Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravíčko, již třetí rok chovám od kuřat bažanty diamantové. Začínal jsem s jedním párem, protože se mi nedařilo sehnat slepice navíc. Kohout po přepeření dostal standardní zbarvení, nicméně slepice se začala - zvláště v posledních měsících - přepeřovat do něčeho, co je asi nejvíce podobné tzv. kohoutici, což je případ známý od našeho bažanta obecného. Chci se jen pomocí fotky ujistit, že se opravdu jedná o kohoutici, a jestli je nějaká šance, že bude v chovu uplatitelná, nebo se jí mám zbavit. Kohout po ní jde a ona jde po ostatních slepicích, takže zatím je jen na obtíž.

Kohoutice by měla být neplodná. Je to ona, slepička normálně nemá takovou barvu.
Darujte nebo prodejte ji někomu na ozdobu, třeba na dvůr mezi drůbež.
I já mám takovou. Jako dvouletá odchovala kuřata a potom začala přebarvovat. Foto
je aktuální, slepička je čtyřletá.

Erik Rosario
napsal(a):
to je aj samicka takato farebna? krasne, zamyslame sa aj nad zaradenim bazantov do chovu ale oni asi uletia ak by sme ich dali iba do vybehu 1.8m vysoky plot bez strechy? mate ich vo voliere ?
dakujem
Ne, neni. Pozorne si prispevky prectete. Jde o mutaci pri preperovani. Bezne slepice od bazantu jsou hnede, nenapadne, kvuli predatorum. Jako u puvodnich divokych plemen kuru.

Děkuji za reakce. Už jsem se domluvil s místním zookoutkem, že jim ji daruji, mají velikou voliéru s různými bažanty a jistě tam najde místo