Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlepsi pamlsek na ochočení zvířat je hlad

napsal(a):
Nejlepsi pamlsek na ochočení zvířat je hlad
presne tak, nedaj im celý deň nič a potom im nasyp čo máš. Utlčú sa aj tak.
napsal(a):
presne tak, nedaj im celý deň nič a potom im nasyp čo máš. Utlčú sa aj tak.
ale proč chcete stresovat zvířata hlady? Ochočení se určitě nezdaří na první dobrou, budete to muset dělat opakovaně (tipla bych, že vliv na snůšku to mít bude). "Trénuju" svoje orpingtonky, aby na posunek vyskočily na klín sedícího člověka. Pak nemám problémy s manipulací s nimi, přijdou, nechají se chytit i prohlídnout. To byste s vybzikanými zvířaty, které se zrovna perou u žrádla, nedal. Přece vás ta hrst pamlsků navíc nezabije, bílkovin není nikdy dost

nemusím dávať maškrtky, v kŕmnej dávke majú všetko. Manipulácia so sliepkami je vždy pohodová až na stres, keď sa stretnú s nožom. O nejaký bližší citový vzťah sa nesnažím, dám im všetko čo potrebujú, oni mne pekný pohľad na výbeh, vajcia a nakoniec aj krk.
napsal(a):
nemusím dávať maškrtky, v kŕmnej dávke majú všetko. Manipulácia so sliepkami je vždy pohodová až na stres, keď sa stretnú s nožom. O nejaký bližší citový vzťah sa nesnažím, dám im všetko čo potrebujú, oni mne pekný pohľad na výbeh, vajcia a nakoniec aj krk.
jasně, to chápu, ale pán chtěl radu ohledně pamlsků k ochočení slepic. Takže mu asi o nějakou manipulaci šlo. Pamlsky prostě musí být takové, aby výrazně nenavyšovaly krmnou dávku a zbytečně po nich slepice netloustly. Živočišnou bílkovinu vidím jako nejschůdnější.
petr008
napsal(a):
Dobrý den, mohl bych poprosit o radu nějakého pamlsku pro slepice, pokud takového něco existuje? Hledám něco, na co slepice půjdou za účelem ochočení. Poradíte nějaké takové krmení? Krmíme zrním a granulemi pro nosnice. Díky, P.
Předpokládám,že jste si slepice právě koupil a jsou od chovatele nebo z velkochovu divoké..bude to chtit čas,než si na vás zvyknou a budou se těšit,že dostanou něco dobrého,když vás uvidi..nejlepší jsou slepice vypiplane od vylihnuti,o ty člověk zakopava,neustále se motaji pod nohama..i vlašky..potom,že jsou vlašky divoké😂
petr008
napsal(a):
Dobrý den, o krmení mně nejde, jde mně o to ochočení, aby si s nimi mohly děcka hrát a nemusely je prohánět po dvoře. Tak jsem to myslel. Díky za Vaše typy. P.
Tak tam taky záleží na chování těch dětí - když je budou honit, tak slepice budou utíkat, vždycky. Taky v závislosti na věku, jednání a naturelu dětí uvažte, jestli vůbec chcete slepice přivykat. Ono je lepší plachá slepice než přidrzlá, která klove dětem do prstů v sandálech a dělá na ně nálety.
Mám tři synovce, nejstaršímu je přes tři roky, takže ti jen koukají přes plot. A přilákat slepičky k plotu není žádný problém ani na hrst pšenice, kterou mají normálně v krmítku. My jsme jako děcka lákaly slepice na rohlík.
Jinak k tomu ochočení - nečekejte, že plaché slepice ochočíte za pár dnů, trvá to déle. Lepší je, když máte alespoň pár slepic ochočených, pak ostatní mohou okoukat jejich chování.
ančovička1
napsal(a):
Předpokládám,že jste si slepice právě koupil a jsou od chovatele nebo z velkochovu divoké..bude to chtit čas,než si na vás zvyknou a budou se těšit,že dostanou něco dobrého,když vás uvidi..nejlepší jsou slepice vypiplane od vylihnuti,o ty člověk zakopava,neustále se motaji pod nohama..i vlašky..potom,že jsou vlašky divoké😂
Tak my jsme si vylíhli a vypiplali Leghornky, ale ty se nikdy neochočily. Zůstaly plaché a bojácné až do smrti. Napsal jsem tady dotaz na srovnání ochočitelnosti u Vlašek a Leghorn, ale nikdo neodpověděl.
Vždycky záleží na tom, kolik času se zvířaty trávíte, ať jsou jakákoliv. Pokud s nimi budete v kontaktu pouze 2x, nebo 3x denně, při krmení, budou mít eminentní zájem o žrádlo a né o vás. Když s nimi budete trávit hodně času, sedět u nich a mluvit na ně, ochočíte si i Leghornky nebo Vlašky.
Slepice bojují o žížaly, ale myslím, že praktičtější budou mouční červi. Já bych nahrubo nastrouhal nějaký tvrdý sýr...
Pak určitě naučíte slepičky i toto:
https://youtu.be/QujAAVEtp2U

Moučný červ je tak atraktivní pro slepice, že pro něj si rády přijdou do ruky. Měl jsem takto nacvičená 2 kuřata a bažantíka, taky nějaké ty křepelky mi žraly z ruky červy. Ten bažantík ke mně dokonce přiletěl, aby dostal, příští rok si takto zas nějakého zkusím nacvičit, ono mě to bavilo, že uměl přiletět na zavolání
Venkovním slípkám jsem je příliš nedával, ale když už jsem donesl, tak mi i plachá liliputka šla k ruce.
alest250
napsal(a):
Slepice bojují o žížaly, ale myslím, že praktičtější budou mouční červi. Já bych nahrubo nastrouhal nějaký tvrdý sýr...
Pak určitě naučíte slepičky i toto:
https://youtu.be/QujAAVEtp2U
To video je super-bomba, přesně to, co jsem potřeboval. Díky alest250. Díky moc. Skvělé.