xSakix

XXX.XXX.184.85
elektricka kvocna
tomos

XXX.XXX.143.6
Na noc plastová fľaša s horúcou vodou zabalená v nejakej textílii
Uživatel s deaktivovaným účtem

horal
napsal(a):
Já teda používám žárovku. Na bažantnici jme kdysi používali infra zářiče osazené do plechových kulatých vaniček. Byli z automatických dávkovačů pro prasata. Dalo by se to vyrobit i dnes. Použít nějaký plastový škopek, na dno upevnit topný kabel a pověsit vhůru dnem.
A dají se ty obyčejné žárovky ještě někde sehnat ? Taky jsem s tím odchovával léta a bez problémů..
mini
napsal(a):
v každej predajni elektro
No v každé už ne, ale jsou dostupné. Nikoliv však jako žárovky, ale zdroj tepla. Já používám i v líhni 25W a potřebuji vždy alespoň 4-5 v zásobě. V odchovně mám 100W. Používal jsem i infra nebo výhřevné žárovky, ale nato že jsou tak drahé mají malou životnost.

Používám infražárovku, která hřeje více než normální žárovka a používá se běžně u plazů, tedy tu z výroby jen tak nestáhnou. Je to dražší záležitost, ale opravdu splňuje účel. Používal jsem i normální žárovky a pod touto byla kuřata nejvíce spokojená.
Já se vždy podívám na sílu vlákna a množství podpěr. Pokud je tenké a má jenom čtyři podpěry, tak moc nevydrží. Při rozpálení se prohne a pak stačí menší otřes a praskne.
Jakube, infra jsem používal také, ale asi jsem měl smůlu. Nikdy mi nevydržela ani jednu várku. To samé bylo s výhřevnými, takové ty stříbrné. Je rozdíl dát 25 nebo 500 cca.za žárovku. Možná je to i proto, že v okolí máme spoustu solárních elektráren a síť k tomu není uzpůsobená a dochází k přepětí. Z toho důvodu mi už klekli dva počítače, satelit a setobox. Má pravdu i mini, že je důležité ohlídat si i napětí. Sice jsem se nesetkal ještě s větším napětím než 240V, ale to neznamená že nejsou.
Infrafolia 220w/m2..na fotke je segment 20cm x 50cm cize cca 22w...pre 4 ks akurát a to bolo cca 5'C

mini
napsal(a):
v každej predajni elektro
Byl jsem dnes ve 3 a ani v jedné prodejně je neměli. Ale sehnal jsem na netu..

keckas
napsal(a):
Můžete k té infrafolii má dát víc? Odkud ji máte nebo výrobce? Děkuji p
v číne. za pár korun. Ale takéto "odvážne" použitie, bez akejkoľvek ochrany, zábrany, obalu silne nedoporučujem. Koleduje si o požiar.

keckas
napsal(a):
Tak to nepotřebuju. Jsem technicky velmi nezdárná, tak potřebuju něco pro kuřata ve věku 5 týdnů (začátkem dubna), protože musím na w dny odjet a bude se starat tchýně
Jestli potřebujete něco pro kuřata 5 týdnů stará a v dubnu, tak je to králíkárna nebo boudička. U mě kuřata musí ven ve 3-4 týdnech a topí se jim asi jen 10 dní po vylíhnutí, pak do vystěhování dílnová teplota 20°C. I na začátku dubna to lze, vyhodil jsem ven myslím 3 týdenní slípečky v březnu, které hezky vyrostly.
V létě pak padají kuřata a křepelky ven po 2 týdnech a topí se jim jen první týden. Jednou jsem měl kačenky běžců v květnu a šly ven ke starším sourozencům v týdnu.
Reakce kuřat na chlad je, že se rychle dopeří kompletně a růst se trochu zpomalí, ale doženou to.
Samozřejmě musí mít možnost se dobře ukrýt a zahřát navzájem, takže třeba květináč s podestýlkou, kam zalezou. Musí být dobře živená a mít hodně žrádla pořád, a nesmí být po nulou.
Ono se toho hodně píše, jak se má kuřatům snižovat teplota o 2 stupně až do 6 týdnů, ale kdybych to takto dělal, tak by ten odchov kuřat byl asi poměrně prodělečný, prostorově také náročný. Naštěstí mi to dobře funguje tak, jak to dělám.

ančovička1
napsal(a):
Ja kuřata odchovavam v teple a zbytečně je neotužuji..je to zbytecne a nechci riskovat opožděný vývoj a nemoci..muzou jim prochladnout nohy a je vymalováno..mám rada kuratka zdrava a spokojená
Souhlasím

ančovička1
napsal(a):
Ja kuřata odchovavam v teple a zbytečně je neotužuji..je to zbytecne a nechci riskovat opožděný vývoj a nemoci..muzou jim prochladnout nohy a je vymalováno..mám rada kuratka zdrava a spokojená
Jediná nemoc, která mi v kuřatech někdy řádí, je kokcidióza, se kterou jsem si dříve poradil octem a od loňského léta krmím kuřata směsí s antikokcidiky (což se osvědčilo), s běháky problémy nejsou, podestýlka musí být suchá a kuřat samozřejmě aspoň 15, ale více je lépe, kvůli zahřátí.
Ve třech měsících nebo spíš i daleko dřív už vůbec nejsou zaostalá a nejde na nich nic vidět. A mají velkou výhodu oproti rozmazleným frackům z nějaké teplé odchovny-dříve se naučí pohybovat na volném prostoru a hledat si to, co potřebují, sama venku, naopak ze zkušenosti vím, že kuřata odchovávaná v uzavřeném pohodlném prostoru se bojí chodit dál.
Kdybych je pustil po pokojném životě bez stresu ven, tak jim houser pořádně naloží, protože mu nebudou utíkat. Proto je taky z králíkáren pouštím, jakmile se opeří, a krmena směsí pro brojlery jsou tak do 2 měsíců na nepřístupném místě pro dospělou drůbež.

Vy krmite kuřata směsí pro brojlery? Nemám s tim zkušenost. Proto se ptám

napsal(a):
Vy krmite kuřata směsí pro brojlery? Nemám s tim zkušenost. Proto se ptám
Ano. Dříve jsem je krmil směsí pro kačenky, z čehož rostou fakt pořádně (více než z K1), ale je to bez antikokcidika.
Brojleří směs je určená na výkrm, což nevadí, nevidím žádné negativní vlivy. Antikokcidika (přesně kokcidiostatika-zastavují množení) tam jsou, takže mám zařízeno, že kuřatům se kokci ve střevech nepřemnoží a nemusím do nich zbytečně lít ocet, který je může ve velkém množství poškodit na růstu (kosti).

Aha. Děkuji za info. Ja dávám K1 drcené granulky s antikocidiostikem. Výrobce buď Velas nebo Primagra VKS Dobroměřice. Dřive krmiváři neradily brojleřinu pro nosné druhy kuřat. Ale to už asi neplatí. A neb každý krmí co ma k dispozici. Ale pokud to vyhovuje proč ne?
Mě by nenapadlo dávat kuřatůzm směs pro káčata. Už proto , že u nás nebývala. A tak se krmilo s K1 nebo otrlejsi dávaly směs pro prasata A1. Kterou dnes oznacuji jako Univerzalní. A použivá se misto BR3 a KR4 tedy smesi urcené na vyčistěni 7-10 dnů před porážkou.
Diky za vysvětlení

napsal(a):
Aha. Děkuji za info. Ja dávám K1 drcené granulky s antikocidiostikem. Výrobce buď Velas nebo Primagra VKS Dobroměřice. Dřive krmiváři neradily brojleřinu pro nosné druhy kuřat. Ale to už asi neplatí. A neb každý krmí co ma k dispozici. Ale pokud to vyhovuje proč ne?
Mě by nenapadlo dávat kuřatůzm směs pro káčata. Už proto , že u nás nebývala. A tak se krmilo s K1 nebo otrlejsi dávaly směs pro prasata A1. Kterou dnes oznacuji jako Univerzalní. A použivá se misto BR3 a KR4 tedy smesi urcené na vyčistěni 7-10 dnů před porážkou.
Diky za vysvětlení
U nás se nenabízí K1 s antikokcidikem, takže ta možnost není.
Kačení směs jsem krmil káčatům , pak mi jednou kvočna vyseděla kuřata a doma byla kačení směs, tak jsem je tím vykrmoval a zjistil, že po tom narostou dobře, načež už jsem kuřecí nekupoval a dával kačení.
A bažantům patří dávat bažantí směs nebo se mi osvědčila krůtí i ta brojleří. Tím BR jsou krmena i bažantí kuřata v profi bažantnici a rostou dobře. Je výhoda, když existuje při společném chovu kuřat a bažantů směs, ze které vyroste obojí hezky.

Jo to je pravda
Moje chovatelské motto: Bez farmaceutických léčiv, jen bylinky. Z toho také vychází i odchov kuřat. Sucho, možnost se ohřát pod zdrojem tepla a alespoň 6 týnů na roštech (rámečky se svařovaným pletivem v odchovnách) a K1 adt. podle stáří kuřat. Tím potlačuji možnosti přemnožení nejen kokcidií. A zatím bez problémů...Musím zaklepat.

Také jsem nyní stavěl odchovnu a taky tam mám rošty. Z hlediska prevence kokcidie , je to ideální záležitost.