Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2019 08:22

Na svatého Jiljí, dětem se prázdniny chýlí. Já se nechýlím, prázdniny nesdílím.
A je to, zase další měsíc v .... fuč.

1.9.2019 09:08
machlena

XXX.XXX.210.8

Září,září na léto jde stáří

2.9.2019 12:59
Olánek

XXX.XXX.122.72

Hrozí chovatelům syndrom vyhoření?Stále na nás útočí stresující skutečnosti,jen namátkou,méně krmení kvůli hrabošům,málo sena v důsledku sucha,které znamená méně vody atd.a tak z psychologického pohledu nás při kurnících udržují povzbudivé úspěchy zveřejněné na iF.

2.9.2019 13:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mě chovatelství přijde jako naprostá pohoda. Zvlášť dneska. Akorát ta kachna na to má evidentně jiný názor

2.9.2019 13:28
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

No kachně se vůbec nedivím :)

Jinak naše Lenička dnes poprvé šupajdila do školky, ani pusu mi nechtěla dát prej že nechce jít domů tak nám ji jen poslala
Tak jsem zvědavá s jakou ji vyzvedneme

Olánku, hrabošů je opravdu mnoho, náš kocour už je ani nežere a to je co říct

2.9.2019 14:19
Olánek

XXX.XXX.122.72

veraboskova napsal(a):
Mě chovatelství přijde jako naprostá pohoda. Zvlášť dneska. Akorát ta kachna na to má evidentně jiný názor

Věřte,že ona pro vás padla ráda,aby vám tak vrátila onu předchozí péči.Možná že jste přeslechli,jak vám tiše popřála dobré chuti.Mě to před tím papáníčkem čeká dvacekrát,moc jsem se s nima zpřátelil,běhají za mnou,že se bojím udělat krok,nebo vyjet ze dvora autem.

2.9.2019 14:47
Olánek

XXX.XXX.122.72

Bodlinko,záměr vaše slepičky a pražská ZOO nevzdávám,Po nevyhnutelném přechodu od aktivního důchodce,vylepšujícího chalupu pro potomky,k opravdovému důchodci,nehodlám zvířecí svět opustit.Po přepajdání Stromovky a zadara Vltavy na zádech s baťůžkem skromné stravy, jsem za jednu kačku v ZOO,tedy za 365 dní celičký rok.Bez krmení,čištění, ztrát,jen se kochati paletou živočichů,případně náhodným pohledem na nepřehlédnutelné návštěvnice. atd.Trochu mě vadí,že nejmenší děcka se ponejvíce radují z projíždění plechovou rourou,než z krásy chovanců.A proto po projednání s řídícím,obohatit ZOO okrasnou drůbeží v počtu asi pětí plemen,vedle sebritek i tím Vaším,ať ta děcka vidí co vše chovatelství nabízí.

2.9.2019 15:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak ono to není až tam mimo Olánku, letos se mi podařilo sehnat násadovky nepříbuzných orlovek. A je to po slepičkách z Vyškovské ZOO.
Ale nevím nevím, jestli bychom spíš některými plemeny ty děti neděsili

2.9.2019 15:24

Dnes už spím ve svém novém domě

2.9.2019 16:16
Olánek

XXX.XXX.122.72

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dnes už spím ve svém novém domě

Více nám neprozradíte?

2.9.2019 16:19
Varaxi

XXX.XXX.1.226

veraboskova napsal(a):
Tak ono to není až tam mimo Olánku, letos se mi podařilo sehnat násadovky nepříbuzných orlovek. A je to po slepičkách z Vyškovské ZOO.
Ale nevím nevím, jestli bychom spíš některými plemeny ty děti neděsili

Jo, naše zoo má úplné drůbežárium. Chocholaté a kadeřavé husy, kachny a pižmovky, strašně moc slepiček, holokrčky, araukany, ayam cemani, rohaté laflešky, maličké sebritky, chlupaté hedvábničky a vedle toho normální zdrobnělé hempšírky a vyandotky, k tomu kadeřavé holuby, pávíky a veliké římany a kvanta králíků, některé si můžete pohladit. Sem tam se projde páv, v průchozí voliéře poletují andulky. Do toho koně, osli, skot, ovce, kozy, prasata. Strašně ráda tam chodím. Pro malé děti kolikrát zajímavější a zábavnější než Safari Park ve Dvoře Králové, vůbec bych se nebála, že se děti budou bát. :)

2.9.2019 16:23
Olánek

XXX.XXX.122.72

Ještě dotaz,než prchnu.Zakoupil jsem směs pro nosnice s upozorněním,že předčasným použitím by následovala nechtěná předčasná snůška dospívajících slepiček.Ovšem co by takové krmivo provedlo s omladinou kohoutků výrobce neuvádí,mohli by býti předčasně čiperní?

2.9.2019 16:34
jo012810

XXX.XXX.101.35

Olánek napsal(a):
Ještě dotaz,než prchnu.Zakoupil jsem směs pro nosnice s upozorněním,že předčasným použitím by následovala nechtěná předčasná snůška dospívajících slepiček.Ovšem co by takové krmivo provedlo s omladinou kohoutků výrobce neuvádí,mohli by býti předčasně čiperní?

Je dobré krmit drůbež od kuřat určenou směsí podle stáří drůbeže, aby bylo dosaženo správného vývoje kostry a pohlavní vyspělosti...A tedy i kohouti by měli být krmeni takto...

2.9.2019 16:59

Olánek napsal(a):

tam to nevadí.

slepice, která začne snášet předčasně zůstane menší a tím pádem má i menší vejce a menší snášku a to trvale.

u kohouta takový vliv není.

3.9.2019 15:45
bery25

XXX.XXX.97.186

september,september-kupele a tatry volaju,nijak sa to nerymuje ale krasne to znie,tak tri tyzdne ziadne prasata,barany ,zajace,sliepky,psy,macky a zeny

3.9.2019 20:35

Tak se s vámi podělím o dnešní popůlnoční zážitek s ježkem-predátorem. Včera jsem jednu hedvábku strčil pod plastovou přepravku na ovoce (tu větší bytelnou), vedle kurníku na betonové dlaždice, aby si holka to kvokání rozmyslela. v 1:30 ráno mne probudí naříkavé zvuky, jako když někdo slepici mučí. chvilku mi trvalo, než mi došlo, oč jde (nejprve jsem si myslel, že se někde zapomnělo odrostlé kuře a něco si ho našlo), nicméně jsem vyrazil s baterkou do výběhu. přepravka odsunutá o půl metru a kdo v ní (krom naježené slepice a haldy peří)? Macatý ježek. Asi si chlapec (nebo chlapcová, nevím, pohlaví jsem neohledával) usmyslel, že si vylepší před zimou jídelníček o maso. Slepice naštěstí přišla jen o peří, bránila se statečně i mě. A ježek se odvalil. Kuřata v boudě raději už zase na noc zavírám.
A v neděli, aby toho nebylo málo, jsme doma lovili netopýra, resp. dělali vše proto, aby našel oknem cestu zase ven.

3.9.2019 21:18
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ja mam zase letos zkušenost s pizmovkami,které nasnášely pod jeslemi koz pod pristreskem, plna hnizda vajec,poctivě seděly a postupně se jim ztracela vejce..podezřívala jsem kuny,ale zadna kuřata ani slepice se neztrácely..jednou brzy po ránu muž pristihl u hnizda ježka..postupně jsme odchytili ježky tři,odvezli jsme je do blízkého lesika a od té doby se neztratilo ani jedno vajíčko😀🙌

6.9.2019 06:22

Tak, želám krásne ráno všetkým. Ako každým rokom som sa zobudil do oblačného narodeninového dňa Ale vylepšili mi ho orpingtonky, ktoré som si kúpil ako darček Hádam to bude pekný deň, v ktorý oslávim svoje 15. narodeniny...

6.9.2019 07:33

Tak, želám krásne ráno všetkým. Ako každým rokom som sa zobudil do oblačného narodeninového dňa Ale vylepšili mi ho orpingtonky, ktoré som si kúpil ako darček Hádam to bude pekný deň, v ktorý oslávim svoje 15. narodeniny...

Gratulace jak k pěknemu dárečku tak k narozeninám. Vše nej nejen v chovu!

6.9.2019 07:41

ančovička1 napsal(a):
Ja mam zase letos zkušenost s pizmovkami,které nasnášely pod jeslemi koz pod pristreskem, plna hnizda vajec,poctivě seděly a postupně se jim ztracela vejce..podezřívala jsem kuny,ale zadna kuřata ani slepice se neztrácely..jednou brzy po ránu muž pristihl u hnizda ježka..postupně jsme odchytili ježky tři,odvezli jsme je do blízkého lesika a od té doby se neztratilo ani jedno vajíčko😀🙌

Tak to máte dobrý. Ja bojuji letos poprve s divočáky. Zahradu , sad i zahumenek mám jako tankodrom. Zničily mi letos novy sklenik, ohrady na kuřata zasazené keře a stromky. A ne a ne se jich zbavit. Plot jsem opravil, dal ruzné pachové ohradniky a nic. Funguje to vždy jen par dnů. Hlasil jsem to myslivcům i na obci. Prý dělají co můžou...

6.9.2019 12:51
Olánek

XXX.XXX.122.72

Tak jako vždy dotaz,proč sušíme pečivo určené drůbeži.Je známo,že sušením se prodlužuje jeho trvanlivost odpařením tekutin a co ještě?Před zkrmením se zpravidla namáčí a někdo jej poté ždíme,asi odsoluje.
Pomalu nás opustí migrující ptactvo,hlavně vlaštovičky,jež mně napovídají zda zalévat či nikoliv.Přesná předpověď má tudiž obrovský význam pro úsporu vodou.Až odletí nezbyde než počítačový model Aladin.
Čeho se nedožuju?svítících vajec od slepiček pobývajících v následném tisíciletí nad skládkama vyhořelého jaderného odpadu.

6.9.2019 15:26
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Přeji hodně zdaru v chovu. Ze slepiček budete nadšený, jsou super. Letos se mi vylíhlo 17 kuřátek a z nich budou 2 krásní kohouti. Tak krásné narozeniny.

6.9.2019 20:14
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Marku,také Ti preji k 15.narozeninám všechno nejlepší a hodně chovatelskych úspěchů..slepicky jsou nádherné,ať se daří..ale nevidim kohoutka? ..

6.9.2019 20:25
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Tak to máte dobrý. Ja bojuji letos poprve s divočáky. Zahradu , sad i zahumenek mám jako tankodrom. Zničily mi letos novy sklenik, ohrady na kuřata zasazené keře a stromky. A ne a ne se jich zbavit. Plot jsem opravil, dal ruzné pachové ohradniky a nic. Funguje to vždy jen par dnů. Hlasil jsem to myslivcům i na obci. Prý dělají co můžou...

.tak jsem si konečně přečetla vsechny příspěvky..nabity den😀..no,to je hrozné,člověk řeší par ztracených vajec a podobne malichernosti(v daném okamžiku velký problém),ale mit od divočáku rozrytou zahradu,zničené vsechno,co člověk roky buduje a pěstuje,to je k zlosti..a nikdo vam nepomůže..dát se k myslivcům a pomoct si sám?..

6.9.2019 20:48

ančovička1 napsal(a):
.tak jsem si konečně přečetla vsechny příspěvky..nabity den😀..no,to je hrozné,člověk řeší par ztracených vajec a podobne malichernosti(v daném okamžiku velký problém),ale mit od divočáku rozrytou zahradu,zničené vsechno,co člověk roky buduje a pěstuje,to je k zlosti..a nikdo vam nepomůže..dát se k myslivcům a pomoct si sám?..

Tak to mě už taky napadlo. Zoufalstvi to je veliké to je fakt.

6.9.2019 22:41

Ďakujem všetkým za blahoželania, hlavne nech to zdravie slúži a sliepočky nech znášajú

Ančovička, čo sa kohútika týka, tak mám jedného zajednaného z Anglicka, ale ak by mi vedel niekto ponúknuť budem rád...

12.9.2019 08:11
Olánek

XXX.XXX.149.101

Javorko,bude letos v Jičíně ta o kohoutkovi a slepičce.

12.9.2019 08:41
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Áááá, je to oficiální! Budeme mít kohouta! Rodina je konečně svolná a sousedů se pro jistotu nikdo neptá. :)

12.9.2019 09:44
Olánek

XXX.XXX.149.101

Soud již rozhodl,kohout kokrhat může,sousedů se nebojte.

12.9.2019 10:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Vážení, dělejte si evidenci při líhnutí. Dávám líhnout do líhně vždycky pár vajec po týdnu. A dneska ráno tohle Berte mě jako odstrašující příklad

12.9.2019 10:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Olánku, děkuji.

Do Jičína asi nepojedu, parádních kohoutků mám dost na zahradě a už mi tu troubí zvesela vlastní pohádky.

12.9.2019 10:47
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Věrko,to je překvapení😁..take se mi to stalo,dala jsem vejce do líhně a čekala..no jeste pár dni..ráno přišel manžel a říká:"neco ti pipa v lihnil"..ja-to neni možný,ještě par dni..už pres dvířka jsem viděla tu úrodu,asi 50kuřat!!kurata,skořápky,nestacila jsem to vyndavat a to se prihodilo do rána a asi o 3 dny dříve,špatně jsem spocitala den lihnuti😂..takže veselá kuřata, nečekaně hopsajici v lihni, překvapují i nejen vás😂🐣🐣

12.9.2019 15:06

veraboskova napsal(a):
Vážení, dělejte si evidenci při líhnutí. Dávám líhnout do líhně vždycky pár vajec po týdnu. A dneska ráno tohle Berte mě jako odstrašující příklad

To je v pohodě, hlavně že jsou zdravé. Já mám taky líhnutí napsané na 14-15.9. Včera se začala kuřata naťukávat, dnes jedno venku. Vejce dávám, aby se líhla pokud možno jednorázově, ale většinou tak 3-5 dní samotné klubání trvá (čerstvá a starší vejce). Stalo se mi, že pod kvočnu snesla jiná slípka 3 vejce během inkubace. Takže část inkubace strávila u kvočny a pak šla do líhně a já ani v tu chvíli neměl páru jak jsou to staré zárodky. Zrovna v půlce inkubace vajec v líhni se vylíhla ta tři kuřata, bylo to překvapení, kdy se to stane.

12.9.2019 19:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No ale celkově je to fiasko. Z 8mi vajec 2 křepelky. Normálně by jich bylo tak od 6ti víc. Inu nízká vlhkost.

12.9.2019 19:41

já jsem dneska začala pracovat na vytváření místa pro morčecí kotce. na tom místě stála stará králíkárna. ztrouchnivělá. a totálně porostlá břečťanem.

vzala jsem kladivo a už je půlka pryč, ale než z toho udělám místo, kde se dají sestavit morčecí domečky, to bude ještě prááce

janadivoženka

13.9.2019 07:41
janadivoženka

XXX.XXX.76.234

Bodlinko, je super, že jste se přestěhovala do vlastního. To bude zážitků. Chtěla jsem se optat, co dělá Nora? Jak se jí vede?

13.9.2019 11:21

Nora už bydlí se mnou v novým a už to vzala za své. Hlídá a vykopává na zahradě hraboše a likviduje je skoro tak dobře jako kočka, akorát u toho spoustu zdupe.

14.9.2019 20:58
Olánek

XXX.XXX.112.191

Přátelé zase mám problém.Předpokládám,že i přes oteplování planety nastane podzimní spad listí.Již nyní se mně pár spadlých listů z jasanů dostává do posečené trávy pro králíky a nechce se mně je vybírat.Nezamýšlím králíky hodovat listím,ale problematika králík a listí je mi vzdálená.Pokud máte nějaké poznatky v tomto směru,sdělte je prosím.

15.9.2019 12:44
keckas

XXX.XXX.163.8

Dnes jsme měli k obědu naše první sulmtaláky. Pokud hledáte plemeno, kde je dost masa a vypadá dobře má dvoře, můżu je směle doporučit.

15.9.2019 13:17
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Když jsme u těch obědů, tak jsem dneska porcovala čínky. Vlevo kříženec IB 1,4 kg kachna a vpravo čínka kačer 3 kg váha po vykuchání bez drobů a krku.

15.9.2019 18:35

Nová posila na jaro, sice trochu asi hranatý v zádech, ale je mu 5 měsíců, má ještě šanci. Ale holkám poslouží a do hobby chovu stačí😉

15.9.2019 18:42
keckas

XXX.XXX.163.8

Rudolf, bratr dnešního oběda, 21 týdnů

janadivoženka

15.9.2019 23:53
janadivoženka

XXX.XXX.76.234

Olánku o jasanových listech nemám povědomost, ale jabloňové to je jiná. Králíci je mají velmi rádi, s chutí je přijímají a nemá to žádný vliv na funkci.

16.9.2019 14:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný den. Sešlo se mi docela dost kachních jater, nemáte někdo prosím ozkoušený recept na domácí paštiku?

16.9.2019 21:16
honzapm

XXX.XXX.199.62

16.9.2019 21:25

tak. stará králíkárna už je rozmlácená. zítra buřty a pak se bude dát přemýšlet o dalším postupu.

17.9.2019 05:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno všem, díky Honzíku za recept. Vytisknu a příště vyzkouším. Akorát to brandy nemám, tak asi vynechám nebo něčím nahradím.
Já jsem včera nakonec hodila na pánev na máslo cibulku, na to játra. Pak po zatáhnutí jsem to podlila trochou smetany. Když už se mi zdála játra dost hotová, tak jsem to dala všechno do mixéru a přidala jihočeské máslo, sůl a pepř a rozmixovala. Dneska bude dobrá snídaně

17.9.2019 07:28
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Krasne ráno,take Honzikuv recept vyzkouším,jater mam dostatek😀,u nas se zatim staci spotřebovat na cibulce,sul,kmin,pepř, sojova sladká omáčka,trochu vorcestru, s hranolky,to by se utloukli😂,take hodne děláme slepici a kohouti vývary,hlavne dcera dětem,tak bez jatrovych knedlicku by to nešlo😁..ja paštiku nedělám(doteď😁),ale kupuji si s provensálskym kořením,tak bych to také zkusila,to mám ráda..kdysi rodice a prarodiče pri zabijackach dělali pastiku a
zavářeli ji do kilovych plechovek..to byla paštika..😇

17.9.2019 08:43
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno všem, díky Honzíku za recept. Vytisknu a příště vyzkouším. Akorát to brandy nemám, tak asi vynechám nebo něčím nahradím.
Já jsem včera nakonec hodila na pánev na máslo cibulku, na to játra. Pak po zatáhnutí jsem to podlila trochou smetany. Když už se mi zdála játra dost hotová, tak jsem to dala všechno do mixéru a přidala jihočeské máslo, sůl a pepř a rozmixovala. Dneska bude dobrá snídaně

Dobre rano,
Takhle delam pastiku i ja a kdyz je nalada tak do ni pridam nasekane mandle nebo brusinky

17.9.2019 09:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ančovičko tak to já mám jenom toho trochu, na spotřebu do dvou dnů.
Ale už se psychicky připravuju na výrobu klobás. Zítra porážíme starou ovci, manželovi se do toho nechce, ale je to třeba. Střívka objednaná, dneska je pošlou od Herolda, ještě že letos mám nového robota. A jako součást elektrický mlýnek na maso.
Akorát mi dělá starost co se sádlem. Vždycky si ho brala babička pro psa. Tentokrát se s tím musím nějak poprat. Dá se to vařit slepicím, nebo se z toho po...?

17.9.2019 09:59
Varaxi

XXX.XXX.1.226

veraboskova napsal(a):
Pěkný den. Sešlo se mi docela dost kachních jater, nemáte někdo prosím ozkoušený recept na domácí paštiku?

Já mám osvědčené toto:
500 gramů jater
1 lžíce másla + asi půl lžíce másla na zalití
1 větší cibulku
2 stroužky česneku
panák slivovice, brandy, koňaku...
80 ml smetany
pepř, sůl
ořechy, zelený pepř, tymián...

1. Játra důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a očistíme. Odstraníme veškeré blanky a žilky a nakrájíme je na malé kousky. Cibulku také nakrájíme.
2. Lžíci másla rozpustíme na pánvi a začneme smažit cibulku. Když zesklovatí, přidáme česnek a za minutku játra. Nesolíme. Osmažíme je doměkka, než se odpaří tekutina, kterou játra pustí. Zalijeme slivovicí a necháme vypařit. Můžeme přidat sušený tymián (když se přidá k už hotové paštice, nerozvoní se tolik) nebo další bylinky.
3. Směs necháme vychladnout a dohladka umixujeme se změklým máslem a smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme s kuličkami zeleného pepře, para ořechy a případně dalšími surovinami. Přelijeme do misek.
4. Celou horní plochu zalijeme teplým (rozpuštěným) máslem, lepší bude přepuštěné. Necháme zatuhnout v lednici do druhého dne.

Recept je z netu, ale upravila jsem si ho dle vlastních představ. Jak tak koukám, je to dost podobné.

17.9.2019 11:27

veraboskova napsal(a):
Ančovičko tak to já mám jenom toho trochu, na spotřebu do dvou dnů.
Ale už se psychicky připravuju na výrobu klobás. Zítra porážíme starou ovci, manželovi se do toho nechce, ale je to třeba. Střívka objednaná, dneska je pošlou od Herolda, ještě že letos mám nového robota. A jako součást elektrický mlýnek na maso.
Akorát mi dělá starost co se sádlem. Vždycky si ho brala babička pro psa. Tentokrát se s tím musím nějak poprat. Dá se to vařit slepicím, nebo se z toho po...?

slepicím bych to dal syrové, asi ne 10 kilo na 5 slepic, přiměřeně

17.9.2019 12:01
ančovička1

XXX.XXX.33.251

slepicím bych to dal syrové, asi ne 10 kilo na 5 slepic, přiměřeně

Věrko,presne tak,jak píše frufru..ze staré i mladé kozy oberu důkladně všechen luj,nakrajela jsem ho,jak to slo na kostky,jako na škvarky,dala do mikrotenu a po kilech do mrazaku..zkousela jsem to mlit masinou,ale šnek se ucpaval..takže ručo😀..davejte slepicim po částech,jak jim bude chutnat,treba po týdnu..ja jsem jim vzdycky vysypala pytlik na trávu,do vecera to zmizelo😁

17.9.2019 12:11
ančovička1

XXX.XXX.33.251

..a jdu vyrobit další kozí sýr😀

17.9.2019 12:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dík za rady

17.9.2019 18:15
ančovička1

XXX.XXX.33.251

ančovička1 napsal(a):
..a jdu vyrobit další kozí sýr😀

..tak změna plánu..asi jsem trošku přehnala teplotu sýřeniny,tak jsem to hodila do útěrky překapat a mám misto sýru tvaroh😂😂..aspoň bude co do buchet😁

19.9.2019 09:05
Nirrti

XXX.XXX.63.116

ančovička1 - vypadá skvěle. Mohu k Vám chodit na rady? Vypadá to, že naše zvířecí společnost se rozšíří o 2 kozenky.

19.9.2019 10:10
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Nirrti děkuji,ja vyrabim,co se mi právě podaří😂,jako teď😀.. kozy davaji to nejlepší,co doma musi být..zdravé mléko,tvaroh,sýr,ještě chci houbu na výrobu kefiru..mám už jen tri kozy,ale dojime jednu,ma hodně mléka,tak stačí..v létě denně pod 5 litru nešla, 2x dala rovnych 6 litrů,teď konečně už jen přes 4..tak kozicky jen doporučuji😀

19.9.2019 10:25
Nirrti

XXX.XXX.63.116

ančovička1 - jsou krásné, moc. My bychom si měli v říjnu přivézt 2 hnědé české. Tak se všechno budeme učit - sice jsme kdysi dávno kozeny měli, ale to už je fakt dávno. Navíc musím nastudovat ten cirkus s registrací.

19.9.2019 12:58

Nirrti napsal(a):
ančovička1 - jsou krásné, moc. My bychom si měli v říjnu přivézt 2 hnědé české. Tak se všechno budeme učit - sice jsme kdysi dávno kozeny měli, ale to už je fakt dávno. Navíc musím nastudovat ten cirkus s registrací.

To jste na tom jako já. Taky jsem kdysy choval kozy a nyní po delší době mám opět podminky. Ale nejak se porad nemohu rozhoupat .. Ono taky ne každá je takova dojka jako od ančovičky1. Když tu tak koukám po okolí tak mají co dělat aby ty kozy daly 2-3 litry. Což mě u papírovek přijde málo...ja měl jen hnědé kříženky a ty teda dojily lépe. No uvidíme, že?

20.9.2019 07:32
Olánek

XXX.XXX.76.59

ančovička1 napsal(a):
Nirrti děkuji,ja vyrabim,co se mi právě podaří😂,jako teď😀.. kozy davaji to nejlepší,co doma musi být..zdravé mléko,tvaroh,sýr,ještě chci houbu na výrobu kefiru..mám už jen tri kozy,ale dojime jednu,ma hodně mléka,tak stačí..v létě denně pod 5 litru nešla, 2x dala rovnych 6 litrů,teď konečně už jen přes 4..tak kozicky jen doporučuji😀

Copak kozu bych uživil,ale existuje nějaká co se nemusí dojit každý den,případně s jakým časovým odstupem?A též mám obavu zda po takové zdravé výžívě možno pozřít bez újmy na zdraví například smažené brambůrky.

20.9.2019 09:59
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Jj,koza na chatě pouze kamerunska😂,mleko krabicové ,pivo plechovkové😂

20.9.2019 22:06
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Nirrti napsal(a):

Hnědé české jsou mile kozicky,ale menší.
..donedávna jsem chovala kozy lilnie německé hnede,kozy měly silnou kostru,byly velké a moc dobre dojily,pod 4 litry nešly.naše nynější koza Růža je kříženka,podle všech znaků,kozy sánske..je ještě větší😂😂a jeji hnědá dcera(1,5r.),je opet větší,nez máma😂..ted,napodzim,by už měla být připuštěna,ale nevim..jestli bude po mámě...

21.9.2019 17:19
horal

XXX.XXX.13.30

Tak už třetí den co k nám zavítal Santa Clauss. Vlastně Ježíšek. Ale to taky né. Zatracená skleróza. Jóó, už vím. Mrazík, já věděl že to má něco společného z Vánocema. Kdo se má v tom vyznat když ich je tolik. No zkrátka po ránu už třetí den byla námraza až tráva pod nohama křupala. Letos nám to nějak brzy začíná.

22.9.2019 18:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Poslední fotky tématicky jenom z drůbeže. Jinak to byla moc pěkná akce (výstava traktorů, ukázka sokolníků, prezentace Rybářství Nové Hrady a další). No prostě akce pro celou rodinu. Dík za to organizátorům.

22.9.2019 18:40
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Krásná drůbež😀..také jsem byla včera na výstavě drůbeže,kraliku,holubů a papoušku v Krakovanech u Kolina..krásné počasí,krásná zvířata,ochotni pořadatelé a výborná drštkova polívka😂..měla jsem štěstí a koupila si krásného mladého pižmaka do chovu🙌

22.9.2019 19:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Když je to do chovu, tak je to ok, ale my tam kupovali králíka a jak jsem tam čekala, tak jsem koukala jak přišly naši asi vietnamští spoluobčané. Prošli výstavu velmi rychle. A pak si nesli v plastových taškách (koukala jenom hlava) dva kohouty co byli na prodej. Takže asi tušíte, že místo do chovu už nejspíš skončili na talíři.

22.9.2019 20:37
Olánek

XXX.XXX.23.28

Na výstavě jsem nebyl.ale zakoupil jsem jihočeské kosiště,paráda.Má jiné úchyty na držení a při akci tedy kosení posiluje částečně jiné svalové partie než kosiště středočeské.
V Karlovarském kraji letos proběhlo 11 velkých pátracích akcí,zda některá hledání se týkala Honzových vlašek reportérky neuvedly.

22.9.2019 20:49
Olánek

XXX.XXX.23.28

Přátelé krmím králíky zeleným a mám výčitky,zda tímto neohrožuji lidstvo na planetě.Jde mně o fotosyntézu oxygenní, při které vzniká kyslík.Pokud králík rostliny pozře je po fotosyntéze a kyslíku.O kolik kyslíku připraví lidstvo kozy Ančovičky není známo.

23.9.2019 08:01
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Dobré ráno všem.Mám velkou prosbu.Nemá někdo na prodej Kajugy nebo Smaragdové kachny.Děkuji moc za jakou koliv nabídku či kontakt.Jedná se o Vánoční dárek.Děkuji.

23.9.2019 09:46

sadovsky napsal(a):
Dobré ráno všem.Mám velkou prosbu.Nemá někdo na prodej Kajugy nebo Smaragdové kachny.Děkuji moc za jakou koliv nabídku či kontakt.Jedná se o Vánoční dárek.Děkuji.

Skúste nájsť niekde tu na Faune... Ja chovám kajugy, ale odchovy mám zajednané jedine že by sa niekto odhlásil. Ale otázka je či by ste pre ne šli až na západné Slovensko?

24.9.2019 18:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jak vám kvetou kytky na zahrádce? Horala se neptám, ten by nám mohl vyfotit asi jinovatku

24.9.2019 18:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Rozhodla jsem se, že zruším jeden záhonek. Během pár dnů se z něho stalo tohle.

24.9.2019 18:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A trocha orlovek. Už jsem dneska začala sekyrkou probírat kohouty. Jo kde jsou ty časy, kdy jsem nevzala do ruky sekyrku...

24.9.2019 18:57
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):
A trocha orlovek. Už jsem dneska začala sekyrkou probírat kohouty. Jo kde jsou ty časy, kdy jsem nevzala do ruky sekyrku...

Bez selekce se chovatelství nedá dělat. A navíc domácí mladá drůbež na stole, nemá chybu...

24.9.2019 19:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ono to bylo spíš myšleno, že musel zabíjet vždycky manžel
A jinak co píšete je jednoznačně tak

24.9.2019 19:12

veraboskova napsal(a):
Jak vám kvetou kytky na zahrádce? Horala se neptám, ten by nám mohl vyfotit asi jinovatku

No, u nás se snaží trochu růže ve druhém kvetení, ale nic moc. Hortenzie se po vydatném dešti před 3 nedělemi vybičovaly k poslednímu výkonu a pak už jen skomírající slézovce, klasické rozchodníky a ořechoplodec.

24.9.2019 20:13

ty jo, mě tady kvete snad úplně všechno. ale kromě pelargonií ty kytky neznám. jo, ještě kvete motýlí keř, ale jinak prostě spousta květin.

MikaMika

24.9.2019 22:07
MikaMika

XXX.XXX.168.157

Dobrý večer, chtěla bych vás poprosit zda by jste mohli vyplnit jeden krátký dotazník jedná se jen o můj školní projekt 🙂 předem děkuji https://www.survio.com/survey/d/X3I1B1V3V4G2K4J9W

24.9.2019 22:09
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Babí léto trochu proprší,aspoň podle předpovědi počasí.Ono už to trochu potřebuje.U nás před domem už kapři brousí břichama o dno a nemůžou se potopit.A jinak co budeme dělat po smrti--

25.9.2019 15:16
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Dobré odpoledne.Dnes jsem narazil v inzerci na USA Hedvábničky.Zajímal by mně i názor Vás ostatních.Je to zase klamný prodejce,nebo existují.Děkuji za Vaše názory.--- https://zvirata.bazos.cz/inzerat/109334742/-usa-hedvabnicka-nadmerne-chlupata-poslu-i-kuryrem.php

25.9.2019 16:30

sadovsky napsal(a):
Dobré odpoledne.Dnes jsem narazil v inzerci na USA Hedvábničky.Zajímal by mně i názor Vás ostatních.Je to zase klamný prodejce,nebo existují.Děkuji za Vaše názory.--- https://zvirata.bazos.cz/inzerat/109334742/-usa-hedvabnicka-nadmerne-chlupata-poslu-i-kuryrem.php

Už jsem foto viděl v minulosti na netu. Jeden muj letosni kohoutek ma taky dost ridke opereni krku, takze trochu selekce, mozna trochu zdrobnelych holokrcek a je to😉

25.9.2019 16:36

sadovsky napsal(a):

to není hedvábnička, ale showgirl.

holokrká hedvábka, už jsou chovatelé u nás, ale uznané plemeno to samozřejmě není.

25.9.2019 18:37

to není hedvábnička, ale showgirl.

holokrká hedvábka, už jsou chovatelé u nás, ale uznané plemeno to samozřejmě není.

Kazdopadne je to hnus😉 Holokrcku chapu, pstrosa taky, ale tohle?

25.9.2019 18:44

je to suprový, vypadají jako papuče

i s nohou

25.9.2019 20:32
sadovsky

XXX.XXX.248.218

je to suprový, vypadají jako papuče

i s nohou

Super

25.9.2019 20:34
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Tak teda já mám domácí Hedvábničky z USA

25.9.2019 20:39
sadovsky

XXX.XXX.248.218

A ještě jedna inzerce na USA kohouti Hedvábniček.Je tam i rozdíl mezi Hedvábničkou EU a USA---https://zvirata.bazos.cz/inzerat/109895590/kohotci-usa-hedvabnicky.php

25.9.2019 20:59
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Už jsem foto viděl v minulosti na netu. Jeden muj letosni kohoutek ma taky dost ridke opereni krku, takze trochu selekce, mozna trochu zdrobnelych holokrcek a je to😉

Takže názor je dost jasný.Děkuji

26.9.2019 08:08

Uznané plemeno to je, na západ od nás se vystavují a posuzují. U nás uznané nejsou...musely by projít celým několikaletým procesem uznavaciho řízení...

30.9.2019 11:46
ančovička1

XXX.XXX.33.251

My jsme včera zabijeji kohouty,kříženci rodajlendky x australky, 26 týdnů,krásní, velcí..největší, foto😀

2.10.2019 14:55
ančovička1

XXX.XXX.33.251

veraboskova napsal(a):

Tak se také trošku pochlubim,i když mi moje oblíbené jiřiny trochu pocuchal uragán Mortimer😂..jiřiny pěstuji spoustu let a chtěla bych všechny druhy a barvy..nádherné jsou podzimni výstavy ve Sloveči,bez nové jirinky neodjedu😁🌸

2.10.2019 15:32
ančovička1

XXX.XXX.33.251

..ale tam ještě neni Věrka!😁
..krásné jiřiny😇

Přidejte reakci

Přidat smajlík