Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2019 09:56
Toony

XXX.XXX.95.242

Chtěl bych se zeptat na plynulost snášky. mám 6 mesíční nosnice. aktuálně snáška vejce na den. jak dlouho to holky vydrží v tom to děsivém tempu :-) vejce/den. Aktuálně mám víc vajec, něž dokážu udat. Ale to nebudu asi sám :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2019 12:46

Se nebojte, ono něco jiného je prodlužující se den a příjemné teploty a něco jiného zkracující se den a horko k padnutí

11.4.2019 15:26
Toony

XXX.XXX.95.242

musím se přiznat, že až teď mi docvakl plný význam velikonočních vajec :-)

5.11.2019 20:39
lukina321

XXX.XXX.255.17

Dobrý den, Chtěl bych nějakou radu jak zvýšit snášku u slepic. Mám 15 loňských z vlastních kuřat a nyní jsem přidal nějaká letošní kuřata. Měla by začít pomalu nést. Ale už asi 3.měsíc sbírám max.5 vajíček a to obden. Jinak 2ks. Krmím namočené pečivo se šrotem, nebo vařené brambory, zelené, občas řípu a nyní pridávám i kukuřici. Pšenice samozřejmostí.
Poraďte co dělám špatně. Výběh není sice nějak veliký, a proto se snažím dávat alespoň to zelené, občas výběh přeryji, aby si více nahrabaly a přesto sbírám takto málo vajec. Děkuji za rady

6.11.2019 08:17
Kalupina

XXX.XXX.0.90

Dobrý den, mě už nesnáší skoro dva měsíce a co poslouchám okolo,tak je to všude stejné.Musí si dát pauzu.

6.11.2019 08:46

Pokud je budete krmit jako prase, tak neponesou nikdy

6.11.2019 09:29
laying hen

XXX.XXX.166.107

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud je budete krmit jako prase, tak neponesou nikdy

Nechcel som to napísať tak natvrdo, ako vy, ale bohužiaľ máte pravdu... Furt dookola to isté. Ľudia chovajú nosnice, kŕmia to ako prasa...

6.11.2019 11:50

laying hen napsal(a):
Nechcel som to napísať tak natvrdo, ako vy, ale bohužiaľ máte pravdu... Furt dookola to isté. Ľudia chovajú nosnice, kŕmia to ako prasa...

protože krmit směsí, to může vejce koupit v obchodu, že......

6.11.2019 12:06
laying hen

XXX.XXX.166.107

Takže repa, brambory, namočený chlieb je výborné krmivo pre nosnice...
Škoda reči. Treba študovať. Mne to nevadí, kto čím kŕmi, každého vec. Ale načo tu potom píše, že sa mu nosnice nenesú. Nech počká na jar-slnko, chrobáky. Navyše dni sú krátke, čo ďalej zhoršuje znášku. Nemusí kŕmiť zmes, ak nechce, ale nech dáva pšenicu, hrach, sóju, maso, vnútornosti, drvené kosti, tvaroh, rybiu múčku, vápenný grit alebo skořápky. Ak nedáva vitamíny, preferovať aj živočíšne bielkoviny.

6.11.2019 12:36
alest250

XXX.XXX.43.5

Kalupina napsal(a):
Dobrý den, mě už nesnáší skoro dva měsíce a co poslouchám okolo,tak je to všude stejné.Musí si dát pauzu.

Co znamená všude okolo? Dávám pšenici, trochu kukuřice, trošku slunečnice, trošku krmné směsi - to mají trvale v krmítku k dispozici a nesou. Jsou to tedy roční slepice. Občas se k nim přidá vejce i od tříletých slepic.
Podstatnou samozřejmostí je dostatečně velký, travnatý výběh po celý den.
Také musí mít pohodu, tedy žádné čmeliky, všenky...
Jo a namoceny chleba, ve slepicim vývaru, jsem dal jako pamlsek, škoda že nevidím, jak se o to perou. Zítra dám naklíčenou pšenici, ale to taky neuvidím...až o víkendu... Chodím do práce za tmy a vracím se taky za tmy...

6.11.2019 16:48
lukina321

XXX.XXX.190.85

alest250 napsal(a):
Co znamená všude okolo? Dávám pšenici, trochu kukuřice, trošku slunečnice, trošku krmné směsi - to mají trvale v krmítku k dispozici a nesou. Jsou to tedy roční slepice. Občas se k nim přidá vejce i od tříletých slepic.
Podstatnou samozřejmostí je dostatečně velký, travnatý výběh po celý den.
Také musí mít pohodu, tedy žádné čmeliky, všenky...
Jo a namoceny chleba, ve slepicim vývaru, jsem dal jako pamlsek, škoda že nevidím, jak se o to perou. Zítra dám naklíčenou pšenici, ale to taky neuvidím...až o víkendu... Chodím do práce za tmy a vracím se taky za tmy...

Bohužel možnost travnatého výběhu nemám

6.11.2019 16:58
alest250

XXX.XXX.60.251

lukina321 napsal(a):
Bohužel možnost travnatého výběhu nemám

To nemají ani drůbežárny a jak jim nesou! Jistě máte možnost zakoupit krmnou směs, popřípadě suroviny k její výrobě...

7.11.2019 11:07
xchipsy

XXX.XXX.142.3

To je zase nesmysl Kvalitní krmná směs je mnohem lepší než nějaké zbytky z kuchyně, rohlíky nebo šrot. Obsahuje vše, co dané zvíře potřebuje. Není v ní nic "jedovatého", přestože pořád panují předsudky typu "je to plné antibiotik" apod... Fakt by mě zajímalo, jaký je rozdíl nasypat do krmítka pšenici s kukuřicí a nebo tam nasypat granule, které obsahují pšenici, řepku, ječmen, sušené lihovarské výpalky, kukuřici, non GMO soju, vápenec, řepnou melasu a sůl... Jo, jeden zásadní rozdíl vidím - ty granule mají mnohem lepší složení než ten sajrat, co kdekdo háže slepicím..

7.11.2019 11:22
laying hen

XXX.XXX.166.107

Presne to isté píšem v inom vlákne... Ja osobne vidím problém vo dvoch rovinách:

1. niektorí ľudia ostali zaseknutí v socializme, keď sa používala masokostná múčka, antibiotiká (tie idú ale brojlerom), majú predstavu o nejakej škodlivosti kŕmnej zmesi.
Kvalitná kŕmna zmes, ak obsahuje navyše nonGMO, je určite lepšia aj pre samotné sliepky, ako kadejaké odpady, brambory, repa. Potom tí chovatelia dávajú pšenicu, kukuricu, slnečnicu, hrach v tom lepšom prípade a dokupujú predražené vitamíny, ktoré nepravidelne prisypávajú. Aký to má zmysel, ak tomu nerozumejú... Koľko čoho dať.
2. s vačšou pravdepodobnosťou (aspoň v mojom okolí) niektorí ľudia ľutujú zaplatiť peniaze za kvalitnú kŕmnu zmes, ono tie zmesi nie sú lacné, čo je pravda, tak si chcú pred sebou ospravedlniť, prečo ich nechcú, lebo si môžu kúpiť také vajcia v obchode. Tomu sa hovorí racionalizácia. Potom je x vlákien na ifauna.cz, sliepky sa prestali niesť, furt dookola to isté. Bez krmiva, svetla, vody nosnica niesť nebude. Ibaže na jar a v lete.

7.11.2019 11:46

laying hen napsal(a):
Presne to isté píšem v inom vlákne... Ja osobne vidím problém vo dvoch rovinách:

1. niektorí ľudia ostali zaseknutí v socializme, keď sa používala masokostná múčka, antibiotiká (tie idú ale brojlerom), majú predstavu o nejakej škodlivosti kŕmnej zmesi.
Kvalitná kŕmna zmes, ak obsahuje navyše nonGMO, je určite lepšia aj pre samotné sliepky, ako kadejaké odpady, brambory, repa. Potom tí chovatelia dávajú pšenicu, kukuricu, slnečnicu, hrach v tom lepšom prípade a dokupujú predražené vitamíny, ktoré nepravidelne prisypávajú. Aký to má zmysel, ak tomu nerozumejú... Koľko čoho dať.
2. s vačšou pravdepodobnosťou (aspoň v mojom okolí) niektorí ľudia ľutujú zaplatiť peniaze za kvalitnú kŕmnu zmes, ono tie zmesi nie sú lacné, čo je pravda, tak si chcú pred sebou ospravedlniť, prečo ich nechcú, lebo si môžu kúpiť také vajcia v obchode. Tomu sa hovorí racionalizácia. Potom je x vlákien na ifauna.cz, sliepky sa prestali niesť, furt dookola to isté. Bez krmiva, svetla, vody nosnica niesť nebude. Ibaže na jar a v lete.

Jenom drobná oprava - ATB se do krmení preventivně nedávají žádným hospodářským zvířatům (zákaz od roku 2006).

7.11.2019 11:50
laying hen

XXX.XXX.166.107

Jenom drobná oprava - ATB se do krmení preventivně nedávají žádným hospodářským zvířatům (zákaz od roku 2006).

Ja to viem, ale tu chodia aj ľudia trošku jednoduchší- a zase bude zle...
Používajú sa kokcidiostatiká, čo mnohým nič nepovie. Snažím sa písať tak, aby pochopil každý...

7.11.2019 12:09

xchipsy napsal(a):
To je zase nesmysl Kvalitní krmná směs je mnohem lepší než nějaké zbytky z kuchyně, rohlíky nebo šrot. Obsahuje vše, co dané zvíře potřebuje. Není v ní nic "jedovatého", přestože pořád panují předsudky typu "je to plné antibiotik" apod... Fakt by mě zajímalo, jaký je rozdíl nasypat do krmítka pšenici s kukuřicí a nebo tam nasypat granule, které obsahují pšenici, řepku, ječmen, sušené lihovarské výpalky, kukuřici, non GMO soju, vápenec, řepnou melasu a sůl... Jo, jeden zásadní rozdíl vidím - ty granule mají mnohem lepší složení než ten sajrat, co kdekdo háže slepicím..

No, asi nikdo nepochopil moji ironii, že? Já jsem zastáncem kupované směsi, pokud si ji neumím/nemohu doma sám vyrobit. Ale stále je dost lidí, co to odmítají jako to nejhorší, co existuje a raději budou krmit mokrým chlebem a zbytky a radovat se z "domácích" vajec.

7.11.2019 12:37

laying hen napsal(a):
Ja to viem, ale tu chodia aj ľudia trošku jednoduchší- a zase bude zle...
Používajú sa kokcidiostatiká, čo mnohým nič nepovie. Snažím sa písať tak, aby pochopil každý...

Tomu rozumím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík