Dobrý den. Chtěl bych se zeptat co si myslíte o téhle lihni a jaké s ní máte zkušenosti https://lihne-inkubatory.cz/automaticka-digitalni-lihne-yz-24-a?gclid=Cj0KCQjwu-HoBRD5ARIsAPIPenfVmp9rlxz6hMxRmfBDlL13MuUtcp8vEilBm-cNb-iwjEPpW6A9cnQaAmWYEALw_wcB
Nedoporučuji, po každém líhnutí je čistění pracné, líheň je drahá, lepší je Puisor 103TH, je s teploměrem a vlhkoměrem, cena asi 2000,-Kč, ale dá se sehnat i levnější. Samozřejmě nebude se mnou každý souhlasit a budou doporučovat líhně drahé, ale začínající se musí vše naučit na levnějších.
ja mam podobnu, plne automaticku a vyzera ze su na rovnakom principe ze ventilator je pod drziakmi na vajicka nad ktorou je zrejme nejaka mriezka a sem pod tuto mriezku okolo venitlatora sa leje voda kt sa odparuje a drzi vlhkost. posledne 3 dni drziaky odoberate a vajicka ulozit na mriezku kde sa vyliahnu mlade. problem je v cisteni nakolko pri liahnuti je trochu viac spiny ako by to clovek cakal pada to vsetko dole a zaroven ta liahne nemoze ist pod vodu. cistil som to raz a stacilo.
z urcitych inych dovodov som musel kupit aj druhu liahen ta ma na spodu iba plastovu misku a ventilator je hore, nema sice vlhkomer (da sa dokupit taky do teraria) a nema ani automaticke otacanie vajec ale je lepsia na udrzbu po liahnuti. takze teraz to robime tak ze automaticka sa stara o prvu fazu a druha o doliahnutie.
na rychlo som nasiel na nete takuto poloautomaticku aku mame https://it.slovsoft.eu/?cl=show&vyber=249256 ventilator je hore a teda dole po vyliahnuti sa lahko cisti. ale treba vajicka otacat.
liahnivost bola v oboch cca rovnaka
Naša stala 120 eur, lebo ma integrovanú presvevovacku, 110 bola taka ísta bez nej. Príde mi ta presvevovacka úplne zbytočna lebo ak neboli na všetkych miestach vajíčka tak oslepovala a nebolo nič vidieť. A nemôže byť vraj dlho zapnutá. Takže bez presvecovacky a radšej všetky vajíčka presvietit po jednom.
Vajíčka otáča každé 2 h automaticky, čo je fajn.
Ma svoj teplomer a vlhkomer a keď klesnú hodnoty tak začne pipat. Mňa to aj zobudí v noci, keďže ju mame v dome a doplním vodu ak chýba.
MS sme spokojní, naša prvá liahen. Nieje dokonalá ale postačí zatiaľ.
A teraz na posledné dni presúvame do tej druhej na doliahnutie.
Čiže máme 2 každá bola cca 120 eur. Automat ma kapacitu 56 vajec. Druhá ma 2x41.
Pre kačacie a husacie sú držiaky male alebo skôr veľmi blízko pri sebe a keď je vajce väčšie nezmestia sa vedľa seba. Chcelo by to zvlášť držiaky na väčšie vajíčka.
Tak super pro mě jinak dostačující lihen. Cleo apod jsem zvažoval ale to by mě štvalo že nevyuziji její kapacitu, je to sice blbost ale je to tak jinak pokud jde o tuhle lihen tak je to čínský výrobek jako většina a vím o obchodě kde se dá objednat za 1500 kc takže do ní asi vážně půjdu a líbí se mi i vzhledově.