Uživatel s deaktivovaným účtem

lukina321
napsal(a):
Dobrý den, je pravda že pokud je změna tlaku a je silná bouřka, mohou se kuřata ve vejci pod kvočnou udusit?
Děkuji
Myslím, že příroda s tímto počítá. Pokud vím, tak jak se zvýší tlak, začnou se víc urychleně líhnout, pokud už je zhruba jejich čas. Je to proto, aby v případě nebezpečí zatopení dosavadního hnízda mohla s kvočnou odejít jinam. Ale neslyšel jsem o tom, že by se měla udusit, tomu nevěřím
Vejce byla čerstvá,prosvícená se zárodky v pořádku.Líhnu již čtvrtou sezonu
brojlery od stejného chovatele,vždycky na 100%.S líhní taky žádný problém,líhnu
několik druhů kachen i pižmové,perličky i kuřata.Poslední líhnutí bylo z 55 kachních
vajec 50 káčátek,směs saské,ruánské,čárkované,pekinské,běžci.Dvě se nevyklubala,
tři byla tak v polovině vývoje odumřelá,což se stává.Děkuji za reakci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Babička
napsal(a):
Připojuji se k dozazu,včera u nás byla silná bouřka,bála jsem se výpadku proudu.
V líhni mám vejce brojlerů a zítra by se měla líhnout.Naklované není ani jedno a
jsou tichá,žádné pípání ani ťukání.Bojím se,že je ty rány zabily .Je to možné?
Dejte jim čas. Já nevím, že si tolik lidí myslí, že slípka se líhne přesně 21 dnů. Přece není stroj, aby byla 100%ní.
Velká slípka se může líhnout 19.-23 den, záleží na teplotě a nastavení líhně. Jestli jste je dlouho větrala, třeba někdy zapomněla líheň, tak je pravděpodobné, že se vylíhnou později.
Mě se vic,nez pred týdnem stala "milá příhoda"..kvocna mi seděla týden na vejcich manžel navečer donesl košík posbiranych vajec a postavil ho ven,přede dveře..ráno jsem s hrůzou zjistila,že jsou tam i vsechna vejce od kvočny ..v noci byla pěkná kosa..přesto jsem vejce vratila pod kvočnu,ať se děje vůle boží..za pár dni jsem je prosvitila a s úžasem jsem zjistila,že jsou všechna živá ..kuřatka by se měla lihnout asi za týden,tak jsem na ty zmrzliky zvědavá