Dobrý večer,
Jaro je sice daleko, ale už se těším a tak vymýšlím ;)
Mám krásnou skupinu bress, kohout je hodný, holky krásně nesou ....
Ve druhém výběhu jsou zdrobnělé velsumky(na vejce), wyandotky( na vyvedení mladých) a 2 araukany pro radost nejmladšího dítěte. Když vypustim drůbež do zahrady, pouštím dohromady a ty kilove holky a 4 kilovy kluk 🤪
Až si nalihnu bressy, vzala bych si raději malého kohouta. ZW nebo ZV .
Má někdo zkušenost, co to udělá ?
Nám je jedno,co jíme. Když je to menší, dam 2najednou. Jen se mi moc líbilo, jak rychle bressy rostou.
ja som tiez nazbieral vsetko mozne a este dorastaju ale na jar som zvedavy na farby, ale zaujima ma aj velkost. mame brojlerove sliepky uz u nas liahnute, matka bola brojlerova sliepka 4kg otec bezny dedinsky mix 1.5kg dufam, ze baby preziju do jary (kedze moc priberali vlanajsie) napriklad toto je mix a vyzera ako normalna brojler sliepka. chcel by som keby sa skrizila s brahman kohutom alebo inym.
neviem ako sa prenasa velkost jedinca, brojler x brahman. no som zvedavy.
mame aj cemani, aj pavlovska, bezny dedinsky mix, wyandotka, favelorka a pod. farby budu zaujimave uvidime tu velkost.
tento rok sme mali rozne kurence a rastli rozne hoci boli rovnako liahnute,
Mne ani nezajímá , jak bude vypadat, ale zda rychlost růstu matky bude mít vliv na potomstvo. Do chovu bych je nenechala.
Měla jsem stejně staré araukany a bressy, 20kusu u 2 kvocen ( jedna 4 druhá zbytek 😇)
Tedy krmeno stejně, ale už po měsíci vypadali bressy jako jejich “matka”
A pořad ji chtěli sedět na zádech 🤣
Vyzkousim a v létě se uvidí
Uživatel s deaktivovaným účtem

viu
napsal(a):
Dobrý večer,
Jaro je sice daleko, ale už se těším a tak vymýšlím ;)
Mám krásnou skupinu bress, kohout je hodný, holky krásně nesou ....
Ve druhém výběhu jsou zdrobnělé velsumky(na vejce), wyandotky( na vyvedení mladých) a 2 araukany pro radost nejmladšího dítěte. Když vypustim drůbež do zahrady, pouštím dohromady a ty kilove holky a 4 kilovy kluk 🤪
Až si nalihnu bressy, vzala bych si raději malého kohouta. ZW nebo ZV .
Má někdo zkušenost, co to udělá ?
Nám je jedno,co jíme. Když je to menší, dam 2najednou. Jen se mi moc líbilo, jak rychle bressy rostou.
Vynesením genu pro "zakrslost" dojde k potlačení velikosti Bress a potomstvo F1, nedosáhne jejich velikosti. Zároveň budou větší než rodič, který nese gen pro zakrslost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gen zakrslosti na rychlost růstu stejně jako na osvalení, nemá vliv.