On už je ÚNOR, dámy a pánové!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2019 12:26

Tak popojedeme, ne?

1.2.2019 14:32
Malkina

XXX.XXX.50.199

Tak u nás první letošní mláďátko dnes v 12.05

1.2.2019 16:36

únor. už mám definitivně rozdělené kohouty, už jim haraší z jara. plonkový půjde o víkendu na papriku a Ocasovi musím zliškovzdornit jeho voliéru, kam půjde bydlet s prostitukami.

A tím pádem od pondělí běží lhůta na Hansovo semeno a pak můžu asi už sbírat, protože největší údernice už pokořily minimální hmotnost.

no a myši už jsou snad všechny březí, ale to se ještě dlouho nepozná.

1.2.2019 19:08
havana

XXX.XXX.119.64

Prosím o radu, chystám se cca za 14 dnů sbírat násadová vajíčka od svých australek. Můžu pořád krmit krmnou směs - granule od Energys asi polovinu krmné dávky nebo to bude zhoršovat líhnivost. Děkuji za odpovědi.

1.2.2019 19:18

havana napsal(a):
Prosím o radu, chystám se cca za 14 dnů sbírat násadová vajíčka od svých australek. Můžu pořád krmit krmnou směs - granule od Energys asi polovinu krmné dávky nebo to bude zhoršovat líhnivost. Děkuji za odpovědi.

to se takhle nedá říct. líhnivost snižuje, pokud jsou slepice hnané do vysoké snášky vysokým obsahem energie a bílkoviny v krmivu, případně nižší obsah mikroprvků a vitamínů, prostě dávka, která stačí slepici, ale už toho není dost ve vejcích.

a tím pádem u vás záleží hlavně na tom, co tvoří ta druhá půlka:)

případně, energys dělá i repro.

1.2.2019 19:26
havana

XXX.XXX.119.64

Druhou půlku tvoří pšenice, část dávám nakličovat, jinak dávám na zabavení čínské zelí a sušené kopřivy a senné drolky. Do vody přidávám dlouhodobě karnivit.

2.2.2019 10:12
Malkina

XXX.XXX.50.199

Na hromnice polovina píce.Jak na tom jste?U nás teda sežráno přes půlku...

2.2.2019 10:36

Jedu bez píce:) seno má jenom Šušín a to pravé zverimexové.

Morčata žerou morčecího sehnoutka a krmnou mrkev, slepice mifumu pro chovné.

2.2.2019 10:52
ančovička1

XXX.XXX.36.219

Malkina napsal(a):

..v lednu zakoupeno prvni kolo sena,průměr 150cm,včera jel koupit druhé..a 1500,-..co ty kozy s tim delaji?..tedy i kralici..

2.2.2019 11:10
jo012810

XXX.XXX.101.35

Zahájeno líhnutí v lednu, vyklubáno 30.1., ale dnes takto v odchovně. Rostou před očima. Křepelky japonské nosné přír. zbarvení. Nasazeno 60 vajíček, vylíhlo se 35 kuřátek. Neoplozeno 13 kusů, odumřely dva zárodky.
Pozn. teplota a vlhkost na displey asi po 0,5 hodině zapnutí líhně...

2.2.2019 11:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Malkina napsal(a):

Tak u nás to tak je. Balík kulatej 150cm na ovci na zimu a 3 kousky sežrány. Naštěstí ne za ty šílené ceny, co jsou v inzerátech. Po 800 Kč první tři a další budou levnější z jiného zdroje. Dneska má po obědě přivézt. Fotky staré asi týden.

2.2.2019 12:29
sbs777

XXX.XXX.234.110

Tohtoročné kuriatka vyliahnute 25.1. 😁
Niečo cez 40 kuriatok, nedá sa to spočítať ako sú živé 🤣😂.

2.2.2019 17:32
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Hromnice, půl píce. Tak to my zřejmě vyjdeme s odřenou prdelí Půda byla narvaná a vypadá to na slabou půlku. Ti ušáci tu vojtěšku berou ve velkém... Asi už půjdou někteří do hrnce

2.2.2019 18:44
Malkina

XXX.XXX.50.199

Taky se u nás říká:(o sněhu) Co do Hromnic,to od Hromnic a ještě o lopatu víc.To jestli vyjde tak potěš koště..

2.2.2019 18:47

Tak. Odřezky z kohouta dělají vývar, zbytek už je naporcovaný na zítra. Pěkně omáčka a knedlíky a nají se všichni, i když masný plemeno teda paduánka nebude.

Škoda,že nejde sehnat houdan

2.2.2019 19:25
kouták

XXX.XXX.168.33

Malkina napsal(a):
Taky se u nás říká:(o sněhu) Co do Hromnic,to od Hromnic a ještě o lopatu víc.To jestli vyjde tak potěš koště..

U nás se říká: "Na Hromnice chumelice,končí zimu tuhou,nebude-li chumelice,čekej zimu druhou".Tak dnes jsem žádnou chumelenici neviděl.

2.2.2019 19:47

kouták napsal(a):
U nás se říká: "Na Hromnice chumelice,končí zimu tuhou,nebude-li chumelice,čekej zimu druhou".Tak dnes jsem žádnou chumelenici neviděl.

u nás hlásí sníh v noci na zítra...

2.2.2019 20:11
kouták

XXX.XXX.168.33

Bodlinko,je to sice jen pranostika,ale pokud by byla chumelenice do půlnoci,tak je to ještě na Hromnice.Také se ale říká,že zima a berňák nic neodpustí.

2.2.2019 20:18

Já si pamatuju, že jednou bylo jaro už v lednu a zima už nebyla. Určitě to bylo 2000 a 2007 jsem v lednu seděla se štěňaty v krátkém triku na zahradě a zima už myslím taky nebyla.

Vždycky doufám, že bude zase takový rok

2.2.2019 20:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak ale ofšem u nás se to říká jináč:

"Na Hromnice,
o hodinu více,
pohajáš si
na gaučíce."

Má úcta.

2.2.2019 20:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dnešní tři přírůstky z druhého testovacího líhnutí (čtvrté vejce asi zůstane vejcem a nestane se kuřetem). A příští týden už to bude "naostro" ve větším počtu hempšírky.

3.2.2019 08:17
Malkina

XXX.XXX.50.199

Tak u nás dnes chčije jak o žně.To se zas říká:To je čas co sedláku blbej aspoň poroste tráva dobytku.Čárky ve větě si doplň dle konkrétního souseda.Čestina je nádhernej jazyk

3.2.2019 08:28

Tak u nás před půlnocí nic a ráno překvapení. Fučí, sněží, těžký a mokrý sníh, zatím tak 15 cm. Myslím, že dnes večer budu opravdu frézovat. Teda jestli se mi podařil dojet k pumpě pro benzín, který v kanystru nemám.... A pipky asi dnes ani nevystrčí zobák.

3.2.2019 08:31

Jo, bohužel se nespletli :/

3.2.2019 09:29
horal

XXX.XXX.13.30

Tak u nás je chumelenice o den později než na hromnice. Platí to také, ta pranostika? Ke stávajícím třiceti připadlo dalších deset cm a možná i víc a pořád chumelí.

3.2.2019 10:56
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

A tak konečně můžeme vyrazit na běžky rovnou od vchodu. Žádná auta nejezdí, je klídek a padá a padá. Slepice původem z koncetráku vyrazily do sněhu, brodí se v něm po břicho, IB vypadají, jak když v něm plavou a bráhmánky stále uvažují, zda mají vystrčit zobák do chumeldy, co kdyby náhodou něco

3.2.2019 12:20
3.2.2019 12:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jen ať padá. Je sucho. A na gé je táák fajn.

Třeba už to Začátka nebude venku bavit a zase se nám přezaregistruje.

3.2.2019 13:29
vlastik88

XXX.XXX.64.12

Dobre odpoledne mam dotaz zasedla mi slepice mam zatepleny jeden kurník mam ji zkusit nasadit a nebo je ještě brzo. Tahle slepice mi kvoka 4-5 za rok je to nejlepší kvočna jakou jsem kdy měl a to je kříženka vlašky a maransky byla moje nejlepší koupě

3.2.2019 14:11

vlastik88 napsal(a):
Dobre odpoledne mam dotaz zasedla mi slepice mam zatepleny jeden kurník mam ji zkusit nasadit a nebo je ještě brzo. Tahle slepice mi kvoka 4-5 za rok je to nejlepší kvočna jakou jsem kdy měl a to je kříženka vlašky a maransky byla moje nejlepší koupě

tak to víte přece vy, jaké máte bydlení pro drůbež a možnosti, ne?

3.2.2019 15:48
ančovička1

XXX.XXX.36.219

Vlastiku,je to jen na vas,jestli se rozhodnete nasadit vajicka,kdyz vam kvocna sedi..pisete,že kurnik mate teplý,to by nebyl problém,jen aby kvocne do hnizda neprinasely slepice,rvou se s kvocnou,muzou rozslapat vejce..já v tomto případě dávám na otvor kukane dreveny rámeček s pletivem a poustim kvocnu denně ve stejnou hodinu ven..ale spocitejte si 21 dni,az se kurata vyihnou,jestli pro ne budete mit svetlou a teplou odchovnu,protoze v kurniku se slepicemi je nechat nemůžete..

3.2.2019 15:53
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Pan vlašák a jeho hybridky. Fotka ze včera když tu ještě nebylo 15 cm sněhu

3.2.2019 15:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás co napadlo, tak taje. Ani mě to nevadí. V pondělí jsme jeli kolem havárie, auto skončilo v požární nádrži ve vodě kolama nahoru, dostali smyk. A místní jim pomáhali dostat se z auta. Naštěstí to dobře dopadlo.
Jinak ze čtvrtého vejce se stalo kuře (slepička). Líheň vyčištěná a za chvíli jí půjdu naplnit

3.2.2019 17:20
viu

XXX.XXX.101.74

Dnes jsem že zvědavosti zvážila vejce zdr.velsumek a nejmenší 52g největší 58.
Od 3 slepic máme za leden 46 vajec .
1.vejce jsem dostala pod vánoční stromek. Já mám taaakovou radost 😇

3.2.2019 20:32
Olánek

XXX.XXX.18.69

Unor bílý nejen pole sílí,ale hlavně slepičky hodně nesou v sněhem zatepleném kurníku.

3.2.2019 22:23
bery25

XXX.XXX.41.89

tak u nas na vychode sk,dnes bolo plus14 tupnov,super,dufam ze sa to od vas nenavali k nam

4.2.2019 08:46

Jižní okraj Středočeského kraje-za neděli 25 cm

4.2.2019 08:47
Olánek

XXX.XXX.18.69

Slepičky nesnáší vajíčka pro naší potřebu,ale pro zachování rodu a při odebírání jejich vajec ze snáškového hnízda neví,pro jaký účel se tak děje,včetně líhně..Domnívám se,že v každém případě nesou odběr nelibně,v některých případech až mučivě.Závěr je zřejmý,zákaz odběru vajec ze snáškového hnízda v přítomnosti slepic. V případech změny místa vajíčka ihned po snesení je situace značně lepší,neboť nosnice spatřuje vinu na své straně nesprávným výběrem místa snášky, zpravidla na šikmé podlaze,ovšem bez poučení a v mnoha případech bez možnosti jiné volby.

4.2.2019 09:27

Možná to záleží kus od kusu, ale paduánky se ke svým vejcím nikdy nehlásí a jestli tam jsou nebo nejsou je jim úplně jedno.

4.2.2019 09:30

únor, to abych začala hledat recept na psí dort.

4.2.2019 10:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ještě, že si u nás vystačíme s jakýmkoliv pamlskem😉

4.2.2019 10:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak upečte něco ve stylu á la Krtkůf dort, akorát dovnitř nedávejte banány, ale oblíbenou hedvábničku.
Má úcta.

4.2.2019 10:40

Ne ne, to já právě velmi pečlivě hlídám, aby vůbec nevěděla, že drůbež je k jídlu. Nedostává z toho důvodu ani hlavy a běháky a porážka je před ní pečlivě utajena. Což znamená, že před Norou jsem zabíjela vždycky venku, s Norou... toho posledního kohouta jsem porážela na záchodě a to docela šlo. Když si pořídím trychtýř, dvě laťky a pěkně postavit na mísu, tak to bude dokonalé.

Ale fakt stačí, že ví, že morče se dá zabít a je jedlé.

Ale morče do narozenin určitě mít nebudu, teď jsou tam jen chovný a mladý docela hezký kousky. Leda bych udělala probírku mladých samečků. Takže asi kuřecí játra to jistí. Měla jsem někde recept na psí sušenky z jater, vajec a ovesných vloček.

4.2.2019 11:01

Tak já před B. neporážel nic, neb nebylo co, když provedla skoro absolutní selekci... Ale nikdy jsem neprováděl zabíjení atd. před psem. Ikdyž předchozí bulmastifka byla zlatá, franc. buldoček o to větší bestie (tam hrozilo, že pod sekerkou skončí se slepicí i ona...). A pokud má zbytky z polívky, je to už jen hromada blíže neurčená.

4.2.2019 11:40
M.stehno

XXX.XXX.241.241

u nás napadlo pouze 5 cm sněhu škoda....

4.2.2019 11:42

A tak s Nikoušem to nevadilo, ta způsobně čekala na odkrojky. Jako jo, nešlo bez dozoru nechat jatečný trup nebo třeba kožky na napínáku, ale živá zvířata jí zas až tak nezajímala a třeba uteklá morčata se s ní dala skvěle chytat, protože je někde skřípla packou.

S Norou se dají uteklá morčata taky chytat, ale člověk musí být rychlý a zmuchlané morče si vypáčit z tlamy. A které morče nechytím s ní, to prostě záhadně zmizí. S Nikoušem byla nějaká šance najít je třeba druhý den, že.

Protože při první porážce morčete zjistila, že morče je jedlé a dobré a že chycené morče je zatím živé přece zas až tolik neznamená. Proto jí drůbež neukazuju jako jídlo, dá se spíš zasáhnout proti smrti ušlapáním.

4.2.2019 11:49

A tak s Nikoušem to nevadilo, ta způsobně čekala na odkrojky. Jako jo, nešlo bez dozoru nechat jatečný trup nebo třeba kožky na napínáku, ale živá zvířata jí zas až tak nezajímala a třeba uteklá morčata se s ní dala skvěle chytat, protože je někde skřípla packou.

S Norou se dají uteklá morčata taky chytat, ale člověk musí být rychlý a zmuchlané morče si vypáčit z tlamy. A které morče nechytím s ní, to prostě záhadně zmizí. S Nikoušem byla nějaká šance najít je třeba druhý den, že.

Protože při první porážce morčete zjistila, že morče je jedlé a dobré a že chycené morče je zatím živé přece zas až tolik neznamená. Proto jí drůbež neukazuju jako jídlo, dá se spíš zasáhnout proti smrti ušlapáním.

Já taky předpokládám, že objev "hedvábka je jedlá" byl učiněn zcela náhodně při hře "chytím tě, utíkej". Když pak došlo k ústnímu muchlování, tak je jasné, že jemná kuřecí kůže nevydržela nuchňání našeho drobečka a jakmile se objevila krev, bylo dokonáno..... škoda, že kočky jsou rychlejší, než kuřecí mládež hedvábničková....
Nemáte nějaký vyzkoušený recept na odpuzení kocourů? Už to zase začalo, při ranním odmetání sněhu u kurníku jsem nasál vzduch a málem vrhnul.....

4.2.2019 11:53

kocoury odpuzují vlastní kastrované kočky:)

4.2.2019 14:01

Tak tohle řešení je neproveditelné.... Stačí, že mi pes žere

4.2.2019 15:26
horal

XXX.XXX.13.30

M.stehno napsal(a):
u nás napadlo pouze 5 cm sněhu škoda....

U nás 35 cm, tak si pro nějaký přijeďte

4.2.2019 15:43
faith68

XXX.XXX.6.194

Mojej stačí ukradnúť pár vajec z hniezda a má "narodeniny".

4.2.2019 15:44
Olánek

XXX.XXX.18.69

horal napsal(a):

To bude vody,určitě výrazně zlevní.

4.2.2019 16:35

faith68 napsal(a):
Mojej stačí ukradnúť pár vajec z hniezda a má "narodeniny".

jo, syrové vejce, to může.

když budou mrazy a nějaký mi popraskají, tak je dostane, ale to by dostala i bez narozenin.

4.2.2019 17:43
M.stehno

XXX.XXX.241.241

horal napsal(a):

jeduu!

4.2.2019 18:46
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Přesně tak. Máme venkovně domácí kastrovanou řádně rozmazlenou a vykrmenou číču a tahle královna všechny cizí kočky a kocoury ze svého rajonu spolehlivě vypráská. Chytá i potkany, slepice ne,to je pro ní póvl, protože se jí nebojí a jdou si jí klidně prohlídnout zblízka.

4.2.2019 19:49
Olánek

XXX.XXX.18.69

Když slepičkám neprodlužuji den svícením žárovkou,tak asi nepotřebuji energetický štítek na kurník?

4.2.2019 20:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánek napsal(a):
Když slepičkám neprodlužuji den svícením žárovkou,tak asi nepotřebuji energetický štítek na kurník?

Ale potřebujete, tepelné ztráty a náročnost má obydlí zářící i temné. Já mám např. statut energeticky náročné velice, a to musím říci, že sedí. Než vykydám nejzazší část, mohu klidně začít od nejpřednější - a tak pořád dokola la la. Hop hop.
To samé platí i o sněžných srážkách. Jen co odházím nejbližší okolí gaučíku, už mohu hrabati od stodoly na západ. Některé zdroje uvádějí, že pokud mu nehráblo, hrabe si tam dodnes...
Jenže já nejsem ani hrabač, ani gauč, já jsem letadélko. Barevně jsem se sladil a dnes jsem létal opravdu proklatě nízko!

4.2.2019 21:20
Olánek

XXX.XXX.18.69

honzapm napsal(a):
Ale potřebujete, tepelné ztráty a náročnost má obydlí zářící i temné. Já mám např. statut energeticky náročné velice, a to musím říci, že sedí. Než vykydám nejzazší část, mohu klidně začít od nejpřednější - a tak pořád dokola la la. Hop hop.
To samé platí i o sněžných srážkách. Jen co odházím nejbližší okolí gaučíku, už mohu hrabati od stodoly na západ. Některé zdroje uvádějí, že pokud mu nehráblo, hrabe si tam dodnes...
Jenže já nejsem ani hrabač, ani gauč, já jsem letadélko. Barevně jsem se sladil a dnes jsem létal opravdu proklatě nízko!

Jo to vidět Pavel Dobeš,vrabčák a sýkorka...,aby tu zimu přečkali snáz.

5.2.2019 10:14
esmez

XXX.XXX.12.218

tohle postavili mí pubertrální synci ve slepičím výběhu.Na výšku má 140cm a kdybyste chtěli vědět, z čeho se dají udělat oči, když nemáte k dispozici uhlíky, tak prý klidně ze zmrzlých slepičinců...
(Musela jsem fotky trochu přibarvit, protože bílá pipka na bílém sněhu je dost blbě vidět:)

5.2.2019 17:11

Dnes pět vajec od šesti.

Čím větší mrazy, tím větší snáška

5.2.2019 19:51
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Dnes první dvě vajička.Milé překvapení.

5.2.2019 19:58
M.stehno

XXX.XXX.241.241

honzapm napsal(a):
Kralovice 9-10.2.2019

5.2.2019 20:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

V noci bylo -13 a přes den paráda venku krásně.
Orlovky jsou už pár dní v zahradním domku. A bylo to dobré rozhodnutí. Konečně se potvůrky roznesly. Počet slepic snížen a 7 kousků.

5.2.2019 20:17
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě plašandy. Starší se do konce týdne odstěhují do garáže do větší odchovny.

8.2.2019 19:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už začaly skákat ven první letošní hempšírky. 20tý den

8.2.2019 22:16
sbs777

XXX.XXX.176.161

veraboskova napsal(a):
A ještě plašandy. Starší se do konce týdne odstěhují do garáže do větší odchovny.

Ja už som ich dal pred 2 dňami do garáže. Pekných 40 kuskou a páči sa im 😁

9.2.2019 07:00
Ni+Pa

XXX.XXX.71.46

Teda to je radosti. Tak moc se tesim na pipata az me mrzi ze jeste nemam zadne v lihni

9.2.2019 10:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ranní přivítání v líhni - hempšírky a i poslední vlašky. Ještě jsou dvě naťukaná. Jedno tam nepatří (jsem ho zapomněla přendat do druhé líhně, zaplňovala jsem volné místo v líhni a nějak jsem na něj zapomněla ).

9.2.2019 17:00
viu

XXX.XXX.101.74

Ni+Pa napsal(a):
Teda to je radosti. Tak moc se tesim na pipata az me mrzi ze jeste nemam zadne v lihni

Vy už máte vylihnuto ;)))
👶

U nás se "lihen" začíná chystat. Dneska už wyandotka vyprávěla. Snasi tyden. Myslím, že začne pouštět peří a sedne. Jen nevím na co :((( potvory velsumky se nenechají pojmout. Záda čistá a utíkají před kohoutem. Přitom nesou krásně.

9.2.2019 17:12

viu napsal(a):
Vy už máte vylihnuto ;)))
👶

U nás se "lihen" začíná chystat. Dneska už wyandotka vyprávěla. Snasi tyden. Myslím, že začne pouštět peří a sedne. Jen nevím na co :((( potvory velsumky se nenechají pojmout. Záda čistá a utíkají před kohoutem. Přitom nesou krásně.

moje zkušenost je taková, že co se nenechá pojímat nenese.

9.2.2019 18:14
ančovička1

XXX.XXX.220.127

moje zkušenost je taková, že co se nenechá pojímat nenese.

Tak,tak..pojimat se daji slepice,které snáší..pred 5ti dny jsem dala do líhně na zkousku oplodneni 70vajec,vlasky, +,krizenky, dnes jsem vyřadila 6 neoplodnenych vajec,což je dobré na jednoho kohouta vlasaka,ma 30slepic..novy maransak se take snaží,ale jeho slepicky jsou jeste mladé,maji zatim mala vajíčka,ale hezky hnědá,musim ještě chvili počkat😀

9.2.2019 18:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak dolíhnuto. Konečné skóre: Nasazeny 4 vejce vlašek - a jsou z toho 3 slepičky a 1 kohoutek. 5 vajec orlovek: všechno jalové, 22 vajec hempšírek: 1 vejce jalové, 1 kruh smrti, 1 odumřelý zárodek a celkem 19 kuřat.

9.2.2019 18:29

Já začnu sbírat vejce v pondělí. Holkám to jde, hmotnosti jsou slušné, myslím si, že velmi rychle naplním líheň.

9.2.2019 19:05
kouták

XXX.XXX.168.33

Já začnu sbírat vejce v pondělí. Holkám to jde, hmotnosti jsou slušné, myslím si, že velmi rychle naplním líheň.

Koukejte něco nachovat,protože jestli ještě někdy bude na mé chalupě slepice,tak to může být pouze Paduánka a ta je kde?No přece u Bodlinky.

9.2.2019 19:12
PiLnÍk

XXX.XXX.79.229

Čtyřnozí parťáci, zítra přidám fotky těch dvounohých

9.2.2019 19:15

kouták napsal(a):
Koukejte něco nachovat,protože jestli ještě někdy bude na mé chalupě slepice,tak to může být pouze Paduánka a ta je kde?No přece u Bodlinky.

Uvidíme, jak to půjde. Hans má dost viditelný přechod ze zad na ocas, je to takové neslušivé, tak snad to slepice podrží. Plus mám předjednané nějaké vejce z Polska. Ne úplně ideál kresba, ale pěkný tvar a hlavně nikdy není dost cizí krve. Třeba se podaří zase něco dovézt z Německa. Pak bych mohla poskládat i další chovné kmeny, nejen předběžný plán letošní kuřice plus Ocas.

9.2.2019 19:16
kouták

XXX.XXX.168.33

Taky přidám jednoho vyžraného.

9.2.2019 19:18

to je pěkné zvířátko. miluju kombinaci černý obličej a bílé fousky.

9.2.2019 19:31
viu

XXX.XXX.101.74

Já mám 7 slepic. 3 zdr.wyandotky, 3 zde.velsumky a 1 lakenfeldku. Sbíram tmavě hnědá velká a světlá malinká vajíčka. Dnes 1 větší, skoro bílé od L. Čili určitě nesou. Před kohoutem utíkají. Černé se nechají.
Já se dokonce dívám i z okna/ kdyby byly stydlivé. Samozřejmě ne pořád, ale ještě nikdy jsem ho neviděla pojmout hnědou.

9.2.2019 23:15
javorka

XXX.XXX.98.207

to je pěkné zvířátko. miluju kombinaci černý obličej a bílé fousky.

Náš kocour.

10.2.2019 07:59
Olánek

XXX.XXX.18.69

Co to máte za drůbež,poradím,bylinný afrodizikální extrakt.

10.2.2019 10:10
horal

XXX.XXX.13.30

Olánek napsal(a):
Co to máte za drůbež,poradím,bylinný afrodizikální extrakt.

A nepomohl by názorný příklad?

10.2.2019 10:24
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..jelikož mám drůbeže "málo", tak jsem si dneska zamluvila vejce rodajlendek😁..kdysi jsem je chovala,potom se nějak z povědomí vytratily a teď jsem je znovu objevila..zvazovala jsem také hempsirky,zvitezily rodajlendky..oboji plemeno jsem kdysi chovala,hempsirky mely trochu sklon k tloustnuti..😀..tak jsem si udělala radost a moc se na ne těším

10.2.2019 13:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem dávala Livacox Q, opět po kuřeti stříkačkou do zobáku. Šlo to pěkně. Dvě skupiny kuřat, celkem 23 kousků, za 5 minut hotovo. Hempšírky jsou jak dělové koule.

10.2.2019 16:12

Koupil jsem mifumu s a 3 x 25kg stojí méně jak livakox Q tak se nechám překvapit.

10.2.2019 16:18
jo012810

XXX.XXX.101.35

Koupil jsem mifumu s a 3 x 25kg stojí méně jak livakox Q tak se nechám překvapit.

Odchovávám na roštech a tak ničím nevakcinuji a kokcidiemi nemám problém....

10.2.2019 16:31

No rošty nepomůžou,ale spadne do nich mnoho krmiva.Jde o teplotu a sucho,ale přenáší se i prachem,já očkoval,ale pro pár kuřat se mi to zdá moc drahé a po otevření moc dlouho va. nevydrží tak uvidim co provede krmeni s.Nejhorší 3-6 týden,tedy u mne a tak od 2 týdne plánuju mifumu s.

10.2.2019 17:55
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Tak se taky přidám.Včerejší líhnutí.Konečně Barneveldky,Hedvábničky,Kočinky zdrobnělé-

10.2.2019 18:26
viu

XXX.XXX.101.74

Horale a Olanku, Děkuji za rady 😁😂😇
Uvidím...až si někdo sedne, prosvitim a v nejhorším mě třeba zachrání Sadovsky 🐣

10.2.2019 18:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

sadovsky napsal(a):
Tak se taky přidám.Včerejší líhnutí.Konečně Barneveldky,Hedvábničky,Kočinky zdrobnělé-

Super ňuňánci, co to je zač na třetí a čtvrté fotce? To jsou kuřata od hedvábniček?

10.2.2019 18:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

No shlížím dolů z g. a vidím, že už někteří hopsáte po odchovnách, hop hop.
To my horalé máme ještě čas. Fůru času. Na h. na g.

10.2.2019 18:56
sadovsky

XXX.XXX.248.218

veraboskova napsal(a):
Super ňuňánci, co to je zač na třetí a čtvrté fotce? To jsou kuřata od hedvábniček?

Děkuji. Na 3 a 4 fotce jsou Kočinky zdrobnělé kadeřavé.

10.2.2019 20:14
ančovička1

XXX.XXX.220.127

sadovsky napsal(a):

Pane Sádovsky,také gratuluji k chlupatému potěšení😀..jsou to krásná a zdrava kuřatka..ja jsem zkusmo nasadila a vypada to ze bude plna lihen..znami rikali,jako jestli to neni moc brzy?..málokdo chápe chovatelskou vášeň😂

10.2.2019 20:35

já už mám odložený první dvě vejce:D nikdy není dost brzy.

11.2.2019 09:35
kouták

XXX.XXX.168.33

Honzapm,jak bylo na výstavě v Kralovicích.Nějaká fotka by nebyla ?

11.2.2019 16:37
11.2.2019 17:17
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Je tam😀,neni to tak těžké😀

11.2.2019 20:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Kam že se to odevzdává ty doklady?

11.2.2019 20:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak mám do kuchyně nového pomocníka

12.2.2019 10:01
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Jinak ještě doplním, že nástavec k robotu na mletí má zvládnout najednou 2kg obilí, tak se musí nechat motor 1h vychladnout. A je to na obilí vyjma kukuřice, také lze použít na mák, kafe, semínka a koření. Je tam nastavitelná hrubost 1-6. Tohle je na 2. Podle mě v tom půjde mlít i na jemno první krmení pro křepelky.

12.2.2019 12:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kouťáku, v Kralovicích bylo fajn. Ostatně jako vždycky. Málem jsem si koupil nějaké papoušky, ať doma chvíli taky nadává někdo jiný, že... ale pak jsem se zamyslel a vzpomněl, jak mi korely zpívaly už v krutých nočních hodinách (okolo 6.00), a to jsem si řekl, že takové vyrušování mého h. na g. nemohu dopustit a uklidním se. I stalo se.

Je to foceno v neděli kolem 11-12 hod., když už byla většina prodaná a chovatelé už uklízeli.
Výstava končila ve 12. I tak tam bylo pořád na co hledět a kondice a čistota zvířat, která byla v hale od čtvrtka, byla moc dobrá, zejména u vodní drůbeže, která po 4 dnech ve voliéře umí leckdy vypadat jako čuník, že.

Normálně bych nefotil vůbec, ale když se Věrka pořád vyptávala na ty mahagonové orlofky
na FCB i jinde, tak jsem si řekl, že tedy pro ni zašátrám f batůžku a vyndám ho...

https://honzapm.rajce.idnes.cz/Kralovice_-_unor_2019/

12.2.2019 13:26
kouták

XXX.XXX.168.33

honzapm napsal(a):
Kouťáku, v Kralovicích bylo fajn. Ostatně jako vždycky. Málem jsem si koupil nějaké papoušky, ať doma chvíli taky nadává někdo jiný, že... ale pak jsem se zamyslel a vzpomněl, jak mi korely zpívaly už v krutých nočních hodinách (okolo 6.00), a to jsem si řekl, že takové vyrušování mého h. na g. nemohu dopustit a uklidním se. I stalo se.

Je to foceno v neděli kolem 11-12 hod., když už byla většina prodaná a chovatelé už uklízeli.
Výstava končila ve 12. I tak tam bylo pořád na co hledět a kondice a čistota zvířat, která byla v hale od čtvrtka, byla moc dobrá, zejména u vodní drůbeže, která po 4 dnech ve voliéře umí leckdy vypadat jako čuník, že.

Normálně bych nefotil vůbec, ale když se Věrka pořád vyptávala na ty mahagonové orlofky
na FCB i jinde, tak jsem si řekl, že tedy pro ni zašátrám f batůžku a vyndám ho...

https://honzapm.rajce.idnes.cz/Kralovice_-_unor_2019/

Hezká výstava.Zdraví Kouťák

12.2.2019 14:18
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Honzíku, a tak radost jste mě udělal. Já jsem tuhle nevydržela a hledala jsem hledala na FB zahraniční chovatele a skupiny orlovek. I pár žádostí o přátelství jsem poslala. Někdo i odpověděl a tak můžu po večerech brouzdat a koukat na fotky až kam. Co mě tam zaujalo bylo hlavně to, že převážná většina chovatelů používá jako hřadla normální kulaté větve.

12.2.2019 17:51

Je teprve úterý a už je odloženo sedm velkých vajec.

Plus jedna nějaká nečetla vzorník a ty její vejce nejsou bílé. Prostě ne. Krémové, růžové, dobře, je to světlá barva, ale je to barva. Takže její vejce se nepočítají.

13.2.2019 20:59
Olánek

XXX.XXX.18.69

Co je doma to se počítá,40

14.2.2019 14:00
petan83

XXX.XXX.67.52

Prosim o par rad nejakeho chovatele slepic. Chovam slepicky Ayam, mam 4 sourozence, 1 kohoutka a 3 slepicky, protoze jsou to vsichni sourozenci po otci a je sance ze nekteri i po matce, tak po vcerejsi diskuzi o pribuznosti jsem se rozhodl poridit noveho kohouta. Chovam 5 rokem uspesne perlicky ale slepice mam teprve od lonska, lihnul jsem si je sam ze zakoupenych NV, vylihnuty jsou 21.7.2018. Zatim jeste nesnasi.
Moje dotazy jsou: po tom co zacnou snaset, po jake dobe lze vejce pouzit jako nasadova. Je mi jasny ze ze zacatku budou vejce mensi a ty urcite nepouziji ale po jake dobe snaseni budou vejce do lihne vhodna? Dale kdyz poridim noveho kohouka, doporucili byste mi spise lonskeho, nebo treba k vuli plodnosti starsiho, treba 2-3 leteho? A jak dluho by mel kohout byt predem se slepicemi pohromade, myslim aby si na sebe zvykly, atd, nebo nevim jestli nenapisu nejakou blbost ale treba kvuli intervalu oplodneni a snaskou, protoze si nemyslim ze kdyz dnes kohout skoci, vejce zitra snesene bude oplodnene ze dneska, tak jaky je tam asi ten interval? A v posledni rade do jakeho stari je vhodne slepice/kohouta nechat v chovu? Nemyslim pro snasku vajec na jidlo ale vajec k lihnuti. Dekuji vsem za rady.

14.2.2019 14:29

petan83 napsal(a):
Prosim o par rad nejakeho chovatele slepic. Chovam slepicky Ayam, mam 4 sourozence, 1 kohoutka a 3 slepicky, protoze jsou to vsichni sourozenci po otci a je sance ze nekteri i po matce, tak po vcerejsi diskuzi o pribuznosti jsem se rozhodl poridit noveho kohouta. Chovam 5 rokem uspesne perlicky ale slepice mam teprve od lonska, lihnul jsem si je sam ze zakoupenych NV, vylihnuty jsou 21.7.2018. Zatim jeste nesnasi.
Moje dotazy jsou: po tom co zacnou snaset, po jake dobe lze vejce pouzit jako nasadova. Je mi jasny ze ze zacatku budou vejce mensi a ty urcite nepouziji ale po jake dobe snaseni budou vejce do lihne vhodna? Dale kdyz poridim noveho kohouka, doporucili byste mi spise lonskeho, nebo treba k vuli plodnosti starsiho, treba 2-3 leteho? A jak dluho by mel kohout byt predem se slepicemi pohromade, myslim aby si na sebe zvykly, atd, nebo nevim jestli nenapisu nejakou blbost ale treba kvuli intervalu oplodneni a snaskou, protoze si nemyslim ze kdyz dnes kohout skoci, vejce zitra snesene bude oplodnene ze dneska, tak jaky je tam asi ten interval? A v posledni rade do jakeho stari je vhodne slepice/kohouta nechat v chovu? Nemyslim pro snasku vajec na jidlo ale vajec k lihnuti. Dekuji vsem za rady.

násadová vejce jsou taková, která mají minimální hmotnost, barvu podle vzorníku, normální tvar, skořápku čistou bez defektů a je to. Kohout je jedno, klidně loňský, hlavně ať je pěkně všude černý a odpovídá plemeni.

No a když kohout skočí, tak protože k oplození dochází ve vejcovodu, hned další ovulované vajíčko už může být oplodněné.

A kvalitního plemeníka/plemenici, kteří projevili vysokou rodokmenovou hodnotu, je možné nechat v chovu dokud jsou po nich potomci.

14.2.2019 17:27

14.2.2019 17:45

Dnes bylo tak krásně, že jsem si udělala trochu času a dodělala jsem zase kus záhonové obruby. teda, on tam ten záhon ještě z větší části není, ale měla jsem to předstříkané roudupem, takže jsem se zbavila mrtvého drnu, vytahala jsem pýrové oddenky a společně s rytím jsem přidělala obrubu, takže už to z větší části vypadá záhonovatě. tak za měsíc k těm růžím přibude spoustu kamarádů.

no a protože ještě není chvíle na to být na nějaké květiny hodná, na jiné jsem byla zlá. nabrousila jsem si sekeru a okroužkovala jsem asi polovinu těch hnuso akátů. pěkně kolem dokola s pruhem lýka, kam se stejně blbě dosáhne. vypadá to jak po nájezdu bobrů. tohle je prej musí zničit. časem.

a jak jsem byla v ráži, tak jsem po skončení slepičí vycházky předstříkala další kus. asi si fandím, ale plánuju další zvětšené dobytého území. uvidíme, jak to půjde, ale zatím myslím kopr, jitrocel, brutnák a brambory.

14.2.2019 18:27
petan83

XXX.XXX.33.11

zatim marně hledám kohoutka AC ale zato jsem nasel jiz starsi inzerát kde pán prodává kohoutky AC za 400. co na ne říkáte?

14.2.2019 18:41
Jony82

XXX.XXX.229.99

petan83 napsal(a):
zatim marně hledám kohoutka AC ale zato jsem nasel jiz starsi inzerát kde pán prodává kohoutky AC za 400. co na ne říkáte?

Jsou k ničemu,hřebeny jsou červené a kohouti předražení,dobrý tak k hybridkám na dvorek...Jony

14.2.2019 18:45
petan83

XXX.XXX.33.11

Jony82 napsal(a):
Jsou k ničemu,hřebeny jsou červené a kohouti předražení,dobrý tak k hybridkám na dvorek...Jony

však právě kvuli tem cervenym hrebenum jsem to sem vložit pro pobavení

14.2.2019 18:47

Do hrnce, tam nebude vadit, že nejsou černí.... vy potřebujete kohouta, co odpovídá plemeni, tohle je jak paduánka bez chocholu

14.2.2019 19:05
petan83

XXX.XXX.33.11

Do hrnce, tam nebude vadit, že nejsou černí.... vy potřebujete kohouta, co odpovídá plemeni, tohle je jak paduánka bez chocholu

to samozdrejme vím že to co je na fotce je križeny odpad a s AC to nema nic spolecneho. spise me zaráží ze si nekdo tohle dovoli prodávat jako cistokrevne AC za 400 kč.

14.2.2019 19:27

petan83 napsal(a):
to samozdrejme vím že to co je na fotce je križeny odpad a s AC to nema nic spolecneho. spise me zaráží ze si nekdo tohle dovoli prodávat jako cistokrevne AC za 400 kč.

každé zboží má svého kupce

je to podobný jako u jakýchkoliv jiných zvířat. člověk musí vědět, co kupuje, co chce koupit.

14.2.2019 19:39
kouták

XXX.XXX.168.33

Dnes bylo tak krásně, že jsem si udělala trochu času a dodělala jsem zase kus záhonové obruby. teda, on tam ten záhon ještě z větší části není, ale měla jsem to předstříkané roudupem, takže jsem se zbavila mrtvého drnu, vytahala jsem pýrové oddenky a společně s rytím jsem přidělala obrubu, takže už to z větší části vypadá záhonovatě. tak za měsíc k těm růžím přibude spoustu kamarádů.

no a protože ještě není chvíle na to být na nějaké květiny hodná, na jiné jsem byla zlá. nabrousila jsem si sekeru a okroužkovala jsem asi polovinu těch hnuso akátů. pěkně kolem dokola s pruhem lýka, kam se stejně blbě dosáhne. vypadá to jak po nájezdu bobrů. tohle je prej musí zničit. časem.

a jak jsem byla v ráži, tak jsem po skončení slepičí vycházky předstříkala další kus. asi si fandím, ale plánuju další zvětšené dobytého území. uvidíme, jak to půjde, ale zatím myslím kopr, jitrocel, brutnák a brambory.

Jo, jo,tohle zvířátko ochočit by bylo asi těžké.

14.2.2019 20:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dnešní přírůstky z Biosky. Od rána 10 kousků z 16ti vajec je venku. Ale ještě jsou naklovaná, tak uvidíme zítra.

14.2.2019 20:08
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Zdravím všechny ve spolek, koukám jak se tu už vesele líhne. Zatím co já líhnu jen po známých a kohouti se činí... Doma nám přibylo další stvoření. Tak ať se to všem pěkně líhne a všechno se daří

14.2.2019 20:25
Jony82

XXX.XXX.229.99

.tumash1983. napsal(a):
Zdravím všechny ve spolek, koukám jak se tu už vesele líhne. Zatím co já líhnu jen po známých a kohouti se činí... Doma nám přibylo další stvoření. Tak ať se to všem pěkně líhne a všechno se daří

Pěkný Bresse,ty žíhaný se mi moc líbí,budete prodávat násad. vejce???? Jony82.

14.2.2019 20:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak nám pošta zase od března zdražuje. A balíky už nebudou podle váhy, ale podle nejdelšího rozměru.
https://www.ceskaposta.cz/ke-stazeni/cenik-sluzeb-ceske-posty

14.2.2019 21:36
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Jony82 napsal(a):
Pěkný Bresse,ty žíhaný se mi moc líbí,budete prodávat násad. vejce???? Jony82.

Něco by asi bylo ale až tak květen...

14.2.2019 21:44
Olánek

XXX.XXX.18.69

veraboskova napsal(a):
Tak nám pošta zase od března zdražuje. A balíky už nebudou podle váhy, ale podle nejdelšího rozměru.
https://www.ceskaposta.cz/ke-stazeni/cenik-sluzeb-ceske-posty

Pořád poště navrhuji návrat k poštovním holubům a za tím účelem, v čele se mnou, vytvoření více početného odboru a hlavně sponzorovat závody pošťáků.Pak si vytvoří dobré jméno.

14.2.2019 23:04

Vzhledem k tomu,že se tu vyskytuje chytrolín,který stále inzeruje a zkouší lehce vydělat,tak přidám jednu radu od Přemka zdarma.

15.2.2019 14:02
JitkaH.

XXX.XXX.80.194

No, nechtěla bych to testovat na svých slepicích..

17.2.2019 08:38
javorka

XXX.XXX.98.207

To jsou krásný miminka.

17.2.2019 17:55
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Taky mam rada slunickem obohacena rana :)
Tak jedna dnesni ze zahrady...

17.2.2019 20:28

Rostou,rostou kuřátka stáří 9 a 2 dny.

17.2.2019 20:49
viu

XXX.XXX.101.74

Super víkend ☀️
To velké, co se pase s frigidními slepicemi je naše úžasná Máňa

17.2.2019 21:00
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..pekna Mana😁..to ja jsem si užila vikend v kuchyni,protože mi prijel z intru náš nejmladší chlapeček s kamarádem a tak jsem jen vařila a vařila a pekla😁..tesim se na zitra,vsechno kozickam a slepickam vynahradim

17.2.2019 21:17

Já jsem konečně zliškovzdornila domeček pro Ocasa :D

18.2.2019 09:38
horal

XXX.XXX.13.30

No vy se teda máte. Slepičky se vám pasou na zahradě a u nás, i když jsou rána slunečná, tak jsou ještě dost mrazivá a všude na zahradě leží 20-30 cm zledovatělého sněhu. Přes den je na sluníčku fajn, ale ve stínu se jen stěží dostane teplota nad nulu.

18.2.2019 14:14
Malkina

XXX.XXX.50.199

horal napsal(a):
No vy se teda máte. Slepičky se vám pasou na zahradě a u nás, i když jsou rána slunečná, tak jsou ještě dost mrazivá a všude na zahradě leží 20-30 cm zledovatělého sněhu. Přes den je na sluníčku fajn, ale ve stínu se jen stěží dostane teplota nad nulu.

U nás je to podobný,dvůr mám diagonálně rozdělenej stínem střechy a zatímco u stodoly už je jaro kolem studny permafrost

18.2.2019 15:06

já mám jaro všude a na slepičí zahrádce ještě větší než doma.

tohle je poslední větší hromada sněhu v Chrustenicích použitá dnes jako chladící stanice. Je 11 stupňů

18.2.2019 15:18
ančovička1

XXX.XXX.220.127

já mám jaro všude a na slepičí zahrádce ještě větší než doma.

tohle je poslední větší hromada sněhu v Chrustenicích použitá dnes jako chladící stanice. Je 11 stupňů

No to je paráda..a Nora se jeste potí😂

18.2.2019 15:24
javorka

XXX.XXX.98.207

horal napsal(a):

To se teda holky moc neproběhnou.

18.2.2019 20:04

Za dvacet hodin inkubace se embryo nachází ve stadiu primitivního proužku.

Teda pokud vejce není čisté, že.

18.2.2019 20:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Horale, začínám vás podezírat, že jste si tu vaši přezdívku dal proto, že jste na horách.
(mám to ale detektivní talent, že?)

No ale můj talent dočista selhává v případu zvaném Začátek, tady asi padla kosa na kámen.
Alelůja. Teda Ámen.

19.2.2019 06:20
horal

XXX.XXX.13.30

Honzo, kdyby to tak bylo, v tom případě bych měl přezdívku kopečkář. I vnoučata říkají že jedou k babi a dědovi na kopec. Váš detektivní talent zklamal. Mou inspirací byly slepičky, hybridky zvané Horal, které jsem choval celé desetiletí.

19.2.2019 07:39
Malkina

XXX.XXX.50.199

Jů,budem hádat přezdívky.Moc se mi líbí Amenspadlkamen.Připomíná mi to 1Velkyzasranycervenyjablko jestli znáte ten vtip...

19.2.2019 08:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Horale, no vidíte, a já myslel, že jak teď hodně sleduji ty Případy 1. oddělení, tak že bych se zjara mohl klíďo píďo hlásiti u PČR. Tak to asi (zas) nevyjde... No, možná na g. vymyslím nějaký náhradní plán, že?

Malkino, tak já budu hádat, vy budete určitě ta herečka, která hrála babičku Koljovi, že? Konec hlášení v ruském jazyce.

19.2.2019 08:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Hon za pádícím medvědem?

19.2.2019 08:15
Malkina

XXX.XXX.50.199

Kolju jsem neviděla.Ale viděla jsem Konzultanta a podle jedný postavy pojmenovala jednu naši krávu z který se vyklubala pěkná fině..

19.2.2019 08:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

javorka napsal(a):
Hon za pádícím medvědem?

Samá voda, Javor K.O. Přezdívka je podle mé slavné japonské babičky,
po které jsem takový drobný (a někteří uvádějí, že i šikmovoký).

HonzaPM = Hanuru Onzari Pojď Mi Hop!
Hop Hop!

A to mi připomíná, že se mi ozval Přemysl Olym-pyj-oník, takže je to dobrá zpráva
pro fšechny jeho fanoušky a fanynky. Loudí ze mě nějaké Vlašky na květen, tak je nejspíš opět
na chvíli f cajku.

19.2.2019 16:37

Nestíháte,tak si pořiďte pomocníka.

19.2.2019 16:43
jo012810

XXX.XXX.101.35

To zaslouží velký potlesk....

19.2.2019 16:45
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

19.2.2019 17:47
saola

XXX.XXX.140.56

Malkina napsal(a):
Jů,budem hádat přezdívky.Moc se mi líbí Amenspadlkamen.Připomíná mi to 1Velkyzasranycervenyjablko jestli znáte ten vtip...

Registrace uživatele:
- Zadejte uživatelské jméno!
- Logik2
- Zadejte heslo!
- Jablko
- Litujeme, heslo musí obsahovat minimálně 8 znaků!
- Červené jablko
- Litujeme, heslo musí obsahovat minimálně 1 číslici
- 1červenéjablko
- Litujeme, heslo musí obsahovat minimálně jedno velké písmeno!
- 1ZASRANÉčervené jablko
- Litujeme, heslo nesmí obsahovat za sebou následující velká písmena!
- 1ZasranéČervenéJablko,AneserMěUž!
- Litujeme, heslo nesmí obsahovat diakritické znaky
- 1ZasraneShnileCerveneJablkoAzdechniJakAniTohleNeprijmes
- Litujeme, heslo už je obsazené!

19.2.2019 19:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, podepíšete se a napíšete panu ministrovi?
https://birdlife.cz/petice-za-krajinu/

Amen.

19.2.2019 23:23
Babička

XXX.XXX.92.150

Naše kravičky(telátka) dostanou jméno podle data narození.Někdy je to kluk a jméno
je holčičí,tak to trochu pozměníme nebo posuneme o den.

20.2.2019 08:30
Malkina

XXX.XXX.50.199

Babička napsal(a):
Naše kravičky(telátka) dostanou jméno podle data narození.Někdy je to kluk a jméno
je holčičí,tak to trochu pozměníme nebo posuneme o den.

Moje byla nejdřív Málinka,protože byla taková malinká Ale jak vyrostla přesmykla jsem to na tu Malkinu-to se k ní hodí víc.Krásná,chytrá,ale člověk si na ni musí dát bacha..

20.2.2019 15:38
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Pěkné odpoledne. Tak vám nevím, v čem jsem udělala chybu. Ale vejce jsou buď v líhních nebo připravená do líhně. A já nemám z čeho vařit

20.2.2019 16:12

veraboskova napsal(a):
Pěkné odpoledne. Tak vám nevím, v čem jsem udělala chybu. Ale vejce jsou buď v líhních nebo připravená do líhně. A já nemám z čeho vařit

málo slepic na kapacitu líhní

20.2.2019 21:44
Olánek

XXX.XXX.18.69

Klíště je mediálně vděčné a tak o něm víme téměř vše,včetně o jeho aktivitě v zimě.Ovšem mojim slepičkám je klíště u kloaky,ale co je zajímá nejvíce,přeci čmelík a kdy je začne otravovat?

20.2.2019 21:57
ančovička1

XXX.XXX.220.127

málo slepic na kapacitu líhní

..😀to ja jsem včera sebrala 33vajec.. jak je to možné,když mám 30 slepic?tak jsem je dneska znovu počítala..je jich 41!!!!..chybička se vloudi😂

20.2.2019 22:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ančovičko, tak to je mazec. Já jsem loni odmítala spočítat slepice. A když jsem to konečně udělala, tak manžel vyhlásil, že je jich hodně a byla redukce. Takže hlavně letos nepočítat.
Ale jinak vám teda řeknu, cpala jsem do orlováka slunečnici (tuším začátek to tu radil) a konečně huráááá. Teď jsem prosvěcovala vejce v biosce. A z 10ti orlovčích je 7 oplozených. Já mám takovou radost.

21.2.2019 10:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Od rána z 10ti vajec 4 kuřata venku, 6 naklovaných. Nejdřív byly v Biosce, na dolíhnutí jsem přendala do rcomky.
Zatím jsem teda fakt spokojená s Bioskou. Otáčení vajec a chlazení mi nevadí, už jsem si na to zvykla. Spíš mi teď přijde, že jsou rcomky takové až zvláštně "bezúdržbové".

21.2.2019 13:00
AmenPadamNaGauc

XXX.XXX.182.25

Tak to je ale velice zajímavé, že...

21.2.2019 16:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy, co to tady je? Nějaký svatý nebo co...
Že já sem pošlu mého houževnatého majoráčka, aby zjednal respekt, pořádek a řád?

21.2.2019 17:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Konečně se mi to podařilo. Zlaté kuře. Doufám, že z něho vyroste slepice a hádejte co bude snášet?

21.2.2019 20:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, tak to se nechám podat, co ta vaše zlatá slepička bude jednoho krásného dne
vypouštěti z kloaky.
Ale jasno mám f tom, co pověsím kuřátkům do pokojíčku, jakmile budu nějaká mít.
To se jim to bude hezky zobat.

21.2.2019 22:25

Jak na to.

21.2.2019 23:26
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jak na to.

..paráda👍 ..uz vim,co budu zitra dělat..skládat ubrousky😁😁

22.2.2019 18:51
M.stehno

XXX.XXX.71.179

PiLnÍk napsal(a):
Dnešní fotodokumentace.

hezký to máte

22.2.2019 19:00
PiLnÍk

XXX.XXX.35.218

M.stehno napsal(a):
hezký to máte

Zahřeje.

22.2.2019 19:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ráno jsem přendala z líhně poslední kuře. Konečné skóre: 12 vajec, z toho 2 jalová a 10 kuřat.

22.2.2019 19:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A včera bylo první vejce od letošních křepelek. Jsou tam přesně 7týdenní 4 slepičky a kohoutek a přidali jsme k nim 4,5 týdenní 2 slepičky. V pořádku se sžili žádné boje.

23.2.2019 15:50

Tak z dvanácti vajec co jsem minulý týden dávala do líhně je prosím 11 čistých. Má u mě Hanz velký vroubek. Ale trochu jsem pochybovala že tam něco bude, protože jsem ho vůbec neviděla skákat. Poprvý jsem ho viděla ve středu, tak snad další vejce budou ok, nebo půjde pod víno a oskáká to Vocas, no.Ten by skákal až by brečel.

23.2.2019 16:35
nomad72

XXX.XXX.214.130

všetko domáce,chlebík kváskový,aj závin,a šunka .....

23.2.2019 16:57
bery25

XXX.XXX.82.168

pekne

23.2.2019 17:21
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Tak z dvanácti vajec co jsem minulý týden dávala do líhně je prosím 11 čistých. Má u mě Hanz velký vroubek. Ale trochu jsem pochybovala že tam něco bude, protože jsem ho vůbec neviděla skákat. Poprvý jsem ho viděla ve středu, tak snad další vejce budou ok, nebo půjde pod víno a oskáká to Vocas, no.Ten by skákal až by brečel.

😀😀tak to já musim pochvalit svého ročního vlasáka,napočítala jsem u něj 41 slepicek (drive 30)😁

23.2.2019 17:26
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..pokračování..a jak jsem už psala,ze 70ti vajec, bylo 60 oplozenych,coz je na jednoho kohouta dobrý..ale ony zase jeste vsechny nenesly a pan kohout dobře ví,ktera slepicka ho potřebuje😁

23.2.2019 17:29

ančovička1 napsal(a):
😀😀tak to já musim pochvalit svého ročního vlasáka,napočítala jsem u něj 41 slepicek (drive 30)😁

No a takhle lemra neoskáče šest :D byl s nima sám 14 dní před sesbíráním prvního vejce, třeba je teplej? nebo na něj jaro teprve přijde? přidala jsem do líhně pár dalších vajec z tohoto týdne a uvidím v pátek

23.2.2019 17:30

jako teď už jsem ho viděla skočit, takže jestli to bude pořád čistý, tak střílí slepejma a to jedno oplozené je ještě od Vocasa

23.2.2019 18:46
Olánek

XXX.XXX.18.69

Nadbytek vitamínu A škodí těhotným ženám.Nevíte, zda je nežádoucí i u gravidních králic?

23.2.2019 18:51

Olánek napsal(a):
Nadbytek vitamínu A škodí těhotným ženám.Nevíte, zda je nežádoucí i u gravidních králic?

nadbytek vitamínu A škodí u všech zárodků stejně.

23.2.2019 19:49
Olánek

XXX.XXX.18.69

Existuje u králic cosi jako předčasný,neočekávaný porod.Meklenburčanka porodila mladé,vše ustydlo a teprve za dva dny si natrhala hromadu chlupů.

23.2.2019 19:53

Olánek napsal(a):
Existuje u králic cosi jako předčasný,neočekávaný porod.Meklenburčanka porodila mladé,vše ustydlo a teprve za dva dny si natrhala hromadu chlupů.

To je králičí takový normál nevyspělých nebo špatných matek, že se pudy správně časově či místně nepotkají.Jsou i blbky, co postaví perfektní hnízdo už předem a mimina nechají zmrznout vedle

23.2.2019 20:23
Olánek

XXX.XXX.18.69

Bodlinko děkuji a ještě jeden dotaz,dva zkušení králíkáři mi doporučili po tom smutném porodu,králici ihned připustit,což jsem učinil.Tedy přemístil jí k samci,ona na nějaké páření náladu neměla.Je vůbec možné oplodnění bezprostředně po vrhu?

23.2.2019 20:25

Olánek napsal(a):
Bodlinko děkuji a ještě jeden dotaz,dva zkušení králíkáři mi doporučili po tom smutném porodu,králici ihned připustit,což jsem učinil.Tedy přemístil jí k samci,ona na nějaké páření náladu neměla.Je vůbec možné oplodnění bezprostředně po vrhu?

Jasný že je možný. Hned ten den. Při ztrátě vrhu se běžně připouští druhý den. Vlastně se to dá praktikovat i když vrh je živý, akorát samice to dlouho nevydrží.

23.2.2019 21:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Potřeboval jsem naskenovat jeden článek.
Multifunkční tiskárnu se skenerem mám na novém počítači.
Šel jsem tedy na půdu hledat instalační cédéčko, abych mohl skenovat...
Cédéčko tam nebylo...
Ale byla tam líheň!
..... ..... .....

23.2.2019 21:06

Chudinka malá, rezne na půdě

23.2.2019 21:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo tak to se zase budeme těšit na akvárka. No hurá

23.2.2019 21:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Čínský plastový šunt těžko může reznout. I když...
Akvárka už nepoužívám, Věrko, je to malé a těžké a i když se to dobře nosí na břiše,
na měkkým a nerozbijou se, tak akvárka už ne.

23.2.2019 21:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Bodlinko, já bych tomu kohoutovi dala ještě šanci. U našeho orlováka jsem si taky říkala, že už to nedá. Ale nakonec nic nic a najednou už vejce oplozená.
Jinak se dneska předvíkendová kuřata odstěhovala do nového domova. A už se líhnou další. 20tý den a už jsou venku dvě signalizační kuřata.

23.2.2019 21:59

veraboskova napsal(a):
Bodlinko, já bych tomu kohoutovi dala ještě šanci. U našeho orlováka jsem si taky říkala, že už to nedá. Ale nakonec nic nic a najednou už vejce oplozená.
Jinak se dneska předvíkendová kuřata odstěhovala do nového domova. A už se líhnou další. 20tý den a už jsou venku dvě signalizační kuřata.

Však mu nic není:D má jen ten malý vroubek. Nora už se těší na zbytek těch vajec. Dneska jich sežrala asi pět.

No a v týdnu se má zase oteplit, tak začnu sbírat na další pokus.

23.2.2019 23:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já, jak letos nelíhnu, že, tak jsem, ani nevím proč, pro jistotu obtrhal pírka okolo kloak
všem kohoutům, a už i u části geneticky nejdůležitějších slepic.
I když to nebude potřeba, ale tak aby se člověk nenudil, že.
Jinak Majoráček, když není po ruce žádná čiperná soudružka, neváhá opojímat i mladé vlašáky...
Kam ten drůbeží svět spěje? Kde jen to mohl vidět?
Výraz znásilněných vlašáků je k nezaplacení.

24.2.2019 06:20
jo012810

XXX.XXX.101.35

jako teď už jsem ho viděla skočit, takže jestli to bude pořád čistý, tak střílí slepejma a to jedno oplozené je ještě od Vocasa

Jinde v Evropě si poradili: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/498146-v-nemeckem-pforzheimu-sexualne-napadla-skupina-muzu-dve-divky.html

24.2.2019 08:11
Olánek

XXX.XXX.18.69

Líhnu v biosce a dvakráte denně otáčím přes špičku vajíčka.Pravda připadám si jak ve středověku,na straně druhé se táži,do jaké míry je budoucí vztah drůbeže a chovatele ovlivněn,již v počátku líhnutí, dotykem lidské ruky při ručním otáčení vajec.

24.2.2019 08:26
horal

XXX.XXX.13.30

Olánku, já myslím , že velký. Já dokonce při večerním otáčení zpíval ukolébavky. Kuřata pak jen co zhlédla mou osobu běžela mne v ústřety. Jenomže jak jsem promluvil, prchla jako když střelí do vrabčáků. Pořád si lámu hlavou nad tím, proč to? Kde jsem udělal chybu? Jestli za to nemohou soudruzi v NDR.

24.2.2019 08:32
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jj,bůhví,jaké ukolebavky jste jim zpíval😁

24.2.2019 08:48
petan83

XXX.XXX.33.11

Tak vcera jsem natahl nad vybeh novou síť, snežit už snad nebude tak by mela do zimy zase vydrzet a omladina uz muze konecne do celeho vybehu. Jeste zbíva na jare vysadit dovnitr 1-2 stromecky, asi nejake jabloně.

24.2.2019 08:54

Olánek napsal(a):
Líhnu v biosce a dvakráte denně otáčím přes špičku vajíčka.Pravda připadám si jak ve středověku,na straně druhé se táži,do jaké míry je budoucí vztah drůbeže a chovatele ovlivněn,již v počátku líhnutí, dotykem lidské ruky při ručním otáčení vajec.

Tedy nevím jak dotek ovlivní líhnoucí se kuřátka,ale hudba nesmírně.Líhnul jsem ve starém chlévě a pro jistotu jsem tam nechal zapnuté rádio,poněvač údajně zaplaší potkany a jim podobnou havěť.Líhnutí dopadlo dobře a nebyla zaznamenána ani přítomnost nežádoucích tvorů.Ale a to ale,byl problém,jak kuřátka uslyšela rádio a jedno jakou písničku,tak nabrala podle zvuku směr a obrážela a obléhala sousedovic tranzistoráky v marné touze najít svou maminku,naštěstí je to po nějakém čase přešlo a vzhledem k tomu,že se jednalo převážně o chalupáře,kteří povětšinou kuře viděli jen supermarketu,tak po zjištění co to je,to brali s humorem a za hudby tryskající z rádia mi je vodili spět.

24.2.2019 12:24
.tumash1983.

XXX.XXX.244.14

Zdravím ve spolek. Vápenka je zlo ale když se udělají opatření včas jde se toho v pohodě zbavit. Jindy to jistí hrnec. Přemýšlím že bych u líhně taky něco pouštěl a pozoroval jak na to budou budou pak reagovat, ale asi až na přes rok. Ať se daří a pěkné přírůstky!

24.2.2019 14:12

Dneska jsem sledovala Hanse a možná vím, kde leží jeho problém se ženami. Přitančí ke slepici, slepice koukne "No a co jako?" tak on odběhne k další, zatančí a zase nic. Takhle oběhne všechny a jde zobat trávu.

Nikdo mu neřekl, že je prostě musí popadnout za chochol a....

24.2.2019 14:18
saola

XXX.XXX.85.36

A jak se to tanečník Hans tedy správně učí?
Nebo jeho budoucnost předpovídá spíš hrnec?
To by ale byla škoda, ne, když je to zahraniční milovník?

24.2.2019 14:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Takže je vlastně problém ve slepicích

24.2.2019 14:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mám dotaz. Pořídili jsme letos topnou desku. Kuřatům jsou 2 týdny a jsou dva dny v garáži v odchovně. Ale vzhledem k výšce kuřat jsme dali desku na max polohu do výšky. Ale co s tím, až kuřata ještě povyrostou? Podkládáte nožičky, nebo neřešíte a kuřata si vlezou na to?

24.2.2019 14:34

veraboskova napsal(a):
Takže je vlastně problém ve slepicích

To si právě nemyslím, protože když s nima bydlel ještě i Vocas, tak opojímané byly.Jenže ten se s tím nemaže, šup chocholka, vyhrň sukni.

Hanz chodí jakože ahoj, jak se máš, hmm, tak nic.

24.2.2019 14:35

veraboskova napsal(a):
Mám dotaz. Pořídili jsme letos topnou desku. Kuřatům jsou 2 týdny a jsou dva dny v garáži v odchovně. Ale vzhledem k výšce kuřat jsme dali desku na max polohu do výšky. Ale co s tím, až kuřata ještě povyrostou? Podkládáte nožičky, nebo neřešíte a kuřata si vlezou na to?

Tak ono to kuře pod deskou nemá stát, ale sedět jako pod kvočnou.

24.2.2019 14:36
saola

XXX.XXX.85.36

Prostě intelektuál

24.2.2019 14:39

saola napsal(a):
A jak se to tanečník Hans tedy správně učí?
Nebo jeho budoucnost předpovídá spíš hrnec?
To by ale byla škoda, ne, když je to zahraniční milovník?

no zatím jako milovník nic moc, platonická láska je sice romantická, ale já chci oplodněná vejce. Ale ještě ho nechám, třeba na to přijde, že taneček je pěkný, ale holky si na něžnosti moc nepotrpí a potřebujou neandrtálce, co je za chocholy odtáhne do jeskyně.

24.2.2019 14:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak ono to kuře pod deskou nemá stát, ale sedět jako pod kvočnou.

Tak jsem byla kouknout do českého návodu dodaného s vyhřívací deskou, a píšou tam:
"Deska by měla být zhruba ve výšce postaveného kuřete."
což si myslím odpovídá tomu, jak to máme...no možná mu kousíček ta hlava přečuhuje nad desku

24.2.2019 14:59

veraboskova napsal(a):
Tak jsem byla kouknout do českého návodu dodaného s vyhřívací deskou, a píšou tam:
"Deska by měla být zhruba ve výšce postaveného kuřete."
což si myslím odpovídá tomu, jak to máme...no možná mu kousíček ta hlava přečuhuje nad desku

u dvoutýdenních je to asi jedno, ale já když dám vylíhlým kuřatům desku tak vysoko, aby pod tím mohla stát, tak nadávají, že zima. dávám desku tak, že si pod ní můžou kuřata zalézt, doslova.

24.2.2019 15:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak ono kuřata jsou do garáže přendaná, předtím byla doma pod žárovkou, takže jsou to takoví Ivánkové . Při nižší poloze ani pod desku nevlezou. Teď je to v takové výšce, že musí sklonit hlavu, aby pod ní vlezla, spodní hrana je jako v úrovni zad kuřete. Když kuře stojí vedle desky, tak mu ještě kus hlavy přečuhuje nad karton, co je položený na topné desce.

24.2.2019 15:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak líhnutí hempšírek pokračuje: 13 kuřat už je venku. Zbývá 5 vajec, některá jsou ještě naťukaná, tak uvidíme.
Ale abych pravdu řekla, už se těším spíš na další - osmé letošní líhnutí, tam už budou nějaké orlovky

24.2.2019 15:41
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):
Tak ono kuřata jsou do garáže přendaná, předtím byla doma pod žárovkou, takže jsou to takoví Ivánkové . Při nižší poloze ani pod desku nevlezou. Teď je to v takové výšce, že musí sklonit hlavu, aby pod ní vlezla, spodní hrana je jako v úrovni zad kuřete. Když kuře stojí vedle desky, tak mu ještě kus hlavy přečuhuje nad karton, co je položený na topné desce.

Podložte nohy, ze tří stran dejde karton, či jiné desky a sledujte, zda se jim to líbí. Oni si časem zvyknou. Každá změna prostředí je pro drůbež určitým stresem.

24.2.2019 18:33

no zatím jako milovník nic moc, platonická láska je sice romantická, ale já chci oplodněná vejce. Ale ještě ho nechám, třeba na to přijde, že taneček je pěkný, ale holky si na něžnosti moc nepotrpí a potřebujou neandrtálce, co je za chocholy odtáhne do jeskyně.

Jo, život (nejen slepičí) je drsnej. Ale kdo se v tom má vyznat?!?

24.2.2019 19:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

jo012810 napsal(a):
Podložte nohy, ze tří stran dejde karton, či jiné desky a sledujte, zda se jim to líbí. Oni si časem zvyknou. Každá změna prostředí je pro drůbež určitým stresem.

No já říkala manželovi, že by jim bylo líp dál v jeho pracovně, ale byl proti

24.2.2019 23:55
25.2.2019 06:39
Olánek

XXX.XXX.18.69

Příteli,i já si dovedu představit,že bych přijal nějakou hezkou,dobře rostlou a hlavně zdravou uprchlici,jež by časně z ránka počistila holubník.dva kurníky,husník,kachníky a odstranila něžnou ručkou bobky v kotcích.Postupovala v souladu s plánem chovatelského rozvoje s důrazem na jednotlivé akční plány,přinášela inovativní domorodé poznatky a hlavně měla ráda ptáčky.

25.2.2019 09:31
bery25

XXX.XXX.82.168

Olánek napsal(a):
Příteli,i já si dovedu představit,že bych přijal nějakou hezkou,dobře rostlou a hlavně zdravou uprchlici,jež by časně z ránka počistila holubník.dva kurníky,husník,kachníky a odstranila něžnou ručkou bobky v kotcích.Postupovala v souladu s plánem chovatelského rozvoje s důrazem na jednotlivé akční plány,přinášela inovativní domorodé poznatky a hlavně měla ráda ptáčky.

snivaj blazon snivaj,ale takej niet,tak sa spieva u nas v jednej pesnicke nic proti vam

25.2.2019 09:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

A co je to za tklivou písničku?
Náhodou, třeba se nějaká Olánkovi ozve, a možná ho ani nebude bít.

25.2.2019 09:41
bery25

XXX.XXX.82.168

honzapm napsal(a):
A co je to za tklivou písničku?
Náhodou, třeba se nějaká Olánkovi ozve, a možná ho ani nebude bít.

I.M.T SMILE,ta ktorej niet ja sice priblizne uz jednu taku mam,ale ked sa olankovi taka ozve,tak si tiez este jednu adoptujem,dobrej zeny,nikdy nie je dost len neviem co nato zena

25.2.2019 09:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

bery25 napsal(a):
I.M.T SMILE,ta ktorej niet ja sice priblizne uz jednu taku mam,ale ked sa olankovi taka ozve,tak si tiez este jednu adoptujem,dobrej zeny,nikdy nie je dost len neviem co nato zena

Děkuji.
Co ona na to - no co by - alespoň bude mít podobně dobrou kamarádku na povídání u kávy, žé.

25.2.2019 20:06

Lepší než manželka.

25.2.2019 20:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No jo hafíci, naši jezevci za hodně mlada. Alfík na zahradě a první seznamovačka Čakyho s Alfem.

27.2.2019 08:57
petan83

XXX.XXX.33.11

Tak jsem již nejakou dobu ocekaval az zacnou slepicky snaset a porad nic, pred setmenim jsem sel zavrit kurnik a slepice mela v zobaku kus skorapky, a uz delsi dobu pozoruju ze sem videl sem tam slepici sedet ale vejce nikdy nebylo. ty potvory se je zrejme naucili hned po sneseni sezrat. ale mam je dohromady i s perlickama takze mozna je rozklovou perlicky, nevim no. nejaky napad co s tim?

27.2.2019 09:54
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

petan83 napsal(a):
Tak jsem již nejakou dobu ocekaval az zacnou slepicky snaset a porad nic, pred setmenim jsem sel zavrit kurnik a slepice mela v zobaku kus skorapky, a uz delsi dobu pozoruju ze sem videl sem tam slepici sedet ale vejce nikdy nebylo. ty potvory se je zrejme naucili hned po sneseni sezrat. ale mam je dohromady i s perlickama takze mozna je rozklovou perlicky, nevim no. nejaky napad co s tim?

Zlikvidovat jedince ktere to zerou!!!!
Ja musela dat pryc dve slipky. Neodnaucili se to. A to mame snaseci budky s odkulenim vajec do suplicku. I tak ty potvory tam strkalu hlavu a naklovavali vejce....

27.2.2019 10:12
ladd

XXX.XXX.34.41

Ni+Pa napsal(a):
Zlikvidovat jedince ktere to zerou!!!!
Ja musela dat pryc dve slipky. Neodnaucili se to. A to mame snaseci budky s odkulenim vajec do suplicku. I tak ty potvory tam strkalu hlavu a naklovavali vejce....

Mít hnízda na zemi mi nepřijde ideální. Každou slepici, která jde kolem to láká prostor prozkoumat, rozhrabat podestýlku, případně se pustit do vajec, ať už náhodou, když je nedopatřením rozbijí, a pak už cíleně. Vhodnější je mít hnízda umístěna výše i proto, že nezabírají podlahovou plochu kurníku.
Škoda zabíjet slepici ve snášce, proti požírání vajec funguje zastřižení horní špičky zobáku.

27.2.2019 10:25
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Taky řešíme stejný problém u orlovek. Nejdřív jsme na radu tady všem slepicím zastřihli horní špičku zobáku. Ale nepomohlo to, pořád vejce žrali, ve snáškovém hnízdě byl akorát mokrý flek. Nakonec zabralo pozorovat, co se tam vlastně děje. Jedna slepice seděla ve snáškovém hnízdě. A další slepice kolem ní "oblejzala" - tak šla na samotku. A od té doby najednou vejce jsou.
Manžel už loni vyrobil snášková hnízda se šuplíčkem a kusem tepláků do vchodu jako zatemnění . To je jediná záchrana. Ale museli jsme dekl nad šuplíčkem přidělat napevno, protože potvůrky se naučily to nadzvihovat.
Když probírám, jak se to naučili, tak si myslím, že ochutnali vejce se slabou skořápkou. A taky jsem vypozorovala, že pro vejce a snášková hnízda bez šuplíčku je nejhorší kohout. Aspoň ten náš orlovák tam leze "na kontrolu" zvlášť když tam byla sláma. A choval se tam jako slon v porcelánu.

27.2.2019 10:54
ladd

XXX.XXX.34.41

Řešil jsem požírání vajec dvakrát a zastřižení zobáku pomohlo. Vždy jsem ho zastřihoval konkrétní pachatelce. jak to bývá, na sto procent to nebude. Zkusit to je ale lepší, než hned sekyrka.

27.2.2019 11:34
petan83

XXX.XXX.33.11

Mam dnes volno tak to tam chodim kontrolovat, dal sem jim tam jako podklad asi 10cm slamy a problem je vyresen, vajicko se dostane mezi slamu a vajicko uz slepice nevidi, dnes jsem pozbíral tedy prvni 2 vejce od trech slepic a uz rovnou v nasadove váze, takze zacinam sbirat do lihne. slepicky jsou 7 mesicu stare a mam jen 3 takze sekera neprichazi v uvahu. stejne si myslim ze to nedelaji slepice ale perlicky, ale snad uz to bude o.k. akorat je potreba tu slamu prosmatrat a vejce najit ale lepsi nez nic.

27.2.2019 11:50

pokud stačí prošmátrat slámu... paduánky z toho dělají každý den egg hunt.

buď může být vejce ve snášedle, nebo v jiném snášedle, nebo v důlku pod hřadem, nebo pod kurníkem, nebo úplně kdekoliv, kde to zrovna vypadalo jako dobrý nápad.

27.2.2019 12:39
Malkina

XXX.XXX.50.199

pokud stačí prošmátrat slámu... paduánky z toho dělají každý den egg hunt.

buď může být vejce ve snášedle, nebo v jiném snášedle, nebo v důlku pod hřadem, nebo pod kurníkem, nebo úplně kdekoliv, kde to zrovna vypadalo jako dobrý nápad.

Já našla minulý týden dvě černá hnízda-bohužel loňská-ve stodole a u zdi garáže.Ještě se mi nestalo aby na to některá káča sedla a přišla s kuřátky.Zanášej a když se rozkvokaj sednou ve snášírně

27.2.2019 12:43

tak moje holky naštěstí nemají zas tak velký prostor, takže prostě člověk musí kouknout všude, ale ty vejce pod kurníkem si můžou odpustit, protože je mají až úplně vzadu, kam člověk dosáhne jen tak, že se tam v takovém polokleku spíš poloplazu natáhne a já občas chodím pro vejce jen tak mimochodem, že jedu kolem slepičí zahrádky a jsem slušně oblečená a kuřinec na koleni nebo na lokti se k tomu tematicky nehodí.

jinak tři testovací vejce v líhni od soboty jsou 2 embrya a jedno vypadá čisté, ale ještě ho tam nechám, takže milovník asi zjišťuje, jak na to.

27.2.2019 12:56
Malkina

XXX.XXX.50.199

tak moje holky naštěstí nemají zas tak velký prostor, takže prostě člověk musí kouknout všude, ale ty vejce pod kurníkem si můžou odpustit, protože je mají až úplně vzadu, kam člověk dosáhne jen tak, že se tam v takovém polokleku spíš poloplazu natáhne a já občas chodím pro vejce jen tak mimochodem, že jedu kolem slepičí zahrádky a jsem slušně oblečená a kuřinec na koleni nebo na lokti se k tomu tematicky nehodí.

jinak tři testovací vejce v líhni od soboty jsou 2 embrya a jedno vypadá čisté, ale ještě ho tam nechám, takže milovník asi zjišťuje, jak na to.

Jo tak to plazení pod kurníkem znám,naštěstí tam snášet nechodí,ale nocuje tam asi sedm loňských kuřic které z nějakého důvodu nechtějí bydlet v kurníku.Nejdřív jsem je večer s čelovkou tahala ven a zavírala,ale člověk fakt musí na kolena a nasoukat se tam a zas ven tak jsem od toho upustila.Jestli je jejich největší touha dát se sežrat jak je ctěná libost..

27.2.2019 15:03
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Mě to dělá jedna z 18-ti, ale pomohlo dát do misky rozmačkané skořápky, tam se nabaští a vajec si už nevšimne, dělá to zřejmě jen kůli té skořápce, zbytek je bonus. Je to taková nestandartní slepice, občas si hraje na kohouta. Ale stejně je naše holka.

27.2.2019 19:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy... Zlaté Vlašky...
Kohout nikde nehamtá, slepičky komtesy kloakálně kladou tam, kde mají
a papají také jen a pouze to, co mají...
Nebo to bude vychováním od páníčka? Možná... Jakej pán (na gauči), taková Vlaška.
To dá rozum.
Dycky Vlašky!

28.2.2019 12:27
Olánek

XXX.XXX.87.228

Tak jsem tuhle v kurníku pšíchnul a uvědomil si,že je známa řada nemoci přenosných ze zvířat na člověka,ale zda je možné člověkem nakazit zvířátka mi není známo.

28.2.2019 20:03
honzapm

XXX.XXX.182.25

U drůbeže můžete, Olánku, pčíkat jak je libo.
Pokud by vás v zoo přeřadili na úsek lidoopů, tak virózy vřele nedoporučuji.

Ámen.

28.2.2019 22:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Prší! Hurá!

1.3.2019 09:39
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

To mate pravdu ze je ustrizeni lepsi nez sekyrka ale bohuzel zastrizeni nepomohlo a jedny a ty same slepice to klovali dal.... Nepomohla ani mesicni samotka. Taky jsem je nechtela dat pryc ale nebylo na vyber... Najednou ze dvou vajec mame 18 a to je sakra rozdil!!!

2.3.2019 07:28
viu

XXX.XXX.101.74

Dobré ráno, součet za únor
3 velsumky 47vajec
3wyandoty 41vajec
1lakenfeldka 14vajec

Můj velsumský kohout stále pojímá jen svolné černé a bílou. Hnědým frigidám zatančí a už to ani nezkouší. Černá stále jen pouští peří a sedět nechvátá. Asi bude na zahradě smutno :(((

Přidejte reakci

Přidat smajlík