Uživatel s deaktivovaným účtem

Pucikk3575
napsal(a):
Moje sestra by si chtěla pořídit 1 slepici. Jde to? Myslíte že jí samotné nebude smutno? Kolik slepic může nejméně chovat?
To záleží na tom, co očekáváte.
Jestli chcete jednu slepici, musíte ji mít dobře ochočenou a věnovat se jí denně-je společenský tvor. Musíte mít nějaké klidné plemeno (např. brahmánka, hedvábnička). Pokud máte hodného psa, tak slípka může být kamarádka i s pejskem.
Já mám doma ochočenou hedvábničku. Momentálně se nachází mezi jinými slepicemi, ale slepičí společnost nevyžaduje a už bývala i měsíc v kuse bez jiných slepic a nijak jí to nevadilo, ona je vtištěná od kuřete na lidi.
Jestli chce mít Vaše sestra jednu slípku, tak ať si koupí třeba kuřátko hedvábničky na burze.
Možná bude mít kohoutka. Ten se dá ochočit stejně.
Jinak je minimální počet slepic 2. Aby si dělaly společnost navzájem.
Právěže my můžeme mít jenom jednu, i přesto že máme velkou zahradu (mamka nechce mít rozhrabaný záhonky ) a tak bych slípku chodila pást ven. Samozřejmě by doma měla kurník a malý výběh. A ještě omrknu tu hempšírku - moc nám nezáleží na tom, jak ponese, ale chtěli bychom spíš takovou tu 'normální hnědou slepici'.

Dvě slepice záhonky nerozhrabají.
A mít doma jednu slepici je teda haluz. Ono je to skvělé zvíře, ale smrdí a neuvěřitelně práší. I jedna.

Slepice je hejnovy tvor, takze 2 jsou minimum. Když pořídíte zdrobnělé plemeno, zabere místa stejně, jako jedna velká. Milt doma slepici nedoporučuji, to vám poví každý, kdo měl doma kuřata, byť týden. A pokud jde o hrabání, tak hrabat bude i jedna. Měl jsem hedvábku, co by mohla kopat vojenské zákopy....
A stále nechápu, co vás k tomu vede. Mít za každou cenu doma jednu slepici...
Tady máte inspiraci, co jde dělat se slepicí
https://www.facebook.com/entrenaperros/videos/2222615777816843/
https://www.facebook.com/entrenaperros/videos/2219959658082455/

Pucikk3575
napsal(a):
Jé ta je krásná! Vlastně já bych slípku chtěla taky, a vypadá to, že by se mamka na tu 1 nechala i přemluvit. Uvažovali jsme o zlaté české kropence, nebo třeba hempšírce
Hempšírku mít můžete.
Když ji koupíte dospělou od chovatele, tak určitě nebude tak krotká, jak když ji budete mít od kuřátka. A navíc u kuřat hempšírek nelze v raném věku poznat pohlaví.
Doporučuji raději amroksku nebo žíhanou plymutku (nebude to teda nic hnědého). U těch lze u malých kuřat rozeznat pohlaví, takže nehrozí, že budete mít kohoutka. Můžete tedy koupit jedno kuře-slepičku a ochočit si ji odmala.
Snáška u amroksek a plymutek je dobrá, povaha klidná.
Janae1

XXX.XXX.160.6
Pucikk3575
napsal(a):
No, navrhnula jsem takový malý kurníček s výběhem 5 m2 a se slípkou bych ještě chodila na pole (ale samosřejmě tak, aby neutekla). A myslím že 1 slepice neudělá na záhonku tolik škody. 😊
A já vím, že i jedně slepice udělá na záhonu velkou škodu.
Proč slepice? Proč nevolíte jiné zvíře? Ale je to hezké, připomnělo mi to knížky o Gabře a Málince, v jednom příběhu také touží po slepicích.

Taková brahmánka moc škody nenadělá. Kvůli rousům.
Ale zmíněné amroksky či hempšírky hrabou.
Pucikk3575
napsal(a):
No, navrhnula jsem takový malý kurníček s výběhem 5 m2 a se slípkou bych ještě chodila na pole (ale samosřejmě tak, aby neutekla). A myslím že 1 slepice neudělá na záhonku tolik škody. 😊
Tomuto zadání nejlépe odpovídá malý pejsek. Slepice je hejnový tvor, sama bude nešťastná. Vy jí společnost nahradíte těžko, kolik hodin denně se jí můžete věnovat? Já mám jen 6 slípek, běžně žerou z ruky, orpingtonka mi klidně sedí na klíně, přesto bych si nikdy netroufla ji na sebe navázat (a stejně nevěřím, že by mě brala za skutečného parťáka). Kupte aspoň 2, třeba nějaké zdrobnělé, udělejte jim přenosný výběh, tak se nedostanou do záhonu.
Jana
Pokud zvolíte zdrobnele plemeno, škody budou malé. Dokud jsme měli z.wyandotky(4+1kohout), byla zahrada v pohodě. Pak přibyla 1 lakenfeldka, to už kůra ze záhonů letala.... nyní velsumky, ač malinkate, škodí kudy chodí.
Za mne: klidne plemeno a budete ji mít jako pejska. Vždyť i Cimrman měl svou Zoru 😇