Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2019 15:29
BVB

XXX.XXX.48.217

Dobrý den, mám skoro 3 měsíční křepelky a stále nesnáší, ani jedno vejce. Mám je ve venkovním kurníku, zateplený moc není, ale zima jak venku tam není. Je to teplotou nebo čím? Krmím je směsí pro nosnice a přidávám vápník, občas něco zeleného zbaští.

1.5.2019 19:18
Martin18

XXX.XXX.32.233

Mam uplne stejny problem jakovy, proto jsem byl u chovatelky a ta mi rekla ze krepelky musi byt v teplote minimalne 15 stupnu a musi mit 16 hodin svetla .

2.5.2019 20:42
jo012810

XXX.XXX.101.35

Martin18 napsal(a):
Mam uplne stejny problem jakovy, proto jsem byl u chovatelky a ta mi rekla ze krepelky musi byt v teplote minimalne 15 stupnu a musi mit 16 hodin svetla .

Již bylo několikrát uvedeno. Japonské křepelky jsou citlivé na změny teploty, krmiva, délky světelného dne a musí mít neustálý přístup k vodě. Teplota u mne po celý rok se pohybuje mezi +12°C až +22°C, to nemá vliv na snášku. Ale ne skokově. Svítím od 5 do 22 hodin let žárovkou 8W a to rovněž stačí. Dospělce celoročně krmím směsí pro nosnice Sehnoutek a synové. Denně škořápky a přístup k písku...Křepelka není slepice a pokud chcete celoroční snášku, pak jim musíte vytvořit podmínky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík