Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste dát zvenku na pletivo (pečlivě) síťku proti hmyzu.
Co s těmi, co už tam nalítaly-asi vyhnat

vykydat :D

ančovička1
napsal(a):
..síťka proti hmyzu sice pomuze proti moucham,ale hodně zamezi proudění vzduchu a v těchto vedrech bych sitku nedávala..
ono obecně, zamezit vletu hmyzu leda tím, že to bude hermeticky uzavřeno. To ovšem jaksi nekoreluje s chovem, že? Takže častěji kydat a s hmyzem se smířit.

Pro člověka smířit se s hmyzem není takový problém.
Ale co ti králíci nebo jiná zvířata, co je ten hmyz otravuje tím, že na ně usedá, nebo je dokonce kouše?
Tak zrovna ta moucha tam jde na hnůj a vyhození hnoje ulehčí situaci, ale třeba takoví komáři tam mají poněkud jiné cíle než hnůj a mohou přenášet myxomatózu. Babička to měla takto zadělané síťkou a králíci měli v létě klid, i v tom největším vedru. Ale má opravdu hodně prostorné kotce a velikou plochu dveří tvořilo to pletivo s muší síťkou. Samozřejmě ale má králíkárny ve stínu, ne na výhni.

napsal(a):
Pro člověka smířit se s hmyzem není takový problém.
Ale co ti králíci nebo jiná zvířata, co je ten hmyz otravuje tím, že na ně usedá, nebo je dokonce kouše?
Tak zrovna ta moucha tam jde na hnůj a vyhození hnoje ulehčí situaci, ale třeba takoví komáři tam mají poněkud jiné cíle než hnůj a mohou přenášet myxomatózu. Babička to měla takto zadělané síťkou a králíci měli v létě klid, i v tom největším vedru. Ale má opravdu hodně prostorné kotce a velikou plochu dveří tvořilo to pletivo s muší síťkou. Samozřejmě ale má králíkárny ve stínu, ne na výhni.
já mám teda na komáry lepší fígl a to dvířka postříkaná biokillem.
a na mouchy platí prostě kydat, ono pro to zvíře stejně nic moc, když v tom vedru sedí na hnoji a v kotci se hromadí čpavek.

A jak máte vyřešen odtok moči, co bývá vzadu za kotcem? Tam síťku dát nemůžete a hmyz proleze. já třeba v kurníku mouchy/červy nemám, nikdy jsem si jich nevšiml. Ve výběhu jsou mouchy. možná je to skutečně tím ořechovým listím. podestýlám ho smíchané s hoblinami.