Vykrutene/krive/zahnute prsty kuriatko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2019 12:25
IvanaV

XXX.XXX.233.15

Dobry den, vedeli by ste mi prosim poradit? Rano som odobrala kvocke kuriatko, ktore sa kluvalo 2 cele dni, uz sa nanho vykaslala a behala s ostatnymi. Ono je slabucke, bolo podchladene a ma vykrivene prsteky. Mozno to je aj sposobene dlhou dobou liahnutia, lebo kvocka uz na nom nesedela, ale uz len kvocala, kedze sa pod nou hmyrili ostatne kuriatka a toto vajicko mala stale pod hrudou, cize sa asi aj znizila teplota pri liahnuti. Zobrala som ho dovnutra a dala pod ziarovku k inym kuriatkam, co sme kupili. Najskor len lezalo naboku, potom sa snazilo hrabat tymi nozickami, asi sa chcelo postavit a napokon uz sa postavilo, ale tie nozky ma stale akoby zovrete, keby nebolo v plastovej miske, aby som ho ho oddelila od ostatnych kuriatok, tak by neudrzalo rovnovahu. Co s nim? Ma niekto podobne skusenosti? Prezije to? Rozchodi to? Pripadne da sa mu nejako pomoct? Citala som na jednom fore, ze na 10 dni podlepit nozicky kartonikom, aby sa vedelo postavit, potom odstranit a ono by sa to malo upravit. Ma s tym niekto skusenost?
Vopred dakujem za cenne rady. Kuriatka sa nam liahnu prvy rok, tak si velmi vazim kazdej rady...

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2019 12:38

Určitě se vám to nebude líbit, ale já bych ho vzala za ty nožičky a udělila mi zrychlení proti pevné překážce.

Ze dvou důvodů: úspěšnost zachraňování je velmi nízká a přeživší stejně stojí za nic a je na nich sotva maso na polívku, prostě naprosto neúčelně vynaložené zdroje i energie
a za druhé, nemám žaludek dívat se na všechno a tohle je prostě už moc.

8.5.2019 12:43
IvanaV

XXX.XXX.233.15

Ono zo zaciatku sa nehybalo vobec, uz vyzeralo ze je po nom, pod tou lampou sa zacalo davat dokopy pomalicky, teraz uz stalo aj na tych nozickach. Fotka aj video bolo robene chvilu po tom ako som ho dala pod lampu. Vy radite utratit?

8.5.2019 13:11

Ano. Vždyť se na to podívejte, ten kontrast toho,jak to má vypadat v podobě ostatních kuřat a tohle jedno. Má i nějakej divnej pupík.

8.5.2019 13:12

A vůbec to, že se nestačilo vylíhnout. Ta jeho slabost není důsledek toho, že kvočna už odešla. Prostě nestihlo svoje líhňařské okno a nestihlo se vylíhnout, protože je slabé. Prostě tohle není kuře, ale odpad z líhní.

8.5.2019 13:23
IvanaV

XXX.XXX.233.15

Ono nie je z liahni, je z pod kvocky. Tie ostatne sme kupili z liahne. Je tam rozdiel, ale ako lajk som ho chcela zachranit, naivne som si myslela, ze je to podchladenim. Je u nas kamarat, uz robil utratenie kuriatku, tak to nechame nanho. Ja na to nemam zaludok, ani sa nanho pozerat, asi by som ho skor hodila psovi, len to by som si ho asi skor naucila na kuriatka, tak este prislo vhod, ze tu mame navstevu.

8.5.2019 13:26

Nebuďte srab nebo nechovejte drůbež. Usmrtit kuře je velice snadné a rychlé. Co budete dělat, až budete potřebovat utratit třeba slepici s vyklovanou kloakou?

8.5.2019 13:29
IvanaV

XXX.XXX.233.15

Manzel u nas zabija, ja len pitvem a sklbem. Mame to podelene. Ale male kuriatko sme este nezabili ani jeden.

8.5.2019 15:54
ančovička1

XXX.XXX.220.127

To kure určitě chcipne..jen mu prodlužuje trápení..také jsem se naucila usmrcovat kuřata,když už se na to clovek nemůže divat..

8.5.2019 16:38
kastef

XXX.XXX.69.65

ančovička1 napsal(a):
To kure určitě chcipne..jen mu prodlužuje trápení..také jsem se naucila usmrcovat kuřata,když už se na to clovek nemůže divat..

s takovými kuřaty se dělá bohužel jediná věc....plesknout.Já se to naučila okamžitě s prvním líhnutím.Nemohla bych se dívat,jak se to kroutí,piští....

8.5.2019 16:50
IvanaV

XXX.XXX.233.15

Uz to ma davno za sebou chudacik...

15.5.2019 23:27
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Určitě se vám to nebude líbit, ale já bych ho vzala za ty nožičky a udělila mi zrychlení proti pevné překážce.

Ze dvou důvodů: úspěšnost zachraňování je velmi nízká a přeživší stejně stojí za nic a je na nich sotva maso na polívku, prostě naprosto neúčelně vynaložené zdroje i energie
a za druhé, nemám žaludek dívat se na všechno a tohle je prostě už moc.

Napadol ma trošku iný príbeh so šťastným koncom.
2 roky dozadu sa mojej mamine podarilo vyliahnuť až dve kuriatka. Zobral som ich k sebe a dal k mojim malým drobcom. Moja dcéra ho niesla v prepravke, kde bola dierka zospodu (otočila ju nabok). Keď položila prepravku na zem a držala ju, aby kuriatko nebodaj nevyskočilo, tak v skutočnosti malo nožku vonku a zlomenú. Nožička sa dala otáčať do všetkých smerov a držala len na kožičke a svaloch. Bolo mi ľúto ho zabiť, tak som mu tu nožičku prilepil páskou na strešnú fóliu o telíčko. Nie je voľným okom poznať že sa mu niečo niekedy stalo... teda mojej najlepšej sliepke nosnici :-)

16.5.2019 18:28
IvanaV

XXX.XXX.233.30

Niekedy sa to da zachranit, ale v mojom pripade som sa musela s nim rozlucit, lebo sa trapilo. Teraz mu je lepsie...
Nech sa jej len dari pipuske, a pekny den zelam :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík