Uživatel s deaktivovaným účtem

Co by nemohla. Rok má 52 týdnů. Kvočna sedí tři neděle a vodí 6 - 8 týdnů.

Ne, já nemám a nechci kvokavé slepice.
Ale jsou plemena, která ráda sedí. Hedvábky, kočinky, bojovnice.

viac krát za rok asi nie. Neverím, že niekto donútil sliepku sadnúť ešte raz v roku, potom čo vysedela a odvodila kuriatka.
Dá sa urobiť že vysedí 2x za hneď po sebe tak, že prvé kuriatka jej zoberiete hneď ako sa vyliahnu a podložíte ďalšie vajcia s rizikom, že ich nevysedí a vstane, alebo chcipne od vysilenia. A určite to nebude "prirodzený chov"
Spoľahlivá kvočka, čo vysedí všetko čo sa dá, je len morka v dobrej kondícii. Dá sa "prinútiť" sedieť na povel a potom sedí pokiaľ má pod sebou vajcia, kľudne aj 3x21 dní. (a potom sa dáva celý rok do kopy)

napsal(a):
viac krát za rok asi nie. Neverím, že niekto donútil sliepku sadnúť ešte raz v roku, potom čo vysedela a odvodila kuriatka.
Dá sa urobiť že vysedí 2x za hneď po sebe tak, že prvé kuriatka jej zoberiete hneď ako sa vyliahnu a podložíte ďalšie vajcia s rizikom, že ich nevysedí a vstane, alebo chcipne od vysilenia. A určite to nebude "prirodzený chov"
Spoľahlivá kvočka, čo vysedí všetko čo sa dá, je len morka v dobrej kondícii. Dá sa "prinútiť" sedieť na povel a potom sedí pokiaľ má pod sebou vajcia, kľudne aj 3x21 dní. (a potom sa dáva celý rok do kopy)
Máte-li možnost teplé odchovny, tak pokud vám v březnu zasedne třeba hedvábnička, tak opustí první kuřata v průběhu května a klidně může znovu zasednout.
Taky jsem měl ze Slovenska kohouta ˇVlašky", který dával silně kvokající dcery,
které kvokaly klidně 5-7x ročně, i během zimy. Jen tedy ne každá kvočna vodí
6-8 týdnů, jak je psáno výše. Některá 4 týdny a dost. Tj. to teoreticky stihne
vícekrát, ale zároveň je dobré být připraven na následnou péči o dost malá kuřata
bez termoregulace. Je to o jednotlivci, linii, než pouze o plemenné příslušnosti.
Ja som nemala na mysli, ze by som ju nutila druhykrat sadnut a uz vobec nie, hned ako vysedi prve kuriatka, nemala som v umysle ju silit. Zaujimalo ma len ci to prirodzene niektore plemena robia. Kedze som citala, ze dorkinky dokazu aj trikrat za rok vyvodit mlade pri priaznivom pocasi, ale pisal to american. Chcela som vediet ci je to mozne aj u nas, nie trikrat, kludne dva staci :)