Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2020 17:22
Zuzka a Ria

XXX.XXX.175.210

Je to spíš jen tak pro srandu.
Ale napadají vás nějaká jména pro slepici.

2.3.2020 17:44
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

😆 já mám pojmenované všechny např. Anastázie, Eliška, Evička von dark Shell, Orel, Afromann, Depešacka, Růža, Zelená, Běska, Aranka...

2.3.2020 18:29
kastef

XXX.XXX.69.65

Tak u nás je Brahmína ,Modračka,Kuňka,kohouti Ťapík,Balon,Skřet....

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2020 19:01

Trta - holým trtolom

2.3.2020 19:48

Brahmanka Adéla, hedvábnička Čmelda. Dřív měli rodiče leghorňáka Martina, vlašáka Alfonse a holanďana Eidama, holanďanku Olívii a jedna kříženka prostě Kura. A jiné slípky jména neměly.
Pak kačeny:
Pižmák Herodes, pižmovky Jana, Káča, Kukule, Letka. Ruánky (pár) Tačud a Jachna.

2.3.2020 19:54
keckas

XXX.XXX.161.13

My máme Lola, Ela, Maja a Ema. Vsechny slepice stejné rasy se jmenují stejně. Kohout je Rudolf.

2.3.2020 20:04
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Vaječina a Vejvar 😂

2.3.2020 20:07
Nikiana

XXX.XXX.10.95

U nás na dvorku běhá Hedvika, Zorka, Evelína, Cecilka, Málina, Julie, Žanetka, Otylka, Josefína (zkráceně Pepka), Vlasta a Agátka

2.3.2020 22:45

Já měl hedvábky Žužu, Bačkoru, kohouta Koko a Ferdinanda, teď už jsou to prostě jen pipky.

3.3.2020 07:13

Moje žena je oslovuje hromadným jménem, cubky mizerný, ale jenom když ji okopavaji zahrádku.

3.3.2020 07:45
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já mám půlku slepic pojmenovanou po kolezích v práci. Druhou půlku pojmenovaly děti - Kopečková a Zmrzlina, Kvik a Kvok, Raptor 1 a Raptor 2... Kohout se jmenuje Žáček, protože je zdrobnělý a tudíž o hlavu menší, tak mezi těmi slepicemi vypadá jako kuřátko.

3.3.2020 14:43
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Žužu je super! A Hedvika taky. Spoustu jmen, co tu zazněla, jsem už dala slepicím, které už nejsou mezi námi a je mi proti srsti...nebo peří...je dát opětovně.

3.3.2020 16:30
vegh

XXX.XXX.113.131

Moja vnuča má jednu volá sa Amália.na zavolané pride da sa chytat.

3.3.2020 17:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Slepicím už jména nedávám. Dřív měly jména všechny /Anděla, Blážena, Franta, Evelína, Saura, Pepina, Běla, Kvočna, Dora, Růžena, Rozárka, Karkulka atd./.
Jméno má jen Pivíčko, odlišuje se chováním i barvou, tak jméno mít musí a Kvočna, ta je jasná.
Kohouti jsou Kašpar /vlaška oranžová/ a Kokeš /vlaška stříbrná/.

3.3.2020 22:07
Alkonost

XXX.XXX.254.245

kdybych měla jenom jednu tak ji rikam asi Šéfová
moje tchýně pro ně používá hromadný jméno "soudružky"

Martina40

5.3.2020 08:01
Martina40

XXX.XXX.64.137

Chi chi, hezká diskuse. Je super, že "blázen" nejsem jenom já .
Náš kohout je zdrobnělý velsumák Herkules a ty jeho jsou "paní manželky".
Takže každé ráno to u nás vypadá takto:" Dobré ráno, Herkule, jak se dneska mají Tvoje "paní manželky"?
A pak ještě něžně cvrlikám na housera:"Gustíku, miláčku. Co Růženka (má růžový kroužek), jak se jí sedí? A co Violka (má fialový kroužek) už si taky hodlá sednout?"
Onehdá jsem ňuňala do králíkárny a pak mi došlo, že je něco špatně. Chlapi nám dělali střechu nad stájí a málem padali dolů smíchy . No a co, no?
Mějte svoje zvířátka rádi a hezky se o ně starejte. Krásný den.

5.3.2020 08:15
Olánek

XXX.XXX.207.69

CHtěl jsem pojmenovat kohouta Adolf,ale nejsem si jist,zda to není trestné.Slepičky mám bezejmenné,když umřou postavím jen prostý kříž.

5.3.2020 08:31

Znám jednoho kralikaře, co samcům z Německa vždycky říká Helmut.

5.3.2020 11:01
horal

XXX.XXX.13.30

V šedesátých létech přišla stranická kontrola k cikánovi členu KSČ, na udání. Cikán ty prý zesměšňuješ naši stranu a vládu. Ja a akože? No ukaž nám kde chováš králíky. Došli ke králíkárnám a tam na jedné bylo napsáno KSČ, na druhé KSS, na třetí OSN a na čtvrté PS VB. Tak a už tě máme, tak nám přečti co tam máš napsáno. No šak hej, ten prvý je kotná samoca čierna, druhý je kotná samica sivá, tretí ostatné samice najebané a ten posledný je plodný semec Viedenský bielý. Cikán, stejně tě ze strany vyloučíme, vrať nám straníckou knížku. Tak hej tu máte. Cikán občanku si ale nech. Nie nie keď ste ma zo strany vyhodili, tak aj z vlády vysupujem.

5.3.2020 11:06
petr008

XXX.XXX.193.159

Olánek napsal(a):
CHtěl jsem pojmenovat kohouta Adolf,ale nejsem si jist,zda to není trestné.Slepičky mám bezejmenné,když umřou postavím jen prostý kříž.

Též dávám jména po velkých vojevůdcích.

hovadozlesa

15.3.2020 19:50
hovadozlesa

XXX.XXX.182.17

Slepice Marylin a PUNK-pao,byly to chocholatý holanďanky.
Japonskej kohout byl Ninja.
Kohouti se už pár let jmenujou Napaprice nebo Polívák.

Nejlepší jméno měl párek hus-husák Gustav a Lady GA-GA.

15.3.2020 20:32
petr008

XXX.XXX.193.159

Což dát nějaké, které vstoupí do historie..., slepici třeba Corona nebo kohoutovi Coroner

16.3.2020 09:53
luciee29

XXX.XXX.50.13

my máme kohouta Rostislava, holky Jarmilku, Květušku, Milenu, Milunu, Dobromilku, Vladislavu, Matyldu, Gertrudku a Alžbětku😀

19.3.2020 12:19
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

No, to se pak ta polífka blbě vaří...

Jinak teď jsem vyčetla, že se hedvábnička dožila krásných 13 let 🤩
Ti je motivační info pro majitele slepičích útulků 🙈

19.3.2020 19:50
viu

XXX.XXX.101.74

U nás má hodně zvířat jméno po původním majiteli : Kohout Jindřich a Jánošík ( majitel byl Slovák) a slípky jsou Soudružky , jen semtam :Šmoulina( modré nohy), Blbka , Modrá a Karamelka dle barev a Stará ( povýšila po 3 letech ze Soudružky).
V garáži mám přes 30 kuřat a volám na ně mimi moje na 😇

ŽeLLva

7.6.2020 14:01
ŽeLLva

XXX.XXX.58.69

Mě se pro slepici líbí třeba jména:
Agáta
Debbie (čte se ,,debí")
Mája
A pro kohouta:
Kery
Bivoj
Vím že už slepice asi máte protože už se určitě narodili, ale stejně to sem dám.😃

7.6.2020 16:49
akaš

XXX.XXX.109.2

Víte, proč se praseti vždycky říkalo prase? Protože když se mělo zabít, vždycky je lepší podříznout prase než Pepu. Řekl bych, že to samé bude se slepicema. Když je pojmenujete, budete se jich špatně zbavovat.

Janae1

7.6.2020 19:18
Janae1

XXX.XXX.160.6

akaš napsal(a):
Víte, proč se praseti vždycky říkalo prase? Protože když se mělo zabít, vždycky je lepší podříznout prase než Pepu. Řekl bych, že to samé bude se slepicema. Když je pojmenujete, budete se jich špatně zbavovat.

Prase bylo přece vždycky Vašek, alespoň v našem kraji.
No a teď máme už mnoho let Miloše, zbavit se Miloše nám nedělá problém.

9.6.2020 09:24
tanas

XXX.XXX.89.38

Moje husy jsou všechny Pepíci, a tři houseři kteří chodí pořád spolu jsou Syčáci. Neustále na mě syčí...
Slepice, jak je dobrým zvykem, jsou Soudružky. A dokud podají dobrý výkon tak Údernice.

10.6.2020 18:58

Moja sa volá po miestnej cigánke, ktorá kradne sliepky Dživoja! Lebo je to cierna maranska:) A druha má asi 6 rokov a tej hovorím Stará Lampucera:)

Tety

23.6.2021 20:59
Tety

XXX.XXX.87.221

Své slepičky jsem pojmenovala Gigi, Becky, Eatie[Ýtý](odvozeno od anglického slova eat=jíst) Mendy, Sunny, Ginger, Drápek, Ari, Ledynek, Zíma a Filo. Momentálně se u nás zotavuje deset slepicek ze špatného chovu, takže vymýšlím další jména :Dd

29.6.2021 06:01
JPrevr07

XXX.XXX.191.17

Já mám kohouty Frantu a Oscara a slepicím říkám holky. Potom mám pižmáka Cecila a pižmovky Kachnu, Husu a Lysku.

2.7.2021 15:43

U nás jsou kohouti Mohamed a Abraxas, ještě byli Jihád (bohužel podle jména útočil na lidi, tak šel na pekáč), Punťa, Donald (podle pana prezidenta, protože byl oranžový), Popolvar.

Slepice máme Marhulka, Popelka, Krišna (modrá), Orlice, Vlaška, Toni Kukoč (podle toho basketbalisty, ale je to holka), Nitropan Huawei, jo a isa browny máme od cikanů tak jim říkám hromadně cigošky.

Jo a jediný černý kuře je Krteček a oravky na přání kamarádky jdou všechny pojmenované po ní Mariany.

Husy máme Lady Gaga s houserem Bublifukem, Andělíček s houserem Ferdou a Messi se Standou a pak dvě husy jsou Formeláci. A z housat jména mají zatím jen Jánošík a Žižka.

4.7.2021 20:31
janapiglet

XXX.XXX.12.215

Moje vsechna zvirata maji anglicka jmena. Mam uz pres rok ochocene slepice z velkochovu, mela jsem 5 holek, Rosie umrela, ucpala si ted na jare vole celou mysi...Becky dnes asi dobla srsen a je taky v nebi, a venku behaji jeste vesele Cyndie, Pinkey a Lilly.
Brzy pojedu zase do velkochovu, budou vyrazovat, tak vymyslim dalsi 2-3 jmena. U slepic mi pomahaji barevne krouzky na noze a podle nich mely jmena - ruzovy Pinkey, fialovy Lilly, cerveny Rosie, atd...Kdyz jsem je dovezla, vypadaly vsechny stejne odrbane, po roce uz je kazda jina, jinak operena.

6.7.2021 20:01
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

A jak říkáte kohoutovi ve vývaru???🙈🤔

6.7.2021 20:33
janapiglet

XXX.XXX.12.222

kohouta neplanuji bala bych se ho

6.7.2021 21:36
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

janapiglet napsal(a):
kohouta neplanuji bala bych se ho

Když se vylíhnou? Mám teď kohouta maransky, klidnějšího jsem neviděla.
Ale je ještě mladý...

7.7.2021 07:20
janapiglet

XXX.XXX.12.222

vy jste ale mnohem zkusenejsi chovatelka nez ja - ja kohouta mit nebudu

7.7.2021 09:32

Já mám taky holky z velkochovů, a kohouta ani neplánuji. Darmo by žral - holky mám na vejce

7.7.2021 09:54
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám taky holky z velkochovů, a kohouta ani neplánuji. Darmo by žral - holky mám na vejce

No, letos máme kohouty poprvé, s tím, jak na mně přišla líhnoucí horečka... Z velkochovu si opravdu kohouta nepořídíte. Ten je kvůli kuřátkům, víme?

7.7.2021 11:18

Děkuji za vysvětlení.

7.7.2021 11:53
OlafV

XXX.XXX.44.176

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Neoplozená vajíčka nemají takovou výživnost neposilují tolik iminitu .Domnívám se že kohoutí sperma ničí nádorové buňky.

7.7.2021 11:55
honzapm

XXX.XXX.134.34

Je to pravda. Proto jsme někteří tak úžasní a ostatní bohužel.

7.7.2021 12:03
honzapm

XXX.XXX.134.34

Hlavně to ale, Olánku, neříkejte v Číně.
Jakmile ti se dozví, že kohoutí sperma je starodávný český všelék,
tak urvou těm k. ty k. už úplně.

Nastane celosvětový nedostatek kohoutů,
a copa potom bude dělat taková řekněme Javorka, že.

7.7.2021 12:19

honzapm napsal(a):
Hlavně to ale, Olánku, neříkejte v Číně.
Jakmile ti se dozví, že kohoutí sperma je starodávný český všelék,
tak urvou těm k. ty k. už úplně.

Nastane celosvětový nedostatek kohoutů,
a copa potom bude dělat taková řekněme Javorka, že.

jo tak proto vždycky vietnamci chtějí všechny vyskladněné kohouty....

7.7.2021 12:34
honzapm

XXX.XXX.134.34

No jistě. Zřejmě jim to čeští majitelé kohoutů potichu řekli.
A tak každý malý vietnamčík brzy bude úžasný.

7.7.2021 12:36

OlafV napsal(a):
Neoplozená vajíčka nemají takovou výživnost neposilují tolik iminitu .Domnívám se že kohoutí sperma ničí nádorové buňky.

Já vlastně nejspíš v životě ani oplozená vajíčka nekonzumovala. Tak ten zázrak nemohu ani posoudit. Ale vaše domněnky jsou zajímavé.

7.7.2021 13:42
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

OlafV napsal(a):

😂😂😂😂😂 už Vás nominovali na cenu? Nobelovu asi ne...co tak Hoaxovu?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Růžová

25.2.2023 13:39
Růžová

XXX.XXX.100.70

Tak my budeme mít slepičky a mám vymyšlené jedno jméno. Bude to bílá slepička a bude se jmenovat La Creme Cappuccino.

Přidejte reakci

Přidat smajlík