Odchovna pro pro 40 kuřat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2020 12:49
Michal_Vajcochovič

XXX.XXX.96.66

Chtěl bych požádat o radu ohledně odchovny pro kuřata pro max. 40 kusů. Mám bednu 100cm délka, 90cm šířka, 60cm výška. Az budou větší budou mit k dispozici vytápěnou, větranou mistnost o rozměrech 210cm x 160cm a do odchovny si budou moct kdykoliv zalézt, když budou chtít. Bude jim to stačit, co se rozměrů týče? Vybavení budu kupovat. Umělou kvočnu, infra žárovky, led pásek na osvícení. Budu rád za jakékoliv rady a připomínky. Děkuji.

11.1.2020 13:47
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Miesto infražiarovky odporúčam radšej výhrevné dosky. Majú nižšiu spotrebu a sú temer nezničiteľné. Mám ich už 6 rokov

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2020 13:50

Ano mohu potvrdit, ty desky jsou fajn.

11.1.2020 14:20

bude to malé.

já mívám kuřata v klecích od morčat, 120x60 cm a vejde se jich tam do deseti kusů, lepší míň. pokud teda nechcete mít odchovnu jen na prvních 14 dnů.

11.1.2020 14:47
Michal_Vajcochovič

XXX.XXX.26.236

peter z bratislavy napsal(a):
Miesto infražiarovky odporúčam radšej výhrevné dosky. Majú nižšiu spotrebu a sú temer nezničiteľné. Mám ich už 6 rokov

To jsem měl na mysli tou umělou kvočnou, asi jsem špatně nazval.

11.1.2020 14:50
Michal_Vajcochovič

XXX.XXX.26.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bude to malé.

já mívám kuřata v klecích od morčat, 120x60 cm a vejde se jich tam do deseti kusů, lepší míň. pokud teda nechcete mít odchovnu jen na prvních 14 dnů.

No na první ty dva, max tri týdny budou v té bedně. Pak otevřu dvířka a budou si moct chodit po celé té místnosti, když budou chtít. Bude tam na podlaze podestykla, vše potřebné.

11.1.2020 19:31

práve si vyrábam novú "bedňu", preferujem podlahovku - vyhrievanú dosku (keramická dlažba) so zabudovaným ohrevom, digi termostatom na asi polovicu plochy. Veľkosť dosky je na objednávku. Viem si ju aj vyrobiť, ale keďže teraz nemám komponenty a z aliexpresu to trvá dlho, tak som si ju práve dnes objednal na bazoši.
Kurence majú teplo od nôh, ľahšie sa uhrejú. Má veľkú tepelnú zotrvačnosť, takže aj nejaký 3-4 hodinový výpadok elektriky nie je katastrofa.
napr.:

11.1.2020 21:04
Michal_Vajcochovič

XXX.XXX.96.66

práve si vyrábam novú "bedňu", preferujem podlahovku - vyhrievanú dosku (keramická dlažba) so zabudovaným ohrevom, digi termostatom na asi polovicu plochy. Veľkosť dosky je na objednávku. Viem si ju aj vyrobiť, ale keďže teraz nemám komponenty a z aliexpresu to trvá dlho, tak som si ju práve dnes objednal na bazoši.
Kurence majú teplo od nôh, ľahšie sa uhrejú. Má veľkú tepelnú zotrvačnosť, takže aj nejaký 3-4 hodinový výpadok elektriky nie je katastrofa.
napr.:

To je fajne. Nemel bys nejake fotky, nebo postup na vyrobu? Nebo se to da koupit?

11.1.2020 21:22

preglejka, výhrevná fólia, teplotné čidlo k termostatu, lepidlo (kleber), velkoplošná dlaždica - to všetko do rámu (profil fe, al, plast) k tomu termostat - digi, odspodu tu preglejku zatmelit a natriet proti vlhkosti. a hotovo. náklady tak 30 € na 1x1m
alebo + 100% napr tu:
https://lnk.sk/uz14
hladaj u vás.

11.1.2020 23:45
Michal_Vajcochovič

XXX.XXX.96.66

preglejka, výhrevná fólia, teplotné čidlo k termostatu, lepidlo (kleber), velkoplošná dlaždica - to všetko do rámu (profil fe, al, plast) k tomu termostat - digi, odspodu tu preglejku zatmelit a natriet proti vlhkosti. a hotovo. náklady tak 30 € na 1x1m
alebo + 100% napr tu:
https://lnk.sk/uz14
hladaj u vás.

Diky moc

20.1.2020 13:07
petraodlesa

XXX.XXX.240.32

Ve starších příspěvcích jsem našla naprosto jednoduché vyhřívání podlahy... Pisatel tvrdí, že tak odchovává už 40let😄

Na zemi leží kovová deska, shora na ni nasedá keramický květináč s žárovkou. Malinká štěrbina tam byla vidět.
Plech se od toho zahřívá...a kuřecí kakance rychle schnou, stačí je zametat.
Nadchlo mě to. Vyzkoušíme.
V jednoduchosti je krása 😍

Přidejte reakci

Přidat smajlík