Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2019 13:35
lukina321

XXX.XXX.250.237

Dobrý den, je pravda že pokud je změna tlaku a je silná bouřka, mohou se kuřata ve vejci pod kvočnou udusit?
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2019 14:41

lukina321 napsal(a):
Dobrý den, je pravda že pokud je změna tlaku a je silná bouřka, mohou se kuřata ve vejci pod kvočnou udusit?
Děkuji

Myslím, že příroda s tímto počítá. Pokud vím, tak jak se zvýší tlak, začnou se víc urychleně líhnout, pokud už je zhruba jejich čas. Je to proto, aby v případě nebezpečí zatopení dosavadního hnízda mohla s kvočnou odejít jinam. Ale neslyšel jsem o tom, že by se měla udusit, tomu nevěřím

7.6.2019 23:11
Babička

XXX.XXX.92.150

Připojuji se k dozazu,včera u nás byla silná bouřka,bála jsem se výpadku proudu.
V líhni mám vejce brojlerů a zítra by se měla líhnout.Naklované není ani jedno a
jsou tichá,žádné pípání ani ťukání.Bojím se,že je ty rány zabily .Je to možné?

8.6.2019 00:14
ančovička1

XXX.XXX.220.127

😂že by se ta kuřata lekla a dostala infarkt?😂..to asi ne..nejspíš to bude mit jinou příčinu,jako špatná teplota,vlhkost,vzduch,kdo ví?..máte s lihni zkusenost?..mohou být i starší vejce,atd..ale snad to dobre dopadne

8.6.2019 07:19
Babička

XXX.XXX.92.150

Vejce byla čerstvá,prosvícená se zárodky v pořádku.Líhnu již čtvrtou sezonu
brojlery od stejného chovatele,vždycky na 100%.S líhní taky žádný problém,líhnu
několik druhů kachen i pižmové,perličky i kuřata.Poslední líhnutí bylo z 55 kachních
vajec 50 káčátek,směs saské,ruánské,čárkované,pekinské,běžci.Dvě se nevyklubala,
tři byla tak v polovině vývoje odumřelá,což se stává.Děkuji za reakci.

8.6.2019 08:34

Babička napsal(a):
Připojuji se k dozazu,včera u nás byla silná bouřka,bála jsem se výpadku proudu.
V líhni mám vejce brojlerů a zítra by se měla líhnout.Naklované není ani jedno a
jsou tichá,žádné pípání ani ťukání.Bojím se,že je ty rány zabily .Je to možné?

Dejte jim čas. Já nevím, že si tolik lidí myslí, že slípka se líhne přesně 21 dnů. Přece není stroj, aby byla 100%ní.
Velká slípka se může líhnout 19.-23 den, záleží na teplotě a nastavení líhně. Jestli jste je dlouho větrala, třeba někdy zapomněla líheň, tak je pravděpodobné, že se vylíhnou později.

8.6.2019 22:09
Babička

XXX.XXX.92.150

Čekám a doufám,že si davájí na čas.Naděje umírá poslední.Opravdu to nejde
nastavit přesně jako stroj,každé líhnutí je jiné,děkuji za podporu.

8.6.2019 22:32
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Mě se vic,nez pred týdnem stala "milá příhoda"..kvocna mi seděla týden na vejcich manžel navečer donesl košík posbiranych vajec a postavil ho ven,přede dveře..ráno jsem s hrůzou zjistila,že jsou tam i vsechna vejce od kvočny ..v noci byla pěkná kosa..přesto jsem vejce vratila pod kvočnu,ať se děje vůle boží..za pár dni jsem je prosvitila a s úžasem jsem zjistila,že jsou všechna živá ..kuřatka by se měla lihnout asi za týden,tak jsem na ty zmrzliky zvědavá

9.6.2019 22:20
Babička

XXX.XXX.92.150

Tak to nedopadlo nejhůř.Ráno pípalo v líhní jedno kuřátko a do večera je jich
11,ostatní jsou asi opravdu mrtvá,ale i tak mám velkou radost.Vylíhly se na 23 den to se mně jěště nestalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík