Odchov brojlerovych kurciat s kvockou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2019 11:38
Kalif

XXX.XXX.121.49

Dobrý deň, kupil som 15 kusov tyzdnovych brojlerov a dal ich ku kvocke. Nedavno zacala kvokat a na liahnutie je uz neskoro. Kvocka sa o nich vzorne stara, ale zda sa mi ze neprijimaju dost potravy a namiesto toho behaju a hrabu vo vybehu ako ich to kvocka naucila. Neviem ci som nespravil chybu a rychlejsie by nevyrastli na jatocnu hmotnost keby som ich odchoval oddelene od kvocky. Poraďte prosim

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2019 11:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak je s kvočnou oddělte do menšího výběhu, kde nemůžou tolik běhat. Brojleři musí žrát a žrát, ne běhat kdo ví kde:-) Ikdyž je kvočna asi zahřívá a vám odpadá starost s teplou odchovnou.

20.8.2019 11:58
Kalif

XXX.XXX.121.49

Prave za tu odchovnu som ich dal ku kvocke. Vybeh je velky asi 1m*2,5m

Qwerts

20.8.2019 12:10
Qwerts

XXX.XXX.173.226

A jakou tam mají teplotu prostředí? Pokud Vám běhají po výběhu při teplotě, jaká v současnosti je, tak se nedivte, že nežerou a nepřibíraj, brojler je vyšlechtěnej na haly a stabilní podmínky.

20.8.2019 12:14
Kalif

XXX.XXX.121.49

Su vo voliere s chlievom, teplota sa pohybuje okolo 28-30°C pocas dňa.

20.8.2019 13:36
ladd

XXX.XXX.34.45

Dělal jsem v drůbežářském podniku, tak vím, že malá kuřátka jsou zprvu stejně čilá, jako jakákoliv jiná kuřata, Až když povyrostou a váha jim to nedovolí tak se “zpomalí”. Ten výběh není ale nijak prostorný, tolik tam toho naběhat nemohou.
Na zkoušku jsem si kdysi malé kuře přinesl domů a dal ho pod kvočnu ke stejně starým kuřatům. I když kvočna vodila kuřata po celé zahradě, kuře (kohoutek) rostl dle brojleřích parametrů.
Nechte jak to máte. Já bych naopak výběh zvětšil, ať až povyrostou, nesedí na pokakeném plácku.

20.8.2019 14:02
ančovička1

XXX.XXX.33.4

Já se přikláním k radám frufru..žádné zvětšování prostoru,pokud se tam brojleri vejdou..brojler musi sedět,žrát a pit,jinak nebude přibirat a všechno vyběha,budete ho krmit dvakrát déle a maso bude tuhé..kvočna je zatim zahřeje,později,az se pod ni nevejdou,podle venkovní teploty musite přihřívat infralampou..ten "pokakany plácek" řešit častějším čištěním a teplou podestylkou.pri 15 kusech brojleru,je to,slušně řečeno, sranda..

Přidejte reakci

Přidat smajlík