Uživatel s deaktivovaným účtem

Trta - holým trtolom

Brahmanka Adéla, hedvábnička Čmelda. Dřív měli rodiče leghorňáka Martina, vlašáka Alfonse a holanďana Eidama, holanďanku Olívii a jedna kříženka prostě Kura. A jiné slípky jména neměly.
Pak kačeny:
Pižmák Herodes, pižmovky Jana, Káča, Kukule, Letka. Ruánky (pár) Tačud a Jachna.

Já měl hedvábky Žužu, Bačkoru, kohouta Koko a Ferdinanda, teď už jsou to prostě jen pipky.

Moje žena je oslovuje hromadným jménem, cubky mizerný, ale jenom když ji okopavaji zahrádku.
Slepicím už jména nedávám. Dřív měly jména všechny /Anděla, Blážena, Franta, Evelína, Saura, Pepina, Běla, Kvočna, Dora, Růžena, Rozárka, Karkulka atd./.
Jméno má jen Pivíčko, odlišuje se chováním i barvou, tak jméno mít musí a Kvočna, ta je jasná.
Kohouti jsou Kašpar /vlaška oranžová/ a Kokeš /vlaška stříbrná/.
Martina40

XXX.XXX.64.137
Chi chi, hezká diskuse. Je super, že "blázen" nejsem jenom já .
Náš kohout je zdrobnělý velsumák Herkules a ty jeho jsou "paní manželky".
Takže každé ráno to u nás vypadá takto:" Dobré ráno, Herkule, jak se dneska mají Tvoje "paní manželky"?
A pak ještě něžně cvrlikám na housera:"Gustíku, miláčku. Co Růženka (má růžový kroužek), jak se jí sedí? A co Violka (má fialový kroužek) už si taky hodlá sednout?"
Onehdá jsem ňuňala do králíkárny a pak mi došlo, že je něco špatně. Chlapi nám dělali střechu nad stájí a málem padali dolů smíchy . No a co, no?
Mějte svoje zvířátka rádi a hezky se o ně starejte. Krásný den.

Znám jednoho kralikaře, co samcům z Německa vždycky říká Helmut.
V šedesátých létech přišla stranická kontrola k cikánovi členu KSČ, na udání. Cikán ty prý zesměšňuješ naši stranu a vládu. Ja a akože? No ukaž nám kde chováš králíky. Došli ke králíkárnám a tam na jedné bylo napsáno KSČ, na druhé KSS, na třetí OSN a na čtvrté PS VB. Tak a už tě máme, tak nám přečti co tam máš napsáno. No šak hej, ten prvý je kotná samoca čierna, druhý je kotná samica sivá, tretí ostatné samice najebané a ten posledný je plodný semec Viedenský bielý. Cikán, stejně tě ze strany vyloučíme, vrať nám straníckou knížku. Tak hej tu máte. Cikán občanku si ale nech. Nie nie keď ste ma zo strany vyhodili, tak aj z vlády vysupujem.
hovadozlesa

XXX.XXX.182.17
Slepice Marylin a PUNK-pao,byly to chocholatý holanďanky.
Japonskej kohout byl Ninja.
Kohouti se už pár let jmenujou Napaprice nebo Polívák.
Nejlepší jméno měl párek hus-husák Gustav a Lady GA-GA.
U nás má hodně zvířat jméno po původním majiteli : Kohout Jindřich a Jánošík ( majitel byl Slovák) a slípky jsou Soudružky , jen semtam :Šmoulina( modré nohy), Blbka , Modrá a Karamelka dle barev a Stará ( povýšila po 3 letech ze Soudružky).
V garáži mám přes 30 kuřat a volám na ně mimi moje na 😇
ŽeLLva

XXX.XXX.58.69
Mě se pro slepici líbí třeba jména:
Agáta
Debbie (čte se ,,debí")
Mája
A pro kohouta:
Kery
Bivoj
Vím že už slepice asi máte protože už se určitě narodili, ale stejně to sem dám.😃
Janae1

XXX.XXX.160.6
akaš
napsal(a):
Víte, proč se praseti vždycky říkalo prase? Protože když se mělo zabít, vždycky je lepší podříznout prase než Pepu. Řekl bych, že to samé bude se slepicema. Když je pojmenujete, budete se jich špatně zbavovat.
Prase bylo přece vždycky Vašek, alespoň v našem kraji.
No a teď máme už mnoho let Miloše, zbavit se Miloše nám nedělá problém.

Moja sa volá po miestnej cigánke, ktorá kradne sliepky Dživoja! Lebo je to cierna maranska:) A druha má asi 6 rokov a tej hovorím Stará Lampucera:)
Tety

XXX.XXX.87.221
Své slepičky jsem pojmenovala Gigi, Becky, Eatie[Ýtý](odvozeno od anglického slova eat=jíst) Mendy, Sunny, Ginger, Drápek, Ari, Ledynek, Zíma a Filo. Momentálně se u nás zotavuje deset slepicek ze špatného chovu, takže vymýšlím další jména :Dd

U nás jsou kohouti Mohamed a Abraxas, ještě byli Jihád (bohužel podle jména útočil na lidi, tak šel na pekáč), Punťa, Donald (podle pana prezidenta, protože byl oranžový), Popolvar.
Slepice máme Marhulka, Popelka, Krišna (modrá), Orlice, Vlaška, Toni Kukoč (podle toho basketbalisty, ale je to holka), Nitropan Huawei, jo a isa browny máme od cikanů tak jim říkám hromadně cigošky.
Jo a jediný černý kuře je Krteček a oravky na přání kamarádky jdou všechny pojmenované po ní Mariany.
Husy máme Lady Gaga s houserem Bublifukem, Andělíček s houserem Ferdou a Messi se Standou a pak dvě husy jsou Formeláci. A z housat jména mají zatím jen Jánošík a Žižka.
Moje vsechna zvirata maji anglicka jmena. Mam uz pres rok ochocene slepice z velkochovu, mela jsem 5 holek, Rosie umrela, ucpala si ted na jare vole celou mysi...Becky dnes asi dobla srsen a je taky v nebi, a venku behaji jeste vesele Cyndie, Pinkey a Lilly.
Brzy pojedu zase do velkochovu, budou vyrazovat, tak vymyslim dalsi 2-3 jmena. U slepic mi pomahaji barevne krouzky na noze a podle nich mely jmena - ruzovy Pinkey, fialovy Lilly, cerveny Rosie, atd...Kdyz jsem je dovezla, vypadaly vsechny stejne odrbane, po roce uz je kazda jina, jinak operena.

Já mám taky holky z velkochovů, a kohouta ani neplánuji. Darmo by žral - holky mám na vejce

Děkuji za vysvětlení.

honzapm
napsal(a):
Hlavně to ale, Olánku, neříkejte v Číně.
Jakmile ti se dozví, že kohoutí sperma je starodávný český všelék,
tak urvou těm k. ty k. už úplně.
Nastane celosvětový nedostatek kohoutů,
a copa potom bude dělat taková řekněme Javorka, že.
jo tak proto vždycky vietnamci chtějí všechny vyskladněné kohouty....

OlafV
napsal(a):
Neoplozená vajíčka nemají takovou výživnost neposilují tolik iminitu .Domnívám se že kohoutí sperma ničí nádorové buňky.
Já vlastně nejspíš v životě ani oplozená vajíčka nekonzumovala. Tak ten zázrak nemohu ani posoudit. Ale vaše domněnky jsou zajímavé.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Růžová

XXX.XXX.100.70
Tak my budeme mít slepičky a mám vymyšlené jedno jméno. Bude to bílá slepička a bude se jmenovat La Creme Cappuccino.