Dobrý den už několik let bojuji s kunami!
Bydlím v nevelké vesnici na Písecku a je jich tu snad nekonečno! V létě jsme jich zlikvidovali pět! Ale stále jich tu je několik! V zimě jsou okolo volier stopy!
Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby jak se jich nazvali zbavit ale je to asi nekonečný boj! Nevíte jak bych se jich mohl zbavit? Když zlikviduju jednu tak hned přijde druhá! 3roky po sobě mi zakousla všechny krepelky! Už si nevím rady! Je tu někdo kdo by si s tím věděl rady?
3roky po sobě mi zakousla všechny krepelky!
To jako každý rok zapálíte svíčku a modlíte se , aby nepřišla ?
A co si udělat chovatelské zařízení tak, aby se k nim prostě nedostala...
Má to tak spousta holubářů, slepičkářů, exotářů ...
takže možné to určitě je
Jedna z dalších možností je třeba i vhodný pes
PS. tuhle někde psali, že v Č.B. (kde by chtěl žít každý - kromě mě ) jsou na každého občana 3 potkani...nebýt kun nejsou Č.B.
Mam plot 5•5cm a tím se kuna protahne ale bohuzel ze se tím kuna protahne jsem se dozvěděl až poté co jsem udelal cely vyběh!
tak halt znova a lépe
PS. zrovna včera po 24 hod jsem na jedné z nejrušnějších píseckých ulic zastihl asi metrového (i s ocasem) kuňáka jak si odnáší potkana dírou "na uhlí" pod schodama do svého útočiště (cca 100letý rod. domek) potkáváme se už min 3 roky celkem pravidelně, zřejmě má na svědomí i ty hřivnáče, co se pokoušeli zahnízdit pod okapem ...
ten by dírku 5x 5 určo "nedal"
Adamvesely
napsal(a):
Dobrý den už několik let bojuji s kunami!
Bydlím v nevelké vesnici na Písecku a je jich tu snad nekonečno! V létě jsme jich zlikvidovali pět! Ale stále jich tu je několik! V zimě jsou okolo volier stopy!
Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby jak se jich nazvali zbavit ale je to asi nekonečný boj! Nevíte jak bych se jich mohl zbavit? Když zlikviduju jednu tak hned přijde druhá! 3roky po sobě mi zakousla všechny krepelky! Už si nevím rady! Je tu někdo kdo by si s tím věděl rady?
Bylo mi řečeno že na kunu zabírá "pach většího predátora" známí byl v ZOO pro (lejno) od lva či tygra už nevím a má už prý klid...
Nám pomohly vyčesané chlupy od naší feny (pastevec). Nacpané do děr kudy prolézala. Musí se to cca po půl roce obnovovat, ale máme pokoj. Nám chodila na vejce přímo do kurníku.
Lezla i na obytné (zničila komplet izolaci na podkroví). Tam jsme rozházeli chlupy a ostříhané vlasy z kadeřnictví. Pomohlo to. Ale jsou to prostě mrchy vyčůrané