Vylíhlá kuřátka křepelek - odchovna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

milach

19.3.2019 09:26
milach

XXX.XXX.139.194

Zdravím , tak máme za sebou první líhnutí kuřátek křepelek a mám zároveň hned jednu otázečku.
Kuřátka jsme po vylíhnutí a oschnutí dali do odchovny kde je jedna žárovka na svícení a jedna topná. Pod žárovkou je 37 stupňů , v ostatních místech je cca 30-32 stupňů. Trošku mne znepokojuje že kuřátka hodně spinkají , občas hlasité pípají, vždycky když se kouknu na nějaké video třeba 1-2 denních kuřátek tak vždy aktivně běhají , jsou čiperná , ale ta naše vždy jen na chvilku vstanou , jsou se nazobat a zase ulehnou.
Není někde problém , nebo je to normální? Nikde jsem nic nevyčetl. Nebo mě ještě napsalo jestli jim není zima ale kdybych tam dal silnější žárovku tak tam bude pod žárovkou již vysoká telota.
Moc děkuji za rady.

19.3.2019 12:15
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Těžko hodnotit, jestli ty křepelky jako lezou přes sebe a snaží se dostat do chumlu, tak je jim zima. Osobně radši dávám více tepelných zdrojů a rozděluji křepelky po menším množství, aby měli větší tepelný komfort. Jinak hrozí ušlapání.

milach

19.3.2019 12:24
milach

XXX.XXX.139.194

Do chumlu přes sebe právě nejsou , jsou na velké ploše vedle sebe a spí. Jedno na tomto foto vypadá i jako natažené , ale po probuzení bylo velmi čiperné. Tak právě nevím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2019 12:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čerstvě vylíhlá kuřata to prostě musí dospat, tu námahu.

19.3.2019 14:44
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Tady podle druhé fotky mi to přijde v pohodě. Ten leh s nataženýma nohama je u křepelek normální. Vypadají občas, že jsou kaput, ale přitom se takhle rády hřejí

19.3.2019 19:12
BVB

XXX.XXX.3.189

Taky jsem nedávno poprvé líhnul a co jsem tak zjistil je, že nejhorší jsou obavy a tak dále. To kuřátko divně leži šmarjá😀samozřejmě každý má o ně strach ale nechte je být. Pokud budou mít dobré krmení, vodu a teplo tak budou spokojené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík