Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám 4 zdrobnělé Hempšírky primárně na vajíčka. Na jaře bych k nim chtěla přidat 2 nové kuřice. S Hempšírkami jsem spokojená, ale chtěla bych to hejno nějak barevně zpestřit. Máte doporučení pro plemeno zdrobnělých slepiček se slušnou produkcí vajíček a s nějakou jinou barvou než měděně červenou? Moc děkuji za nápady.

Můžete zkusit Bílefeldské slepice rodobarvé-zdrobnělé.Vynikají dobrou snáškou i velikosti vejce.Doporučuji.
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Můžete zkusit Bílefeldské slepice rodobarvé-zdrobnělé.Vynikají dobrou snáškou i velikosti vejce.Doporučuji.
Ty jsou krásné, nechají se v ČR sehnat násadová vejce, radši nezdrobnělé?
K hempšírkám (6) mám barneveldky dvojlemované (5) a vyandotky žluté (2) a rozhodně doporučuji ty barneveldky. Vyandoty jsou sice pěkné, ale jsou to takové magorky, aspoň teda ty naše Zatímco všichni se drží v hejnu a s kohoutem, tak tyhle dvě jsou takové samostatné jednotky, věčně někde jinde, když nesu slípkám něco dobrého, tak všichni běží se mnou jak pejsci, jen ty dvě blbky jsou někde bůhví kde, pak se sice objeví, ale čumí a neví si očividně samy se sebou rady Pokud někam jdu a mám slepici v cestě v klidu mi uhne, no vyandota začne kroutit krkem a poskakovat jako tanečnice... (podotýkám, že jsem je obě přivezla domů spolu s pěti zNH a dvěma zBa, takže to určitě není způsobeno tím, že by byly přidány později a proto mají nějaký blok
Výhodou u berneveldek je, že mají tmavší vajíčka (než hempšíry a vyandoty), takže pokud pořídíte kohouta jen jednoho plemene, ať už hempšíráka, nebo barnevelďáka, tak budete vědět, která vajíčka dát do líhně, abyste měla čistokrevná kuřata.