Léto je tu,tak tepláčky do pračky a navléknout kraťásky.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2019 09:28

Dobré krásné dopoledne,tak konečně léto a odložíme tepláčky,natáhneme kraťásky.Líheň na foto je letos fakt poslední.První kuřata jsou již ze starým hejnem a pomalu se projedou ve škubačce,letos mám úrodu kohoutů,obráceně to asi nejde.Jinak jsem zjistil,že mám málo práce tak jsem si pořídil akvárko a slaví měsíc svého vzniku,tak jsem přidal pár rybek a šneků.Vlašťovičky letos přiletěla jedna v dubnu a květnu volala volala a zas vždy odletěla,tak hnízda zatím zejí prázdnotou.Tak všem mnoho zdaru a pošlete pár fotek hub letos nalezených.

1.6.2019 10:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

A jak mám, prosím pěkně, narvat fšechny moje Tepláčky do jedné pračky??
Nešlo by to do skříně nebo pod gaučík? Děkuji velmi pěkně.

1.6.2019 10:43
Olánek

XXX.XXX.122.72

honzapm napsal(a):
A jak mám, prosím pěkně, narvat fšechny moje Tepláčky do jedné pračky??
Nešlo by to do skříně nebo pod gaučík? Děkuji velmi pěkně.

Raději schovat do skříně pokud nejsou originál značkové,než sušit na slunci,mohla by je policie zabavit a co potom.

1.6.2019 11:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánek napsal(a):
Raději schovat do skříně pokud nejsou originál značkové,než sušit na slunci,mohla by je policie zabavit a co potom.

Ach ano, děkuji.
Ofšem v mém případě by mi na šňůře spíše byly zcizeny místním
leteckým oddílem. To víte, plachta na hangár se hodí vždy, žé....

1.6.2019 11:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou sobotu všem.
Teda Honzíku, teda to jste mi dal

To vám řeknu teda, naporcovat maso z celého berana dovedu. Ale zítra mě čeká premiéra kuchání slepice. Kdybyste věděli, jak se mi do toho nechce

1.6.2019 12:25

Jedna to je sranda Jendo moje tepláčky jsou šité akorát na jednu Andulu a na hangárek musí být troje.

1.6.2019 21:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

4.6.2019 19:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Bij ji, Markéto! Hop hop, pojď mi hop!

4.6.2019 21:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Fuj, to byly nervy. Chvílemi nebylo zřejmé, zda se můj gaučík rosí pod vlivem
současného počasí nebo pod vlivem nervů u zápasu našeho západočeského
extra super mega speciál talentu, žé.
Uf.
No nic, jdu dát dobrou noc nejkrásnějším kuřátkům na světě,
a pak možná, ale vopravdu jenom možná, i sobě. M. ú.

5.6.2019 08:10
Olánek

XXX.XXX.122.72

Králíkům dopřávám listy od kedluben,takové na dlouhém řapíku.Naposled jsem dostal odlišné,podobné listům rebarbory.Nastala důvodná obava zda nejde o listy jiné horší kvality,moji králíci nejsou totiž králíci jiné kategorie.

5.6.2019 09:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné ráno všem.
Tak jsme pořídili strunovku (no ono to vlastně strunu nemá, ale takovej plastovej jazýček) na baterii. Konečně něco, co užiju i já na práci, protože manželovo křoviňák fakt neunesu.
Večer jsme to jeli na zahradu vyzkoušet. Tak vezmu tou strunovkou první pruh kopřiv co jsou u indiánských borůvek. Říkám si dobrý.. Vezmu další pruh sekačkou a ... objevím kachnu ruánku, jak tam sedí a syčí na mě. Ta potvůrka tam seděla v ďůlku a tam 8 kachních vajec

5.6.2019 09:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, tak to bylo napínavé.
Já čekal něco ve stylu - vezmu první řadu kopřif - dobrý.
Vezmu druhou řadu kopřif - rozbilo se to, jazýček někam odletěl/ubrousil se.
A vono né.

Olánku, a to vám nevadí, že ty listy, co kradete v zeleninovém oddělení
v Kauvlandu, jsou plné postřiků? Bon Apetit vašim králíkům a pak i vám.

Za tři týdny bude naše městečko oslavovat (to zase bude v álejích...)
asi 2 miliony let od svého založení.
Z presentovaného seznamu účinkujících na mě udělalo velký dojem
avizované duo - Eva a flašinet. Přeložím - Eva a Flašek.
F poctatě, kdyby se to napsalo spisovně, tak je to Eva a Vlašek,
a to už skoro vypadá na solidní výstavičku drůbeže, není-liž pravda.
Fšechno se dá vydedukovat - když se chce... Těšíme se.

5.6.2019 09:53
Olánek

XXX.XXX.122.72

Léčivé účinky postřiků jsou dosud neprobádané,ale stejně je na tom např.i kotvičník zemný.

5.6.2019 10:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Honzíku kupodivu to funguje, sekala jsem s tím asi půl hodiny a baterka nevychcípala. Lehké do ruky, žádný smrad ze spalování nebo nutnost za sebou tahat kabel. A hlavně ovládání pro ženský (no dobře i já jako blondýna jsem to pochopila). U normální sekačky mě bolí ruka od startování a tady posunete pojistku a jenom zmačknete tlačítko a už to funguje. Jsem si dělala srandu, že mi to připomíná vysavač a ovládání to má jak parní žehlička

5.6.2019 10:20
Olánek

XXX.XXX.122.72

veraboskova napsal(a):
Honzíku kupodivu to funguje, sekala jsem s tím asi půl hodiny a baterka nevychcípala. Lehké do ruky, žádný smrad ze spalování nebo nutnost za sebou tahat kabel. A hlavně ovládání pro ženský (no dobře i já jako blondýna jsem to pochopila). U normální sekačky mě bolí ruka od startování a tady posunete pojistku a jenom zmačknete tlačítko a už to funguje. Jsem si dělala srandu, že mi to připomíná vysavač a ovládání to má jak parní žehlička

Ta myšlenka při sekání ničit párou případně nežádoucí plevel mě zaujala.

5.6.2019 10:29
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánek napsal(a):
Ta myšlenka při sekání ničit párou případně nežádoucí plevel mě zaujala.

Olánku, a tento způsob lítého boje proti urputnému plevelu znáte?

https://www.youtube.com/watch?v=YazP00gYb-Q

5.6.2019 11:02
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Právě jsem vyfotila černý"vrtulnik"kovove lesklý brouk,velky nejmíň 3cm,léta po kvetech a saje nektar..míváme hnědé,ale černý je nádherný😀

5.6.2019 12:54
ladd

XXX.XXX.34.43

ančovička1 napsal(a):
Právě jsem vyfotila černý"vrtulnik"kovove lesklý brouk,velky nejmíň 3cm,léta po kvetech a saje nektar..míváme hnědé,ale černý je nádherný😀

Drvodělka fialová
http://www.natura-opava.org/opavsko/zpravy/jak-prilakat-na-zahradu-drvodelky.html

Asi před 3 lety jsem ji viděl u nás v řeřichách, proto to vím.

5.6.2019 20:33
ančovička1

XXX.XXX.34.60

ladd napsal(a):
Drvodělka fialová
http://www.natura-opava.org/opavsko/zpravy/jak-prilakat-na-zahradu-drvodelky.html

Asi před 3 lety jsem ji viděl u nás v řeřichách, proto to vím.

Ladd,dekuji za zajímavý článek😀tak máme doma vzacnou dřevodelku,hlavně,aby ji nechytily kočky..každý rok se na dvorku na kytkach objevuji poměrně stejné dřevodělky,ale světle hnědé,mozna s tmavšími proužky,silně bzučí,jako sršni,až z nich šel strach,ale brzy jsme zjistili,že je zajimaji pouze rozkvetlé květy😀,ale dneska ten velký černý brouk s modrými křídly byl nádherný..tedy dřevodělka😁🐞

5.6.2019 21:17
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Olánku, ono nešlo až tak o páru, jako o ten způsob stisknutí té strunovky aby byla v chodu. To připomíná neustálé stiskávání knofliku na páru u té napařovačky.

5.6.2019 22:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Po mé dnešní lesní cyklozkušenosti si dovoluji Olánkovi
položiti takovou řekněme kontrolní otázku, soudruzi...

Co udělá jezevec, uvidí-li v dáli na lesní pěšině Gaučíka na kole?

1. označkuje Gaučíka a nerušeně hrabe dál
2. dá se na kilometrový útěk, pak ho napadne odbočit z cesty a zmizet v podrostu
3. kousne G. do pravého lýtka
4. kousne G. do levého lýtka
5. kousne G. ještě výš
6. drze se zeptá "kuřádko či vajíčko by nebylo"?
7. drze se zeptá "gde máš Olánka"?
8. není to jezevec, ale panda na výměnném pobytu, takže se nedorozumíme

Zúčastnit se mohou i ostatní.
Výhrou je speciální jezefčí repelent, k vyzvednutí na gé.

6.6.2019 10:59

Pochlubím se, co mi vyseděli holubi.
Říkáme mu Mravenec. Taky nemůže být extra velký. Když se nedávno vešlo do křepelčího vejce, která jsem měl od kámoše, moje křepelky, které mám asi měsíc, ještě nenesou.
Škoda, že je jenom jedno a samo. Ale zas má celé akvárium pro sebe.
Dával jsem k němu dospělou křepelku japonskou zlatou.Ukazovala mu zobákem na žrádlo a vodu.
Chodilo se k pod ní zahřívat, ale moc ho neřešila a nevydržela dlouho na místě, aby kuře mělo čas pod ní odpočívat, tak šla ven. A kuře je zase samo. Ale je to divočák a pěkně teda žere.

6.6.2019 11:08

40 (neprosvícených) křepelčích a okolo 70 (už prosvícených-plných) slepičích vajec mám v líhni. Koncem příštího týdne se má vše líhnout. Toho bude. Budu muset začít hledat zájemce. Protože tohle všecko nemůžu zvládnout odchovat .
Sedí mi na prázdném hnízdě kvočna, která čeká, až se vylíhnou kuřata v líhni. Pod ní dám kuřátka vlašky (v líhni od vlašek je 23 vajec), pak tam jsou kříženci s vlaškou (ty musím rozprodat-asi 27 vajec), 17 liliputek (zamluveny), 6 vajec zdr. hempšírek (pro sebe).
A křepelky, ty mám taky pro sebe. Jsou tam faraoni, italští giganti (zlatí), kříženci masných křepelek (i s anglickou) a nějaké ty nosné japonky. Tak jsem zvědav, jestli se mi vylíhne hezká barevná směs křepelek.

6.6.2019 13:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

V takovém hicu jezdit na kole? Ale tipuju 2 s rozuzlením, že je to panda na výměnném pobytu.

6.6.2019 13:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak přidám fotku 6ti týdenních kaček konzumních (dvě kříženky běžec, ruánka a jedno je běžec). A další várku menších. Jsou to pěkná prasátka. Napaječku vyžbreptají za hodinku.

6.6.2019 14:12

Večerní venčení části hejna.

6.6.2019 19:44

Ja momentálne bojujem so švolami na kuriatkach... Už mi skapalo kvoli nim 5 Sumatraniek čo je škoda, čoskoro "pôjdu" aj ďalšie dve. Vlašky, Hempšírky aj Australorpky sú zatiaľ v pohode. Len ja somár som im nedal popol na pranie sa... Tak, teraz už majú aj popol už som aj vystriekal odchovne prípravkom Beymite tak hádam to zaberie, za 5 dní postrek opakujem hádam to pomôže...

6.6.2019 21:58
Olánek

XXX.XXX.122.72

honzapm napsal(a):
Po mé dnešní lesní cyklozkušenosti si dovoluji Olánkovi
položiti takovou řekněme kontrolní otázku, soudruzi...

Co udělá jezevec, uvidí-li v dáli na lesní pěšině Gaučíka na kole?

1. označkuje Gaučíka a nerušeně hrabe dál
2. dá se na kilometrový útěk, pak ho napadne odbočit z cesty a zmizet v podrostu
3. kousne G. do pravého lýtka
4. kousne G. do levého lýtka
5. kousne G. ještě výš
6. drze se zeptá "kuřádko či vajíčko by nebylo"?
7. drze se zeptá "gde máš Olánka"?
8. není to jezevec, ale panda na výměnném pobytu, takže se nedorozumíme

Zúčastnit se mohou i ostatní.
Výhrou je speciální jezefčí repelent, k vyzvednutí na gé.

V současné době nevěnuji pozornost jezevcům.ale tenisové velenaději Markétě.Zásadně nesouhlasím,aby mezi kláním vyběhávala únavu,doporučuji osvědčený gaučík.

6.6.2019 22:31
Olánek

XXX.XXX.122.72

Správně je 7.S jezevcema jsem se kámošil hlavně v době,kdy pomáhali úspěšně dobudovat tunel Blanku.Vzpomínám,jak jsem jim i vynadal,když hrabali příliš aktivně až došlo k propadu zeminy ve Stromovce.Dodnes mě mrzí,že v tunelu není ani malá cedulka,stálo to miliardy,ale bez jezevců by stejně dílo nevzniklo.

6.6.2019 22:41
viu

XXX.XXX.101.74

Konečně i naše seno už se suší. Tepláky jsou ve skříni, vetram plavky ;)
Škoda jen, že kuřata kupovana na SK jako araukany jsou KDOVICO. Krom 1 kohoutka je vše s ocasem. Ofšem mají se k světu 🌞

7.6.2019 09:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánku, to je hezké, že jste budovatelské jezefce zmínil a vzpomněl na jejich zásluhy
o vybudování Blanky. Jak říkám, nezvolení Pavlíka Bémovic byla tragická rána
pro všechny pražské projekty. Za Adriany už se nic velkého nepostavilo.
Žádný olympijský stadion, ani tunely Hanka, Danka ni Kačka.
Cedulek netřeba, jsou, soudruzi umíněně hrabaví jezefčí, ve vaší myslí přece toliko.

Věrko, no vida - 2. je správně.
Jinak tady na horách je zima, to mi věřte.
Právě začaly kvést šeříky.
Tak na kolo v lese ve stínu je právě tak akorát a ani nemusím rozepínat
zimní bundu.

Napršelo v jednu v noci 2,5 mm, ach, sláva, díky za ty dary...

Vlašetky jsem spojil už všecky barvy komtes dohromady,
tak mi tu běhá 8 oranžovokrkých, 3 stříbrně zbarvené, 2 hnědě koroptví
a 1 zlatě zbarvená a vodí je oranžově zbarvený Eriček.
Holek je 14 a včera 12 velkých vajíček, no nedají si pokoj a kladou
a kladou i ve vyšších teplotách.
Vejce mám všude po skříních, no vidím to dneska na topinky.

Brambory už lezou ven (to víte, hory) a hnedle jsou čiperně
okousané od amerického brouka, který si ten výměnný pobyt zde
nějak protáhl. Cukety, patizon a hokaido spálil mrazík, česnek bude
letos kolosálně famózní, ovoce nebude příliš, tak si stromy odpočnou.

7.6.2019 09:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jinak jsem rád, Olánku, že se tak aktivně zajímáte o nás, výjimečné západočechy.
Slečna Vondroušová je zajisté též ráda.
A to víte, že budu dnes od 11.00 na gaučíku velmi fandit.
Ale pozor - Johana s dlouhejma nóhama je velice nepříjemná.
A to ve fšech ohledech.
Hop hop.

7.6.2019 12:55
Olánek

XXX.XXX.122.72

Teď rychle vygačíkovat únavu.Jeden by nevěřil,jak se Vondroušová v Praze zdokonalila.

7.6.2019 12:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Fuj, to byly nervy. Až jsem se orosil!

7.6.2019 13:32
bery25

XXX.XXX.33.174

honzapm napsal(a):
Fuj, to byly nervy. Až jsem se orosil!

gratulujem,odkial ich beriete,nikdy som o nej nepocul,superka si bola az velmi ista a mlada ju pekne prekvapila,tak pozrieme aj finale uz

8.6.2019 00:37

Dobré ranko. Starší dáma stála u zábradlí na výletní lodi a držela oběma rukama svůj klobouk,aby jí ve větru neulítnul. Přišel k ní starší pán a opatrně k ní promluvil:

"Promiňte, nechci být neslušný, ale jste si vědoma toho, že vítr fouká vaši
sukni nahoru?"
"Ano, já vím," odpověděla dáma. "Potřebuji obě ruce, aby mi vítr nevzal
klobouk."
"Ale měla byste taky vědět, že nemáte žádné spodní prádlo a vaše privátní
části těla jsou obnažené!" řekl džentlmen.
Žena se podívala dolů a poté na muže a odpověděla:
"Pane, všechno, co vidíte tam dole, je 75 let staré. A ten klobouk jsem
koupila včera."

8.6.2019 11:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy Začátku, co to nosíte domů za bačkory?
A ten pán na lodi si myslí, že zkušená dáma nepozná, že jí fičí na frndu?
Spíš je s podivem, že si vyšla naostro, asi se nebojí inkontinence
nebo myslela, že Seto na lodi ztratí.

8.6.2019 13:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ne já to nevidím. Ne já se na do nedívám... Kde mám věci do lesa?

8.6.2019 21:21
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..naše spokojena kočičí rodinka😀

9.6.2019 21:02
petan83

XXX.XXX.33.11

Tak dnes ukonceno posledni lihnuti (cemanky, hamburcanky a sebritky), lihen vycistena a zazimovana. Celkem letos vylihnuto 95 kurat, z toho zemrely 2 a 2 jsem utratil, takze celkova bilance dobra.

10.6.2019 18:15
javorka

XXX.XXX.98.207

10.6.2019 22:06
kastef

XXX.XXX.69.65

javorka napsal(a):
I u nás je konečně veselo.

jo jo,moc krásný kuřátka.
Já mám nejmladší kuřata ode dneška v králíkárně,mají necelé 4 týdny a už dělaly neskutečný svinčík. .Samici sem přestěhovala jinam,a holt to tam budou muset vydržet než bude nová bouda.
Taky nám 3 den znovu sedí kačka IB.Tak snad to dopadne na podruhé líp.

11.6.2019 11:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak slibovali bouřky a srážky, na mapě jsme zelení, jakože hodně vody,
na kole svištím, abych nezmokl, že... A ono...
Napršel celý 1 mm, zatímco vzdušnou čarou pár km ve Varech napadlo
50 mm. Tomu teda říkám zahradnická nespravedlnost. Kroupy mi nevadí,
vítám vodu v jakémkoli skupenství, že... Suchu zdar!

janadivoženka

11.6.2019 22:19
janadivoženka

XXX.XXX.76.164

Kvočinka Olánková má šest kuřátek. Tři černé po rýnském udatníkovi od Olympionika a tři žíhané, po Vlašském borci od Olánka.
https://www.youtube.com/watch?v=bv2eM-U6kpQ

12.6.2019 09:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Otci jsou jasní.

12.6.2019 18:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pohled do líhní ze dneska v šest večer

13.6.2019 16:12
jo012810

XXX.XXX.101.35

Tak by mělo pršet, ale u nás né a né. Možná někde byl příděl vody až dost velký...A tak jen trochu slepičího humoru:

13.6.2019 20:15
petan83

XXX.XXX.33.11

Zdravim, poznate nekdo podle fotky zda je to kohout a nebo skepicka? Jedna se o ayam cemani, stari cca 3 mesice. Kdyz porovnam velikost hrebinku mezi kuraty stejeho stari tak nejake rozdily tam jsou ale nejsou nijak vyrazne. A vzdy rano kdyz je vypustim ven tak nektera kurata zacnou spolu bojovat, postavi se jim peri na krku a vyskakuji proti sobe, jako kdyz se biji dospeli kohouti, tak me zajima jestli se tak daji poznat kohouti uz v tomhle veku nebo je mozne ze to delaji i slepicky?

13.6.2019 21:04

petan83 napsal(a):
Zdravim, poznate nekdo podle fotky zda je to kohout a nebo skepicka? Jedna se o ayam cemani, stari cca 3 mesice. Kdyz porovnam velikost hrebinku mezi kuraty stejeho stari tak nejake rozdily tam jsou ale nejsou nijak vyrazne. A vzdy rano kdyz je vypustim ven tak nektera kurata zacnou spolu bojovat, postavi se jim peri na krku a vyskakuji proti sobe, jako kdyz se biji dospeli kohouti, tak me zajima jestli se tak daji poznat kohouti uz v tomhle veku nebo je mozne ze to delaji i slepicky?

Budou to kohoutci. Myslím, podle hřebenů. Já mám doma také 4 kuřata AC (kamarád je koupil a uložil si k mé kvočně, aby je nemusel piplat). Vypadá to na 4 kohouty.
Ale dejte raději čas. Abyste omylem nezlikvidoval slepice.

13.6.2019 21:41

petan83 napsal(a):

podle fotky poznám, ale nefoťte mi hlavu, ale sedlový závěs :D

13.6.2019 21:49
petan83

XXX.XXX.33.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Budou to kohoutci. Myslím, podle hřebenů. Já mám doma také 4 kuřata AC (kamarád je koupil a uložil si k mé kvočně, aby je nemusel piplat). Vypadá to na 4 kohouty.
Ale dejte raději čas. Abyste omylem nezlikvidoval slepice.

To je jen jedno a to same kure z vice pohledu. Cas tomu jeste urcite dam, kohoutci budou prevazne na jidlo, ale jak se zacnou bit tak pujdou pod sekeru a neco prodam ale to az budu mit jistotu ze to je kohout.

13.6.2019 21:55
petan83

XXX.XXX.33.11

podle fotky poznám, ale nefoťte mi hlavu, ale sedlový závěs :D

Zitra nafotim, ale na ten zaves jsem se dival a vsechno mi to prijde podobny :) samozdrejme vim jaky ma byt rozdil ale prostne nejsem si vubec jistej. Jestli bude cas tak vam je nafotim vsechny, moc jich neni, asi 60

13.6.2019 22:43
Olánek

XXX.XXX.122.72

honzapm napsal(a):
Jinak jsem rád, Olánku, že se tak aktivně zajímáte o nás, výjimečné západočechy.
Slečna Vondroušová je zajisté též ráda.
A to víte, že budu dnes od 11.00 na gaučíku velmi fandit.
Ale pozor - Johana s dlouhejma nóhama je velice nepříjemná.
A to ve fšech ohledech.
Hop hop.

Ani jsem netušil co mám s Vondroušovou společného.Načasování,když se řekne finále ve tři,tak ve tři.Každý časový posun je průšvih.Já když se rozhodnu vygruntovat chovatelská zařízení,tak si vedle psychické přípravy udělám deset minut před vrcholným výkonem silnější kávičku s kofeinem,potomkům uzmu doušek jonťáku,opustím gaučík a jdu na věc.Běda,kdybych se nějak zdržel,to bych neporazil ani Nadala.
Pokud jsem u sportu,tak mně zamotali hlavu čutálisti.Koukal jsem na mladíky UK x Itálie a při trestném kopu postavili bránící hráči zeď a v ní si chránili ,v jejich věku asi to nejcennější, mužství.Otázka je nasnadě,co si chrání ve zdi fotbalistky?
Jaký je vztah mezi počtem obyvatel a počtem drůbeže?V Karlovarském kraji obyvatel ubývá a co drůbež.Může pár nadšenců úbytek drůbeže zachránit?

14.6.2019 09:00
Olánek

XXX.XXX.122.72

janadivoženka napsal(a):
Kvočinka Olánková má šest kuřátek. Tři černé po rýnském udatníkovi od Olympionika a tři žíhané, po Vlašském borci od Olánka.
https://www.youtube.com/watch?v=bv2eM-U6kpQ

Trošku mě zklamalo,že mne po spuštění videa kvočinka hned nepoznala.
Když jsem včera procházel půl hektarovým drůbežím výběhem uvědomil si,že podíl hrabavého ptactva na dotváření povrchu Země je mírně podceňován.V tomto trvajícím procesu zdárně pokračují ,věřím,že ne jen moje,vlašky.

janadivoženka

15.6.2019 12:38
janadivoženka

XXX.XXX.76.164

Olánku, vyčinila jsem jí, že se k vám nemá.
Kuřátkům pěkně rostou brčka na křidélkách, učí se od maminky hrabat, a jsou celkově moc roztomilá. Zítra jim bude týden.
Dávám jim spešl kuřecí směs a žabinec. Co ještě bych měla přidat ?

15.6.2019 13:55

Jen tak pro info, nemá-li někdo podobnou zkušenost. Mezi hedvábnǐckami se mi vylíhlo jedo kuře s klasicky oranžovýma nohama. Řekl jsem si, že buď půjde do hrnce (kohout) nebo k někomu pro záhavu a zpestření dvorku (slepice). No a po měsíci má kuře nohy tmavě olivověmzelené s nádechem do šediva. Mutace?

15.6.2019 14:10

Jen tak pro info, nemá-li někdo podobnou zkušenost. Mezi hedvábnǐckami se mi vylíhlo jedo kuře s klasicky oranžovýma nohama. Řekl jsem si, že buď půjde do hrnce (kohout) nebo k někomu pro záhavu a zpestření dvorku (slepice). No a po měsíci má kuře nohy tmavě olivověmzelené s nádechem do šediva. Mutace?

pořád hrncový materiál:) má nežádoucí žlutý pigment v kůži a tmavý pigment v pokožce, jak má být a kombinace je zelený běhák.

blbý je, že vloha pro žlutý pigment je recesivní, mezi těmi hedvábkami budou i štěpáci.

15.6.2019 17:32

pořád hrncový materiál:) má nežádoucí žlutý pigment v kůži a tmavý pigment v pokožce, jak má být a kombinace je zelený běhák.

blbý je, že vloha pro žlutý pigment je recesivní, mezi těmi hedvábkami budou i štěpáci.

Díky, počítám s tím. Naštěsti bílá kuřata jsou ok. Mám jen hobby chov a na genetiku barev jsem už od gymplu blbej😜

15.6.2019 19:39
javorka

XXX.XXX.98.207

janadivoženka napsal(a):
Kuřátkům pěkně rostou brčka na křidélkách, učí se od maminky hrabat, a jsou celkově moc roztomilá. Zítra jim bude týden.

Já jim nastrouhám trochu mrkvičky nebo tvrdý tvaroh. Ale to jen tak pro zpestření. Za pár dní můžou dostat nastrouhané vařené vajíčko.
Směs se vylepšit kopřivami a kyselým mlékem.
Doufám, že je krmím tak, jak se má.

15.6.2019 21:37

poslední foto je zajištěná kriminalistická stopa, tedy opravdová stopa nalezena v prachu uvnitř chaty u řeky, kde byla kuřata - už tam nejsou a chata má otevřené okno, aby vyvětrala.

16.6.2019 08:02

poslední foto je zajištěná kriminalistická stopa, tedy opravdová stopa nalezena v prachu uvnitř chaty u řeky, kde byla kuřata - už tam nejsou a chata má otevřené okno, aby vyvětrala.

Jakože úplně všechna?😱 Tak to je mi líto, vy máte tedy smůlu, nejdřív vloni chovné kusy a letos pohrobci... To fakt liška otevřela? Jenže ta by je asi odnesla, že?

16.6.2019 08:14

Jakože úplně všechna?😱 Tak to je mi líto, vy máte tedy smůlu, nejdřív vloni chovné kusy a letos pohrobci... To fakt liška otevřela? Jenže ta by je asi odnesla, že?

ne ne, teda něco odnesla i letos, to ne že ne. akorát že už to začíná všechno připomínat věznici Mírov a chybí snad jen žiletkový drát a minové pole. v chatě byla kuřata během opatření. teď už je chata prázdná a chudinka hladová se musela podívat i tam. prostě tam vlezla oknem, to jsem věděla, že určitě umí, takže když tam byla zvířata, bylo všude zavřeno a zamčeno, protože jsem paranoidní už :D

16.6.2019 09:06
bery25

XXX.XXX.33.174

vy tej liske nic nedoprajete,chudinka mala,ona vam tam aj zdochne od hladu,len aby vam ochranari nezaklopali na dvere

16.6.2019 10:56

ne ne, teda něco odnesla i letos, to ne že ne. akorát že už to začíná všechno připomínat věznici Mírov a chybí snad jen žiletkový drát a minové pole. v chatě byla kuřata během opatření. teď už je chata prázdná a chudinka hladová se musela podívat i tam. prostě tam vlezla oknem, to jsem věděla, že určitě umí, takže když tam byla zvířata, bylo všude zavřeno a zamčeno, protože jsem paranoidní už :D

No alespoň, že tak!

16.6.2019 18:54
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Ve čtvrtek jsem přivezli 15ks hybridních kuřiček. Včera dostali kroužky. A mají se čile k světu. Taky jsem si okroužkoval dvě letošní pižmy. O chovné pižmy se postarala liška. Pižmy jsem měl 4 roky, ale i to se stane. Chovný kačer tu zůstal sám tak jsme ho prodali( pod sekeru škoda). No a v říjnu si pojedeme pro nějakého fešáka na výstavu. Pokud by teda někdo z vás neměl nějakého k mání?

16.6.2019 20:37

Nemáte někdo tip na ubytovnu, kemp nebo ubytování v soukromí v okrese Kroměříž nebo u Přerova?

Značka hlavně levně, kdyby tam mohl být pes, je to bonus. Na měsíc max dva než se vyřídí papíry a změna v katastru.

16.6.2019 23:04
Olánek

XXX.XXX.122.72

janadivoženka napsal(a):

Aniž bych rozlišoval mezi přilepšováním a přikrmováním,řídím se v současné době dle hesla podle sebe soudím kuře.Též jsem si přilepšoval kde čím včetně vitamínů,aby mně nakonec opravdoví odborníci řekli,že jde o vyhozené peníze.Krmím směsí jejíž složení je čtení na deset minut a jediné co sobě i kuřátkům občas dopřeji je čaj z kotvičníku zemnýho a to jen proto,že jde o cosi dosud ne zcela probádaného.
Po úmrtí králice,jen granule s bylinkama a kvalitní seno,ne nějakou pár dní oschlou trávu.Sena je zatím nadbytek a po delším čase je pestřejší včetně jednoho vlčího máku.Byl překrásný přesto,že na slunci nezářil jako rudý šátek mého mládí,ale přes stékající pot zaplavující oči při kosení mně odhalil impresionismus Monetův.

16.6.2019 23:15
ančovička1

XXX.XXX.35.128

PiLnÍk napsal(a):
Ve čtvrtek jsem přivezli 15ks hybridních kuřiček. Včera dostali kroužky. A mají se čile k světu. Taky jsem si okroužkoval dvě letošní pižmy. O chovné pižmy se postarala liška. Pižmy jsem měl 4 roky, ale i to se stane. Chovný kačer tu zůstal sám tak jsme ho prodali( pod sekeru škoda). No a v říjnu si pojedeme pro nějakého fešáka na výstavu. Pokud by teda někdo z vás neměl nějakého k mání?

Koudeliku,odkud jste?.😀..mám lonskeho velkeho bileho pizmaka,chci koupit nového,je mým kacenkam bratr,tak potrebuji novou krev..

17.6.2019 07:50

Nemáte někdo tip na ubytovnu, kemp nebo ubytování v soukromí v okrese Kroměříž nebo u Přerova?

Značka hlavně levně, kdyby tam mohl být pes, je to bonus. Na měsíc max dva než se vyřídí papíry a změna v katastru.

To vás liška donutila ke stěhování?

17.6.2019 08:24

To vás liška donutila ke stěhování?

To ne, lišce se budu jenom smát, že chodí a nenachází žádnou drůbež:D

Chce to trochu změnu, taky mám super možnost pracovat s drůbeží a navíc...LEVNÉ REALITY

A kde u Prahy se dá koupit domek, který má na zahradě luxusní zděnou šopu, která křičí, že chce být kurníkem?

17.6.2019 10:46
veraboskova

XXX.XXX.18.226

No tak to je super, že budete mít bodlinko tuhle možnost. My bydlíme v bytě a zahrada 2,5 km. Teď v létě musíme vozit cca 50 litrů vody denně jenom pro drůbež (když nenaprší dešťovka).

17.6.2019 10:49
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Jinak vám teda řeknu, máme doma problém. Zdá se, že u manžela se projevuje alergie na vejce.
Jednak je mi překvapením, že v jeho věku může něco takového propuknout. A jednak jsem se snažila vařit pro něho teď nějakou dobu bez bílků jenom ze žloutků a stejnak je mu blbě.
Přemýšlím, že ještě změníme značku krmení a další test uděláme že zkusíme nahradit slepičí za křepelčí případně kachní (ale tomu moc šance nedávám).

17.6.2019 11:49

Alergie na vejce? to je možné?

Bude to super. Práce, ale super. Dům na konci ulice, Nora bude bydlet v průjezdu, myším dám kotce na východní stranu, slepice budou mít zděný kurník, obrovský, takže tam bude možnosti oddělit kmeny... skoro to láká dát tam ještě něco :D možná včely, je tam zahrada jak kráva a za ní už jenom pole a pole. makové.

17.6.2019 11:59
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):
Jinak vám teda řeknu, máme doma problém. Zdá se, že u manžela se projevuje alergie na vejce.
Jednak je mi překvapením, že v jeho věku může něco takového propuknout. A jednak jsem se snažila vařit pro něho teď nějakou dobu bez bílků jenom ze žloutků a stejnak je mu blbě.
Přemýšlím, že ještě změníme značku krmení a další test uděláme že zkusíme nahradit slepičí za křepelčí případně kachní (ale tomu moc šance nedávám).

Křepelčí vajíčka, většinou odstraní problém. Ale alergie je potvůrka a jejich strašně moc...

17.6.2019 14:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, chudák pan manžel. Ale nezoufejte, alergie je vsugerovaná a dá se odstranit hypnózou,
ozkoušeno na mé vlastní osobě.
Jako dítě jsem měl alergii na úplně všechno, nemohl jsem nic, a teď, když už jsem o malinko větší gaučík, jsem bez alergie na cokoliv. Sice mě doktorka ještě tak jednou za 5 let pro jistotu raději pošle na testy, ale vždy je negativní uplně vše. A to jsem měl dřív alergii i na kočky a další zvířátka, chápete to?
V devatenácti mi můj učitel psychologie, docent Reinisch na Záp. univerzitě v Plzni, doporučil seminář Modrá alfa, který se za pár dnů konal, tak jsem si sbalil karimatku a třídenního kurzu se citlivě zúčastnil, a musím říct, že jako první po kurzu jsem zpozoroval, že jsem si přestal kousat nehty, což jsem jako dítě dělal, nechutně a hodně a závisle, a po Alfě vůbec žádné nutkání,
až mi to přišlo nechutné...
A pak jsem bez problémů shodil 19 kilo a přestal užívat kortikoidy a inhalátory a všechno a testy poprvé negativní.
Ano, zažil jsem pár kktů a idiotů, co se tomu kurzu a mým osobním zkušenostem vysmáli, ale idioti nejsou pro můj život důležití...

Tak kdyby někdo chtěl zkusit, navštívit, podlehnout a věřit...
http://www.modraalfa.cz/

17.6.2019 15:28

Já jsem alergik na chlupatá zvířata (zvláště psa a kočku), řepku a pozor-i na peří. Už dlouho. Já takový chovatel pernatého zvířectva se s ním dusím-někdy doslova.
Už i mláďata musejí bývat malá mimo můj pokoj.
Teď se jich vylíhlo nespočetně mnoho a v líhni ještě čekám na opozdilce, jeden ještě určitě vyleze a jestli ti další se nebudou mít k naťukání, tak už je vyřadím. Pak budu vracet líheň.
Mám tam křepelky nosné, masní faraoni, kříženci anglických a faraonů a nějací ti italští giganti zlatí, kuřata zdr. NH, vlašek, kříženců vlašek, liliputky, vše spolu pod infralampou.
Na kuřátka venku čekají kvočny. S křepelkami hodlám asi nechat ty liliputky (10) a zdr. hempšírky (3), jinak to padá ven. Sice s křepelkami si rozumí a nešlapou na ně, ale je jich tolik, že v tom 150 l akváriu začínají již po dvou dnech dělat špínu.
a už žerou, kuřata i křepelky dostaly směs pro krůťata. Po přestěhování ke kvočně budou kuřata dostávat asi už jenom kačení směs.

17.6.2019 17:41
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

ančovička1 napsal(a):
Koudeliku,odkud jste?.😀..mám lonskeho velkeho bileho pizmaka,chci koupit nového,je mým kacenkam bratr,tak potrebuji novou krev..

Plzeňský kraj.

17.6.2019 18:54
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jeje,to jsou Chotusice trochu z ruky,škoda..stareho kacera jsem na jaře nechala zabit,protože me naštval,zmařil mi dvě loňské brahmanky..tak mam letos kacata po krasnem mladém a budu kupovat ciziho..asi trochu barevného,sedlateho,libi se mi hněďi ..😇..tak vám preji úspěšnou koupi😀..

17.6.2019 19:18
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

ančovička1 napsal(a):
Jeje,to jsou Chotusice trochu z ruky,škoda..stareho kacera jsem na jaře nechala zabit,protože me naštval,zmařil mi dvě loňské brahmanky..tak mam letos kacata po krasnem mladém a budu kupovat ciziho..asi trochu barevného,sedlateho,libi se mi hněďi ..😇..tak vám preji úspěšnou koupi😀..

Nevadí, taky jsem zvažoval třeba hnědě sedlatého nebo modře sedlatého.

18.6.2019 08:41
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Dík za reakce na alergii. Něco s tím podnikneme. Každopádně zdá se, že ta křepelčí vajíčka opravdu zatím nevadí. U Kvidery je objednaná jiná značka krmiva pro drůbež. A uvidíme.

18.6.2019 16:40
kastef

XXX.XXX.69.65

tak léto v plném proudu....horko ,mokro komáři....
Dnes sem měla dovolenou ,šla sem na houby,no....nic moc,ale cosi sem přinesla.
Také mi už 10 dní sedí kačky IB ,mají tam 12 vajec,tak snad přibyde nějaký kachní dorost,když už ty první tak nedopadly

Také mi tu zbyly neprodané kuřata a asi už neprodejné.Mám tu 17 ks 8 týdenních Brahmánky a Australky,ty už si nechám.Australky se vydařily,jetam dost slepiček ,v dohledné době dostanou kroužky.
Pak tu mám 22ks 4 týdenní směs Araukan s Plymutkama,Cemani a kdovíčím...plus pár australčích kohoutků.To už nikdo nechce .
Chlap by me nejradši vystřelil na měsíc i s kuřaty .
Kdybyste někdo chtěli za symbolickou cenu ty 4 týdenní,je tam ale dost kohoutků,ale jsou tam i pipinky,tak je možnost.Moc byste mi odlehčili.Nechám si z těch menších jen 6ks.Jaksi sem to s tím líhnutím přehnala,no.Ono ted ty poslední mám vlastně vyměnou-darovala sem vejce k vyzkoušení,a pak sem po čase dostala krásná zelená olivová a tmavoolivové vaja ,majitelce vajec se zdálo,že asi nabudou moc oplozený,tak at z toho něco mám,tak mi jich dala jaksi více.No kuřátka se vylíhla v dostatečném počtu. Kdyby mi chlap něco pro ně postavil ,tak bych je nedala .Nebo je vyměním za nějaké krmivo pro zvířátka,nebo cokoli, i med.

18.6.2019 20:52
sadovsky

XXX.XXX.248.218

18.6.2019 21:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pár fotek, jak to u nás roste. Akorát že když jsem chtěla fotit, vždycky nastal úprk, stmelení do masy živočichů, a tak fotky nejsou nic moc.
Hempšírky 18 týdnů. 4 kohouti už šli do mrazáku. Ráda bych ještě aby šli aspoň dva, už začínají pojímat slepičky. První je focená s bleskem, druhá bez

18.6.2019 21:06
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Část orlovek, mám tam ještě starší kohouty, snažila jsem se je spojit s mladšími, ale nastaly kohoutí zápasy, tak jsem do hejna bez problémů přidala akorát slepičky.

18.6.2019 21:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě srnčí běžci, nakonec z koupených 20ti násadovek 10 kachniček. Což je dobré skóre, protože balík putoval otočený dnem vzhůru. Momentálně jsou ještě doma. A v líhni jsou aktuálně dvě čínčata.
Takový malý vzorek zvířectva, co nám dělá radost.

18.6.2019 21:38

veraboskova napsal(a):
Pár fotek, jak to u nás roste. Akorát že když jsem chtěla fotit, vždycky nastal úprk, stmelení do masy živočichů, a tak fotky nejsou nic moc.
Hempšírky 18 týdnů. 4 kohouti už šli do mrazáku. Ráda bych ještě aby šli aspoň dva, už začínají pojímat slepičky. První je focená s bleskem, druhá bez

Kohútikov nezabíjajte 1 by som si zobral.
U mňa je to tento rok biedne z 10 Sumatraniek mi ostali 4, z Hempšíriek a Australorpiek len 6 kusov tak ak by ste mali tak by som kúpil. Jediné čomu sa darí sú Ruánky a samozrejme Vlašky (medzi ktorými mám 1 kríženca). S husami tiež biedne od každého páru mám po 1-2 húsa.

18.6.2019 22:56
ančovička1

XXX.XXX.35.128

sadovsky napsal(a):
Něco na úterní podvečer

😂😂😂Tak toto foto ukážu našim kohoutům😂!!..ti nás budi
ve 4😁..tak krásný večer a tiché ráno😇

19.6.2019 08:01
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krasne ranko, nas kohou putoval k nasim takze ted dela radost sousedum u nasich. Strejda u mi volal prej co jsem tam dovezla za kriklouna prej ze v 6 uz rve. Tak jsem mu rekla ze muze byt rad ze nerve jeste driv
Nase omladina zatim nekdaka, zato husky jsou slyset
Jinak prvni vojtezku uz mame pod strechou a uz budeme moci pomalu sekat dalsi varku. Letos to vali nejak rychle. Jen nevim kam to vsechno nacpem. Asi budeme muset postavit dalsi senik.
Nevim zda jste si vsimli ale prodavam par hus pomoranskych, bohuzel mam na ne malo casu a tak jim chci najit nejaky domov kde budou jeste stasne slouzit.
Kdyby jste mel nekdo zajem budu jen rada....

19.6.2019 20:57
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Dobrý podvečer.Středa u konce a tak něco pro zasmání:

20.6.2019 00:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Císař Karel IV. je k dispozici (za velice rozumné peníze) už i v české školce
manželů Pelcových. Tak se na něj sjeďte do Skuřiny u Sobotky podívat na pole
(jak tam, ehm, kvete) anebo si ho rovnou kupte online pro podzimní sázení, že ano.

https://www.ruzepelcovi.com/633/

20.6.2019 08:49
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Dobré dopoledne.Užijme si ještě přijatelné teploty:::
Konec týdne přinese přeháňky, ten příští úmorná vedra

Závěr týden poznamená vlnící se studená fronta, která přinese četnou oblačnost a místy rovněž přeháňky a bouřky. Od počátku příštího týdne se začne oteplovat a podle numerických modelů by se měly odpolední teploty šplhat až k 36 stupňům Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

20.6.2019 12:51
Olánek

XXX.XXX.122.72

Jo třešně zrály,v Praze jsou samosběrné zadara.Není zájem proč?

21.6.2019 21:36
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Olanku, proc by se namahali kdyz si je muzou koupit v supermarketech :)
Tem co ovoce pomrzlo jen smutne koukaji na prazdne stromy a v kramech krouti hlavou nad tema co to za draho koupi...
Letos je toho jen pomalo tak mame jen to co se uchranilo.... Jahody nam nastesti vykvetli pozdeji tak mame celkem slusnou urodu.

24.6.2019 10:31
honzapm

XXX.XXX.182.25

Našel jsem ve virtuálnu jednu velice nóbl, krásnou, poetickou
a tklivou básničku s duší. Tak ji sem musím uložit, aby se neztratila, že...

Zrcadlo

Zrcadlo - chtivý souložník,
k laskání ochotný vždycky.
Každá hra i každý styk
s ním končí harmonicky.

Má úcta. Hop hop.

28.6.2019 09:55
Olánek

XXX.XXX.122.72

Mráz kopřivu nespálí a co parno,sucho?

28.6.2019 10:07
Olánek

XXX.XXX.122.72

Pařák nepařák,zajel jsem pro novou králici,protože moje ta vedra nepřežila a než doma poslouchat.co jsem za chovatele.tak jsem pořídil tajně podobnou a je klídek.Ovšem když jsem pro ní jel zahlédl na střeše jednoho domu staváky sedlaté.Vystoupil z auta a od branky pozoroval neskutečně temperamentní holoubky a v tom žáru na slunci jsem byl téměř přivařen ke kovové brance neznámé chovatelky.Píši to jako varování před hrozbou úžehem.

28.6.2019 10:12

když kopřivy vydržely minulý rok, vydrží všechno

ve středu mi vedrem pošla březí samice morčete a to ani nepomohlo, že měli čerstvě vyčištěno, ovešeno plnými napáječkami a pověšenou mokrou deku, prostě hnus horko

a ty březí to prostě bere, tahle by rodila do dvou neděl

už asi fakt budu připouštět jen v zimě

28.6.2019 10:26
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Pěkné dopoledne všem.
Olánku nám trefilo zakrslého strakáče, mazlíka dětí. Koupili jsme králíkárnu, dali jsme jí na zahradu (svítí na ní slunce jen chvíli dopoledne) a mysleli jsme si, že si králík polepší. A ono to dopadlo takhle blbě. Nebyl tam ani týden.

28.6.2019 11:22

když kopřivy vydržely minulý rok, vydrží všechno

ve středu mi vedrem pošla březí samice morčete a to ani nepomohlo, že měli čerstvě vyčištěno, ovešeno plnými napáječkami a pověšenou mokrou deku, prostě hnus horko

a ty březí to prostě bere, tahle by rodila do dvou neděl

už asi fakt budu připouštět jen v zimě

ajaj Tak já musím zaťukat, poslední kvočna (termín 1.7.) zatím přežila. Stará psí bouda, nějaké zbytky polystyrenového zateplení v mezistěně, ale střecha plechová. Stojí v koutě výběhu, sluníčko na ní svítí chvíli ráno, ale i tak...Je to holka statečná. Zato předevčírem sebraná vejce byla předvařená (bohužel ráno všichni odjedou, takže je nemá kdo sebrat), doslova, jako když je vytáhnete z hrnce, jak byla horká.

28.6.2019 12:08

Má to vedro ale i své výhody. Umístil jsem sotva dva týdny stará kuřátka a křepelky trvale ven, a všechny žijí, nepípou a pokračují v růstu. V noci se kryjí do rohu a hřejí.
Kvočny mi sedí statečně, holubice taky.
Křepelky nesou i bez umělého prodlužování dne.
Zatím nikoho neranilo. Kačeny a husy se chladí ve vodě, slepice odpočívají nebo hrabou ve stínu.
Vlastně nejvíc se přehřívám já.

28.6.2019 22:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ach ano. Kabáti se z horka přejmenovali na Tílka a chystají nové album.
To avizuji, aby je jejich skalní fandové poznali, že...
Mě horkem nic nechcíplo, kupodivu ani já, akorát vlaštofčata vyskákala
horkem pod krovem seníku předčasně z hnízda, ale to bych nebyl Gaučík,
abych je na zemi neposbíral, fkusně nenaaranžoval na sudy s pšenicí,
kde je starostliví rodiče vydatně krmí. Fšech sedm.

No a na ten seník jsme pověsili první sklizený česnek Havran, ať se houpá, že.

Dnes od východu foukalo zde na horách tak studeně, že jsem,
vždy připraven, natáhl do sandálků ponožky, nové, sváteční.
A bylo zas teplo a dobře a moderně módně, když začal ten Festival, že.

29.6.2019 08:05
kastef

XXX.XXX.69.65

honzapm napsal(a):
Ach ano. Kabáti se z horka přejmenovali na Tílka a chystají nové album.
To avizuji, aby je jejich skalní fandové poznali, že...
Mě horkem nic nechcíplo, kupodivu ani já, akorát vlaštofčata vyskákala
horkem pod krovem seníku předčasně z hnízda, ale to bych nebyl Gaučík,
abych je na zemi neposbíral, fkusně nenaaranžoval na sudy s pšenicí,
kde je starostliví rodiče vydatně krmí. Fšech sedm.

No a na ten seník jsme pověsili první sklizený česnek Havran, ať se houpá, že.

Dnes od východu foukalo zde na horách tak studeně, že jsem,
vždy připraven, natáhl do sandálků ponožky, nové, sváteční.
A bylo zas teplo a dobře a moderně módně, když začal ten Festival, že.

tak u nás taky nic nepošlo,mě sedí v hnízdech namačkáno milion kvokajících slepic,vůbec jim nevadí ,že se smaží.
I králíci a ostatní havět OK:

29.6.2019 08:51

kastef napsal(a):
tak u nás taky nic nepošlo,mě sedí v hnízdech namačkáno milion kvokajících slepic,vůbec jim nevadí ,že se smaží.
I králíci a ostatní havět OK:

Holky totiž přišly na to, že si v tom horku mohou při sezení ušetřit práci

29.6.2019 18:59
Mikkalla

XXX.XXX.223.90

U nás to vzdala 4letá hybridka z drubezarny, uz nesnášela, byla tady na dožití, tak dožila... Jinak mame obrácený režim, kdyz je vedro jsou v chlivku a jak zaleze sluníčko tak vylezaji ... Kvočen máme také požehnaně, akorát kuřátka uz jsou nekontrolovatelne výtvory. Máme polohedvabnicku s araukanou, na jedné noze prstů 5 a na druhé normalni, nohy chlupaté...

29.6.2019 22:55
kastef

XXX.XXX.69.65

Mikkalla napsal(a):
U nás to vzdala 4letá hybridka z drubezarny, uz nesnášela, byla tady na dožití, tak dožila... Jinak mame obrácený režim, kdyz je vedro jsou v chlivku a jak zaleze sluníčko tak vylezaji ... Kvočen máme také požehnaně, akorát kuřátka uz jsou nekontrolovatelne výtvory. Máme polohedvabnicku s araukanou, na jedné noze prstů 5 a na druhé normalni, nohy chlupaté...

tak já mám ted odpoledne vše puštěné na zahradě,ráno mají ještě celkem zastíněno.Na zahradě je plno stromů,takže vše OK.
Kuřátka řádí jako čerti.Jinak kvočny sedí na plano,kuřata už nechci,máme ted 41 ks skoro nic se neprodalo.Akorát se příští týden vylíhne pár kaček.

Přidejte reakci

Přidat smajlík