Prosím o radu.Máme opět kuřátka 3nedělní a já nevím kdy je mohu pustit i s kvočnou mezi ostatní.Zatím je máme oddělené a nosíme je ven zvlášť do krásné volierky i s kvočnou.Vloni jsem nosila jedno kuřátko úplně stejně a asi ve 3 měsících jsem dala mezi ostatní.Ale bylo to asi špatně poradíte prosím kdy je mám dát mezi ostatní..Zda je kvočna ubrání??? DĚKUJI MOC S POZDRAVEM IVČA
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, to, že je na taková kuřata Pozdě, už není třeba dodávat, že? Mezi dospělé slepice bych kuřata já osobně vypustil až tak ve věku dvou až 3 měsíců, vždycky ovšem záleží na podmínkách, které máte. Tedy na velikosti výběhu, možnosti úkrytu kuřat, aby se dokázali dospělým slepicím vyhnout, umístění krmení, abych jim ho dospělé slepice nežraly atd.

Já mám teď dvoutýdenní kuřata s kvočnou venku. I přestože mi letos kuřat venku u slípek dost zdechlo na kokcidiózu-tato ne,. protože dostávají antikokcidika ve směsi (pro brojlery), i přestože jich je s kvočnou 14, tak žijí a zřejmě prosperují.
Ven jít kuřata můžou k ostatním od chvíle, kdy dokážou běhat (což je 3-7 dní). Teda pokud je slípky nenapadají (moje to nedělají), což některá individua mohou dělat. Teda není tak divné, že to kuře jiná slípka klovne třeba u krmení, je hierarchicky níž, ale rozhodně se z něj nesmí stát oběť. Další věc je, že nesmí být bláto (nebo jen na nějakém místečku, kde nemusejí jít) a musí mít možnost žrát povětšinu dne, jinak zaostávají. Zkuste nějakou klec, pod kterou stará slepice nevleze ale kuře jo. Může to být i nějaká bedna. Tam dáte krmení pro kuřata a je to.
Ano vím,že je již pozdě,ale nám již po druhé zasedla kvočna tak pozdě..již vloni nám zasedla také až koncem srpna..a máme krásné zdravé roční kuře-tedy spíš již slepičku.Vyrobili jsme jim krásný výběh-volierku mimo výběh slepic takže jsou kuřátka s kvočnou každý den na travičce,každý den je přenášíme ven-dovnitř.Kuřátka se mají k světu a je to nádherný pocit jak se kvočna o ně krásně staráRáda bych je pustila i mimo voliérku,ale bojím se,že je potom nechytím nebo,že mi tam samy nezalezou..Děkuji Vám mějte se krásně a přeji mnoho chov.úspěchů

Elsaiva
napsal(a):
Ano vím,že je již pozdě,ale nám již po druhé zasedla kvočna tak pozdě..již vloni nám zasedla také až koncem srpna..a máme krásné zdravé roční kuře-tedy spíš již slepičku.Vyrobili jsme jim krásný výběh-volierku mimo výběh slepic takže jsou kuřátka s kvočnou každý den na travičce,každý den je přenášíme ven-dovnitř.Kuřátka se mají k světu a je to nádherný pocit jak se kvočna o ně krásně staráRáda bych je pustila i mimo voliérku,ale bojím se,že je potom nechytím nebo,že mi tam samy nezalezou..Děkuji Vám mějte se krásně a přeji mnoho chov.úspěchů
Pokud jsou ve voliere s kvocnou zvykle, vrati se, pokud je pustite ven, nejsou hloupe. Jen je musite nechat v klidu, nesnazit se je nahánět apod.