Slepice od léta nesnáší

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2018 11:53

Zdravím, tak jdu zase s prosbou, máme 3x zachráněné slepičky, první 8 slepiček jsme zachránily začátkem dubna z klecového chovu (jsou hnědé), slepičky i když byli ve špatném stavu, tak sem tam snesli vajíčko, pak se přepeřili a začali snášet vajíčko, z 8 slepiček, těch 6 vajíček bylo vždycky. Pak z důvodu starých slepiček rodičů, se jim tyto slepičky dali, i po převozu slepičky snášeli cca těch 5-6 vajíček. My si pořídili z dalšího klecového chovu 20 slepiček (hnědé) v červenci a v srpnu ještě 8 slepiček černých z chovu volného (v kravíně byla drůbežárna nebo v takových halách), z počátku od těch 20 ti slepiček bylo 15-18 vajíček, ale ty postupně přestali snášet, tak jsme to přisuzovali dopeřování. Z 8 černých slepiček od příjezdu bylo cca 5 vajíček. Postupně, ale všechny slepičky přestali snášet, dnes nemáme ani jedno vajíčko.
Všechny slepičky dostávali od začátku Plastin, Pivovarské kvasnice, přidávala jsem jim škvarky, dostávali i nutri mix, krmnou směs N2 pro nosnice. Chodili po zahradě a mohli si nahrabat co potřebovali.
Měli jsme čmelíky, ale těch jsme se snad zbavili, kurník vybílili, hlínu a slámu co tam měli jsme vybrali do úplného dna, navezli písek, navozili novou slámu, vyměnili snášedla, hřady udělali nové a slepičky stále nesnáší.
Přepeřené jsou již všechny.
Dokoupili jsme teď ještě na doporučení vitamín c, který druhý den dostávají.
Můžete mi prosím někdo poradit co už se děje, že mi 3 měsíce slepice nenesou? Už jsem z toho zoufalá.
Moc děkuji a omlouvám se za román.

26.10.2018 13:56
ančovička1

XXX.XXX.59.194

Vase slepicky z drubezarny jsou vynesene,nesly cely rok,pote je drubezarny vyrazuji a nahrazuji mladymi kuricemi..vase slepicky byly zvykle na smes pro nosnice,urcite je krmite dobre,ale ted budou odpocivat do jara,protoze bude zima a predpokladam , ze jim nebudete pritapet a svitit,aby mely dlouhy den,jako v drubezarne..ne jare je poustejte na zahradu na travu a lucni havěť,budou zase dobre snaset..priste lepsi,ale dražší,bude koupit si mlade kurice,jeste porad se prodavaji,pri dobre péči (teplo,svetlo,krmeni),vam muzou nest i pres zimu..me uz zacaly mlade vlasky snaset pred mesicem😀

26.10.2018 15:30
Alik1986

XXX.XXX.74.156

Ja bych sa podival ci niekde nezanasaju.Ked som pustil sliepky von na zahradu tak si nasli malu fugu pod 1000 litrovym barelem a tam mi znesli 15 vajicok nez sem dosel na to ze tam nosa.

26.10.2018 17:01
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Dobrý den. Mám 12 holek vzatých v lednu z haly a 12 z klecí v srpnu. První měly pauzu v únoru, pak denně až 12 vajec, dokud se nenaplnil seník. Pak už jen do sena až pod střechu. Sem tam si taky vyhrabaly hnízdo pod keříkem.
Ty nové ještě lítat neumějí, takže snášejí do hnízd nebo někde u zemně. Za den najdu tak 8-10 vajec, zbytek oželím, ani se žebříkem se na seno nedostanu, je tam už několik plat. Do kurníku jsem pověsila dvě proutěné kukaně, tak denně najdu 4-5 vajec v té s menším otvorem. Tam nosí ty první, protože už umí lítat. Pro pořádek, dvě slepičky mi vzal nějaký dravec a dvě uhynuly, takže celkem 20. Krmím pšenici, naklíčenou pšenici, občas tvaroh, vařené kůže, zbytky z kuchání ryb, nadrcené skořápky. Teď, dokud je tráva, žádné vitamíny nedávám. Asi to chce dát si ráno pořádný kafáč a koukat, co holky dělají. Přeju hodně štěstí ve výzvědné práci.

26.10.2018 19:20
servis62

XXX.XXX.51.230

Když jste slepičky "zachránily" tak co po roční snůšce ve velkochovu očekáváte. Nevím jak jste jich zachránily, můj názor je, že jste podpořily velkochov, protože pro ně mají také slepice nulovou hodnotu a určitě vám jich nedali zadarmo. Nechte slepičky odpočinout a zase vám ponesou. Přeji hodně zdaru.

26.10.2018 21:04

Všem moc děkuji za rady a cenné informace. Překvapilo mne, že by právě mohli mít až takovouto dlouhou pauzu, protože ty co jsme doopravdy zachránili ze Zlatníků (bez peří, holé, v šíleném stavu) v dubnu, tak si dali pauzu měsíc a půl, než se krásně zapeřili a pak krásně snášeli, ale zarazilo mě, že teď přepeřili i tyto na zimu a nesnáší vůbec. U těch srpnových mě zarazilo, že snášeli jen občas, jedno dvě vajíčka a teď už vůbec ne, to stejné ty poslední černé. Co vím, tak ostatní co si koupili slepičky ze stejného chovu, tak tento problém nemají a slepičky snášejí.

27.10.2018 11:17
paskov244

XXX.XXX.120.12

Nebo se stydí přiznat že jsou bez vajíček taky a nechali se oklamat , vlastně ne vždyť koupili vynesené slepice a ty se prodávají na polívku . Nebo je budou krmit několik měsíců ,mohli by si také spočítat nakolik je pak to vajíčko přijde .

27.10.2018 15:51
laying hen

XXX.XXX.158.210

Sliepočky sa vedia dobre znášať 2 roky. Otázka č.1 je, či všetky sliepočky boli vyradené po 1.cykle znášky,resp. tie, čo sa nenesú, až po druhom. Potom by už mali jednoducho dosť. V druhom cykle sa nesú o niečo menej, ale vajcia sú veľké, takže rentabilita chovu nie je oveľa horšia ako v 1.cykle.

Podľa mňa, čo ste napísali,ako kŕmite svoje sliepočky, tak vysoko nadštandardne oproti niektorých chovateľom, čo tu čítam ich príspevky o výžive. V strave to nebude. Prvé sliepočky ste kúpili na jar, do predlžujúceho sa dňa, takže nedostatok svetla nemal negatívny vplyv na znášku, svetla je v lete dosť. Druhé sliepky ste kúpili do jesene,dni sa už skracujú, teraz je iba 10.25hod. svetla, sliepky boli zvyknuté na 16hod. svetla. Zasvieťte im,aby mali 16hod. deň. V návode na chov hydiny pri režime osvetlenia sa píše, nikdy neskracujte dĺžku bieleho dňa, môže to spôsobiť útlm reprodukčných orgánov, hypofýzy. Zasvieťte!
Sliepkam zima nevadí, ja mám aj pri -15st. 100% znášku. Neznášajú horúčavy.

27.10.2018 18:05
paskov244

XXX.XXX.120.12

Ve které drubežarně se chovají slepice dva snáškové cykly ?

27.10.2018 21:20
laying hen

XXX.XXX.158.210

Klietkove chovy by si to asi nemohli dovolit,ale ak nejake druzstvo ma nevyuzite priestory v halach,tak by ich tam na 1-2mesiace dat mohli. Na nete su odborne clanky na temu rentabilita chovu v druhom znaskovom cykle. Mladka rastie do znasky 5mesiacov,nosnica za 1-2mesiace moze ist do druheho cyklu.

29.10.2018 14:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

paskov244 napsal(a):
Ve které drubežarně se chovají slepice dva snáškové cykly ?

Prý v takové, které chce produkovat vejce velikosti L. Jak moc je to pravda, nevím.

29.10.2018 15:43
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Ano, je to pravda. Např.v OVUS Slaný, odkud já beru tzv."vynesené" to tak mají. Také prodávají XL vejce. Kupovala jsem vloni v dubnu Dekalby 12 ks a také to byly rozdílné slepice. Jedna parta snášela velká vejce, ale jen do podzimu, druhá parta snášela vajíčka menší, ale i přes zimu a přes celou sezonu. Nyní je vybíjím na polívku, maso se jíst nedá, ale ta vajíčka stála za to, běžně i 85 gr.

29.10.2018 17:34
ančovička1

XXX.XXX.59.194

Zuzko ja jen reaguji na "maso se jist neda".. to zabijite,tusim,asi 3lete slepice? Ja jsem letos zabijela asi az 10lete vlasky,varim je,tedy táhnu,treba 5-6hodin,az se rozpadaji,polevka vyborny vyvar,maso nakrajim najemno do polevky,v te lzice stoji😁 nebo do rizota,vyborne k veceri...natoz trileta mladice😀🐔

29.10.2018 17:39
ančovička1

XXX.XXX.59.194

Zuzko ja jen reaguji na "maso se jist neda".. to zabijite,tusim,asi 3lete slepice? Ja jsem letos zabijela asi az 10lete vlasky,varim je,tedy táhnu,treba 5-6hodin,az se rozpadaji,polevka vyborny vyvar,maso nakrajim najemno do polevky,v te lzice stoji😁 nebo do rizota,vyborne k veceri...natoz trileta mladice😀🐔

29.10.2018 19:21
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Ančovičko, no já nevím, tyhle hybridní slepice mi přijdou jako gumové, nemají snad ani gram tuku a proto ani ta polívka není nic moc. Oni tu energii vráží všechnu do vajec. Na maso chovám Orpinky a to je jiný levl. I starší slepice má maso křehké a co teprve mladý kohout. Rozdíl v té chuti masa je nesrovnatelný. A ta Vlaška to je taky normální slepice, tak to bude asi podobné, i když je lehčí. Já bych tu hybridku raději nejedla, na tom si u nás pochutnají jiní strávníci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík