Křepelky japonské a barvy

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2019 12:33

Na burzách se často setkávám s touto barvou křepelek viz. foto.
Jedno zvíře jsem koupil jako slepičku a byl z toho kohout. Načež jsem koupil další jako slepičku od jiného prodejce slepičku, a má to zas lososová prsa a asi to tedy bude kohout (vymačkat pěna ještě nešla). První zmíněný kohout se stal mazlíkem, pěkně jsem ho zkrmil a váží 260 g.
Nevím, zda je to správně, ale já jim říkám popelavé.
Je vůbec možné sehnat takovou slepičku? A jakou barvu prsou má slepička těchto křepelek?

19.7.2019 08:29

Mne sa to javí na prepelicu MODRÚ, ale z fotky to určiť neviem. Keď to chceš vedieť na sto percent, tak napíš na mirec732@gmail.com To je odborník na prepelice, ktorý dlhé roky žil v (asi) Taliansku a venoval sa prepeliciam a brahmankám.

19.7.2019 09:28

Ok, díky, napsal jsem mu.

13.9.2019 17:50

Tak jsem po tomto křepelákovi nalíhl. Se zlatou slepičkou a přírodní slepičkou. Mj., byly tam hlavně zlaté, ale štěstí se pousmálo a dneska už opeřené mám 4 stříbrné. Jsou to 2 kohouti a 2 slepičky .
Byla tam ještě jedna zlatá s stříbrnou kresbou (že měla namísto černé tu stříbrnou na zlaté), která ale nepřežila, bohužel. Tato raritní křepelka mě zaujala natolik, že budu dále zkoušet kombinovat tyto 2 rázy, abych jí opět dosáhl.
Dále mám jinou raritu z úplně cizích vajec, a to křepelku, která má bílou náprsenku a všechno peří na těle má kresbu jak u mahagonové, ale je prostě stříbrné (měl bych vyfotit). Je to originál, sourozenci byli normálně tuxedo (mahagonová zákl. barva). Zatím bohužel neznám pohlaví.

Akorát mi vrtá hlavou, kde seženu nepříbuzné křepelky v té stříbrné. V Přerově občas bývají.
Docela se mi tyhle křepelky líbí, to je daleko jiný kafe než přírodní.
Navíc teď se mi vylíhla v líhni křepelka straka (přírodní s bílou dohromady), je shora tmavá a zespoda bílá, ruční letky budou bílé, takže snad nějaká tučňáčí, sedlatá. A hned první kuře, co se vylíhlo je tento strak (a to je pátek 13.), takže je šance i na další. Je tam stále cca 30 vajec, co každou chvíli začnou praskat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík