Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2018 07:15
Elsaiva

XXX.XXX.198.188

Dobry den mame ted na podzim tydeni kuřatko prosim kdy kuřatka přepeřuji??Dekuji

26.9.2018 11:28
ladd

XXX.XXX.34.41

Kuřata opeřují průběřně. Křídélka a ocásky začínají růst ihned po vylíhnutí. Tak ve třech týdnech začínají obrůstat volátka a hruďa tak v 5 týdnech budou opeřená celá v prvním, kuřecím peří. V 5 týdnech mají také vyvinutou termoregulaci (ovšem termoregulaci uzpůsobenou do pozního jara nebo léta, ne do sychravého podzimu),
takže tou dobou budou moci za pěkného počasí již ven, zvláště, pokud ho bude ještě vodit a zahřívat kvočna (průměrně kvočny vodí kuřata tak 6 -8 týdnů). Kuřecí peří postupně přibývá, jak kuřata rostou. Kdy začínají přepeřovat do dospělého peří si již nepamatuji, zkuste pohledat v sekci články – přidávám odkaz na příspěvek J Kafky. https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/357351/preperovani

Příště nasazujte kvočnu tak, aby se kuřata líhla koncem jara, nebo začátkem léta. A pod kvočnu se vejde průměrně tak 15 slepičích vajec, zbytečně pak běhá s jedním kuřetem, když nasadíte vajec pár a líhnutí se nepovede.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2018 12:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo jo. mám kuřata šestitýdenní, opeřená už jsou, přepeřují do subadultního, bydlí venku, ale mají tam natažený kabel a dopnou desku a v noci jsou za ní ráda.

27.9.2018 14:40
Elsaiva

XXX.XXX.198.188

Děkuji Vam za pro mne vzacne rady...jeste se zeptam..mam tedy vzit kuratko radeji domů??Maji obýváček pod hřádem..vim,ze by meli byt oddeleny..,ale denně cistim kurnik a desinfikuji prubezne..dokonce i vytiram..asi jsem blazen,ze???Ob den dostava kuřatko vajicko s nasekanou koprivou..denně cistim pod nimi seno..trus..atd...staram se jak se da...ale nevim zda seno a kvocna bude dostacujici...děkuji moc s pozdravem Ivča

Přidejte reakci

Přidat smajlík