Jen pro informování dalších důvěřivců. U firmy SLEPIČÁŘ.CZ jsem pro babičku objednávala roční slepice. V úterý je přivezl řidič se slovy: Zrovna trochu přepeřují. Měl štěstí, že jsem ho potkala když odjížděl a slepice neviděla dřív. Ostatní si myslím, že ani nemusím komentovat. Ještě že teď už budou mít volný výběh na několika hektarové zahradě.
xtomano6
napsal(a):
Jen pro informování dalších důvěřivců. U firmy SLEPIČÁŘ.CZ jsem pro babičku objednávala roční slepice. V úterý je přivezl řidič se slovy: Zrovna trochu přepeřují. Měl štěstí, že jsem ho potkala když odjížděl a slepice neviděla dřív. Ostatní si myslím, že ani nemusím komentovat. Ještě že teď už budou mít volný výběh na několika hektarové zahradě.
načo takové kupujete.podla cien už musíte vedet že je to odpad.
Uživatel s deaktivovaným účtem

xtomano6
napsal(a):
No po pravdě řečeno vyděl jsem i horší...bohužel..
xtomano6
napsal(a):
😂a co jste čekala?..budte ráda,že jsou takove,jaké jsou..to jsou ty nejlepší😂..ale ony se spraví..musite jim koupit směs pro nosnice,jsou na ni zvyklé..ale pripravte se na to,že budou dlouho odpočívat..
ančovička1
napsal(a):
😂a co jste čekala?..budte ráda,že jsou takove,jaké jsou..to jsou ty nejlepší😂..ale ony se spraví..musite jim koupit směs pro nosnice,jsou na ni zvyklé..ale pripravte se na to,že budou dlouho odpočívat..
Že se spraví je mi jasné. Směs mají. Nemáme slepice poprvé. Ale teď nebyl čas pro ně někam jezdit, tak jsme zkusili tohle. A rozhodně naposledy. A co jsem čekala? Třeba to, že i takovéto chovy musí být pod nějakým dohledem veteriny. A foto jejich slepic na eshopu se dost zásadně liší od reality.

xtomano6
napsal(a):
Že se spraví je mi jasné. Směs mají. Nemáme slepice poprvé. Ale teď nebyl čas pro ně někam jezdit, tak jsme zkusili tohle. A rozhodně naposledy. A co jsem čekala? Třeba to, že i takovéto chovy musí být pod nějakým dohledem veteriny. A foto jejich slepic na eshopu se dost zásadně liší od reality.
to, že slepice na konci snáškového cyklu nemá dost peří je úplně normální a veterinární dozor o tom samozřejmě taky ví.
ono to souvisí čistě s tím, že se snáškové cykly prodlužují a ty slepice se naposledy přepeřovaly někdy kdysi jako kuřice. doma na dvoře už by vám dávno přepeřily při zkracování světelného dne, ale to v hale není, takže peří mají dlouho a prostě se ošoupe.
napsal(a):
to, že slepice na konci snáškového cyklu nemá dost peří je úplně normální a veterinární dozor o tom samozřejmě taky ví.
ono to souvisí čistě s tím, že se snáškové cykly prodlužují a ty slepice se naposledy přepeřovaly někdy kdysi jako kuřice. doma na dvoře už by vám dávno přepeřily při zkracování světelného dne, ale to v hale není, takže peří mají dlouho a prostě se ošoupe.
přesně tak.
Nebojte, budou super a budou vám snášet klidně ještě 3 roky. Já kupuji každý 2.rok vynesené Dekalbky a když přepeří a aklimatizují se na nové prostředí, snáší jako divé.
Slepice ale kupuji přímo z drůbežárny, ne od překupníků. Je to pro ně zbytečný stres, tolik změn a ještě si připlatíte. Zatím je nechte v teple, přisviťte jim a dejte hodně žrádla. Postupně je přivykejte na normální režim dne a až bude teplo, začněte je pouštět. Teď nejsou zvyklé a mohly by nastydnout.
Mám poprvé od této firmy http://drubezcervenyhradek.cz/, musel jsem jet docela daleko,nejsou nejlevnější, ale přivezl jsem slepičky v perfektní kondici. I kohout Karel je nesmírně spokojen. Jsou mladý,takže ještě nenesou, mají 18 týdnů. Jsem na ně zvědav. Ty před nima byly od pana Mandy. Toho raději nebudu komentovat.
To jsou ti bojleři, jak za ně horoval Milouš Jakeš na Červeném Hrádku ?
https://www.youtube.com/watch?v=kkVvPLXN2xo 3:07
brala jsem slepičky taktéž od fi červený hrádek- jsem velice spokojená,slepičky jsou pěkné a hlavně dnes po 14 dnech bylo první vajíčko-má 6letá vnučka nemůže ani usnout jakou má radost,chodí se s nimi od prvního dne mazlit,vodí je ráno z kurníku a večer je ukládá,stará se jim o zelené....
zelenina27
napsal(a):
To jsou přeci vynešené klecovky,jenže oni je nakoupí za par korun a pak je za 80 prodají
Pozor, Slepičář.cz přitvrdil.
Zkušené slepice (tzn. oškubané ubožačky) nyní má za 125,- Kč,
plus 200,- Kč doprava.
A to se vyplatí.
Navíc lže, že jsou ve snášce jen půl roku.
No neškup to!
A k nim se skvěle hodí "Vlašák", za též výhodnou cenu.
https://www.slepicar.cz/254-kohout-vlasak.html
xtomano6
napsal(a):
Tohle jsou nejlepsi slépky co zatim znam, budou hodne snaset, jsou pritulné, drzé, inteligentni. Venku se rychle zadaptuji a peri jim brzy naroste. Nebudete litovat.
honzapm
napsal(a):
Pozor, Slepičář.cz přitvrdil.
Zkušené slepice (tzn. oškubané ubožačky) nyní má za 125,- Kč,
plus 200,- Kč doprava.
A to se vyplatí.
Navíc lže, že jsou ve snášce jen půl roku.
No neškup to!
A k nim se skvěle hodí "Vlašák", za též výhodnou cenu.
https://www.slepicar.cz/254-kohout-vlasak.html
Poprvé a NAPOSLEDY jsme potřebovali dom rychle slepice ve snášce, protože u babičky řádila liška, tak rychle, aby něco bylo. Po téhle zkušenosti už vážně stačilo. Kromě toho, že to jsou chudery.... tak jak píšete, ve snášce půl roku nejsou ani náhodou. Takže za ty prachy to fakt nestojí. Navíc vajíčka můžete hledat kdekoliv kudy projdou. Hnízdo jim nic neříká....prostě kudy chodí, tudy jen tak snáší. Ještě, že už se naučily žrát i něco jiného než směs pro nosnice. Takže ponaučení pro příště...radši být nějakou dobu bez vlastních vajec a v kurníku mít ověřené slepičky.

Tak to víte ty slepičky za to nemohou. Byly v kleci a tak některé návyky prostě nemají. Ale to se ještě může změnit. Každopádně jste udělal dobrý skutek.
napsal(a):
Tak to víte ty slepičky za to nemohou. Byly v kleci a tak některé návyky prostě nemají. Ale to se ještě může změnit. Každopádně jste udělal dobrý skutek.
Dobrý skutek člověk udělá, když dá šanci
vzácnému plemeni na lepší vyhlídky do budoucna.
Dobrý skutek opravdu není "zachránit" šest hybridek,
když se jich denně vylíhnou tři miliony.
Chovatelé čistokrevné drůbeže ubývají, stárnou, mizí.
Dobrý skutek je zachovávat dědictví, práci a odkaz předků.
Dobrý skutek je chovat a popularizovat čistokrevné plemeno.

honzapm
napsal(a):
Dobrý skutek člověk udělá, když dá šanci
vzácnému plemeni na lepší vyhlídky do budoucna.
Dobrý skutek opravdu není "zachránit" šest hybridek,
když se jich denně vylíhnou tři miliony.
Chovatelé čistokrevné drůbeže ubývají, stárnou, mizí.
Dobrý skutek je zachovávat dědictví, práci a odkaz předků.
Dobrý skutek je chovat a popularizovat čistokrevné plemeno.
Ale tak každému co mu patří, že ano. Nekoukám se na ty slepice zda jsou urozené nebo nebo ne.. Vidím v nich živého tvora.. a takový má právo na důstojný život. Nic víc nic míň.

honzapm
napsal(a):
Kolego, nikdo netvrdí, že živý tvor není živý tvor.
Já říkám, že kaplička ze 17. století má jinou hodnotu,
než autobusová zastávka z makrolonu.
Souhlasím. To je bez debat. Ja chtěl více méně, tedy spiše vice než méně podpořit zadavatele.
PetrNovo

XXX.XXX.81.191
Něco takového co dělá slepicar nebo jeho ostatní firmy by mělo být bráno jako neoprávněné přiživování nebo jak tomu říkají , a hned je za to zavírat! Problém je v tom že lidé nakupují podle fotky na internetu a málokdo pak umí odmítnout když mu je dovezou domů.
Proto já vždy nakupuji u chovatele doma, i když je to třeba kus cesty ale vidím kde slepice žijí a jak vypadají , naposledy jsem bral slepičky od pana Fröhlicha a spokojenost.
franta.ml

XXX.XXX.32.235
Dobrý den,
dnes nám přivezly roční slepičky možná v horším stavu než ty vaše. Dvě slepičky, ale dle mého názoru uhynou. Spravily se vaše slepičky? A jak dlouho to trvalo? Děkuji za odpověd Franišek
Cele si to tu ctu, a to je fakt neuveritelne, co nekdo vymysli, aby vydelal. Pritom ten Slepicar.cz ma celkem pekny web.
Koupila jsem si letos v cervci 5 slepicek z kleci, velkochovu, staly 50Kc jedna, 2 jsou uplne stejne odrbane jako na uvodni fotce, dalsi 3 mi tam hodny pan vybral slusne operene, jsou skvele, po 3 dnech uz ke mne bezely na zavolani "holky", po 2 mesicich umi 2 uz prijit na jmeno. Nejsou blbe, a nesou 3-4 vejce denne. Rekord byl 6 vajec. Maji se u nas snad jako v raji.
Kdyz jsem si je tam kupovala, bylo mi divne, ze si nekteri brali plne bedny, 120ks, 200ks.....tak ted uz asi tusim proc. Byznys...
Sehnat násadovky, ač už z vlastní produkce, nebo koupené + líhnutí + odchov kuřat + odchov kuřic a poté prodej v 15 týdnech za 150 - 160 Kč = prodělek. Proč se tím zabývat, když se dá levně nakoupit a pak draze prodat třeba se čtyřnásobným ziskem.
A on se vždy nějakej trouba najde co to koupí. Co na tom, že půlka chcípne, ta druhá ponese jako vzteklá. Přeci nebudu brát od souseda doma odchované. Sice vydrží 3-4 roky, ale nesou méně. To si radši koupím od slepičáře (kavapo).
franta.ml
napsal(a):
Dobrý den,
dnes nám přivezly roční slepičky možná v horším stavu než ty vaše. Dvě slepičky, ale dle mého názoru uhynou. Spravily se vaše slepičky? A jak dlouho to trvalo? Děkuji za odpověd Franišek
Dobrý den,
omlovám se za opožděnou reakci. U nás byla situace následující: Z 8mi slepic jedna uhynula do týdne, ostatní se postupně dopřepeřily, kromě jedné. Ta je taková trochu polooškubaná do teď. Prvních vajíček jsme se dočkyli cca. za týden. Jediný problém je, že tyto slepice nejsou zvyklé snášet na hnízdo a nenaučily se to do dneška. Prostě snáší kudy chodí. Takže vajíčka musíme hledat po zemi ve chlévě. Naštěstí tedy snáší aspoň tam, a né všude po dvoře a zahradě. To by jsme se těch vajíček asi nikdy ani nedohledali.