Kuna – zakousla křepelky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2019 14:09
Adamvesely

XXX.XXX.228.157

Dobrý den už několik let bojuji s kunami!
Bydlím v nevelké vesnici na Písecku a je jich tu snad nekonečno! V létě jsme jich zlikvidovali pět! Ale stále jich tu je několik! V zimě jsou okolo volier stopy!
Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby jak se jich nazvali zbavit ale je to asi nekonečný boj! Nevíte jak bych se jich mohl zbavit? Když zlikviduju jednu tak hned přijde druhá! 3roky po sobě mi zakousla všechny krepelky! Už si nevím rady! Je tu někdo kdo by si s tím věděl rady?

15.3.2019 14:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

3roky po sobě mi zakousla všechny krepelky!

To jako každý rok zapálíte svíčku a modlíte se , aby nepřišla ?

A co si udělat chovatelské zařízení tak, aby se k nim prostě nedostala...
Má to tak spousta holubářů, slepičkářů, exotářů ...
takže možné to určitě je
Jedna z dalších možností je třeba i vhodný pes

PS. tuhle někde psali, že v Č.B. (kde by chtěl žít každý - kromě mě ) jsou na každého občana 3 potkani...nebýt kun nejsou Č.B.

15.3.2019 15:08
Adamvesely

XXX.XXX.62.251

Mam plot 5•5cm a tím se kuna protahne ale bohuzel ze se tím kuna protahne jsem se dozvěděl až poté co jsem udelal cely vyběh!

To ano jednu dobu jen choval křepelky na roštech v klecích tam s kunou problém nebyl ale osobně jsem zastánce výběhú kde mají zvířata prostor a pastvu

15.3.2019 15:19
ladd

XXX.XXX.34.43

Nabízíte vlastně kunám švédský stůl. Jednu zabijete, do uvolněného teritoria se nastěhuje další. Buď nové pletivo nebo pes.
Nebo taky je možnost, že populaci kun v okolí zdecimujete a do křepelek se následně pustí potkani.

15.3.2019 15:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

Mam plot 5•5cm a tím se kuna protahne ale bohuzel ze se tím kuna protahne jsem se dozvěděl až poté co jsem udelal cely vyběh!

tak halt znova a lépe

PS. zrovna včera po 24 hod jsem na jedné z nejrušnějších píseckých ulic zastihl asi metrového (i s ocasem) kuňáka jak si odnáší potkana dírou "na uhlí" pod schodama do svého útočiště (cca 100letý rod. domek) potkáváme se už min 3 roky celkem pravidelně, zřejmě má na svědomí i ty hřivnáče, co se pokoušeli zahnízdit pod okapem ...
ten by dírku 5x 5 určo "nedal"

15.3.2019 15:23
Adamvesely

XXX.XXX.62.251

Naštěstí s potkany nemám zkušenosti! Ale mam u křepelka i par slepic ve výběhu ale slepici nikdy nezabila!

15.3.2019 15:29
ladd

XXX.XXX.34.43

Potkany nejspíš nemáte, protože je tam tolik kun.
Ještě mě napadl elektrický ohradník. poptejte se na zabezpečení volier na holubech exotech.

15.3.2019 17:48
Manzes

XXX.XXX.61.1

Adamvesely napsal(a):
Dobrý den už několik let bojuji s kunami!
Bydlím v nevelké vesnici na Písecku a je jich tu snad nekonečno! V létě jsme jich zlikvidovali pět! Ale stále jich tu je několik! V zimě jsou okolo volier stopy!
Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby jak se jich nazvali zbavit ale je to asi nekonečný boj! Nevíte jak bych se jich mohl zbavit? Když zlikviduju jednu tak hned přijde druhá! 3roky po sobě mi zakousla všechny krepelky! Už si nevím rady! Je tu někdo kdo by si s tím věděl rady?

Bylo mi řečeno že na kunu zabírá "pach většího predátora" známí byl v ZOO pro (lejno) od lva či tygra už nevím a má už prý klid...

15.3.2019 18:21
maxichov

XXX.XXX.145.33

Manzes napsal(a):
Bylo mi řečeno že na kunu zabírá "pach většího predátora" známí byl v ZOO pro (lejno) od lva či tygra už nevím a má už prý klid...

nepomůže jedině el. ohradník

15.3.2019 18:23
Adamvesely

XXX.XXX.62.251

Děkuji za odpověď!
Já jsem zkoušel od pumy a to mi nezabralo!

15.3.2019 18:49
Anatolka

XXX.XXX.76.17

Nám pomohly vyčesané chlupy od naší feny (pastevec). Nacpané do děr kudy prolézala. Musí se to cca po půl roce obnovovat, ale máme pokoj. Nám chodila na vejce přímo do kurníku.

Lezla i na obytné (zničila komplet izolaci na podkroví). Tam jsme rozházeli chlupy a ostříhané vlasy z kadeřnictví. Pomohlo to. Ale jsou to prostě mrchy vyčůrané

15.3.2019 19:15
Adamvesely

XXX.XXX.62.251

Děkuji určitě to zkusim! Ale s izolaci máme také problém kvůli Kuně!

15.3.2019 19:22
Anatolka

XXX.XXX.76.17

Ještě jsme zkoušeli takové ty "voňavé" kroužky do pisoáru, rozvěšené po půdě. Taky nechodila, ale vlasy byly účinnější. Je z toho sice bordel, ale kuna dělá větší

Přidejte reakci

Přidat smajlík