Jediné, co mi vadilo bylo prokázání původu drůbeže, pan Kadlec nechtěl udat, důvod nevím.pritom by to mělo být samozřejmostí, když se s tím ohání v inzerci. A pro mě jako začínajícího chovatele je důležité to vědět. Ale z jeho strany byl absolutní nezájem. Drůbež jsem vzal jen na popud našeho velitele organizace a jednoho známého, který ho zná osobně. Jinak jedna perlička má jednu bílou letku, úhyn žádný. A furt je to z laického hlediska lepší jak to koupit od Franty z Horní Dolní a jeho incestního mix chovu. Buď na to budu za dva roky nadávat nebo děkovat v duchu. Zacinam, učím se a nevím. Jinak je urcite lepší si sehnat kontakty a zajet si osobně vybrat drůbež k chovateli. ale když nevíš, tak co vybereš. Musíš se učit a to není za chvíli. Vík.
Perlicky bych už určitě nebral, laloky jim lítají na všechny strany, flekate nohy. Byl jsem si koupit a taky podívat u chovatele v Německu a byl jsem tak trošku v šoku. Perlicky měl možná o 1/2 větší, pekne vybarvené, stavěné. Je lepší obětovat trochu více času, zakoktat si Němčinu a koupit, byť trochu dražší. 15 Euro za kus není zase tolik, když si člověk spočítá náklady na dokrmení údajně čistokrevných perlicat, který ani nechce nijak prokázat, rodiče vidět.. nemá se tím vůbec ohánět, když to neprokáže, tu onu slavnou čistokrevnost.