sppustu paprik, tak z nich neco vytvorim, zavarene nebo calamady uz jim nechutnaji..rajcst take pestuji nejmin dvacet keru, ale deti miluji rajskou, tak zavarim rajcatove drene..kyblik rajcat umyju, nasypu do hrnce, trochu podleju vodou a chvilku povarim, potom rajcata v hrnci rozstoucham, ponornym poradne mixerem rozmixuji a vse prepasiruji pres huste sitko, vsechna seminka a slupky zustanou na sitku..potom dren naleju do pekace a na plotne odparuji a micham, jako marmeladu, zredukuji aspon o tretinu, polovinu..nalevam do sedmicek a zavarim..na cely rok mam rajcatove omacky nebo polevky po ruce, deti je miluji..ja taky

5.9.2018 09:57
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Ančovičko z rajčat dělám to samé, už mám zavařeno nejmíň 30 medových sklenic Děláme z toho polévku, omáčky a taky to někdy šupnu jako základ na špageti. Občas to naleju pod maso, má to potom takovou jinou nasládlou chuť...
Rajčat sadíme také vždy hodně ale letos jsem to podcenila a dala skoro vše do skleníku a tam se jim moc nedařilo. Venku jsem měla 15sazenic tornád,6 koktejlových a pak 5 speciálních nějakou kečupovou odrůdu z itálie. Ty teda nemají chybu. Už mám schované semínka na další rok.

5.9.2018 20:15
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem se zase něco přiučil o zavařování, děkuji a posílám něco co se nejí.Stepní růži jsem venčil od června a ona mě odměnila.

5.9.2018 21:21
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím, Vy si tady všichni kkásně brebentíte a já nemám čas ani si to přečíst, až dnes. Taky mám zavařeno asi 50kg broskví a zbytek jsem přihodila do beček s trnkama, maliny sbírám do mražáku a až budou všechny, udělám poslední marmeládu. Rakytník letos nebude, jelikož ho obírám bandě brahmánek, jsou to teda pažravci, dvěma pipkám jsem podložila několik perliččích vajec a mám 13 vykulených kukaček a kačka si vyseděla před měsícem jenom dvě cizí vajíčka ostatní se nevylíhly, buď vytřepané, nebo umřelo. Konečně nám hezky popršelo v pátek a sobotu i včera, tak jsem smotala většinu hadice, na poli už jsou jenom rajčata a kytky s řepou.Poslední seno na ostrévce ještě trčí na louce, jelikož na seníku už není místo. A dnes jsme posekali zahradu, dalo to dva košíky trávy a louka je taky konečně zelená!

5.9.2018 21:50
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Dobrý večer, po osmé jsem šla zavřít kurník a zůstala jsem pak sedět venku na zahradě. A v devět kolem mě proběhla mladá liška jako by se nechumelilo, a to jsem celou dobu žvanila do mobilu. A to ještě přišla s naší kočkou a pes předtím štěknul, ležel na trávě a žvejkal kost, tak asi lišce jen tak řek, že dělit se nehodlá. tak mi tak přijde, že jsem tady pro srandu králíkům (který nemám) a ty zvířata si dělaj lautr co je napadne.

6.9.2018 21:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

štastná slepice máte to tam jako v zoo.
Naše Vlašky.
Náš Mikeš.
Naše stádečko.

6.9.2018 21:30

Dnešní vzrůšo - jedna malá kuřice prchla a nevím, jestli rovnou ke kohoutům nebo to vzala kolem psa, ale každopádně skončila se skalpovaným krkem. Naštěstí čerstvá rána. Tak jsem odložila ostatní pacienty a šla jsem a to.

Bylo to docela otravné s tím peřím. Strojkem to nejde, ostříhat nůžkama tam stejně zůstanou ty stonky, vytrhat, to by šlo při plánovaném zákroku, ale ne na okraji tržné rány, pokud si jí člověk nechce zvětšit. Takže se vzhledem operačního pole jsme dost nespokojená, ale ránu se oproti prvotnímu očekávání podařilo zcela zašít, sekundárně se snad nebude muset hojit nic. Ono dát kuřici na krk obvaz k vlhkému hojení by byl mírný technický oříšek.

Jen to chudák musela absolvovat všechno zaživa, protože spolehlivý anesteziologický protokol bez použití inhalačky a umělé ventilace pro ptáky nějak není. Na druhou stranu šitím ze stejné krabičky jsem si šila rozseklou ruku a ty jehly jsou perfektně ostré, jen to tak nenápadně píchá. A spolupracovala, prostě jsem si jí posadila na klín, jednou rukou jsem si otáčela krk kam bylo potřeba, druhou se šilo.

Akorát bude asi jediná takhle ošetřená slepice, protože jen na materiálu za spotřebované šití jsem na ceně kuřice před snáškou

6.9.2018 21:32
bery25

XXX.XXX.125.146

ked som klikol na tu macku, tak som sa normalne zlakol, teraz nezaspim inak pekne fotky.

6.9.2018 21:52
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

To je toužebnej pohled, chce drbat. Venku je pro něj obtížné se ke mně dostat, Cita mě hlídá jak ostříž a Mikeše prohání, spíš ze srandy, stejně ho nikdy nechytí. Tak on se radši pohybuje po stromech.
Naštěstí už odlétly vlaštovky, nesměl vůbec chodit pod volnou oblohou, okamžitě na něj dělaly nálety až k zemi a výhružně pískaly.

6.9.2018 21:54

To je toužebnej pohled, chce drbat. Venku je pro něj obtížné se ke mně dostat, Cita mě hlídá jak ostříž a Mikeše prohání, spíš ze srandy, stejně ho nikdy nechytí. Tak on se radši pohybuje po stromech.
Naštěstí už odlétly vlaštovky, nesměl vůbec chodit pod volnou oblohou, okamžitě na něj dělaly nálety až k zemi a výhružně pískaly.

to máte takový vostrý vlaštovky?

6.9.2018 22:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

A jéje. Vona je tu zas! Uííí.

6.9.2018 22:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Bodlinko fakty, jsou útočný strašně. Mikeš se jich bojí, plíží se podle zdí. Schovává se. Běhá od keře ke keři. A takhle je to každé léto. Al e zatím vždycky přežil.
Ať se slípka uzdraví.

6.9.2018 22:12

Bodlinko fakty, jsou útočný strašně. Mikeš se jich bojí, plíží se podle zdí. Schovává se. Běhá od keře ke keři. A takhle je to každé léto. Al e zatím vždycky přežil.
Ať se slípka uzdraví.

chudák:) možná to není tím, že vlaštovky jsou drsné, ale že kocourek je měkký?

6.9.2018 22:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Předchozí kočina na tom byla stejně, ale byla to Mikešova matka, tak je to možná dědičné.

6.9.2018 22:21

Nebo to okoukal, že vlaštovky jsou strašlivé a nebezpečné?

6.9.2018 22:25
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Přejelo ji auto, když mu bylo pět týdnů. Ale možné to je.

7.9.2018 07:15
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Zdravím všechny ve spolek. Posílám taky pár zářijových obrázků.

7.9.2018 13:05
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Všem pro radost.
Naše Skvrnka má skvrnku ve tvaru srdce.

7.9.2018 21:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Janinko, nemáte už to stádečko nějaké malé? U nás se asi už začne o víkendu omezovat. Tak jsem udělalala dneska "památeční" fotky. Máme na části louky náletové břízy, ovce to naštěstí spásají, ale manžel to bere křoviňákem než to vyroste.

7.9.2018 21:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak pár fotek "z lesa". Pst houby už zase začínají růst. Mám doma pár kotrčů na guláš.
Ale vyfotila jsem i tryskáče kačera čínky. Na ostrůvku má každý rok někdo kachny. Loni to byly tuším pekiny. Letos čínky.

7.9.2018 21:43
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Věrko máme menší, ale tak akorát.6 jehňat jsme prodali už někdy konec května,3 porazili konec července a jsou v mrazáku, dvě bahnice také. Takže máme tři bahnice, jedné je už šest a půl, je to zakladatelka, letos měla trojčata, jehnici, dceru naší černé ovce a nového zwartbles beránka. Minulou zimu jsme měli pět bahnic, pokud zabřezne i jehnice, tak jen o jednu míň. A už máme ostříháno a beránek se velmi zajímá.
Vy máte krásné stádo, kdo zůstane? A kde máte berana?

8.9.2018 07:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou sobotu.
Janinko, staré ovce zůstanou, do mrazáku půjdou čtyři letošní jehňata (dvě jehničky, dva beránci). Staré ovce nechávám, každá má jméno a co má jméno se nejí

8.9.2018 07:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dám jim taky vždycky jméno, ale neslyšej na něj, tak to popletu a zapomenu. Bylo pro mne těžké vybrat, které bahnice porazit, ale museli jsme snížit stav. Mladá Skvrnka je ochočená už od malinka sama od sebe, nakonec jsem si ji prosadila nechat. Jak mne vidí na dálku bečí na pozdrav, drbat ji mohu klidně hodinu, miluje to. Zakladatelku bychom porazit nedokázali, dožije u nás.

8.9.2018 11:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Takže krásnou slunnou sobotu, mládeži.
Travička se nám zazelenala, spadlo tu za týden 25,5 + 3 mm.
Takže jsem tak nějak zahradnicky pookřál a už čiperně objednávám
cibuloviny u zahradníka Basíka.
Takové tulipány jako např. Carnival de Nice nebo Sunlover,
to už vlastně ani nejsou tulipány, ale mistrofská díla.
Letos má Basík samé takové kultivary, kterými se mi uplně
trefuje do fkusu i jinam, že.
Otázka je, co na to na Vlaškáriu místní hlodafci a hlavně drátofci.
Ti tedy dali cibulovinám v posledních mírných zimách pořádně zabrat
a přežily hlavně česneky, ty nikdo naštěstí nejí. A Basík jich má spoustu,
Třeba Slonovinovou královnu na vršek sklepa nebo do skalky.
Nejodolnější tulipány fšemu neřádstvu jsou Darwinovy hybridy.
Ty, díky krvi fosteriana hybridů, vydrží leccos.

Komtesy Vlašky se mají náramně, jsou uplně nejvíc nádherné
a krásné, tak nějak na střídačku, řekl bych. Zítra na ně přijede
kontrola až z Prahy, tak to dneska uplně nevidím na zasloužené
celoodpolední hajání na gé. To asi bude muset ke slovu přijít soudruh Smeták
+ soudružka Lopata, ale povolám je do zbroje až později.

Brambory si díky nebojácnému arzenálu 18 konví stále uchovaly nať,
my horalé je sklízíme vždycky až po Marii, tak je ještě čas.
Dýně Goliáš narostly do takových rozměrů, že já + soudružka kárka tak uplně
nevíme, jestli je z pole vůbec nějak dopravíme domů. Možná je tam necháme.
Ještě to musíme probrat, a vy víte gde.

https://www.basik.cz/index.php/cibuloviny/dalsi-cibuloviny/okrasne-cesneky

https://www.basik.cz/index.php/cibuloviny/tulipany/plne-pozdni

https://www.basik.cz/index.php/cibuloviny/tulipany/darwin-hybridy

8.9.2018 11:46

honzapm napsal(a):
Takže krásnou slunnou sobotu, mládeži.
Travička se nám zazelenala, spadlo tu za týden 25,5 + 3 mm.
Takže jsem tak nějak zahradnicky pookřál a už čiperně objednávám
cibuloviny u zahradníka Basíka.
Takové tulipány jako např. Carnival de Nice nebo Sunlover,
to už vlastně ani nejsou tulipány, ale mistrofská díla.
Letos má Basík samé takové kultivary, kterými se mi uplně
trefuje do fkusu i jinam, že.
Otázka je, co na to na Vlaškáriu místní hlodafci a hlavně drátofci.
Ti tedy dali cibulovinám v posledních mírných zimách pořádně zabrat
a přežily hlavně česneky, ty nikdo naštěstí nejí. A Basík jich má spoustu,
Třeba Slonovinovou královnu na vršek sklepa nebo do skalky.
Nejodolnější tulipány fšemu neřádstvu jsou Darwinovy hybridy.
Ty, díky krvi fosteriana hybridů, vydrží leccos.

Komtesy Vlašky se mají náramně, jsou uplně nejvíc nádherné
a krásné, tak nějak na střídačku, řekl bych. Zítra na ně přijede
kontrola až z Prahy, tak to dneska uplně nevidím na zasloužené
celoodpolední hajání na gé. To asi bude muset ke slovu přijít soudruh Smeták
+ soudružka Lopata, ale povolám je do zbroje až později.

Brambory si díky nebojácnému arzenálu 18 konví stále uchovaly nať,
my horalé je sklízíme vždycky až po Marii, tak je ještě čas.
Dýně Goliáš narostly do takových rozměrů, že já + soudružka kárka tak uplně
nevíme, jestli je z pole vůbec nějak dopravíme domů. Možná je tam necháme.
Ještě to musíme probrat, a vy víte gde.

https://www.basik.cz/index.php/cibuloviny/dalsi-cibuloviny/okrasne-cesneky

https://www.basik.cz/index.php/cibuloviny/tulipany/plne-pozdni

https://www.basik.cz/index.php/cibuloviny/tulipany/darwin-hybridy

Tedy s tím Basíkem jste mne tak navnadil, že se na to zítra vrhnu Jen stále už leta kupuji česneky (dokonce vloni v Holandsku), ale pořád nějak nedosahují reklamních obrázků co se velikosti květu týče...ale zase se úspěšně sami po zahradě množí.

8.9.2018 12:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já myslím, FruFru, že třeba s česnekem ´Gladiator´ budete spokojen.
Možná máte těžkou jílovou půdu, to se česneku nelíbí. Anebo moc věříte reklamám.
Velké květy má i právě ´Ivory Queen´, ale na nejkratších možných stvolech,
těsně nad listy. Mně to přijde vtipné. Zároveň je to jeden z těch česneků,
kterým nežloutnou listy hned, jak přicházejí do květu, jsou ozdobné při i po něm.
Nejnovější kultivary, jako má třeba Javorka, mají listy zelené i po květu.
Česneky teď zažívají obří rozmach, květy se dají sušit a jsou silně medonosné.
Největší koule vytváří Allium christophii a jeho nejnovější hybridy.
Ten má opravdu naprosto běžně květenství o velikosti menšího kopačáku.

8.9.2018 13:59
Olánek

XXX.XXX.48.181

Janinko, kdy ponesou? V dobách normalizačního klimatu byla odpověď jasná, vyčkej času jako husa klasu.V současnosti klasy dozrály o několik týdnů dříve, tak se vyčkávání zkrátilo..Krom obecných faktorů ovlivňujících prvosnůšku, čtenářům iF známých.sleduji ty druhotné.Např.polohu výběhu, který mám svažitý, tedy výdej energie při pohybu slepic do kopce je výrazně vyšší než na výběhu rovinatém, což zpožďuje první vajíčko i při kvalitním výkrmu až o několik minut.Naproti tomu gravitace, kterou jsem vypočetl dle Newtonova vzorečku, naopak proces vypuzení vajíčka urychluje a to nutno ještě zvažovat nadmořskou výšku a úbytku kyslíku.Obecně lze konstatovati, že změnou klimatu se prodlužuje vegetační období, čímž je dán předpoklad dřívější snášky.
Další faktorem je citový vztah chovatele k drůbeži.Nedávno jsem se dopustil hrubého vyhození kvočny z hnízda s tím, že na zimu kuřátka nechci.Citově založené dospívající slepičky mé jednání odsoudily a nebýt biologické nutnosti, tak bych se vajec zřejmě nedočkal.

8.9.2018 15:03
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Tak se nam blizi podzim a abych se nenudila, krajim a susim krizaly, zatim prvni varka..

8.9.2018 20:29
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobry vecer preji, jo cibuloviny a kyticky o tech si jeste necham zdat. Mam jen dva kytickove zabonky na dvirku a pred domem je spoust vseho druhu. Je to tam tak pitome ze me to ani nebavi udrzovat. Uz se tesim az se opravi dum a udrla se poradna prijezdova cesta. Potom si tam zasadim mooc kyticek.
Dnes byl narocny den, zacalo to vyletem na celostatni vystavu mladych zvirat v Olomouci. Vystava se me osobne libila. Bylo se na co koukat a take nakoupit. Prosli jsme hlavne kraliky a zbytek jsme jen tak probehli. Hrabava drubez byla taly moc pekna. Aspon to co jsem videla. Zadne fronty u pokladny ani u vstupu. O zvirata bylo pekne postarano. Dovezli jsme dve samicky kraliku. Jedna je pro dedu tak bude mit radost. No pak jsme docestovali domu a muz naskocil po obede do auta a frcel do vinohradu posbirat vino. Je toho tolik ze zatim dovezl jen bile. Tak jsme mleli umejvali a chystali zase vse na zitrek. Cerveneho vina je tam jednou tolik... Ale co nejak to zmaknem. Pak si dame za odmenu tu sladkou stavicku
Pekny vecer, dobrou noc ja uz asi usinam :).

8.9.2018 20:53
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku tedy to není jednoduché! Klasy jsou dávno semlety na mouku. Výběh máme svažitý jen lehce, ale rozsáhlý. Takže slepičky se velmi naběhaj, jak jsou tady s nimi už oveny, tak mají možnost rozběhu přes tři zahrady, celých 5000metrů! Navíc jedna hybridka je zákeřná mrcha, naprosto systematicky pronásleduje Vlašky, takže ty lítaj i když maj zastříhlé křídlo. City k nim chovám vřelé, jsou velmi hezké slepičky i kohoutek.
Prostě, kdo si počká, ten se dočká.

8.9.2018 21:00
skodovak

XXX.XXX.241.252

Ni+pa - Teda slečna jak vám Hezky vyrostla smajlík

8.9.2018 23:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky nestačím koukat.
Na Leničce vidíme jak nám ta Taplákofka mládne.

9.9.2018 06:49
Olánek

XXX.XXX.48.181

Ni pa máte, ale veliké auto.

9.9.2018 08:25

honzapm napsal(a):
Já myslím, FruFru, že třeba s česnekem ´Gladiator´ budete spokojen.
Možná máte těžkou jílovou půdu, to se česneku nelíbí. Anebo moc věříte reklamám.
Velké květy má i právě ´Ivory Queen´, ale na nejkratších možných stvolech,
těsně nad listy. Mně to přijde vtipné. Zároveň je to jeden z těch česneků,
kterým nežloutnou listy hned, jak přicházejí do květu, jsou ozdobné při i po něm.
Nejnovější kultivary, jako má třeba Javorka, mají listy zelené i po květu.
Česneky teď zažívají obří rozmach, květy se dají sušit a jsou silně medonosné.
Největší koule vytváří Allium christophii a jeho nejnovější hybridy.
Ten má opravdu naprosto běžně květenství o velikosti menšího kopačáku.

Všechno mám, všechny známsmajlík jen pod vlivem reklamních foto jsem prostě čekal větší květy;-).

9.9.2018 08:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou neděli. U mě na zahradě přežijí jen česneky a narcisy. Ostatní sežerou myši.
Včera jsme se dali do budování rozšíření stáje na ovce. A já jsem sekala sekačkou uschlou trávu a nálety břízy na louce u ovcí. Takže dneska jsem ráda, že budu jenom zavařovat hrušky
Goliáše vyrostli jenom dva. Jeden byl pro mě a druhý pro kamarádku. Manžel omylem odvezl oba kamarádce. Takže letos nebude opilá dýně. Naštěstí jsou ještě zásoby z loňska.
A budu muset objednat stromky. Nepřežily v sadu tři mladé jabloně. Kořeny okousané od neřádstva. Bude se to muset příště vysadit do pletiva.

9.9.2018 08:41
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, tady je jaksi čerstvo nebo co. Je tu 11°C ale naštěstí už to leze nahoru.
Paní Věro taky letos budeme podsazovat jednu meruňku. Sice máme všechny stromky zasázené do pletiva ale jaksi se nechytla. Zalíváme poctivě celý rok ale nedala to. Letos bych chtěla zasadit nějaké maliny, rybíz, jostu, ostružiny a angrešt. Jen bych potřebovala mít ještě jedny ruce :) No a práce mi trvá dvakrát tak déle než normálně, jednak mi překáží břicho a potom mě chce pomáhat Lenička.. JJ už je to tak zase nás bude o jednoho více .

Tak pěknou neděli přeji, napečte něco dobrého udělejte si pohodlíčko a šup nožky nahoru s kávičkou v ruce.

9.9.2018 09:09
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ni+Pa, take vsem preji krasnou nedeli a srdecne gratuluji k ocekavanemu detatku trochu uberte z tempa, at si neublizite, preji vam hodne zdravi ..dneska ma narozeninky nas vnoucek, ma 4roky, je moc sikovny, pojedeme gratulovat, tak musim take honem neco upect

9.9.2018 09:18
skodovak

XXX.XXX.241.252

Ni+pa - taky gratulujeme dalšímu bříšku, to je fajn a Lenička to potom ocení

9.9.2018 10:52
javorka

XXX.XXX.98.207

Niky, to je teda novinka. Kdy to bude?

9.9.2018 13:44
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Tak už je po obědě jako po výprasku. Jen kdyby mi po tom vaření pořád nezůstával nepořádek. To je děs. Chlap když něco udělá je to po něm vidět ale ženská pořád stojí u plotny a kde nic tu nic, jen nadlábnuté pupíky se válí kolem...
Dneska jsme měli srnčí biftečky s volským okem a opečenýma bramborama na cibulce.
Teď přijde na řadu kávička s hraměnkou
No jinak mimčo bude až v lednu 2.1 je termín tak uvidíme...

9.9.2018 13:46
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

9.9.2018 14:52

to je výběrem jídla:) já jsem vařila anonymní kuře s pomeranči a kuchyňská katastrofa téměř žádná, všechno se to dělá v jednom voku. plus hrnec od rýže, miska od marinády a odměrka, ve které byla pomerančová šťáva. přičemž všechno kromě voku a hrnce se dá uklidit už v průběhu vaření

9.9.2018 18:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Niky josty dejte dvě, ať se dobře opylují. A šetřete se.

9.9.2018 19:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

U nás byla k obědu dýňová polévka a po obědě jsme jeli slavit k babičce. Nejdřív jel manžel s dortem a mladším synem. A pak zbytek rodiny a jezevčíci. A zastavili nás hasiči, projížděl městem peleton cyklistů. Tak jsme tak 20 minut čekali. Ještě jsme si dělali srandu, že ještě že manžel už ten dort odvezl.
A po oslavě se jelo makat. Mě neminula sekačka a manžela aku vrtačka a pilka. Příští víkend se bude budovat střecha.

9.9.2018 19:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Peleton ne -> peloton tam mělo být.
Jinak já když to vidím, tak mě napadá, proč vlastně nemáme na zahradě pergolu. Jestli to není tím, že vlastně pořád makáme a neodpočíváme
Děda zase hned básnil, že by z toho mohl být holubník

9.9.2018 22:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Niki, tedy, váš pan manžel je, zdá se, čipera nejen na vinici.
Kdybych byl básníř z ostrova Vlaškos, dodal bych - hlavně v noci.
Gratulujeme a opatrně. Víme, jak to s takovým břichem v životě chodí.

Věrko, nápodobně s panem manžou. A mě by se TO líbilo jako karanténa.
Už to uplně vidím f předzahrádce, jak se tam Vlaštičky zotavují a hopkají.
Ááách.
A máte tedy nádherné stádo ofcí. Jak je to takhle čistokrevné a jedno zvíře
stejné jako druhé, tak se mně to velmi páčí a hezky se na to kouká z gauče.

Hlásím první vajíčko od mladé užnépanny.
A dnes jsem vařil svůj nejoblíbenější recept - Mladé Vlašky na oregánu.

9.9.2018 23:02
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Vsichni si zaslouzime krasnou dobrou noc..

10.9.2018 10:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Marně přemýšlím, zda nový chovný kohout bude Ferdinand, anebo spíš León?
Tohle mi v tom nelehkém rozhodování moc nepomohlo tedy, uí...
https://www.youtube.com/watch?v=JPT1JxtWajU

10.9.2018 12:35
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Tak asi ten Leon když na to slyší oba

11.9.2018 07:47
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Vstávat a cvičit, ho hop práce vola a zvířátka mají hladeček. Náš zvěřinec už je napapkaný a už si běhají po travičce.
Včera a předevčírem jsme škubali kačeny, celkem oškubáno 6ks průměrná váha byla 3,5kg. Zajimavé je že každá kachna byla jinak dopeřená, některá měla špiček dost i za druhou Přesto byli stejně staré, no uvidíme jak to bude u těch dalších.
Dneska se chystám udělat čalamádu, někde jsem viděla že mají levný květák tak jdu do toho...Dnes a zítra nebudeme škubat tak to musím stihnout.
Přeji krásný den, nás se zatahuje a vypadá to že i sprchne

11.9.2018 08:28
bery25

XXX.XXX.125.146

Ni+Pa napsal(a):
Vstávat a cvičit, ho hop práce vola a zvířátka mají hladeček. Náš zvěřinec už je napapkaný a už si běhají po travičce.
Včera a předevčírem jsme škubali kačeny, celkem oškubáno 6ks průměrná váha byla 3,5kg. Zajimavé je že každá kachna byla jinak dopeřená, některá měla špiček dost i za druhou Přesto byli stejně staré, no uvidíme jak to bude u těch dalších.
Dneska se chystám udělat čalamádu, někde jsem viděla že mají levný květák tak jdu do toho...Dnes a zítra nebudeme škubat tak to musím stihnout.
Přeji krásný den, nás se zatahuje a vypadá to že i sprchne

dobry, a ake kačeny chovate, a ake boli stare ked ste ich oškubali na buduci rok sa chcem do vodnej hydiny pustit, pre vlastnu potrebu, tak zhanam informacie, dakujem velmi pekne.

11.9.2018 11:48
faith68

XXX.XXX.140.251

Vy tu len robite a robite..a ja som si dnes dala pred robotou/zamestnanim/ 41 km na bicykli.Zijem v kopcovitom kraji, takze ziadne leharo.Odmenou za vyslapany kopec je zjazd z kopca s vetrom vo vlasoch...parááááda pekny den vsetkym...

11.9.2018 15:45
ančovička1

XXX.XXX.220.127

faith68 napsal(a):
Vy tu len robite a robite..a ja som si dnes dala pred robotou/zamestnanim/ 41 km na bicykli.Zijem v kopcovitom kraji, takze ziadne leharo.Odmenou za vyslapany kopec je zjazd z kopca s vetrom vo vlasoch...parááááda pekny den vsetkym...

..ale nas to bavi, protoze..."mame radi zvirata, zvirata, zvirata, protoze jsou chlupata a maji hebkou srst napriklad jezek

11.9.2018 16:45
Olánek

XXX.XXX.173.167

faith68 napsal(a):

Jakou má ten Váš bicykl baterii?

11.9.2018 19:42
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak už to houbařské šílenství zase začalo.Na bedly se už nemohu ani podívat.Jsou jich u nás na loukách stovky a rostou tam, kde jsem je za svůj život nikdy neviděl.Potom, že houbařská sezona v tom suchu nebude.

11.9.2018 19:49
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Krasni kremenaci uplne citim, jak voni..a kde jsou ty bedly?

11.9.2018 19:54
kouták

XXX.XXX.168.33

ančovička1 napsal(a):
Krasni kremenaci uplne citim, jak voni..a kde jsou ty bedly?

Bedly jsem nefotil, ale až na ně půjdu s kosou, tak je vyfotím.

11.9.2018 20:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já třeba před čtvrt hodinou nedělala vůbec nic a koukala jsem z okna. A tak jsem to i vyfotila.

11.9.2018 20:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak jedna pozvánka na příští týden - loni výstava stála za to.
http://www.muzeumcb.cz/program/vystavy/vystava-hub-konani-potvrzeno.html.

11.9.2018 20:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Tedy Koutáku, to je nečestné a nesportovní.
My máme v lese usušeno a vy se chlubíte křemeňáky a bedly vám nejsou dost dobré.

11.9.2018 21:26
kouták

XXX.XXX.168.33

javorka napsal(a):
Tedy Koutáku, to je nečestné a nesportovní.
My máme v lese usušeno a vy se chlubíte křemeňáky a bedly vám nejsou dost dobré.

Ale Javorko, já jsem také nedoufal, že u nás něco poroste.Dvakrát pořádně zapršelo a je to tu a v takovém množství, že sám zírám.Bedly mám rád, ale je to taková síla, že jsem si vzal jen jeden košík když jsem jel domů z chalupy.Syn, když jel z práce, tak zašel na jedno své místo, vyfotil mobilem kolik je tam malých hřibků a vzal si od čtvrtka dovolenou.Křemenáčů tam také zůstalo spoustu malých a tak to teď bude jen sušení, zvařování, zamražování.Na houby si dovolenou syn vezme a ostatní bude muset zvládnout vetchý stařec sám.Ach jo.

11.9.2018 22:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak, o tom si nechám zdát.
Dobrou noc.

12.9.2018 09:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
čas expedice k sousedce se nachýlil. Vlašky začátečnice už točí něco přes 17tý týden. Tak manžel včera umístil do separace pár kousků pro sousedku.

12.9.2018 09:15
faith68

XXX.XXX.140.251

ančovička1 napsal(a):
..ale nas to bavi, protoze..."mame radi zvirata, zvirata, zvirata, protoze jsou chlupata a maji hebkou srst napriklad jezek

Ja som tiez ako vy-chovetelka.Tiez vela casu travim v zahrade, pri sliepockach, Obcas mam aj nejake kacky, husky, zajace.Na buduci rok si chystame obstarat dve ovecky.Tuzim mat aj kozu na mlieko, ale to az na dochodku, co je este daleko.

12.9.2018 10:29
javorka

XXX.XXX.98.207

Věrko, to má sousedka pěkný servis.
Ale zase přijde o to potěšení z malých kuřátek. Je to opravdu radost, ale práce s nima je dost. Ještě když si to člověk umí pěkně komplikovat, jako já. Krmení dostávají několikrát denně. Pokaždé jinou dobrůtku. Jednou dám do směsky vajíčko, pak mrkvičku, jablíčko nebo cuketu, trochu masíčka, nebo aspoň kyselé mléko s kopřivou. A pak si k nim sednu a kochám se, jak jim chutná.
Pak samozřejmě nestíhám zahradu.
Musím pochválit kvočnu Blaženku. Malým kuřatům už bylo 8 týdnů a ona se o ně pořád tak krásně stará. Těšila jsem se, že budou 3 slepičky, ale už zas vidím dalšího kohoutka. Tak 2+2 a snad to tak už zůstane. Je to banda hrabavá, zatím si chodí kolem baráku, kde chtějí. Podle toho ta zahrada vypadá, ale podzim se blíží, tak už je to jedno.
Větší kuřata se už definitivně zabydlela ve velkém výběhu. Kohoutci už prohánějí slepice a předhánějí se v kokrhání.
Přeji všem krásný den.

12.9.2018 10:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, no tedy? Vy si Vlaštičky nebudete nechávati?

12.9.2018 13:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ale jo, ještě tu mám tři slepičky pro babičku. Víc jich nakonec nechce, a sousedka toleruje občasné útěkáře na její zahradu, tak je třeba udržovat dobré vztahy.

12.9.2018 19:45
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, jo. Já zase přenechám sousedovi kohoutka. Jsem ráda, sice ho neuvidím, ale uslyším.

13.9.2018 21:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tady už to taky vypuklo, velebnosti. Máchanda 2018 je jasná věc.

Připravil jsem qíz pro místní chytré hlávky - Co myslíte...
Vymáchal se chlapec ve žluté helmě nebo nevymáchal?
A/ Vymáchal
B/ Nevymáchal
C/ Vzdal to a jízdu nenastoupil
D/ Do H2O nespadl, ale natloukl si kokos i tak

Hlasujeme nyní. Výherce získává košík švestek. Hop hop.

13.9.2018 21:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vymáchal se chlapec ve žluté helmě nebo nevymáchal?
A/ Vymáchal
B/ Nevymáchal
C/ Vzdal to a jízdu nenastoupil
D/ Do H2O nespadl, ale natloukl si kokos i tak.

14.9.2018 11:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak já začnu, když se k tomu nikdo nemá.

A/ Vymáchal.

14.9.2018 12:50
Olánek

XXX.XXX.173.167

Za C, když zjistil, že kolo nemá přední brzdu.

14.9.2018 13:42
Olánek

XXX.XXX.173.167

Včera jsem po čase u jednoho chovatele holubů viděl slepice holého krku, nešlo o holokrčky, a úplně holého zadečku.Šlo červené Tery, což v řečtině znamená netvor, naprosto výstižné.

14.9.2018 14:21
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Tak za mě Dčko, upad už na začátku.

14.9.2018 17:03

Zdravím, nemá někdo tip a radu, co dělat se psem, aby přestal likvidovat slepice? U6 jsem je izoloval, pouštím jen pod dohledem, nebo když je pes doma. včera jsem však večer zapomněl zavřít voliéru s mladými, ráno rychle otevřel kurník a po návratu z práce mě málem kleplo. zase mám ze dvou kusů 4 měsíčních hedvábek jen dvě hromádky peří a psí čůzu s provinilým ksichtem, když jsem to zjistil. Sice to byli "jen" kohouti, ale už slíbení...2,5 roku s nimi pes žije denodenně na zahradě aniž by se cokoliv stalo. A pak najednou BÁC a tohle...

14.9.2018 19:07
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jakou radu bych vam dala?..pes je selma a slepice pro nej korist, s tim nic neudelate..jedine, co muzete pro blaho slepicek udelat bude, ze si priste date pozor nebo psovi udelat kotec..bohuzel, stane se, u psa loveckou vasen nezlomite, to je, jako byste chtel odnaucit kocku chytat mysi

14.9.2018 19:17

ančovička1 napsal(a):
Jakou radu bych vam dala?..pes je selma a slepice pro nej korist, s tim nic neudelate..jedine, co muzete pro blaho slepicek udelat bude, ze si priste date pozor nebo psovi udelat kotec..bohuzel, stane se, u psa loveckou vasen nezlomite, to je, jako byste chtel odnaucit kocku chytat mysi

jo, za blbost a lenost se platí...

14.9.2018 19:28
ančovička1

XXX.XXX.220.127

To nic, to se stane kazdemu, mivala jsem dve jezevcice, byly mooc miloucke, za plotem (mizernym)jsem mela asi deset leghornek..jednou jsme prisli z prace a dvur byl promeneny na zimni krajinu, uplne zasypany bilym perim..pod tim perim jsem hledala chudinky oskubane slepicky, nektere to neprezily... hned jsem mela plot novy..

14.9.2018 21:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Zdravím, přátelé.
Ano, Vyhlášení naší úspěšné realityšou zvané Máchanda 2018 je TADY!

Děkuji tipujícím - Javorce, Olánkovi a Věrce - fšichni jste tipovali správně
odpověď Bé - chlapec jízdu dokončí a nevymáchá sé.
Je skvělé, že jste věřili naší udatné západočeské
mládeži čili oumladině, my jí také věříme a ona naši důvěru nezklamala.

Výše uvedení se mohou na Vlaškárium dostaviti pro švestky,
budou jim natrhány do košíku,
případně také pro brambory, bude jim nakopáno do pytle.

Konec hlášení a Má úcta + dokumentace, že neke.

14.9.2018 21:32
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Dobrý večer. Před pár lety jsem si pořídila vysloužilého dostihového chrta z Anglie/Irska, kde při výcviku hrotí lovecký pud až tak, že mladé psy učí i na živou návnadu (kočku). Odnaučit takového greyhounda ( nejrychlejšího gaučového povaleče na světě) ignorovat kořist, je oříšek. Takže jenom neustálá buzerace pod dohledem (ne, nesmíš, fuj atd.) a to i na zvěř a kachny venku. Čím více příležitostí ke korekci nevhodného chování za den, tím lépe. Za tři měsíce už ignoroval vše, pouze když před ním vylítl zajíc nebo srna z křoví, tak letěl. I to jsme časem zvládli. Takže to nevzdávejte, zvlášť když dva roky byl čoklík hodný. Možná jste trochu polevil v autoritě, dejte najevo, co je vaše a že bude v nemilosti, jakmile se na hedvábky a další zvěř jenom podívá. Hlavně jí neskočit na ten provinilý ksichtík, stačí jedno blbé gesto a psice už ví, že u páníčka jí to projde.

14.9.2018 21:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ofšem né vždy to šlo tak snadno.
Plus speciálně pro Olánka a Začátka - měli jsme tu náfštěvu až z Francie,
závodit přijela i samotná Alizée - a náramně jí to šlo.

14.9.2018 23:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já měl labradora a slepice nechytal. Pak viděl, jak je jiný pes nahání (ale to byl
pastevní pes, který je jen naháněl domů - nelovil - jenže Koudík si to špatně
vyložil a pár D229 udachmal - ale odnaučil jsem ho to, ale vždy byl jak na trní,
když viděl slepici tam, kde být nemá (mimo výběh za plotem).
Tak si říkám, jestli FruFruůf pes nedostal nějaké vnuknutí zvenčí, že.

Jinak měl tedy Koudík nepřekonatelné vlohy pro hajání vy víte kde.
Čest jeho památce. Dnes je to tři roky.
Přemýšlím, jestli si nějakého nového čiperu nepořídím. Jdu si to řádně rozmyslet.

15.9.2018 08:42

ančovička1 napsal(a):
To nic, to se stane kazdemu, mivala jsem dve jezevcice, byly mooc miloucke, za plotem (mizernym)jsem mela asi deset leghornek..jednou jsme prisli z prace a dvur byl promeneny na zimni krajinu, uplne zasypany bilym perim..pod tim perim jsem hledala chudinky oskubane slepicky, nektere to neprezily... hned jsem mela plot novy..

Jo, nový plot kolem slepičího výběhu zapříčinila předchozí francouzská buldočice, ta masakrovala pipky zle a neodnaučila se to. Před tím opět bullmastifka, který mohly skákat oo hlavě. Ovšem vše ostatní likvidovala, její teritorium. Tuhle bullmastifku holt začnu trénovat, snad jí to ještě odnaučim.

15.9.2018 21:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No na našeho jezevce platil kohout hempšírák a to, že chodil k drůbeži už od štěněte. Ze začátku měl tendence si něco zkusit, když jsem krmila křepelky v zahradní chatce. Tak stačilo kouknout přes sklo a okřiknout ho: "já tě vidím". Ale pořád má tendenci si s drůbeží "hrát". Ale obecně na jezevčíky zabírají kohouti. Náš orlovák jak vidí psy, tak si slepice fest hlídá. A ten se ukecat nedá. Takovej zobanec do čumáky. A psi dají pokoj.

16.9.2018 08:02

veraboskova napsal(a):
No na našeho jezevce platil kohout hempšírák a to, že chodil k drůbeži už od štěněte. Ze začátku měl tendence si něco zkusit, když jsem krmila křepelky v zahradní chatce. Tak stačilo kouknout přes sklo a okřiknout ho: "já tě vidím". Ale pořád má tendenci si s drůbeží "hrát". Ale obecně na jezevčíky zabírají kohouti. Náš orlovák jak vidí psy, tak si slepice fest hlídá. A ten se ukecat nedá. Takovej zobanec do čumáky. A psi dají pokoj.

Jenže to bych musel mít pštrosa Naše Bublina má 60 kilo a hedvábník tedy zrovna hrdina není. Taky by si mohla místo honění a chytání slepic třeba číst, ne?

16.9.2018 09:19
bery25

XXX.XXX.168.202

hlasujem za B čo som vyhral.

16.9.2018 09:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

frufru psi jsou zkrátka potvory ikdyž některá kachna si to může vykládat jinak
https://www.youtube.com/watch?v=wqtKjsCC0jM&index=20&list=UUIcpsnqllTY9z3DWgA3tdWg.

16.9.2018 10:08

veraboskova napsal(a):
frufru psi jsou zkrátka potvory ikdyž některá kachna si to může vykládat jinak
https://www.youtube.com/watch?v=wqtKjsCC0jM&index=20&list=UUIcpsnqllTY9z3DWgA3tdWg.

mno, tak kdo ví, co se u nás na zahradě vlastně dělo...

16.9.2018 14:22
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak já jsem včera přinesl košík všech možných druhů hub, ale syn vyrazil dnes ráno na kole a to je marast.Nikam na kole nejedu, raději už jen krásnou procházkou a kochat se vším možným.Kouťák.

16.9.2018 14:28
lupus4

XXX.XXX.9.201

kouták napsal(a):
Tak já jsem včera přinesl košík všech možných druhů hub, ale syn vyrazil dnes ráno na kole a to je marast.Nikam na kole nejedu, raději už jen krásnou procházkou a kochat se vším možným.Kouťák.

tak si se Zdendo dočkal
u nás nic, jen začli kuřátka a ty nesbírám

16.9.2018 14:57
kouták

XXX.XXX.168.33

lupus4 napsal(a):
tak si se Zdendo dočkal
u nás nic, jen začli kuřátka a ty nesbírám

Václave, taky jsi mě dráždil dost dlouho, ale u nás taky už pořádně dvakrát zapršelo.Chtělo by to alespoň týden pršet.Ve studni pořád metr vody, ale také neubývá, což je dobré.

16.9.2018 15:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.120.11

Pane Zdeňku krásné hřiby by to byly, kdybych jich už neměla plné zuby. Tedy plný mrazák, sušené ve sklenicích, cokoliv uvařeno. Houby mne zajímají už jen sádrové.
Ale to labutí jezero. Ach.

16.9.2018 16:16
Janka86

XXX.XXX.131.138

Ahoj, tak jsem dneska navštívila ovocné korso- slavnosti sklizně v našem regionu. Všechny ty vozy jsou z ovoce a zeleniny vypěstované v našem regionu...

16.9.2018 16:29
kouták

XXX.XXX.168.33

Pane Zdeňku krásné hřiby by to byly, kdybych jich už neměla plné zuby. Tedy plný mrazák, sušené ve sklenicích, cokoliv uvařeno. Houby mne zajímají už jen sádrové.
Ale to labutí jezero. Ach.

Janinko, jste přece v ráji.Tam si stačí přát a druhý den rostou.U nás to trvá déle, ale na to zpracování to stačí, protože to mě nebaví.Sušička hučí už dva dny, dnes řízečky a mrazák.Ještě bych chtěl nějaké ryzce do skleniček a budu spokojen.Tak ještě jednou pro Vás sněm labutí, kterých jsem na rybníku napočítal 48.

16.9.2018 17:46
Janka86

XXX.XXX.131.138

A ted jedna vzpominkova. Nekdo na svatbe pousti hrdlicky, my posteli slepice :-D

16.9.2018 17:48
Janka86

XXX.XXX.131.138

Janka86 napsal(a):
A ted jedna vzpominkova. Nekdo na svatbe pousti hrdlicky, my posteli slepice :-D

Nechapu, ze se ty fotky nevlozily...

16.9.2018 17:49
Janka86

XXX.XXX.131.138

Zas nic...

16.9.2018 17:50
Janka86

XXX.XXX.131.138

Vzdavam to...proste fotky nevlozim...

16.9.2018 18:08
Janka86

XXX.XXX.131.138

Tak to nevzdavam, jeste posledni pokus...

16.9.2018 18:13
Janka86

XXX.XXX.131.138

Jupii, sorry sa predchozi spam...

16.9.2018 19:01
začátek

XXX.XXX.4.22

Zdar a sílu, vrchol sezony se blíží a za chvilku budeme čistit líhně. Já musím ještě zlikvidovat 40 pižmovek + pár kohoutů a budu mít snad klid. Jinak nic moc nevím, jen že ten kdo si ode mne koupil z.velsumky oranžovokrké, tak neprohloupil a na každé výstavě uspěl a k tomu přidávám pár drbů. http://www.dumazahrada.cz/zahrada/pestovani/25542-kdy-a-jak-sklizet-vlasske-orechy/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu https://www.novinky.cz/koktejl/482719-jako-by-to-delala-schvalne-nezbedna-slepice-znehodnotila-praci-betonaru.html.

16.9.2018 20:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo začátku, já jsem dneska docela nerada "uklidila" černého bubáka. To zvíře na sobě mělo tolik peří, jak kdyby měla být děsně tuhá zima. Překvapilo mě, jak je při té menší velikosti docela "prsatej". Každopádně škoda že to nebyla slepička.

17.9.2018 15:10
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

skodovak napsal(a):
Něco málo od nás...

Pane jo, to je pipin Jste se nějak rozrostli A ta modrá barva v té králikárně, moc pěkní ušáci. Půjdou na chov? Ať se daří.

My dneska byli u mudr s malou. Od soboty má horečky 39.5 srazíme to jen na chvilku tak jsme dnes vyfasovali antibiotikum. Má nachlazený močový měchýř. Tak snad se z toho chudinka malá dostane co nejdříve.

17.9.2018 15:55
javorka

XXX.XXX.98.207

A to škodovák napsal "něco málo".

Leničce přeji brzké uzdravení. Nechápu jak se jí to v tom horku podařilo.

U nás začala ořechová kalamita. Od soboty (po dešti to začalo) sbírám ořechy a suším. Včera se mi podařilo dvě krabice poslat po dětech do Prahy, ať si to dosuší sami. Jako by nestačilo to sbírání jablek.
Většinu dne trávím v předklonu.
Nejlíp jsou na tom slepice, protože dostanou každý ořech, který se mi úplně nelíbí. Už se o ně ani neperou.
V pátek pěkně zapršelo, ale na to, aby rostly houby to nestačí. Tak můžu jen tiše závidět.
Podzimní astry krásně kvetou a vůbec se ta zahrada hezky vybarvuje.
Co se dá dělat, podzim je tu.

17.9.2018 16:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

No, nejhorší je, že jsem nefotil všechno, plus jsou hejna rozutekla.
modří nevím, já svoje trio mám a jak dopadnou těžko říct. A zbyla jen 4 mláďata.

Ještě tam je cca 40 kuřat a 70 brojleru.

17.9.2018 17:23
bery25

XXX.XXX.168.202

skodovak napsal(a):
No, nejhorší je, že jsem nefotil všechno, plus jsou hejna rozutekla.
modří nevím, já svoje trio mám a jak dopadnou těžko říct. A zbyla jen 4 mláďata.

Ještě tam je cca 40 kuřat a 70 brojleru.

vy ale mate apetit

17.9.2018 18:52
skodovak

XXX.XXX.241.252

Spíš problém, nejdřív v hlavě nyní na zahradě. Každopádně bude redukce.

17.9.2018 21:03
Olánek

XXX.XXX.174.141

Z těch mnoha rad, jak odnaučit psa obtěžovati drůbež jsem si zapamatoval ten nejdrsnější.Pejskovi do košíku nacpeme slepičku, či její část a ponecháme alespoň tři dny.
Nevíte někdo, jak se košík na psa správně nazývá, Když nemá hubu, tak náhubek asi ne, možná nátlamník ?

18.9.2018 21:06
Janinka Bosorka

XXX.XXX.120.11

Nevím, zda sem někdo něco někdy přispějete, ale mně se tu, na nové ifauně, vůbec nelíbí. Bude trvat, než si zvyknu. Jestli si zvyknu.

18.9.2018 21:17
ovecka

XXX.XXX.174.157

Taky jsem na tom podobně. Načítá se mi to pomalu, reklama na větší ploše, hůře čitelné názvy příspěvků. No moc se mi to nelíbí. Dana

18.9.2018 21:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky se mi to nelíbí.

18.9.2018 21:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Olánku krabuška se říká u nás.
Jinak jsme dneska byli v Jihočeském muzeu na výstavě hub. A tak jsem ukecala manžela na venčení jezevců v lese. 45 minut a naštěstí byla tma. A stejnak hub všude.

18.9.2018 21:56
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak je to tu nějaký divný. Asi mám nějakou divnou verzi prohlížeče. Vložím příspěvek ve Firefoxu, a vypadá jako když se nevložil. Teď koukám přes Chrome a je tam. Tak jsem z toho jelen. A tak to vyzkouším i tady a přidám sem ještě náhled do jednoho koutu na výstavu hub

20.9.2018 11:57
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Pěkné poledne, ani se mi sem nechce psát nebo co.... Je to tu takový odpuzující Reklama všude jako kráva a člověk aby hledal diskuzi lupou. Výstava hub vypadá zajímavě Horší by to bylo se mnou v lese Já beru jen babky, hřiby a bedle. Joo a taky borůvky
Včera jsem oddělila dospělé husy od dorostenek a to jsem si teda pěkně dala. Od včerejška nedělají nic jiného než řvou, jak staří tak mladí A to na sebe nevidí. Tak doufám že je to brzo přejde.
Jdu se tam kouknout, malá spinká tak jdu vohnout hrb a sebrat zase tu kopu ořechů a přikrmit ty uřvance.

20.9.2018 16:43

Zdravíme vás,

rádi bychom se vám omluvili za problémy, které byly se spuštěním nového webu spojeny – pomalejší načítání, zdvojené reklamy, problémy s přihlašováním, špatné řazení inzerátů, výpadky v zobrazování fotek atd. Všechny tyto problémy se snažíme intenzivně řešit a postupně odstraňovat. iFauna, která funguje již od roku 1999, je bohužel tak obsáhlá, že není v lidských silách zajistit naprosto bezproblémový přechod z jedné verze na druhou (je zde již přes 4 miliony diskusí, přes 6 tisíc článků a více než 40 tisíc inzerátů).

Píšete nám, že chcete zachovat starou iFaunu. To však už bohužel nebylo nadále možné, protože byla napsána na tak starém frameworku (z roku 2008), který již přestával plnit dnešní webové nároky. Nemusíte se však bát, že by nová iFauna zůstala na trvalo tak, jak ji vidíte. Budeme ji upravovat a přizpůsobovat vašim potřebám, dokud ji nevyladíme minimálně stejně kvalitně jako starý web.

Co se týká vašich konkrétních požadavků a přání, tak téměř vše co jste nám poslali nebo navrhli, bude v nejbližších dnech realizováno:

– sloupec s inzeráty bude rozšířen na původní velikost a zvětšeny budou také fotografie,
– do inzerce se vrátí vyhledávání pomocí PSČ,
– v inzerci budou opět vráceny hlavní kategorie příslušné rubriky,
– bude opraveno vyhledávání v inzerci,
– i do mobilní verze přibude k inzerátům text, počet shlédnutí, datum a čas vložení,
– omezíme množství zobrazované reklamy (bohužel došlo při spuštění k chybě a na web se dostaly naprosto všechny testované bannerové pozice),
– dnes jsme navýšili výkon našeho serveru na dvojnásobek (místo 8 procesorů, máme nyní 16), takže by již nemělo docházet ke zpomalování.

Pokud byste měli nějaké další konstruktivní nápady, jak zlepšit fungování iFauny a zpříjemnit vám její používání, budeme rádi, když nám dáte vědět.

Přejeme vám hezký den a děkujeme za trpělivost.
Redakce webu iFauna.cz

20.9.2018 21:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak v rámci tréninku vkládání příspěvků sem vložím dnešní úlovek z lesa. Ještě že jsem nebyla v kině na filmu Predátor, protože nás přepadla v lese tma. Cestou zpátky jsme si svítili čelovkou a baterkou. Nevím kdo se bál víc. Jestli já nebo jezevčíci.
Jinak pro podobně "postižené" sbíráním hub sem dám tip na pěknou knížku
http://www.posekany.cz/velky-fotoatlas-hub-z-jiznich-cech/

21.9.2018 08:47
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

To nocni loudani po lese mi neco pripomina :) Nase kamaradka je tak vasniva houbarka ze jsme se take nekolikrat vraceli domu za tmy. Jenze bez celovky. Chodili jsme tama kde aspon trosku svitil mesicek :) Cesta na chalupu byla jednou tak delsi. Nastesti ten les kolem mame proslaplej krizem krazem.

21.9.2018 09:23

nějak nevím, jestli mám náladu něco tady ještě psát, když "vše, co napíšete, může být použito proti vám".
ale dobře, něco neškodného. u nás roste v lese akorát jiné slovo na h, protože sucho vesele pokračuje.

21.9.2018 10:31
kouták

XXX.XXX.168.33

Syn už má zákaz chodit na houby.

21.9.2018 12:29
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Tak my se teď dopoledne vydali do obory podél cyklostezky a něco jsme našli. Tak asi rostou i u nás... Největší radost měla Lenička když je mohla nandavat do košiku.

21.9.2018 13:10

tady fakt není vůbec nic. prach a suchý listí pod nohama. mech seschlý v takové ty tmavě zelené klacky a takovej chcíplej bidens jsem ještě neviděla.

21.9.2018 14:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Tady je to samý. Jsem zvědavá, jestli letos uvidím jinou houbu než na fotce.

21.9.2018 14:55
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Tak to já jsem si byla dneska v poledne vyzvednout v tiskárně atlas hub viz výše jak jsem dávala odkaz. Dostala jsem i kalendář zdarma. A za ty peníze vám teda řeknu, je to za lidovou cenu. Nádherné fotky, cca přes 800 stran. Nevím, jestli Ježíšek vydrží do vánoc. Jediné co mi "vadí" je u fotky uvedení, kde ta houba byla nalezena. Já bych tam napsala "v lese" a ani muk o tom, kde to roste

21.9.2018 15:00
veraboskova

XXX.XXX.18.226

A jinak vám teda řeknu, je to tu loterie. Zatím jsem 50:50, jestli se mi podaří vložit příspěvek nebo ne. Ňák mi to tu zlobí. Bodlinko, a kde to píšou to, že vše co tu napíšeme bude použito...

21.9.2018 15:12

veraboskova napsal(a):
A jinak vám teda řeknu, je to tu loterie. Zatím jsem 50:50, jestli se mi podaří vložit příspěvek nebo ne. Ňák mi to tu zlobí. Bodlinko, a kde to píšou to, že vše co tu napíšeme bude použito...

Nepíšou, použili. Ale už si nepamatuju to vlákno, někde na ovcích.

Takhle se člověk dozvěděl, že je neschopný veterinář bez klientely, debil, kterému sežrala slepice liška a jahody poškodil krtek, ale který je natolik drzý, že se tváří jako odborník a radí lidem, jen aby získal lajky. Jo, taky trápím zvířata. Dál už jsem to nečetla. Nicméně autor toho cancu si dal tu práci mě vystalkovat i facebookový pracovní profil.
Takže prostě anonymní fauna mi byla tak nějak milejší.

21.9.2018 17:16
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem si dneska ještě došel pro mé oblíbené ryzce a už opravdu s houbama končím.

21.9.2018 17:24

z hub, které mají zespodu čárky, sbírám jen bedlu vysokou.
ale protože v lese není ani houba bez ohledu na to, co má zespodu, aspoň se člověk nemusí obávati otravy.

21.9.2018 17:35
kouták

XXX.XXX.168.33

z hub, které mají zespodu čárky, sbírám jen bedlu vysokou.
ale protože v lese není ani houba bez ohledu na to, co má zespodu, aspoň se člověk nemusí obávati otravy.

Děláte chybu.Bedla se dá zaměnit za jedovatou,ale ryzec pravý ne.

21.9.2018 17:38

kouták napsal(a):

vím, že bedla červenající je ve skutečnosti spoustu druhů podobných bedel, z nichž některé jsou jedovaté. takže sbírám jen to, co je bezpochyby bedla vysoká. tzn. ty velké a obří a obrovské. co krájím na čtvrtiny, aby se mi vešly na pánev.
a ryzec... v mých očích to patří do skupiny "houba s čárkama, kterou neznám", takže záměna je v mém případě možná úplně s čímkoliv.

21.9.2018 18:06
javorka

XXX.XXX.98.207

kouták napsal(a):

Ryzce mě dřív rostly na zahradě. Teď na tom místě stojí nový kurník.

21.9.2018 19:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

Terezko, vždyť to všechno, co jsem o vás na Ovcích shrnul, se stalo - je to pravda. Ale znáte to, jak to ohledně pravdy chodí - viz. Bílá paní.
Jinak z toho sucha si nic nedělejte. Ani já nechápu, jak může někdo z lesa nosit houby.
A to jezdím skrz les denně 12 km na kole. Voní to tam suchem.
Ale když vidím některé ty experty, co sbírají i takové ty staré bačkory a aranžují to na stoly,
jakože je to super, tak jenom kroutím hlavou...
S tou Cenzurou máte pravdu. FruFru nám zakázal vtipkovat o politice, Incas zakázal básnit,
není to lehké, udržet si naši optimistickou hlávku vzhůru, navzdory nepsačům a psát dál.
https://www.youtube.com/watch?v=EIUa2rkWbhY
.

21.9.2018 19:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to já nedám dopustit na sluky. Ryzce smrkového jsme měli včera osmaženého na pánvičce na másle a šup s ním mezi chleby ( bedly). Nebo takovej masák to je ňamka na řízek. Ale vždycky musí být 100% jistota. Tzn. mě tyhle houby vždycky někdo osobně potvrdil a naučil mě sbírat.

21.9.2018 19:53

No, nebudu asi rozebírat, co si myslím o hulvátech, co potřebují pomlouvat na vlákně, kam jsem se šla podívat jen tak mimochodem. Radši nevědět, co o mě rozkřikuješ jinde, protože to, co jsem viděla, mi velice stačilo. Nejsi žádný vykladač pravdy ani někdo, kdo by měl právo mě jakkoliv hodnotit. Takže budu předstírat, že neexistuješ, stejně jako to dělám s Nomádem, ju?

21.9.2018 19:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Bodlinko hlavu vzhůru. Mě jste kdysi "vysvětlila" že antikokcidika jsou vlastně antibiotika. Nebo jak to bylo. Do té doby jsem o tom neměla šajna.
A zbytek nehodnotím. Neb jsem nečetla. Ono tyhle virtuální diskuse jsou opravdu ošemetné. Neb tomu chybí intonace, výraz ksichtu při sdělení informace. Nejlepší je někde se "srazit" naživo, třeba na nějaké výstavě.

21.9.2018 19:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, nebudu asi rozebírat, co si myslím o hulvátech, co potřebují pomlouvat na vlákně, kam jsem se šla podívat jen tak mimochodem. Radši nevědět, co o mě rozkřikuješ jinde, protože to, co jsem viděla, mi velice stačilo. Nejsi žádný vykladač pravdy ani někdo, kdo by měl právo mě jakkoliv hodnotit. Takže budu předstírat, že neexistuješ, stejně jako to dělám s Nomádem, ju?

Zatím vám ale to předstírání moc nejde.

21.9.2018 20:05
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, pokud vás náhodou zajímá, co jsem o Terezce psal, tak to najdete tady.
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3504133/vychodofriska-ovce-plicni-problemy

Ne
četl jsem to znovu - a nevím, zda to tam zůstalo v původní podobě.
Protože Jakub nechával od Admina nějaké své příspěvky smazat (netuším jaké),
prý to Admin smazal, ale po přechodu na tuto novou iFaunu se to prý opět objevilo.
Netuším, nečetl jsem znovu. To píšu proto, že to téma nemusí nyní dávat smysl.
Jinak o Terezce nikde nic jinde a jiného nepíši, nemusí se bát.
Naopak - i mě dobře poradila a mnohým dalším.
I jsem ji pár lidem doporučil, co vím, že bydlí v její oblasti.
Kdybych ji neměl rád, tak se její osobou vůbec nezabývám, neztrácím čas a nesnažím
se jí naznačit, že si bohužel určitým způsobem kazí pověst schopné mladé veterinářky.

To je celé.

21.9.2018 20:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ne, já nic číst nemíním. A jdu svařit ty hromady nakrájených hub co mám v ledničce.

21.9.2018 21:18
nomad72

XXX.XXX.214.130

22.9.2018 11:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

KOutáku, jste mě s těma ryzcema tak navnadil, že jsme zase vyrazili do
lesa po ránu a mám je taky. Byly k obědu opečené na másle. Dnešní
úlovek.

22.9.2018 16:26
javorka

XXX.XXX.98.207

Už mi ty houby neukazujte!

Já sbírám jen ořechy. Včera jsme tu měli menší vichřici. Co nebylo přivázané, tak lítalo. Na zemi jeden ořech vedle druhého, nebylo kam šlápnout. V tom listí a větve. Za chvilku (jen co se trochu ohřeju) vyrazím na druhou zahradu a modlím se, ať jich tam není tolik, jako tady.

22.9.2018 17:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, když jinak nedáš. Ale ve skleničkách už je to něco jiného Už mám první várku zavařenou. Za chvíli mi manžel přiveze na škubání dvě kachny, tak další várku zavařím zítra.
U nás v noci lilo jak z konve.

22.9.2018 19:06
Janinka Bosorka

XXX.XXX.120.11

nějak nevím, jestli mám náladu něco tady ještě psát, když "vše, co napíšete, může být použito proti vám".
ale dobře, něco neškodného. u nás roste v lese akorát jiné slovo na h, protože sucho vesele pokračuje.

Bodlinko, pište tak, jak vám zobák, teda ruce, teda co vám mozek velí. Jste dospělá holka. Nechápu, proč maj furt potřeby vás umravňovat. Co jste psala vedle, jsem pochopila dobře.

22.9.2018 19:35
kouták

XXX.XXX.168.33

Javorko opravdu už žádné houby fotit nebudu.Tohle je pro Vás pro potěchu oka a srdce.

22.9.2018 21:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Koutáku, to je krása. Hlavně je strašně příjemný vidět něco jiného než ořechy. Sbírala jsem do tmy, ale je jich tam pořád dost. Už je nemám kam dávat. Odvolala jsem příbuzné a známé, ať si přijdou posbírat jakékoliv množství a hlavně ať si je sami usuší. Zítra večer má být další vichr, tak už se děsím, co zase spadne.
Přestěhovali jsme kuřátka (teda jejich boudičku) do špejchárku, kde je i kurník. Budou tam mít víc tepla a taky je to přece jen všechno pod střechou. Včera jsme je tam naháněli, což byl dost horor. Sklepmistrovi chvílemi docházela trpělivost, vykřikoval, že jsou úplně blbý apod. Dnes jsem je naháněla sama a nakonec jsem to zvládla taky. Kvočna Blaženka je naprosto úžasná. Kuřata vodí už skoro 10 týdnů a vzorně se stará. Musím ji pochválit, protože cestu našla sama a to vůbec to není jednoduché, ze zahrady u domu, přes zeleninovou zahrádku a kachní výběh do špejchárku a pak do boudičky. Zalezla a trpělivě volala kuřata. Ani nevím, kolikrát jsem oběhla špejchárek a veliké růžové křoví, ale i kuřata nakonec zalezla, ale byla to fuška.

23.9.2018 06:35
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobre ranko, u nas orechy zatim padaji pomalu, tak je stacim sebrat s Lenickou. Ale dokazi si predstavit jak je vam z toho uz i zle :) Dva roky zpet jsem taky mela orechovou horecku. Muz odjel na sluzebku a orech se probudil. Nemohla jsem k drubezi ani slapnout. Bylo to jak na koleckovych bruslich. Koutaky krasne foto, radost pohledet
Jinak u nas noveho asi jen to ze jsme se pustili do detskeho pokoje. Vcera probehl mega nakup. Myslela ksem.ze dojedeme nejak rozume ale tech lidi. Asi bude konec sveta. Zacali jsme bouchanim elektriky, ja zacala skrabat zdi. Muzicek natahnul novou elektrinu a jeste to zahazel. Dnes nas ceka fajnova, doskrabat strop a kolem okna. Doufam ze vecer budem malovat :)
Tak preji krasnou nedeli a kavicku s dobrotou si dejte nekdo za nas

23.9.2018 12:53
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak druhý pokus o vložení příspěvku. Nová ifauna je trochu o nervy.Javorka nechce houby, tak sem přidám pár fotek ze dneška orlovek

23.9.2018 15:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Ale no tak, na houby se ráda podívám, jen mě štve, že u nás nic neroste. S ochlazením přišel i déšť a už se povídá, že přece jen houbičky budou.
I když u nás to nikdy není žádná sláva.
Zatím nakládám stále jen okurky, letos bude pořádná zásoba a příští rok je ani nebudu sázet. Pěstovala jsem je na plotě a je to úžasné, žádné ohýbání.
Dnes tu byly dvě zájemkyně o ořechy a jsem ráda, že si to rovnou odvezly. Sice nakonec stejně pomáhám sbírat, ale aspoň to nezůstalo tady.
Asi jsem nenapsala, že soused si nakonec vzal kohoutky dva. Někdy bych je ještě ráda viděla, kdyby to šlo.

23.9.2018 20:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko a soused je nebude mít u vás vedle. Má je pro někoho?

dneska s manželem třídila orlováky z fotek nahoře. 4 kousky jsou v
lednici (1,9 ;2,1;2,3;2,4kg) jsou to obři - a 4 kohouty jsem si nechala zatím. A ještě jsem škubala další
dvě kachny. Jsou to kříženci kachna ruánská a běžec, takže kachničky
mají 1,2 kg vykuchané. Já tomu říkám kachna pro důchodce. Babička s
dědou si pak dají kachnu napůl :-)
A ještě mě čeká protřídil orlovky
slepičky. Mám jenom čtyři a napotvoru 3 jsou hnědé, 1 vypadá solidně.
Možná. Ale dvě mají křivý prst (jedna je na první fotce viz výše a ten křivý prst je tam vidět). Takže taky půjdou příští víkend do
ledničky.

23.9.2018 20:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak jsem dneska revakcinovala Ornipestem (přijde mi, že podražil, stojí už přes 80 kč). "Nedávno stál něco přes 40.
Omlouvám se za totální neznalost. Ale přistála mi tu přihláška pro syny MCH. A tam je zákeřný sloupec "Druh kolekce". Byl byste někdo tak hodný a napsal mi, jaké jsou možné varianty u drůbeže? Nebo odkaz, kde se to dočtu. Děkuji

23.9.2018 20:33

já jsem dnes nedělala skoro nic. bylo to super. pekla jsem teda Vlasatého, protože to kokrhání už mě nebavilo a nelíbil se mi v typu. Ale pokrm jsem nefotila, bylo rychle všechno pryč. 1,1 v kuchyňské úpravě, takže plus příloha a čtyři lidi se nají, ale neztloustnou.
Teď se přes nás přehnala nějaká divočina, Vichr a silný déšť, Noru jsem schovala do garáže. Všechny kočky se těsně předtím, než to žuchlo, vydaly ven, takže to měly se sprchou.

24.9.2018 09:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, soused si je nechává, ale výběh má někde daleko, za domem a já je sotva slyším. Samozřejmě ho můžu požádat, jestli by mě někdy kohoutky neukázal, ale nechci se mu tam cpát. Ještě tu jsou 3, jeden je zamluvený, ale už moc nečekám, že si přijedou. No a pan Zelený, co mi Honzík radil, abych ho povařila Kačence, stále kokrhá. Nějak se nemůžu odhodlat.

24.9.2018 12:55
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krasne odpoledne, slunicko sviti ale za oknem je dnes dobre. Ten vetr je protivnej. Alespon ze neprsi. Orechy zase vsude. Jeste ze uz k veceru topime a susime je na kotlu. Jeste by bylo treba nejakych ruk ktere by to vyloupali. Tenhle tyden bude narocny ale tesim se na nej cely rok. Od ctvrtka mame vystavu. Zitra a ve stredu se stavi volierky a ve ctvrtek uz tam budu platna i ja :) Tak snad nam pocasi trosku dopreje a bude aspon sucho...
Pokojicek uz je hotov. Dneska sestavime postel a skrin a bude hotovo Jsme si s muzickem pekne makli... Dneska se sotva hejbu. Tak peru, zehlim, utiram vsude prach. To by clovek netek jen se stouchne do zdi a prach je i v kredenci
Tak pekny den preji at jste co nejdrive doma...

25.9.2018 12:28
slovensko

XXX.XXX.178.6

Zdravim zo Slovenska, u nas je ako april, kazdu chvilu prsi a je 9 stupnov.

25.9.2018 20:28
sadovsky

XXX.XXX.248.239

Jen tak s foťákem na podzimní zahradě.Aspoň pohled na ty potvory trošku zahřeje.

25.9.2018 20:42

Jedinej, komu náhlý pokles teplot vyhovuje, je Nora. Asi je konečně jak na Sibiři.

26.9.2018 23:02
skodovak

XXX.XXX.241.255

26.9.2018 23:26
skodovak

XXX.XXX.241.255

Tak píše to nebo ne,sakra práce .....

27.9.2018 07:52
Varaxi

XXX.XXX.1.226

skodovak napsal(a):
Tak píše to nebo ne,sakra práce .....

Píše to, ale jen když nechcete. :)

27.9.2018 10:47
slovensko

XXX.XXX.178.6

Zdravim, chcem sa opytat skusenejsich , ze preco moje 5 tyzdnove hempsirky maju krv v truse, ked som ich v troch tyzdnoch preliecoval proti kokcidioze Sulfakoxom. Dakujem. V noci im pukla ziarovka a rano mali v odchovne 14 stupnov, moze to byt z toho< Jedno kura asi uslapali. Dat im zase sulfakox

27.9.2018 10:52

No, proč. Asi jsou nemocné.
Stresové faktory, jako náhlá zima, můžou spustit leccos.
Navíc ne každá krev v trusu je hned kokcidióza.
No a nakonec nějaké přeléčování neznamená vůbec, ale vůbec nic.

27.9.2018 11:38
slovensko

XXX.XXX.178.6

dakujem Bodlinka, smutne ale nie su.

29.9.2018 17:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou sobotu všem. Hodinka v lese při venčení jezevčíků a zase je z čeho vařit. V lednici se už chladí jehněčí, tak to vidím na jehněčí ragů na hříbkách.

29.9.2018 17:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A abych volně parafrázovala oblíbenou zde hlášku:
"Příšera střídá příšeru" Orlovky slepice, dvě vlašky a zatím tomu šéfuje vlašák (neb se bojím, že kdybych tam dala k nim orlováka, že by z vlašek zbyly dvě placky)

30.9.2018 22:23
skodovak

XXX.XXX.241.255

Zdravím, pozná někdo podle obrázku odrůdu jabloně?
Jedna to vzdala a nevím která,husy mi sežraly cedule
Je to buď prima nebo šampión..ale oni jsou ty potvory docela podobné...

30.9.2018 22:54

myslím si, že je to prima.

možná by se to dalo poznat podle chování stromu? prima prý zahušťuje korunu dlouhými vlky a šampion ne.

30.9.2018 23:20
skodovak

XXX.XXX.241.255

To asi dalo,ale je to stromek z minulého podzimu,takže nedalo

Přidejte reakci

Přidat smajlík