Dobrý den,
omlouvám se, pokud tady již toto téma je.
Rád bych pořídil káčata na výkrm.
Proto bych se chtěl zeptat na zkušenosti s různými druhy kachen.
Ať už co se týká doby výkrmu, jateční hmotnosti a také chuti a kvalitě masa ( i když to je spíše ovlivněno kvalitou krmení)
Uvažuji o Cherry Valley (pekingská)
Nebo jsou lepší Mulardi, Barberie či jiné?
Děkuji za případné odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kupte si ty pekingské, nebo můžete i mulardy, saské, ruánské, indické běžce, jestli hodláte rychle vykrmit.
Barbarie (brojlerová pižmovka) a běžná pižmovka je víc vhodná pro výkrm na pastvě. Kachny domácí na rozdíl od pižmovek víc rostou a jsou žravější-z mého vlastního pozorování.
Mně víc chutnali indičtí běžci než pižmovky. Nejsou vůbec malí, mají dost masa. U pižmovky se člověk musí trefit se zabíjením ve správnou dobu, jinak začnou létat a svalovina tvrdne. Kachny (zvláště pak ty těžké) rády tuční, což u pižmovek problémem není.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Kupte si ty pekingské, nebo můžete i mulardy, saské, ruánské, indické běžce, jestli hodláte rychle vykrmit.
Barbarie (brojlerová pižmovka) a běžná pižmovka je víc vhodná pro výkrm na pastvě. Kachny domácí na rozdíl od pižmovek víc rostou a jsou žravější-z mého vlastního pozorování.
Mně víc chutnali indičtí běžci než pižmovky. Nejsou vůbec malí, mají dost masa. U pižmovky se člověk musí trefit se zabíjením ve správnou dobu, jinak začnou létat a svalovina tvrdne. Kachny (zvláště pak ty těžké) rády tuční, což u pižmovek problémem není.
Indický bežci sú na jedlo TOP. Mal som všelijaké brojlery aj domáce od mamy ale indický bežec to je úplne iné mäsko 🤗
Sú síce menšie ako ostatné ale nič vám nebráni dať na plech 2 kusy 😃