Velmi mlada kvocna

Dominant
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2018 16:40
Elsaiva

XXX.XXX.198.188

Dobry den reaguji na to zda mlada kvocna muze vysedet a umi se postarat o kuratka.Je rokk 2018 červen a poridili jsme si slípky Dominant...No a slípka nam zasedla sice z 5 vajicek mame pouze jedno kuřatko,ale kvočna se stara perfektne!!!Ukazjue jak ma zobat,chrani ho,zahříva...proste super...takze se nebojte...příroda se postara!!!!Ahojik všichni...

24.9.2018 19:37
Alik1986

XXX.XXX.142.107

Tiez mam takovu istu sliepku.Zacala kvokat a vysedela bohuzial tiez len 1 kuriatko .Stara sa vzorne chrani ho a teraz uz je skoro samostatne.Vypada to na kohutka tak uvidime casom.

24.9.2018 20:59
Bio-chov

XXX.XXX.13.2

Já jsem koupil letos 4 hybridky , 3 z ních seděli jako kvočny asi 3 měsíce po te co začáli snášet a vylihlo pod nich celkem 36 kuřatek

26.9.2018 08:29
Elsaiva

XXX.XXX.198.188

Ahojik jak se pozna na kakhle malinkem prckovi pohlavi??Je to mozne vubec,??

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2018 08:37

možné to je, po výcviku v japonsku a dvou letech praxe, kdy vysexujete několik stovek tisíc kuřat.
pak se taky dá poznat pohlaví u určitých barev, jako je žíhaná a rodobarvá, s menší přesností taky divoké barvy. ten váš černý ale ne.
takže musíte počkat. až vyroste subadultní peří, je tam rozdíl ve tvaru per v sedlovém závěsu. dejme tomu dva měsíce stáří.

26.9.2018 09:23

Tak sa pripájam tiež so skúsenosťou - nekvokavé hybridky si u nás kvokajú o 106. Dvom sme podsadili po päť vajíčok a vyliahlo sa nám každej po tri kuriatka. Sliepočky boli mladučké cca 6 mesačné. A kuriatka si krásne vodia. Horšie je len, že prišla tá zima, ale zatiaľ sú v pohode majú po tri týždne. My sme to robili hlavne ako pokus pre syna(12) - ten sa do sliepočiek zamiloval - najnovšie si ich cvičí na zobanie z ruky ☺. Trochu mám chaos v tom kedy ich môžeme vrátiť späť do základného kurína. Teraz sú oddelené v búdkach s výbehom. Aj neviem ako pochopia v čase vrátenia do kurína, že sa presťahovali... No sme proste začínajúci hotentóti - možno mi tu niekto dá radu

26.9.2018 10:55
ladd

XXX.XXX.34.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak sa pripájam tiež so skúsenosťou - nekvokavé hybridky si u nás kvokajú o 106. Dvom sme podsadili po päť vajíčok a vyliahlo sa nám každej po tri kuriatka. Sliepočky boli mladučké cca 6 mesačné. A kuriatka si krásne vodia. Horšie je len, že prišla tá zima, ale zatiaľ sú v pohode majú po tri týždne. My sme to robili hlavne ako pokus pre syna(12) - ten sa do sliepočiek zamiloval - najnovšie si ich cvičí na zobanie z ruky ☺. Trochu mám chaos v tom kedy ich môžeme vrátiť späť do základného kurína. Teraz sú oddelené v búdkach s výbehom. Aj neviem ako pochopia v čase vrátenia do kurína, že sa presťahovali... No sme proste začínajúci hotentóti - možno mi tu niekto dá radu

Do hejna slepice vraťte, až se přestanou
o kuřata starat. Normálně je to tak v 6 týdnech věku kuřat, teď na podzim
to bude možná déle –hormonální změny podmiňující snášku a tedy ukončení kvokání,
jsou krátícím se dnem utlumovány.

27.9.2018 14:21
achula

XXX.XXX.143.241

Ma kvocna vyhlasila oficialne konec materske po sedmi tydnech. Do hejna se zaradila bez problemu a dve kurata si musely nahle trochu "zabojovat" o respekt ale nebylo to moc divoky. V noci jim vsak kvocna dovoli se k ni tulit, ve dne se uz staraji samy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík