Uživatel s deaktivovaným účtem

Vejce kuřatům vůbec nedávám, obsahují mnoho sirovodíku. Dávám směsi pro kuřata, když jdou ven tak zelené co si najdou. Pro malá kuřata se dá využít i strouhanka. Máma mě neustále navádí, ať kuřatům nebo kačenkám uvařím vejce, já jim to ale prostě nechci dávat. Malá kuřata to může i prohnat. Navíc z běžné kuřecí směsi rostou dobře odmala, není to potřeba.
Až jsou větší, tak jdou na celou pšenici a jiné obilí, zbytky, namočený chleba. Pak už se i k nějakému tomu vejci dostanou, když nějaké přestárlé uvařím a nechceme to jíst, tak se to hodí slepicím a tedy i velkým opeřeným kuřatům.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nastrúhané varené vajce dávame kuratám od prvého dňa, ako vôbec prvé žrádlo a nikdy nebol žiadny problém (300-350 odchovaných v roku)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Vejce kuřatům vůbec nedávám, obsahují mnoho sirovodíku. Dávám směsi pro kuřata, když jdou ven tak zelené co si najdou. Pro malá kuřata se dá využít i strouhanka. Máma mě neustále navádí, ať kuřatům nebo kačenkám uvařím vejce, já jim to ale prostě nechci dávat. Malá kuřata to může i prohnat. Navíc z běžné kuřecí směsi rostou dobře odmala, není to potřeba.
Až jsou větší, tak jdou na celou pšenici a jiné obilí, zbytky, namočený chleba. Pak už se i k nějakému tomu vejci dostanou, když nějaké přestárlé uvařím a nechceme to jíst, tak se to hodí slepicím a tedy i velkým opeřeným kuřatům.
Vejce sice obsahují sirovodík, který je ve větším množství nejen jedovatý, ale i hořlavý a výbušný...Ve vejcích se ho ale uvolňuje tak zanedbatelné množství, že nepředstavuje pro konzumenty žádné zdravotní riziko. Díky oxidaci sirovodíku a železa obsaženému ve vejcích, dochází při vaření k nazelenalé barvě žloutku. Čím déle se vaří a čím je vejce starší, tím je žloutek zelenější.
Vejce vařená bez problému krmím kuřatům zhruba od třetího dne věku, ne kvůli nebezpečí otravy sirovodíkem ale čekám na vstřebání žloutkového váčku u kuřat. Při vysokých dávkách bílkovin v prvních dnech života kuřat může docházet právě k horšímu vstřebávání žloutkového váčku a následným zdravotním problémům. Po třech dnech dávkuji jedno vařené vejce ne deset kuřat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

2mazutak
napsal(a):
zdravím.dokud za bývalého režimu nebylo možné pro drobnochovatele koupit kompletní krmná směs se to jinak než vařené vejce se strouhankou nedělalo.směs byla jen ve velkovýrobě.
zato dnes, keď sa táto zmes neurčitého zloženia už dá kúpiť, je potreba overeného krmiva o to väčšia. Chcem vedieť, čo mi príde na tanier a ubezpečovanie zo strany výrobcu mi nestačí - podvádzajú všetci. Koľko už bolo tých potravinových káuz? (GMO, fipronil, antibiotiká, smradľavé prebalené mäso,....) Keď to zamiešam sám mám aspoň akú - takú istotu čo žerú.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale klídek už je na to liek
Ruskí vedci zistili - že ak po konzumácii 1 vajíčka ho zapijete 2 dcl vodky - riziko predčasnej smrti pominie....
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
zato dnes, keď sa táto zmes neurčitého zloženia už dá kúpiť, je potreba overeného krmiva o to väčšia. Chcem vedieť, čo mi príde na tanier a ubezpečovanie zo strany výrobcu mi nestačí - podvádzajú všetci. Koľko už bolo tých potravinových káuz? (GMO, fipronil, antibiotiká, smradľavé prebalené mäso,....) Keď to zamiešam sám mám aspoň akú - takú istotu čo žerú.
ano,přesně.proto jsem to psal,že to dělám postaru,taky mám k těm směsím nedůvěru,papír snese všechno.
U nás už první den baští nadrobno rozsekané vajíčko s kukuřičným šrotem. Třetí den pak přidávám K1 granulovanou a po čtrnácti dnech jedou už jenom na K1. Na granulovanou jsem přešel z toho důvodu, že je menší ztráta než u sypké. Nikoho však nezavrhuji pokud to dělá jinak. Každý to dělá tak jak mu to vyhovuje. Vždyť už staré České rčení říká ,,někdo má rád holky, jiný zase vdolky".