Kuřata – vařená vejce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2019 20:47
jaja500

XXX.XXX.158.152

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli dáváte týdenním kuřatům vařené vejce se šrotem?Na ifauně jsem se dočetl že dávat kuřatům vařené vejce není moc dobré. Chtěl bych slyšet váš nazor.Předem děkuji!

15.3.2019 21:01
kastef

XXX.XXX.69.65

vejce dávám od 14 dnů smíchané s obvyklým krmením.

15.3.2019 21:04
jaja500

XXX.XXX.158.152

Proč až od 14 dní?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2019 21:15

Vejce kuřatům vůbec nedávám, obsahují mnoho sirovodíku. Dávám směsi pro kuřata, když jdou ven tak zelené co si najdou. Pro malá kuřata se dá využít i strouhanka. Máma mě neustále navádí, ať kuřatům nebo kačenkám uvařím vejce, já jim to ale prostě nechci dávat. Malá kuřata to může i prohnat. Navíc z běžné kuřecí směsi rostou dobře odmala, není to potřeba.
Až jsou větší, tak jdou na celou pšenici a jiné obilí, zbytky, namočený chleba. Pak už se i k nějakému tomu vejci dostanou, když nějaké přestárlé uvařím a nechceme to jíst, tak se to hodí slepicím a tedy i velkým opeřeným kuřatům.

15.3.2019 22:22

nastrúhané varené vajce dávame kuratám od prvého dňa, ako vôbec prvé žrádlo a nikdy nebol žiadny problém (300-350 odchovaných v roku)

15.3.2019 23:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vejce kuřatům vůbec nedávám, obsahují mnoho sirovodíku. Dávám směsi pro kuřata, když jdou ven tak zelené co si najdou. Pro malá kuřata se dá využít i strouhanka. Máma mě neustále navádí, ať kuřatům nebo kačenkám uvařím vejce, já jim to ale prostě nechci dávat. Malá kuřata to může i prohnat. Navíc z běžné kuřecí směsi rostou dobře odmala, není to potřeba.
Až jsou větší, tak jdou na celou pšenici a jiné obilí, zbytky, namočený chleba. Pak už se i k nějakému tomu vejci dostanou, když nějaké přestárlé uvařím a nechceme to jíst, tak se to hodí slepicím a tedy i velkým opeřeným kuřatům.

Vejce sice obsahují sirovodík, který je ve větším množství nejen jedovatý, ale i hořlavý a výbušný...Ve vejcích se ho ale uvolňuje tak zanedbatelné množství, že nepředstavuje pro konzumenty žádné zdravotní riziko. Díky oxidaci sirovodíku a železa obsaženému ve vejcích, dochází při vaření k nazelenalé barvě žloutku. Čím déle se vaří a čím je vejce starší, tím je žloutek zelenější.
Vejce vařená bez problému krmím kuřatům zhruba od třetího dne věku, ne kvůli nebezpečí otravy sirovodíkem ale čekám na vstřebání žloutkového váčku u kuřat. Při vysokých dávkách bílkovin v prvních dnech života kuřat může docházet právě k horšímu vstřebávání žloutkového váčku a následným zdravotním problémům. Po třech dnech dávkuji jedno vařené vejce ne deset kuřat.

16.3.2019 18:20
petan83

XXX.XXX.33.11

Vejce davam hned od zacatku a zatim nebyl problem a kuratkum chutnaji.

16.3.2019 18:48
2mazutak

XXX.XXX.6.190

zdravím.dokud za bývalého režimu nebylo možné pro drobnochovatele koupit kompletní krmná směs se to jinak než vařené vejce se strouhankou nedělalo.směs byla jen ve velkovýrobě.

16.3.2019 22:16

2mazutak napsal(a):
zdravím.dokud za bývalého režimu nebylo možné pro drobnochovatele koupit kompletní krmná směs se to jinak než vařené vejce se strouhankou nedělalo.směs byla jen ve velkovýrobě.

zato dnes, keď sa táto zmes neurčitého zloženia už dá kúpiť, je potreba overeného krmiva o to väčšia. Chcem vedieť, čo mi príde na tanier a ubezpečovanie zo strany výrobcu mi nestačí - podvádzajú všetci. Koľko už bolo tých potravinových káuz? (GMO, fipronil, antibiotiká, smradľavé prebalené mäso,....) Keď to zamiešam sám mám aspoň akú - takú istotu čo žerú.

16.3.2019 23:23

Ale klídek už je na to liek

Ruskí vedci zistili - že ak po konzumácii 1 vajíčka ho zapijete 2 dcl vodky - riziko predčasnej smrti pominie....

17.3.2019 06:45
2mazutak

XXX.XXX.6.190

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zato dnes, keď sa táto zmes neurčitého zloženia už dá kúpiť, je potreba overeného krmiva o to väčšia. Chcem vedieť, čo mi príde na tanier a ubezpečovanie zo strany výrobcu mi nestačí - podvádzajú všetci. Koľko už bolo tých potravinových káuz? (GMO, fipronil, antibiotiká, smradľavé prebalené mäso,....) Keď to zamiešam sám mám aspoň akú - takú istotu čo žerú.

ano,přesně.proto jsem to psal,že to dělám postaru,taky mám k těm směsím nedůvěru,papír snese všechno.

17.3.2019 17:24
horal

XXX.XXX.13.30

U nás už první den baští nadrobno rozsekané vajíčko s kukuřičným šrotem. Třetí den pak přidávám K1 granulovanou a po čtrnácti dnech jedou už jenom na K1. Na granulovanou jsem přešel z toho důvodu, že je menší ztráta než u sypké. Nikoho však nezavrhuji pokud to dělá jinak. Každý to dělá tak jak mu to vyhovuje. Vždyť už staré České rčení říká ,,někdo má rád holky, jiný zase vdolky".

Přidejte reakci

Přidat smajlík